2010. Incendiu de la Maternitatea Giulești. Arafat.
2015. Colectiv. Raed “Nu avem nevoie de nimic” Arafat
2020. Incendiul de la Piatra Neamt. Arafat.

Între ele au mai fost o groază. Morții de pe Siutghiol, morții din Apuseni, furturile patronate de Arafat din ultimul an. Peste tot unde mor oameni, vezi numele lui Arafat, relaxat, milionar, încă privit providențial de o grămadă de euglene.

Ați văzut The Cabin in the Woods? Dacă nu, uitați-vă la el, e funny.
Zeii ne pedepsesc o dată la 5 ani pentru că permitem să existe plaga numită Raed Arafat la conducerea sănătății românești.

Nelu Tătaru: Toți suntem vinovați pentru moartea oamenilor de la Piatra Neamț.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

24 comentarii Adaugă comentariu

  1. Cine-i fata blondă care e în poză cu soacra mea? 🙂

  2. Pt 2010 a platit o amarata de asistenta si atat. Seful de sectie, managerul, directorul spitalului : nimic. Procurorii si judecatorii care s au ocupat de caz sunt o rusine pentru termenul numit “justitie”. Politic nu s a intamplat nimic.
    Pt 2015 inca nu a platit nimeni penal si politic a plecat guvernul ponta si cam atat. De mentionat ca atunci iohanis in intelepciunea lui a spus “a fost nevoie sa moara oameni ca guvernul sa plece”.
    Acum in 2020 are guvernul LUI si e cam nasol. Vinovati penal vor fi niste amarati gen asistenta de la giulesti. Politic nu o sa se intample nimic pt ca peste 3 saptamani avem alegeri.
    Am scris aici acum cateva zile ca nu stiu daca votez pe 6 decembrie. Dupa ieri sunt 100% decis sa ma duc si sa votez cu usr. Imi doresc din tot sufletul ca usr sa castige alegerile si pnl sa fie locul 3 daca se poate. Nu mai pot cu aroganta lu orban si iohanis !!! Am citi azi ca spitalul ala de la neamt a avut ANUL ASTA 8 directori !!!!!! OPT, ANUL ASTA !!!!! toti pusi politic !!! PNL= PSD !!! Despre arafat mi am pierdut speranta demult, orice guvernare vine el e tot acolo. El si isarescu sunt de neinlocuit!

    • Acum toata lumea e de vina deși nu înțeleg ce vina am eu că plătesc taxe de 20 de ani fara să fi fost 1 zi la spital, la colectiv era de vina doar guvernul pt că nu era a lui.

    • #4

      In acest caz spitalul era sub conducerea autoritatii locale, recte CJ, recte PSD.
      Inca ma minunez ca dupa ani de zile populatia acestei tari inca n-a aflat ca marea majoritate a spitalelor au fost luate de la ministerul san. si puse sub conducerea discretionara a CJ-urilor sau primariilor. Asa-zisa descentralizare, bucuria mafiilor locale.

  3. #5

    11 aprilie 2018 – Un puternic incendiu a izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, 18 pacienţi fiind evacuaţi. În momentul producerii incendiului în clădire se aflau 120 de persoane, acestea fiind transferate la alte unităţi medicale. Unul dintre pacienţii transferaţi de la Terapie Intensivă, din clădirea în care a avut loc incendiul a murit la Institutul Regional de Oncologie. Pentru stingerea incendiului care a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, intervenţia a opt autospeciale de stingere şi a autoscării. Focul a fost stins după mai bine de şase ore de la izbucnire. Acesta ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice veche. Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi a deschis o anchetă pentru a stabili dacă a fost încălcată legislaţia în ceea ce priveşte “sănătatea în muncă”, scrie Agerpres.

    10 martie 2018 – O infirmieră a suferit arsuri pe membre într-un incendiu care s-a produs într-un salon de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Femeia a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe mai mult de 20% din corp. Totodată, o asistentă a fost intoxicată cu fum. Incendiul s-a produs într-un salon situat la etajul al II-lea, nefiind necesară evacuarea bolnavilor din celelalte saloane. În salon se aflau două persoane, din care una era decedată înainte de izbucnirea focului.

    19 noiembrie 2015 – Un incendiu de proporţii s-a produs la un spital din oraşul Simeria, judeţul Hunedoara. Incendiul s-a manifestat la etajul unu al clădirii spitalului. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate.

