Două chestii haioase, de azi.
Am fost la Carrefour, să iau pamperși copilului, pentru că vine apocalipsa și nu o să mai aibă în ce să se cace. Rafturile chiuiau de goale, la produse neperisabile, haite de bătrâni îndesau în coșuri făinuri și zahăr, serios, nu mai exista la raft făină, ne-am uitat de curiozitate, iar la case, cozi. Toate casele deschise aveau cozi formate din bătrâni nerăbdători să ajungă acasă, că le dă ciorba în foc.

Singurul loc unde era gol, în pofida invitațiilor date prin stație de către personalul magazinului, era la casele self check, unde erau vreo 2 adolescente, își scanau un suc. Fix lângă ele, la 50 cm distanță, mândrii plăieși români înjurau sistemul, viața, coronavirusul, politica și totul pentru că stăteau la coadă.

A doua chestie haioasă e legată de prețuri. Cât am stat în Constanța, am remarcat o chestie faină. În fiecare vară, comercianții măreau prețurile, o dată cu venirea turiștilor. Și așa rămâneau, mărite, chiar dacă turiștii plecau acasă.
Ieri, în comentarii la Vali, se treziseră oamenii de dreapta să aplaude mărirea prețurilor la măștile sanitare, pentru că, nu-i așa, acesta e procesul prin care se reglează piața.

Sunt curios ce o să facă deontologii ăștia de mucava când nu doar rechinii ca domnul Vulvis de la Aqua Carpatica se vor prinde că e rost de măriri imense de prețuri, ci toată lumea. Am fost să iau apă pentru acasă și mi-a sărit în ochi, la Selgros, ditamai prețul de 2.3 lei pe LITRUL de apă. Bine, cum spuneam, Vulvis e un șmenar școlit la Sorbona, dar să vedeți când toți vor mări prețurile, pe baza aceste crize de mucava, la toate. Și știți care e șmecheria? Că niciodată prețurile acelea nu vor mai scădea. Pentru că loc de creștere este, iar fraieri sunt vreo 19 milioane.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.