Citeam zilele trecute pe iQads o mizerie hidoasă, un articol publicitar pentru Philips Morris, cu titlul Philips Morris lansează o campanie antifumat, campania fiind, de fapt, o campanie pro fumat, doar că fumat pe partea aia costisitoare, în care aparatul costă 500 de lei, țigările cât un pachet de țigări normale, iar mirosul de șosete împuțite îngrozitor.

Vă dați seama cât de important e să ai atâta bănet din cancer vândut fraierilor? Poți, efectiv, să zici și să vinzi orice, oricui, poți împacheta orice rahat cu sclipici și urechiușe și să îl recomanzi panaceu, nu contează, dacă ai suficienți bani, e ok. De ce?

Practic, vapatul este interzis peste tot, pentru că e asimilat fumatului. Deși substanțele din vaporizatori pot fi orice, fără urmă de nicotină. Dacă vrei să vapezi în localuri, ești dat afară, ESTE INTERZIS. Dar cancerul de tip nou, cu nicotină încălzită, e la liber, nu e interzis de nimeni, este “o scăpare” a legii. Ba, mai mult, după ce au fost cazurile alea de îmbolnăviri de plămâni ale unor tăntălăi care vapau porcării de la colțul străzii, s-a pus în discuție și se pune în continuare problema interzicerii vapingului, pentru protecția consumatorilor. În timp ce în fiecare secundă, niște oameni fac cancer de la fumat direct sau indirect și nimeni, absolut nimeni neavând vreo problemă cu asta.

Și nu, ce scriu nu e pledoarie pro vaping, sunt împotriva fumatului, am fumat timp de 20 de ani. Desigur, nu vreau să fie interzis fumatul în casele oamenilor, cum au ajuns la o ultimă concluzie apostolii sănătății. Doar că aș vrea ca dacă tot acceptăm că unii ne vând cancer, să îi tratăm la fel ca pe ceilalți, nu să lăsăm impresia că cancerul lor e mai bun decât al celorlalți, pentru că are arome de șosete.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.