    7 iunie 2015 – Un incendiu a izbucnit la Spitalul Judeţean Baia Mare, la etajul I, chiar deasupra Unităţii de Primire Urgenţe, cel mai probabil de la o ţigară aprinsă aruncată de la etajele superioare. Nu a fost nevoie de evacuarea personalului sau pacienţilor, şi nimeni nu a fost rănit.

    3 aprilie 2015 – Spitalul Vechi din municipiul Satu Mare a fost afectat de un incendiu. Focul s-a propagat de la Secţia de Psihiatrie Cronici, aflată la subsol, unde un pacient a dat foc unei saltele.

    15 februarie 2014 – Un incendiu a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati. Incendiul s-a manifestat la etajul şase al Spitalului, unde se afla secţia de chirurgie.

    18 noiembrie 2013 – Un incendiu a izbucnit la panoul electric al Spitalului Floreasca, acesta fiind stins până la venirea echipajelor de pompieri. Focul a fost provocat cel mai probabil de un scurtcircuit la reţeaua electrică.

    9 mai 2010 – Un depozit de produse farmaceutice veterinare din Slatina a luat foc şi flăcările s-au extins şi la o casă din apropiere, echipaje de pompieri acţionând pentru stingerea incendiului mai bine de 40 de minute. Nu s-au înregistrat victime.

    16 martie 2010 – Şapte copii şi 15 cadre medicale au fost evacuate de la etajul cinci al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, din cauza unui incendiu izbucnit la camera de gardă a secţiei de pediatrie. Atât copiii internaţi în spital, cât şi cadrele medicale riscau să se intoxice cu bioxid de carbon dacă operaţiunea de evacuare şi aerisire a saloanelor nu s-ar fi efectuat la timp.

  4. #7

    Daca mai tin minte, la incendiul din 2010 a fost gasit si bagat la inchisoare singurul vinovat: o asistenta..

  5. #9

    Interesant, cum imbatranesc si eu si incep sa vad chestii. In 2010 aveam 18 ani, ma durea pe mine undeva de ce se intampla in jur. Nu-mi vine sa cred ca au trecut 5 ani de la Colectiv. Anul asta, stau si ma uit in urma si vad ca, la fiecare schimbare de guvern, vin si pleaca oameni de prin ministere, ministri, sefi, etc. Fiecare cu gloata lui.
    Numai, Arafat a ramas. Nu l-a zburat nimeni, indiferent de cine a fost la guvernare. Cum ma pricep la politica, la fel cum stiu chineza, nu reusesc sa inteleg.
    Care e faza? E un fel de Iliescu, de fapt el conduce Romania, sau imi scapa mie ceva? Stie prea multe, ii are pe toti la mana, de nu are nimeni tupeu sa-l dea jos de acolo?

    • #10

      “cum imbatranesc si eu si incep sa vad chestii. In 2010 aveam 18 ani” asta e o blasfemie in toata regula. nu iti bate joc de lucrurile astea sensibile.

    • #11

      Nu inteleg ironia/ gluma (asta daca a fost). Te rog sa explici, daca am zis ceva gresit si ce am zis gresit.

  6. #12

    Eu stiam ca-l cheama arahat, deci PNL prin gura lui Tataru’ spune ca tot populatia e de vina pentru incendiu? Probabil nu ne-am spalat bine pe maini, sau nu a purtat careva masca pe strada, dupa alegeri astia de la PNL iadul o sa aduca in tara asta

  7. #13

    Ptr. Arafat morții noștri sunt sporuri de vechimePriviți cum, și cu ce, au intervenit pompierii, la următorul Colectiv

