iancu-jianu_31

Ieri cineva mi-a pus o sumă de bani numerar în contul ING. Și mă uitam acum prin Homebank, ca să văd că am un comision pe operațiune, neprecizat la ce, de 15 lei.
Știți cumva dacă e adevărat?
Nu de alta, dar ar trebui atunci să îmi cer scuze celor de la Banca Transilvania, pentru că deja 15 lei e haiducie, nu bancă.

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

80 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Poate e Homebank + anunturi telefon cand intra banii?

    • #2

      și ce sumă ți-a depus în numerar? 14 lei?

    • #3

      M-ați provocat.
      Nu vreți să știți prin ce-am trecut după ce am vândut apartamentul din România și-a trebuit să iau banii cu mine pentru că băncile din România mă jupuiau la DEPUNERE.
      Așadar, vă dau un extras din comisioanele percepute de banca la care sunt acum (pot să-i zic numele, nu au afaceri în România): Wells Fargo
      Get cash: $0
      Make deposits: $0
      Transfer funds in WF accounts: $0
      Minimum Balance Requirement to Waive Fee in Checking Account: $700
      Minimum Balance Requirement to Earn Interest: $25
      No Monthly Maintenance Fee for each month you have a linked, eligible checking account and a recurring transfer of $25 or more
      Free automatic transfers and bill payment
      Și cu asta cred că am spus TOT

    • #4

      @nea ilie: nu stiu daca exista o banca in Europa care sa nu aibe ce putin aceleași condiții

    • #5

      @Tesla.
      Nu stiu daca UK este in Europa dar daca e conditiile sunt aproximativ aceleasi la toate bancile:
      Comision depunere,retragere, retragerela (aproape) orice bancomat, transfer internet banking, extras de cont prin posta, direct debit, 0 (zero).
      In plus, cand iti fura hackerii banii din cont (patit) banca iti da banii inapoi in maxim 24 de ore de la apelul telefonic si-ti solicita inscris sub semnatura si apoi descurca ea cu politia and co…
      Si cu toate asta bancile o duc inca bine…

    • #6

      UK e o insula, cum sa fie in Europa? Dooooh……

  2. #7

    Functionarii bancii ce au zis?

  3. Da, 15 lei este comisionul pentru depunere numerar de către o altă persoană decât titularul contului.

    • #9

      incredibil ce mizerabili

    • 15 lei pentru că a depus X în contul lui Y niște bani?
      Și eu ziceam că-i hoție 3 lei la fiecare tranzacție interbancară, la Raiffeisen. Înseamnă că Transilvania asta e de la BOR ceva… că numai ăia au așa foame de bani.

      Sau mai e posibilitatea să fie comision d-ăla de extragere. La 500 lei îmi ia un leu. Deci Arhi a scos 7500 lei din bancă.

    • #11

      La transferurile online recipientul nu plateste comision. In general Ing vrea sa cam scape de operatiunile cu cash la casierie.

    • Ei nu platesc… Iti arat extrasul de cont? Ca Raiffeisenul ia 3 lei si mie ca mi-ai intrat bani, si aluia de mi i-a trimis prin transfer bancar. Lui ii ia banca lui, cred, doar interbancar sunt taxele astea, dacă e aceeasi banca cica sunt zero taxe.
      Oricum iti baga fel de fel de labareli acolo, la plata. Cica taxa de administrare. Ce dracu administreaza la cont? Il sterge de praf?

    • Acum vreo 2-3 ani cand am facut ultima data la ING chestia asta, era 7 lei respectivul comision. Dar na, inflatie, chestii 🙂

  4. #14

    Daca suma a fost trimisa din afara tarii ING are nush ce taxa nesimtita. Parca se aplica si la retragerile din paypal.

    In continuare astept cu entuziasm primele bank run-uri pentru ca ce fac bancile din Romania este strigator la cer si jigodia aia de Isarescu, unicul si neclintitul, se face ca ploua iar de cand ne-a fost bagat pe gat si pana azi singura lui grija a fost cum sa asigure un profit cat mai mare acestor camatari.

