Anii de zile în care am urmărit sondaje pre și post alegeri m-au învățat un singur lucru. Indiferent de institutul sau compania care execută acel sondaj, întotdeauna este luat în calcul clientul. Bine, nu vorbim de institute de alea care apar la antena 3, alea care dădeau victorios candidatul lor la distanță de parseci, după care au luat banii și și-au văzut de treabă, ci de chestii relativ serioase, cum sunt alea de la Europa FM.

Ieri a apărut sondajul de la Europa FM, cu cifre senzaționale, care îl duc pe Diaconu imediat sub Hans, prezidențiabilul pedelist, la un complet neverosimil aproape 17%, ceea ce oricât s-ar screme Ponta, nu are de unde să iasă.

Azi a ieșit sondaj USR

Klaus Iohannis – 40,5%
Viorica Dăncilă – 21,4%
Dan Barna – 19,7%
Mircea Diaconu – 7,6%

E evident că îl urcă pe Barna, că doar e sondajul lor. Dar iată, Diaconu apare mai aproape de realitate, iar Dăncilă e la un confortabil 21.4 care o duce fix în turul 2, așa cum și-a dorit Hans de la început.

Vedem, o să fi interesant.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.