  8. #14

    Sunt absolut sigur ca de data aceasta va fi gasit vinovat seful de sectie sau oricine a hotarat mutarea sectiei de la etajul 3 la etajul 2.
    Dar vinovati suntem noi ca natie si popor pentru ca nu am avut grija sa ne facem spitale noi in ultimii 30 de ani. Avem niste antichitati facute in timpul comunistilor sau inainte de acestia (spitalul Spiridon din Iasi functioneaza in aceleasi saloane din 1800). NU avem in spitale infrastructura adecvata nici electrica, nici pentru oxigen (doar o anumita proportie din saloane au port de oxigen, restul aducem butelia), nu avem circuite de nici un fel pentru pacienti, cu greu s-au facut acum niste circuite epidemiologice si nici nu avem cum sa le facem dat fiind arhitectura invechita a acestor spitale.
    Ce s-a intamplat la Piatra Neamt s-a mai intamplat si alte dati intr-o masura mai mica sau mai mare si din pacate se va mai intampla. Sa ne gandim cate sunt necesare pentru un pat de terapie: o priza pentru ventilator, o priza pentru monitor, o priza pentru pat, o priza pentru fiecare injectomat (care pot ajunge si pana la 3-4-5, functie de caz).
    Urmatorul protest nu trebuie sa fie sa dam jos guvernul x sau y, ci trebuie sa ii presam sa ne apucam de spitale noi, in regim de urgenta. Trebuie deblocate posturile in spitale (da, acum a devenit atractiv pentru medici sa ramana in tara, trebuie doar sa le oferim insa si instrumente cu care sa lucreze, medicina moderna inseamna insa muuulta tehnologie) si mai ales sa deblocam posturile in spitale.

  9. #15

    E amuzant cita lume declara sus si tare ca l-ar vota presedinte pe Arafat. Aici pe blog. Doar puneti in fereastra de cautare “Asta e reforma din sănătate”. .

  10. #16

    Arhi, sunt întru totul de acord cu tine, doar că în cazul Apuseni nu prea cred că ai dreptate, întrucât DSU a fost înființat după accident. Citez din www.dor.ro/urgenta-raed-arafat-lider-pandemie/:

    „Cel mai frecvent se întâmplă în cazul accidentului de avion din Apuseni, pentru care DSU e în continuare criticat că nu a găsit la timp victimele. Doar că DSU a fost înființat printr-o Hotărâre de Guvern din 29 ianuarie 2014 – și i-a luat câteva luni să devină operațional –, iar accidentul a avut loc pe 20 ianuarie 2014.
    Pe-atunci, Arafat era secretar de stat în Ministerul Sănătății și nu avea nicio atribuție de căutare-salvare.”

    Nu încerc deloc să-i iau apărarea, doar subliniez că trebuie să-l învinuim strict pentru ce-i responsabil.

    • #17

      oamenii au memoria unui caras auriu.

    • #18

      Bă, pe bune? Nu avea atunci Arahat nicio atribuție?
      Mă, să mor eu, dar țin minte că în zilele alea în care nu reușeau să găsească epava avionului numai moaca lui Arahat era la tv, așa fără atribuții. Probabil doar se băga și el în seamă, îi era dor de camera de filmat.
      Un infect care a găsit un sistem medical exact ca el pe care să-l conducă!

    • #19

      nimic. nici la incendiul de la giulesti nu avea, iar DSU se infiinta peste 4 ani, dar, surprizator, tot el era acolo, tot el multumesc comportamentului exemplar etc. cum spuneam, oamenii isi aduc aminte doar ce vor, ca carasii aurii

    • #20

      Caca rașii, dar mai degrabă maronii!:)))))))))

  11. base beat fiind si tot l-a mirosit pe rahatarafat, dar noi tot “batman, batman”

  12. #22

    fara arafat tot ce a construit se va prabusi. toata munca de 30 de ani se va pierde. nu inteleg de ce simte nevoia romanul sa dea in oamenii deosebiti, in cei care ne-au servit drept model de viata, cei care ne-au dus tara catre inalte culmi ale……sa-mi bag pwla, nu mai pot, nu mai functioneaza. muie arafat!

    www.youtube.com/watch?v=dQBXIC5PP9Q

  13. #24

    Cum toti suntem de vina si toti avem garantat dreptul la sanatate:

    Exista o modalitate relativ rapida de a imbunatati situatia din spitale: Deputatii, Senatorii, membrii CJ si Prefectii sa fie obligati sa se trateze strict in unitatile din judetul pentru care au castigat postul. Si ei, si membrii directi ai familiei. La fel, si directorii de spital (in cazul in care sunt mai multe in oras, strict in spitalul pe care il conduc). In spitalul acesta exista sala de operatie pe hartie? este in lucru de 8 ani? ghinion.

    Normal, trebuie sa se aplice ultimelor 3 mandate.
    —–
    Stie cineva unde pot gasi un studiu despre efectele infectiilor nosocomiale asupra pacientilor cu Covid? sau au disparut intre timp din spitale.