E ceva ce nu inteleg la cei de la Cinema City. Daca nu stiati, cand cumperi biletele online, trebuie sa platesti, la fiecare bilet, 0.75 lei taxa de cumparare online.
FOR FUCK SAKE! Adica eu nu mai vin la ghiseu, tu nu mai trebuie sa platesti salariati si imprimante si toate cacaturile alea care vin odata cu achizitionarea biletelor fizice, dar colac peste pupaza, imi iei taxa pentru asta??
Cat de aiurea poate fi?
NOU
BINE AȚI VENIT ÎN RROMÂNIA, UNDE NORMALU E ANORMAL ȘI ANORMALU E NORMAL!
NOU
Bine ca normalul nu e anal
NOU
Taxele astea exista pa anglia si uneori sunt si aproape doua lire. Nu va mai simtiti speciali! :p
NOU
Cred ca e un fel de industry standard – cinema in Frankfurt – mai scump online decat direct de la ei.
NOU
Si in State e la fel, AMC te taxeaza “convenience fee” si partea nasoala ca nici nu e cu locuri rezervate, primul venit primul servit.
NOU
Nu e chiar standard. La Movieplex, in Plaza, cumperi biletele prin Cinemagia si nu te costa nimic in plus. Ba chiar ai reducere, daca ai card de fidelitate + puncte acumulate. Nu stiu ce sistem au, dar sunt destul de generosi cu punctele.
Unde mai pui, ca iti alegi si ce locuri vrea curu’ tau si fix pe alea te asezi.
De-aia nici nu merg aici, in Baneasa, la film. Foarte rar merg, daca mi se scoala sa ma duc dupa ora 22:00, ca ruleaza filme pana tarziu si e aproape. Mi se pare ca si aici iti poti alege locuri preferentiale, direct din aplicatie. Dar nu stiu cum e cu punctele, ca n-am card la ei.
Ca sa nu mai zic, ca, Movieplex au cel mai bun nachos cu branza, ever. Sunt calde, crocante, fara condimente pe ele, sosul de branza e bun, de multe ori il prind fierbinte. Mananc de sting cu Pepsi :)). Si la Baneasa sunt bune, dar Movieplex ii intrece pe toti.
La Cinema City am zis ca le scuip, cand am primit niste rahaturi pline de condimente, si de sare. Zici ca sunt din alea la punga. La fel si la IMAX. Nachos, pline de boia, la punga.
Din pacate, azi merg fix la Cinema City, ca ne-au invitat niste prieteni, dar am sa evit nachos-ul lor, cu multa gratie.
NOU
Mi se pare logic, hartia pe care o cumperi e mai ieftina decat internetul gratis.
:)))
NOU
Adică sunt singurul fraier care plătește internetul? E gratis?
NOU
Platesti Internetul Cinema City? Atunci da, esti singurul fraier
NOU
Ei economisec infrastructura, da si tu stii de la 12.00 ca ai bilet si loc la 20:00.
NOU
Eu zic ca se uita din tabara cealalta, a clientului, care prefera sa le cumpere online, sa nu mai stea la coada la bilete, si sa poata cumpara bilet in randurile alea de la mijloc. Ticalosi, dar se pare ca asa se fac banii. Daca faci doar rezervare de bilete, ca na, vrei sa prinzi loc la film, trebuie sa te duci mai devreme cu 30 minute sa iei biletele. Unii nu au apea 30 de minute atunci, sau prefera sa faca altceva decat sa ia biletele rezervare, si apoi 30 de minute sa se uite la tavan.
Deci, 3 mari avantaje pentru client, prost sa fii sa nu ceri bani pe ele.
Eu am refuzat sa cred ca e real pana cand am cedat si am luat. Si mers la ora filmului, direct la intrare, scanat biletul de pe telefon. Asa se fac banii, nu din beneficii gratis pentru client.
NOU
Vezi olx, unde un pachet de anunțuri da x lei/buc un pachet mai mare de anunțuri da x+y lei/buc. Prețul creste la volum mare, în loc sa scadă. Și exemplele nu cred ca se opresc aici…
NOU
Asta e din aceeasi categorie cu:
– Posta Romana introduce plata cu cardul in 2018
– La ANPC sesizarile ONLINE se depun doar dupa program de luni pana vineri, intr-un interval orar.
etc
NOU
Din taxa asta isi platesc n-aitistii cu mii de iepuroi.
