Zilele astea am umblat prin magazine, căutând haine de gravide, în special salopete. Nu am găsit nimic, evident, magazinele din malluri nu țin așa ceva, gravidele de acolo nu poartă salopete de blugi dedicate, ci ii cu burtică, cămăși de noapte albastre și alte ghimizdrocisme. Anyway, mi-am cumpărat câteva cămăși, deci overall sunt bine.

Domle, din punct de vedere al poluării cu pungi, industria textilă e vârf de lance. Serios, cred că nici hypermarketurile nu vând sau dau atâtea pungi câte dau magazinele textile. Adică mergi undeva, îți iei chiloți. Evident, ți-i dă în pungă, gratis sau contracost. Îți iei cămașă, logic, o pui în pungă, că nu ai plasa de rafie după tine la shopping. Iarăși, gratis sau nu, dar mai degrabă nu, în general punga ți se vinde, că na, așa e legea. Iar tu nu poți merge cu 3 cămăși atârnate p umăr, ca să salvezi planeta.

Întrebarea pe care mi-o pun eu este Chiar nu există furnizori de pungi de hârtie în românia? Într-o țară eminamente lemnoasă, cu atâtea resturi de lemn, cu capacități de recuperare a materialelor care nu pot fi transformate în mobilă, hârtie igienică sau hârtie de scris, nu există cineva care să poată pune la dispoziția vânzătorilor de țoale niște pungi de hârtie, eventual frumos desenate, că se poate la fel ca pe plastic?

Sau există sau e mai profitabil să cumperi pungi de plastic la 20 de bani și să le vinzi cu 5 lei? Oare asta să fie? Din cauza asta să fie poluarea atât de mare cu pungi, ca să câștige comercianții niște leuți la mizeriile alea?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.