    De curiozitate, cat mai este dobanda la imobiliare pe 30 de ani pentru ca prin Europa sunt cazuri cu 2% fixa si 0.5 variabila.

    • #15

      a fost trimisa din bucuresti

    • #16

      dacă te referi la creditele imobiliare/ipotecare, creditul ”prima casă”, care e nițel mai special (dobândă ceva mai bună) are 4%+EURIBOR (media EURIBOR pe 3 sau 6 luni, depinde de bancă). momentan EURIBOR-ul e negativ. 🙂
      din câte știu, restul creditelor imobiliare sunt tot funcție de EURIBOR/ROBOR (funcție de moneda creditului), dar marja e mai mare de 4%. dar nu bag mâna în foc.

    • #17

      Adi, sunt banci care au pe la 2%

    • #18

      @exvpa

      Poti sa-mi dai un exemplu, chiar sunt interesat.

    • #19

      Reiff pt anumiti dezvoltatori. ING la fel. Dar doar pentru anumiti dezvoltatori.

    • #20

      @Exvpa, adică am 2% doar dacă eu, Griguță Piscupescu, îmi cumpăr casa de la un anumit dezvoltator imobiliar? pe mine personal nu prea mă încălzește 2% în cazul ăsta. (liber la minusuri 🙂 )
      sau dezvolatorul-persoană juridică are 2% la credit ca să mai construiască un bloc?

  5. #21

    Stiu ca va plac posturile cu aici la mine in e asa: de aici in Ro comision zero. Din Ro aici comision in functie de suma transferata, pentru ca plm, nu e o operatiune cu cost fix. Pentru ca haiducie, d-aia.

    • #22

      atâta vreme cât tu înțelegi ce-ai scris, noi ne mulțumim doar cu ultima propoziție

    • #23

      Mai erau niste cuvinte puse in paranteze ascutite pe care probabil le-a ras filtrul anti-SQL-injection.
      Ma rog, era vorba ca capsunaresc in strainezia, si cand transfer de aici in Ro nu-mi ia comision banca straina, dar cand transfer din Romania imi ia comision banca romaneasca. Comision de depunere in cont prin transfer, luat de banca primitoare? Ce dracu’ e asta?

    • #24

      cum ce e? tu n-ai înțeles? bulangeală

  6. #25

    Hai sa-ti furnizez si eu una buna: am un cont deschis la minunea numita Volksbank, un cont curent in lei fara card atasat. Nu l-am folosit niciodata. Nimic. Nicio tranzactie de niciun fel. Practic uitasem de el. Ma suna o duduie de la ei dupa 3 ani comunicandu-mi ca am de plata 615 LEI ( sasemilioane lei vechi) comisioane restante!!?? Pt ce? ZERO tranzactii? ce au administrat? Am cont curent cu card atasat la Transilvania, BCR, etc. Nu m-i s-a luat niciodata niciun leu doar pe aerul din contul gol! Cred Volksbank se scalda in clienti.

    • #26

      si ai platit? :)))

    • #27

      Doar no-i fi nebun. Dau banii asa degeaba? Le-ar trebui o antireclama pt chestia asta asa, la greu!

    • Am și eu la Alfa Bank un cont pe care nu l-am folosit niciodată. A adunat vreo 35 de lei de taxe și alți draci. PE care trebuie să-i plătesc eu, evident.

    • #29

      pai aia de la volksbank au dat cu aspiratorul in contul tau. Au spalat buda din contul tau. Au zugravit de 2 ori pe luna, au dat cu anti gandaci, au pus naftalina sa nu intre molii. Au tinut cald sa nu iti inghete contul. Au pus lumina de veghe si paza la intrarea in cont. 600 e intretinerea pe 2 luni la o garsoniera iarna, ai iesit bine

    • #30

      @Francisc, 35 de lei e o treabă, 600 nu prea mai e treabă.