NOU
Asa e si in UK – undeva la 0.75 lire “booking fee.” Mi se pare fix aiurea, dar tot le iau online pentru ca e un pret mic pentru a evita contactul uman. 🙂
NOU
Unde ai văzut tu ultima dată booking fee in UK? Nu e interzis acum?
NOU
Incearca tu sa book tickets fara fee si vino pe urma sa ne spui cum a fost. Ca sa te scutesc de un efort – “Online Booking Fees – Price includes an online booking fee of 75p per ticket.” De la Odeon, de unde iau bilete cel putin o data pe luna.
NOU
Electrica încheiase acum ceva timp o convenție cu poșta, puteai plăti facturile la poștă dar plăteai un comision de vreo 2 lei, tu, consumatorul. Asta cred că a fost un test al nivelului de prostie la români. Cam cat de tâmpit poți fi sa te duci sa stai la coadă la poștă și să mai dai și bani pentru asta?!
NOU
Nu vrei sa stii!! 🙂 Iti spun eu, multi! :p Am zis-o! 😀
Ca de fiecare data, nu-i prost cine cere, e prost ala care da. Bine, in cazul de fata se exclud toti aia care citesc comentariul asta. :))
NOU
65% de tampit.
NOU
Am vazut pensionari stand la coada sa plateasca factura la UPC care aveau sediu o usa (NO JOKE) mai la dreapta si unde era absolut pustiu.
NOU
De fapt tu cu aia 0,75 lei iti cumperi timpul pe care altfel l-ai fi petrecut la coada la bilete 😛
NOU
Pai hai să-ți explic, cu precizarea ca n-am treabă cu ei sau cu industria asta in general: nu fac nici o economie vanzand online, angajații sunt costuri fixe, si tot ai nevoie de ei, pentru popcorn si nachos. Mai mult, ii costa sa ofere vânzarea online. Plus, politica de preturi “nu-ți place nu cumperi”.
NOU
Radu, 2018, logica: biletele la filme sunt mai scumpe online pentru ca trebuie sa plateasca oamenii de la vanzarea de popcorn unde au adaos comercial de minim 4000%.
NOU
Fix ăsta le e raționamentul!
Angajații sunt costuri fixe, dar la biletele online apare procesatorul. Și pe ăla aleg sa nu îl includă în prețul biletelor.
Iar tu, pentru “luxul” de a îți alege locurile cu 2-3-4 zile înainte alegi să plătești prețul ăla.
Aici e 1€.
NOU
Dragos, la plata locala cu cardul nu isi ia procesatorul comision ? Ala de ce nu au tupeu sa ti-l bage in carca ?
NOU
Pe oriunde exista fee-ul asta pe site-urile de bilete. De multe ori ca sa scapam cumva de el cumparam bilete de grup.
NOU
Taxa de shmeker.
Din alt unghi, probabil ca sunt obligati sa aiba si ghiseu fizic pt bilete. Aia 75 de bani ii platesti ca sa suporti costurile cu ghiseul si tehnologia pt plata online. Realizezi ca “baiatul cu cablul” e platit sensibil mai bine decat “loredana de la ghiseu”, desi ambii sunt platiti cu nasturi.
NOU
Bilete online la teatru. 350 de lei, 5 bilete. Taxa de procesare (rezervare-plata online, plata cu card) = 20 de lei. Am ales sa fac o plimbare pana in centru si inapoi ca sa le ridic personal si sa le achit cash!
NOU
Păi nu trebuie să mănânce și copiii la tranzacție șefu?
NOU
E de kkt. Dar uiti un aspect. Locurile din sala de cinema, cele mai bune, le poti achizitiona doar online cu plata online. Celelalte locuri sunt doar cu rezervare (alea mai naspa). Oricum e de kkt.
NOU
@Baubaul, baga un cinema Odeon pe goagal si o sa vezi singur… Da exista acea taxa. Mai stupid e cand cica ai 10% reducere, da de fapt stai ca oricum ai de dat aia 0.75, deci de fapt reducerea aia e cam caca maca. Oricum, ca sa platesc 30 de lire sa vad un film…ar trebui sa fie ceva foaarte bun.
NOU
Parcă și un magazin online avea o astfel de taxă, nu?
