Am citit chestia asta ieri și nu eram sigur dacă e păcăleală sau nu. Am căutat pagina așa zisei fundații catolice și da, iată, este perfect adevărat. Preoți catolici polonezi au ars cărți, inclusiv Harry Potter, pentru că sunt cu vrăjitorii. Bineînțeles, e ceva normal, au antrenament, încă de pe vremea lui Torquemada și Giordano Bruno.

Asta așa, ca idee, pentru cei care explică cât de pașnice sunt religiile creștine și cum nici nu se compară cu alte religii. Nu e deloc așa. Toate religiile sunt la fel de violente și au ca scop convertirea completă a celor de alte religii. Bisericile de rit creștin, din păcate pentru ele, sunt într-o zonă unde s-a impus civilizația, iar influența lor este destul de mică (bine, nu vorbim de haznalele unde se construiesc catedrale în loc de spitale).

Dar dacă ar avea suficientă putere, așa cum au, de exemplu, în Polonia, chestiile astea ar începe să nu mai semene deloc a glumă sau a păcăleală. Iar drumul spre putere religioasă e deschis, în toată lumea. INsistența cu care se distrug sistemele școlare în US și America de Sud duce la analfabetism, cel mai fertil teren pentru imbecilismul religios.

Hai, Pașteți Fericiți! Și măsurați-vă fericirea în Fahrenheit!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.