  7. #31

    Da, e comisionul standard de depunere la ghiseu. Si tu daca iti depui bani la ghiseu in contul propriu tot platesti “taxa” aceasta.

    • #32

      Suma pentru depunerile proprii e un pic mai mică la ghișeu. Prin automatele bancare este zero.

  8. #33

    Imi explica un angajat de la ei, ca taxa au pus-o pt ca multi foloseau contul gen money gram..Asa e la ei, si tu daca depui la cineva intr un cont de ing tot 15 lei e comisionul.Cu transfer din alt cont aici e mult mai ieftin.

  9. #34

    Dle. Ametcea asteptam scuzele dvs conform articolului de mai sus…..

    • #35

      o sa vi le trimit prin virament, la voi costa chestiile directe

    • A intrat grasul ala cu bagheta si fustitza aici?

    • #37

      Vaai, s-a sesizat banca pensionarilor pt o chestie adevarata..banca care isi plateste angajatii cu 1000-1200 lei, si la care si o copie dintr un dosar costa 50 lei si la care serviciile sunt de toata jena..sa va fie rusine!!!

    • #38

      uă, uă, uăăă
      banca transilvania?!
      suntem în direct?
      Aaaa, ce bine.
      De când vă caut.
      Știți, inițiam am vrut să vă vorbesc frumos, să vă mulțumesc că mi-ați trimis adeverința aia că nu mai am contul deschis la dumneavoastră, dar mi-am amintit că am așteptat 8 luni să sosească, timp în care eu m-am luptat cu fiscul american. Știți cum se cheamă asta în secolul actual? Bulangeală. Exact așa se cheamă. După 8 luni de așteptări în care – sanchi – dosarul a fost analizat și ați tipărit la mașina de scris o adeverință pe o jumătate de A4, a trebuit să angajez un avocat să mă reprezinte, să-i plătesc serviciile și să le dea la geoale la babele alea care n-aveau chef să caute dosare că sunt în capătul celălalt al holului. În plus, plicul cu adeverința l-am plătit tot eu. Bulangiilor!

    • #39

      Bun, ca om care cauta o banca noua incep sa fac o lista. Pana acum stiu ca NO FUCKING WAY: BCR, BRD, Transilvania si Volksbank.

      ING sub investigatie, nu sunt la prima abatere.

    • #40

      Mai adauga Bancpost la lista.Incearca totusi Ing cu o negociere cum zicea cineva mai jos sau daca nu, Marfin Bank!

  10. #41

    Pe mine mă sug ăştia de la ING de vreo 3 ani. Comision pentru orice kkt. Le dau vreo 10 lei lunar. Acum au băgat şi comision de extragere pentru bancomatele lor.
    După 3 ani de supt mă duc la ei să fac un credit (kkt de credit, nu cine ştie ce sumă). Şi aflu că dacă ai încasări (binişor peste venitul mediu) pe PFA, mai mulţi ani, fără întreruperi, constant în fiecare lună, se pişă pe tine. Nu îţi dau 1 leu credit. Cică nu prezinţi siguranţă dacă că eşti PFA.

    În schimb, altă persoană angajată de un an la SC Sapă Şanţuri, cu venit lunar de 1700 de lei, primeşte credit pentru prima casă. Ăsta clar e caz de siguranţă maximă!
    M-am cam săturat de prostia lor. Pute.
    Şi îi doare la bască – Suntem proşti şi nu reuşim să aducem bani prin contracte avantajoase? Nu-i bai. Mai băgăm nişte comisioane abuzive clienţilor. Ta-daaam!

    • #42

      In cazul asta cred ca regulile BNR sunt de vina.

    • Lasă Corbane, nu fi trist, după ce voi lua eu puterea te angajez la mine, în suita mea prezidențială. Vei face parte din coloana mea oficială, imi vei deschide calea cu elicopterul.