NOU
Cei mai tari au fost cei de la cinema city când am sunat la ei iarna trecută cred ca de 20 ori la diferite cinemauri, întrebând cum dracu fac sa iau și eu un card cadou cu intrări la film ca nu sunt in țara și vreau sa le dăruiesc. Răspunsul era mereu același : veniți la ghișeu și întrebați.
Alții ma puneau pe hold și închideau imediat.
Deși apare pe site e foarte greu sa ii punându un preț și sa îl bage la vânzare. Pentru ca pitong.
NOU
mi se pare c-am mai avut discutia asta cand ai vrut sa cumperi online niste bilete la nush ce concert
iti repet, poate n-ai inteles :))
CUM ITI PERMITI TU PE BANII TAI SA COMENTEZI?
NOU
Si in Anglia la unele cinematografe platesti taxa de rezervare online, sistemul online de rezervari genereaza costuri cum ar fi website-ul si administrarea sa plus aplicatia de plati online de pe website care percepe comerciantului comision la tranzactie, comision de altfel transferat clientului sub forma de taxa de rezervare.
NOU
vola.ro, agregator de companii aeriene: la orice bilet au taxa de 15-25 euro de serviciu. Iei doua bilete, 50 de euro la vola. alte agregatoare au 0 taxe (preturi afisate = preturi afisate pe siteurile companiilor aeriene).
altfel, am vazut mai nou cinematografe in Franta unde mai sunt angajati doar la popcorn si alte bauturi pentru ca biletele ti le iei de la automat iar de intrat e cu scanat QR si invartit la turnicheti. fara nicio taxa “de serviciu, aparat, hartie”.
dar ce parere aveti despre recipientul pentru “bacsis” de la vanzatorii de bilete la film in mall? adica….trebuie sa dau ban pentru ce? pentru ca mi-a vandut frumos biletul si m-a lasat sa-mi aleg locul de pe ecran cand pot face asta si pe net?
maine poimaine vezi butoiasi de bacsis la soferii de autobuz, daca ti-a placut calatoria, lasi 2 lei la baiatu’…
NOU
Asa ceva este in Turcia. La orice microbuz, autobuz, cosulet pentru tips.
Adica esti in concediu, vrei sa mergi in excursie. Platesti vreo 50-70 de euro de persoana pentru excursie, apoi pe drum iti zice ghidul ca daca vreti, puteti lasa tips la sofer, ca asa se face pe acolo. Ia jet, ca imediat trebuie sa dau tip la oricine e platit pentru o treaba, ca sa si-o faca. Inteleg sa fie gratis drumul, sau sa faca aia opere de caritate conducand masina, si din tips poate sa isi mai amortizeze motorina, dar asa…
NOU
Hai sa fie un pic clar, daca e comision de plata il pot sa zicem accepta, insa cand tu ca cinema bagi taxa de procesare 0.75 ron pe bilet eu cumparand online apare problema. Apare problema pentru ca acea taxa exista, si acu e 0.75 Ron, maine e 50% din tranzactie, desi costurile pentru tine tind spre 0, siteu si alte labareli sunt incluse in costul de operatiuni normale cam cum e la emag cand comanzi din showroom.
Ca si idee daca e comision ca am platit cu cardul pot accepta, dar si asa fiind tranzactie online nu ar trebui sa fie taxata diferit, sunt curios practica agreata la nivel de UE.
NOU
Serios, asa e si in Germania. Dup cum spunea cineva : ai locuri rezervate si nu trebuie sa mai apari cu jumatate de ora inainte. Altfel, poti cumpara la fata locului si plati mai putin.
NOU
dar stii ca.poti rezerva locurile online si platesti acolo, zero cost suplimentar. intelegi conundrumul?
NOU
Daca tu iti faci rezervare, si iti platesti biletele pe baza unei rezervari la o locatie cinema city, atunci logic ar fi ca si acea taxa sa fie inclusa la fel. In esenta care sunt diferentele intre plata online si plata la o locatie pe baza unei rezervari? Chiar ar fi misto ca si cineva de la cinema city sa explice situatia.
Iar, daca discutia se anunta a fi una, ca e o taxa de confort, as vrea sa vad cum stabilim taxa aia de confort, 0.75 e o suma modica, dar cum ar fi un 5 lei per bilet sau 10?! Nu de alta, dar daca e asa poate e timpul s-o lasam mai moale cu comertul electronic si sa revenim la vechile obiceiuri de consum.
