Salut,
Sunt un cititor de arhiblog de pe vremea când Curiero arunca plicurile RDSului pe canalul de la Agigea.
Anul ăsta, ca rezoluție de anul nou, ne-am propus eu și soția să ne luăm copilul și să plecăm din românia. Nu avem vreun motiv puternic, nu plecăm din cauza PSD, nu ni se rupe inima de țară sau altele. Doar am vrea să vedem cum e viața în Spania, să ne creștem copilul în alt mediu, chestii de astea.

Desigur, sunt interesat și de pașii care trebuiesc făcuți după atingerea teritoriului, cu vestita NIE sau contul bancar, dar, cel mai mult m-ar interesa cum e cu sistemul de taxare și de asigurări, pentru că, din ce am citit pe internet, e destul de sângeros, față de România și, dacă mai țin bine minte, după 6 luni, vrei, nu vrei, devii rezident și trebuie să plătești impozite în țara unde locuiești. La fel, sunt importante asigurările, de ce tip sunt cele obligatorii, cât costă, ce acoperă și câți membri din familie. Dacă ajută, sunt freelancer, nu sunt angajat și nici nu mă interesează să mă angajez undeva.

Iar dacă știe cineva cum se înmatriculează mașinile la ei, cât costă RCAurile și impozitele, ar fi aur.
Mulțumesc,
Robert A.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.