Acum 10 ani, distinsul fraierolog Dragoș Bucurenci scria un articol extrem de dur împotriva lui HR Patapievici și a fumatului.

La asta mă şi gândeam ieri seară, trăgând puternic aer în piept înainte de a intra pe uşa unui restaurant “rezervat fumătorilor”. Progresistul din mine s-a întrebat dacă n-ar fi fost mai potrivit ca pe uşă să stea scris, într-un chenar mare, negru, “AICI SE MOARE ÎNCET, DAR SIGUR”, pentru a stârni pe deplin compasiunea nefumătorilor.

Bietele mele haine, care nu şi-au revenit din violul olfactiv la care au fost supuse nici după o noapte întreagă petrecută pe balcon, sunt de altă părere. Dar asta este doar din cauză că ele n-au citit la fel de multă carte ca Horia Patapievici, aşa că nu vor accede probabil niciodată la neoconservatorismul tolerant şi şarmant, care-şi înmoaie relaxat ţigările de foi în paharul de single malt înainte de a le aprinde.

Se pare că anii și datoriile mai înmmoaie ura împotriva țigărilor, pentru că

Dragoş Bucurenci se alătură de luni echipei de management a Philip Morris România (PMI) ca Director de Comunicare. În această calitate, va gestiona comunicarea companiei cu consumatorii şi cu presa. Bucurenci spune că nu şi-a imaginat că va ajunge vreodată să lucreze pentru o companie din industria tutunului, dar că a acceptat oferta, întrucât chiar crede într-un viitor fără fum, în care ţigările vor fi înlocuite cu produse mai puţin nocive pentru fumătorii adulţi.

Bravo, Dragoș, așa se face treaba și banul.
Sunt curios cum decurge o sesiune de coaching cu acest distins șarlatan. Tema principală Cum să iei bani de la toate părțile implicate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.