    • #44

      5 oi pe lună şi 20 de oi la semnătură. Plus mâncare (pentru mine şi pentru oi), băutură, cazare (minimum 3 camere cu sobă în fiecare, plus ţarc de un pogon)

    • #45

      probabil acela are salariul pe card – din ce povestesti, tu nu-l ai, de-aia iti ia comision.

    • Am trecut si eu prin asta.
      Nu dau credit pentru ca PFA nu se incadreaza la profesii liberale. In schimb, taximetria da. Am vrut sa renunt la ING fix din acest motiv.

    • #47

      @Dani Corban Eu zic sa incerci sa mergi la alta sucursala. Noi am mers anul trecut la Ing si s-au luat in considerare si veniturile de pe PFA. Dar doar acelea pentru care ai un contract. Acum 2 luni am vorbit iar pentru a vedea conditiile de la Prima Casa. Bineinteles, ne interesa sa se ia si veniturile de pe PFA. Au spus ca de la anul este foarte probabil sa nu se mai ia in considerare doar contractele pe care le ai, ci absolut toate incasarile. Ne-au explicat ca au facut sau sunt in tratative (nu am inteles exact) cu cei de la Finante un contrac prin care verifica veniturile pe ultimul an fiscal. Astfel, nu ai cum sa ii pacalesti. Ma gandesc ca poate depinde si in ce domeniu ai PFA-ul…

    • #48

      Aura, ştiu ce zici. Evident că vorbesc despre venituri pe baza unor contracte, declarate la fisc, cu taxe pătite la stat, etc.
      Singurele PFA-uri luate in considerare de ING sunt contabilitate, audit şi IT. Aşa au stabilit ei că există 3 profesii mai moţate decât restul. De IT am aflat de-abi la a treia sucursală. Primii ştiau doar poezia cu audit şi contabilitate.

    • #49

      Mi-a plăcut formularea lor finală. Dacă PFA-ul tău nu este contabilitate, audit sau IT, ING nu oferă nici un fel de credit, indiferent de încasări. Cu accent pe “indiferent de încasări”. Ce să zic…mi se pare o strategie logică şi foarte sănătoasă :))
      Alexandru a mers cu mine, mi-e martor.

    • #50

      Te cred si iti dau dreptate. Profesionalismul unora dintre persoanele de la ghiseu este…. fara cuvinte (dar nici cu cei din Call Center nu imi este rusine). De aceea ti-am recomandat sa mergi la mai multe sucursale, poate intalnesti pe cineva mai pregatit. Sper sa rezolvi problema. Bafta!

    • #51

      Aura: cineva mai pregatit decat cel cu care am vorbit eu nu exista. Toate fatucile de la ING Office stiu poezia pe care o recita cu sfintenie. Nu e vina lor ca mai sus s-a decis ca doar trei profesii cu PFA pot primi credit. Daca schimbi sucursala nu ajuta cu nimic, regulile sunt aceleasi pentru toti.

      Tu ai spus ca au luat in considerare SI veniturile din PFA…eh “SI” ala face diferenta…

      Bancile se gandesc ca veniturile din PFA sunt volatile si ca poti sa ramai fara contract imediat insa nu se gandesc ca si un om care are contract de munca poate ramane fara job la fel de simplu.

      hash: Dani are salariul tot pe card ING. Mie tot cam 10 lei imi lipsesc de pe card lunar din cauza comisionului de administrare.

  11. Tot trocul e mai bun. Se va introduce după ce voi lua eu puterea. Să vedem atunci ce vor face jîdanii, țîganii, negrii, arabii și alții care nu prea le au cu munca. Munca se va plăti în alimente. Trocul va fi in general al liber. Banul e ochiul dracului, trebuie desfiintat. Cu trocul va fi foarte simplu. De exemplu tu ai un porc, da. vreau sa-l cumpar iti dau 10 gaini pe el. Sau 5 curci. Depinde. TRocul va functiona. Vrei sa iei un parfum. Eu am un parfum si-ti zic ție ce-mi dai pe el. Si tu imi dai de exemplu 10 kile de cartofi si 3 sticle de vin. SAU. Vreau sa cumpar o carte. Iti dau pe carte altceva la schimb. Un telefon. Vrei un telefon iphone 6. Iti dau pe el o vacă. Și tot așa. N-are de ce să nu functioneze trocul. Sa vedem atunci cum mai stau parazitii degeaba si cum mai pot sa faca speculatii cu lucruri inexistente de fapt (banii). Să vedem.