Astept de la emag sa vina cu una specifica situatiei, comenzile ce au fost platite cu cardul sa aibe o taxa aditionala de 10 ron, fata de cele ramburs.
Oricum ai da-o mi se pare oarecum ironic, acum niste ani, se tot cauta incurajarea platilor online si a cumparaturilor de chestii cu cardul online. Acum descoperindu-se faptul ca romanul este atras de acestea si de confortul care a aparut in viata lui, acest confort se taxeaza. Va fi o chestiune de timp pana cand ne vom intoarce putin in timp, romanul fiind foarte sensibil la chestiile astea. Si daca in anumite situatii aceste asa zise taxe de procesare le-as intelege,atunci cand tu vinzi propriile tale servicii in propria ta platforma, e clar ca vrei sa mai scoti un ban in plus de pe urma prostilor/clientilor, desi la cumparare fizica acea taxa nu exista. Ce se va intampla, intr-un viitor nu foarte indepartat, aceste costuri vor fi incluse in costul biletului pentru toata lumea si se va inchide povestea, daca nu se va intampla asta, chiar astept taxa de procesare 10 ron per bilet.
NOU
@Asdad2005: Pai deja la ceva raport emag parca am vazut ca au scazut vanzarile cu cardul, si am gasit si pe unii care rad ca romanul a patit ceva acum X ani platind cu cardul si dupa aia sufla si in iaurt si ia doar ramburs.
Uite ca si eu am patit de cateva ori sa scrie, de exemplu, “Livrare Miercuri” la produs si de fapt produsul ala a fost plasat la curier miercuri seara, si a venit saptamana urmatoare, eu avand nevoie de produs in weekend, ca de-aia l-am comandat de acolo. Era platit cu cardul, si am decis ca pot sta fara el o perioada, decat sa anulez comanda, sa astept banii inapoi & shit. Cu comanda ramburs, cand vad ca ei nu prea intentioneaza sa predea produsul la curier, anulez comanda si cumpar de altundeva, tot ramburs. Si daca nici aia nu trimit, ma duc intr-un magazin (daca exista posibilitatea) si iau de acolo, chit ca ma inghesui prin oras cu masina.
Sincer, am mai platit cu cardul chestii pe care nu ma grabesc sa le am, iar restul oricum pun livrare la posta si platesc cu cardul acolo, dar comenzile sunt ramburs si nu ma stresez ca am nevoie de bani inapoi pe card la o adica. Da, poate nu sunt sume mari, dar sunt banii mei, de ce sa fiu plimbat aiurea pentru ei.
Cand o sa aiba si astia livrari si promptitudine maxima la orice comanda, o sa platesc doar cu cardul.
Ca la amazon, unde nu pot plati ramburs (doh), daca am o problema cu comanda ma bag pe chat si in 2 minute discut cu Jamal. La telefon la emag, dupa 15 min inchid ca ma plictisesc, pe fb raspund maine, iar la email poate poimaine.
NOU
Probabil ca e taxa prin care se mentin online.
NOU
La eventim e la fel, e 3 lei taxa de print-at-home. Daca vrei sa scapi de ea, poti ridica biletele de la unul din sediile lor contra sumei de 3 lei, desigur. Deci chiar daca printezi pe cerneala si hartia ta sau te deplasezi pe benzina ta, nu scapi de cei 3 lei.
NOU
Aceeași chestie era acum 3 ani la Blue Air (nu știu dacă s-a schimbat situația între timp), doar că ceva mai grav de atât. Dintr-un articol pe care l-am scris la vremea respectivă:
“La Blue Air stau altfel treburile; orice plată cu cardul costă €10, iar orice plată prin transfer bancar costă €5. Care va să zică, orice ai face, dacă cumperi bilete online plătești o taxă suplimentară. Și asta nu e tot. Taxa se aplică pe persoană și pe segmentul de zbor. Asta înseamnă că eu dacă cumpăr două bilete cu cardul, plătesc €20, chiar dacă se efectuează o singură plată. Dacă cumpăr dus-întors, alți €20, în total €40 pentru două persoane. Cea mai ieftină variantă ar fi transferul bancar, cu care ai plăti €20 pentru două persoane, dus-întors. 90 de lei dați complet aiurea.”
NOU
blue aur,.compania mafiotului ala care acum e in puscarie, Iordache sau cum il cheama?
NOU
La Vatican e 4 euro. Sa te saturi de religie