Se desfășoară o discuție aprigă în online, legată de faptul că, cu banii dați pe mizeria aia a lui Daniel, am fi construit spitale, autostrăzi suspendate, tunele până pe marte, săpate cu lingurile strămoșilor noștri daci și alte chestii interesante.

Înainte de orice, și înainte de concluzia a ceea ce vreau eu de fapt să spun, aș vrea să ne amintim că, în afara noastră, bulă de atei, agnostici sau oameni sătui de gunoaiele preoților, deși au și ei delir mistic, există o bulă de 80%+ de popor care s-a declarat religios, ortodox sau ce rahat s-a declarat ăla acolo.

Iar poporul ăla religios vrea catedrală. Da, ok, sunt retardați, sunt idioți, sunt cum vreți voi, dar, deși majoritatea lor nu plătește impozit, pentru că sunt, majoritar, săraci, cu salariu minim. muncă la negru sau ajutor social, au același drept de vot ca mine și ca tine.

Și da, fie că ne place, fie că nu, deși ne zbatem cu statul nostru care ar trebui să fie laic, el nu este laic. Un stat unde, la investitură, se jură cu mâna pe biblie și formula finală este Așa să îmi ajute dumnezeu NU este laic, ci este un stat religios, unde religia are o pondere imensă.

Așa că degeaba calculați voi câte spitale se construiau din banii ăia. Acei 80% care doresc gunoiul mântuirii neamului sunt mai mulți și ei, ca și voi, vor să se facă ceva cu banii lor. Fiind mai mulți decât noi, iată, s-a făcut, sub managementul competent al turnătorului la securitate din dealul Patriarhiei. Și lor nu le pasă de spitale, ei știu că la medici se dă șpagă și, în rest, se tratează cu antibiotic pe sub mână, acasă.

Ceea ce mă aduce la ideea mea.
Spunem că vai, cu acei bani, făceam niște spitale la nivel european, rupeam gura lumii cu ele, erau miraculoase și incredibile.

ȘI PE CINE PUNEAM ÎN ELE?

Pe aceeași medici, și asistente, și infirmiere șpăgare care sunt și acum? Spitalele sunt în marasm din cauza oamenilor din ele, nu din cauza banilor. Spitalele primesc fonduri, faptul că banii sunt fușeriți pe dezinfectante pe bază de apă nu e decât o hoție a medicilor din spital ajunși în poziții de conducere. Medici și asistentele cer șpagă și te lasă să mori cu zile pe culoare, deși li s-au mărit salariile la nivel de miniștir. Infirmierele te lasă să băltești în propriul pișat, dacă nu plătești să ți se schimbe plosca sau cearceaful. Liftierele te scuipă în ochi dacă nu le dai bani să te urce cu liftul, poți fi tu mega operat, cu liftul urcă domnul medic, nu scursura de pacient ajunsă la mâna hienelor din sănătate.

Vreți spitale ca afară? Nu o să fie niciodată, pentru că, în spitale, personalul medical este format, majoritar, din lepre. Medici deveniți medici nu din vocație, ci pentru că știu că or să primească șpagă. Medici care au trecut examenele cu șpăgi și, în cazul femeilor, cu sex, căutați pe google, sunt informații publice. Medici rezidenți cu SUVuri de 30 000 de euro. Medici cu salarii de 2000 de euro de 2 ani, dar cu mașini de 90 000 de euro în parcare și vile care se învârt după soare. Asistente care gem de greutatea bijuteriilor și care vin la muncă dimineața în mașini care nu pot fi justificate de nimic.

EI sunt plaga adevărată a spitalelor, nu lipsa lor. S-au închis în românia, pe vremea lui Boc, zeci de spitale, pentru că nu existau pacienți și nu existau medici. Nici acum nu există medici, pleacă la căpșunărit în țări străine, după ce își iau diploma moka în românia și, când văd că șpaga e inacceptabilă în alte părți, se întorc aici, doar nu o să câștige, ca animalele, 4-5000 de euro pe lună, bani de semințe pentru un chirurg decent.

Da, da, știu, nu toți, imediat se va oțărî rânza dreptății. Să nu generalizăm. Cu siguranță nu toți. Dar majoritatea. Iar ceilalți nu fac nimic pentru aasta. Și dacă, POATE, nu toți medicii sunt șpăgari, asistentele și infirmierele sunt. Toate. Am întâlnit inclusiv asistentă care voia șpagă ca să mă bage la medicul de familie, pentru o adeverință. La policlinică privată, da?

Vreți spitale, nu catedrale? Cum ar fi ca, mai întâi, să fiți oameni? Și să găsiți oameni pentru spitalele care există acum și gem de bancomate care umplu buzunare nesățioase de personal medical.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.