    • eu iti dau un aifon, imi dai 1 porc de craciun, 1 vaca plus un miel de paste? deal ?

    • #54

      Breev, dă-i pace, e după medicamente

    • @Breev

      Vorbesc foarte serios frate, acest sistem gandit de mine, sistem de troc ar functiona daca exista buna vointa si nu rea vointa. Iar cei care nu vor sa munceasca sa produca nimic, sa vedem cum o sa se descurce. Furturile se vor diminua. Va fi mai greu sa dai cu jula, nemaiexistand bani. Ce furi? Poti sa furi si alimente produse, da nu o sa mai mearga asa. Si bancile ce vor face. Vor disparea. Toti astia bancheri, corporatisti, toti nenorocitii astia care de fapt nu produc nimeni, ce crezi c-o sa fac cu ei? Îi iau pe toti si ii pun la munca.Sapati sa nu mai fie gropi pe șosea. Astupați gropile. Cale ferata, tramvaie, metrou. E de muncă. Si plata in alimente. SI in animale. In legume. In produse, produse de altii. Si tot asa. Si uite așa va functiona sistemul de troc.
      Nu, depinde de iphone. 2 miei iti dau pe un iphone 5 nou. cat valoreaza? Cat face.

    • #56

      Freige io nu am cunoscut jidani prosti, cu bani sau fara se descurca, dau credite in troc :)) iti da 7 gaini si ii dai inapoi 10. Ai inventat roata.

  12. @Breev

    Uite, ca să-ti arat ca functioneaza trocul, e perfect folosibil, eu as face in locul lui Arhi, cum a facut Arhi shop, aș face ArhiTroc, ca sa vedeti cat de bine merge acest sistem. Adica e simplu. Adică tu ai ceva, si faci schimb cu mine, iti dau altceva la schimb de aceeasi valoare.

  13. #58

    Dar un capsunar ca mine care vine in vizita in ro si n-are chef sa care bani dupa el si se gandea sa transfere in ceva banca, ce face? Ma batea gandul sa dechid un cont ceva gratis prin ro pt faze de astea dar cred ca nu am sanse. Un sfat ceva?

    • #59

      ce e aia cont gratis?
      tu nu înțelegi că nu există așa ceva în România?

    • #60

      Sydbank

    • #61

      plm cand am fost in ro eram sarac, aveam monedele la ciorap nu-mi trebuia banca.
      Iar salarul cand intra pe card la BT eram primu la coada sa-l scot tot.

    • #62

      Pentru mine a mers sa scot direct cu cardu. Era 2.5 lire pentru o tranzactie si peste nu stiu ce suma nu stiu cu cat crestea. Cred ca a fost sub 10 lire pentru vreo 1000 de lire…

    • #63

      @ioexist:garanti bank

  14. #64

    Am patit si eu, suma exact de 15 lei in contul meu fiind comision de operatiune. Operatiunea a fost transfer instant de bani de la BT la ING… De obicei de la o alta banca la ING transferul dureaza 24 de ore..

  15. #66

    Daca nu aveti “VALUARE”.
    BTW ING sunt foarte deschisi la negocieri de orice fel. Mi-au facut derogare pentru cont in $, desi ei nu mai au in oferta asa ceva. Contul in lei este 0 comisioane, absolut pentru orice. Nu am taxe de administrare, nu am comisioane de depunere/retragere cash de la ghiseu sau ATM… etc, sms moka pt sold cont dupa cumparaturi, Homebank moka. Tot ce am facut, la ghiseu cand m-am dus sa imi deschid conturile, am intrebat daca se poate negocia. Si s-a putut.
    True Story.

    • #67

      Nu zici ca tu de fapt ai venit cu keffieh-ul fluturandu-ti pe umeri si de aia au sarit aia sa negocieze. Vi sa ne vinzi noua aici gogosi. :))

    • #68

      Nu mai vrei SukiShufu?

    • #69

      Nu, măi. Nu e ce caut eu, sau ma rog, nu e genul de comert care m-ar interesa. Nu stiam ca fusesera adusi deja in Romania. Multumesc oricum. :))

  16. Imi dai un pic contul? as vrea sa-ti fac vreo 10 depuneri de 1 leu:))

  17. #71

    @ioexist da, este un cont dacă vrei și se numește bani puși la ciorap.

  18. #72

    Sa vezi ce fain e cand plateste clientul factura de 20 de lei si depune banii la ghiseu ca deh, are conturile blocate ….

  19. Eu altceva nu inteleg. La ING cursul EUR e 4.4971, iar la dristor e 4.4450, deci 5 bani diferenta. Pe ING nu-i costa nimic treaba asta. Pe Dristor ii costa om 24/7. De ce trebuie sa ies eu din casa, sa scot banii de la bancomat, sa ma duc sa-i schimb la Dristor si sa ma duc la ING inapoi sa depun EUR, cand as putea face asta de pe telefon in 5 minute?

  20. Bre, stai așa că pe noi (eu și colegul asociat în firmă) ne-a lovit ing-ul acum cu 25 de lei pe lună taxă de administrare cont. Ultima oară plecam cu contul de firma de la Raiffeisen pentru o măgărie similară. ING a cam început să sugă cucu și e tare, tare păcat…

  21. am mai spus, am avut aceeasi problema dupa ce a inchis Citi Bank operatiunile cu persoane fizice. Citi a fost de departe cea mai tare banca cu care am lucrat vreodata. Ca sa revenim, am cautat o alternativa la treaba “0 comisioane”, sa am doar o taxa fixa, de intretinere cont. Am gasit la Intesa: www.intesasanpaolobank.ro/persoane-fizice/pachete-cont-curent/pachet-exclusiv

    Poate va coafeaza.

  22. #77

    era o banca in Cehia, eBanka parca se numea, aproape totul se facea electronic, super tare. Dar aveau si ei un mic comision la transfer si atunci ce au facut baietii glumeti: au inceput sa faca transferuri mici dar multe asa ca cred ca putem si noi sa incepem sa depunem cite 1 leu in cont la arhi sa vedem cit de prosti sunt cei de la banca daca iau 15 lei comision la 1 leu depunere :).
    PS: La eBanka s-au sesizat si au pus niste limite.

  23. #78

    Se poate si in afara Romaniei.Eu am inchis acum 6 ani un contrato pt ca m-am mutat in alt oras,banca respectiva avea putine sucursales,bla-bla.Am lasat in cont 2 euro,am semnat cererea de inchidere.5 ani mai tarziu primesc instiintare de la o firma de recuperari ca suntem datori cu … 1800 euro.S-a rezolvat cu OPC si cateva drumuri aiurea.E foame si aici.Erau doar comisioane interne,penalizari ale comisioanelor si penalizari ale penalizarlor ….asa de la + 2 pana la – 1800.

    • #79

      Mama,ce de cacat mi-a editat telefonul comentariul.Acu’ chiar par o pitzi cu basini de Spania.

  24. #80

    De pe ING .ro citire:

    Taxe si comisioane:

    Operatiuni cu numerar la ghiseele Ing Bank Romania:

    Depuneri numerar:

    Sume pana la 300 lei – 0.50%
    Sume intre 300 si 5000 lei – 0.50% , minim 15 lei
    Sume peste 5000 lei – 0.15%

    Retrageri numerar: 0.8% , minim 15 lei

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam