revolutia celor 32

Cam ce s-a previzionat. Agitatorii au venit și au încercat să spargă mulțimea în multe mulțimi mici, dezorganizate și obosite. În parte, chiar au reușit. Așa cum zice Petreanu, e nevoie ca cineva să devină lider. Iar dacă îl vedeți pe Claudiu Crăciun acolo, dați-i niște ouă în cap, să se ducă să salveze pe mă-sa sau ceva.

colectiv1

colectiv2

colectiv3

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/gri.sorina/videos/vb.100000525456261/1110795785614593/” width=”625″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Personal nu mi s-a parut ca cineva a incercat sa dezbine multime. Pur si simplu fiecare si-a strigat nemultumirea. Aia cu megafoanele au indemnat lumea sa mearga spre Parlament. Multi au aprobat si s-au pus in miscare. Eu i-am intalnit pe drum, am crezut ca toata lumea s-a pus in miscare de la Universitate. Asa ca am mers cu ei. La Casa Poporului s-a strigat cam o ora, impotriva sistemului si impotriva patriarhului (nu am auzit sloganuri partinitoare pentru cineva anume). Din cand in cand se scanda si pt cei care au suferit in clubul Colectiv. Dupa ce lumea s-a prins ca nu-i nimic interesant la Parlament au facut cale intoarsa la Universitate. A existat un mic blocaj la Unirea cand grupul s-a intalnit cu un alt grup ce venea dinspre Universitate catre Parlament. Unii cu tenta de lideri se certau in mijlocul intersectiei. Oamenii au fost putin derutati dar cei de pe margine au luat-o spre Unirea, asa ca incet-incet tot grupul s-a pus in miscare. Cei din intersectie au fost nevoiti sa se indrepte si ei catre Universitate. Am auzit si vreo doua pocnitori pe drum, dar multimea imediat scanda “fara violenta” cautand parca sa-i traga la raspundere pe cei cu pocnitorile (probabil cineva dintr-o galerie). La un moment dat s-au auzit si sloganuri impotriva Antena3, ca erau pe margine si filmau.

  2. Prin ţară s-au aşezat în fruntea grupului unii lideri PNL-isti şi au urlat cât îi ţineau puterile “Jos corupţia” în condiţiile în care unii dintre ei au fost beneficiari de contracte preferenţiale cu statul în ultimii 7-8 ani. Atâta ipocrizie şi obraz gros n-am văzut în viaţa mea.

    Ar mai fi lipsit să iasă şi nişte lideri PSD-işti să urle “Jos corupţia” şi spectacolul ar fi fost complet. De fapt au ieşit şi ei, însă doar pe facebook pentru că în stradă le era frică să nu-i linşeze mulţimea.

  3. #7

    Au fost, intr-adevar, niste momente de haos si dezorganizare. Pe la 21.00 eram fix la troita de la Universitate. Brusc, un grup de oameni au inceput sa plece catre Unirii. Apoi inca un grup si tot asa pana ce s-au strans destul de multi. Am plecat repede, cu gandul sa ajung la Unirii inaintea lor sa vad ce se intampla. Acolo m-am urcat pe marginea de la intrarea la metrou si am asteptat. In cateva minute au inceput sa vina multi oameni dinspre Palatul Parlamentului, foarte multi oameni. S-au intalnit la Unirii cu cei care veneau de la Universitate, si-au aruncat ceva priviri caudate apoi au plecat impreuna inapoi la Universitate. In final a fost ok. Dar da, trebuie si e nevoie de mai bine si mai ales de un lider, de cineva sa spuna concret cate ceva!

  4. Noi am vazut pe la 8 oameni care incep sa plece, si am citit pe FB la “Rezistenta Urbana” ca cineva ii indrume spre Parlament. Am ramas pe loc, fiindca am zis ca nu ne lasam plimbati ca oile de colo colo, dar am observat cum o mare bucata din Universitate plecase. Apoi, peste 20-30 minute, au aparut altii cu portavoce care strigau “Hai la Parlament”. Un moment haios a fost cand au inceput sa strige “Sa ridice mana cine vrea la Parlament”, de parca asa rezolvau problema. A fost prima seara in care am fost bucuros ca exista Facebook fiindca multi erau cu telefoanele deschise si citeau cum se incearca spargerea multimii, asa ca au inceput sa stea pe pozitii la Universitate.

    Eventual, vazandu-le ca nu le merge cu indemnurile, cativa “hipsteri” cu bicicletele se plimbau prin multime la Universitate, tipand “Hai la Parlament”, dar au fost rapid huiduiti de oameni, care au inteles ce se incearca.

    Abia in jurul orei 21:30 au inceput sa se regrupeze oamenii la Universitate si atunci s-a vazut masa, foarte multi oameni iesiti, pacat ca au fost atata timp imprastiati.

  5. #9

    Sa cheme cineva minerii!!!! Ehe, daca era Dl iliescu cu 10 ani mai tanar….

    • #10

      si dl. Cozma…

    • #11

      Si dl magureanu, si dl voican-voiculescu… Ehe, ce oameni dom’le, uite asa ne dispar valorile…

    • #12

      Avem așa de mulți parlamentari încât dacă spânzurăm câte unul pe zi ne ajung până la alegeri, ba ne mai și rămân. Știe cineva exact când sunt alegerile? Încerc să determin dacă ne permitem câte doi.

      Apropo, cică pe Gelu Voican Voiculescu l-au chemat la parchet, să dea cu subsemnatul.

    • #13

      E cu 10 ani mai tanar.

  6. #14

    Tocmai de asta e important sa se stea la Universitate. Degeaba se merge la parlament, guvern etc. Acolo nu e nimeni la ora aia, in afara de paznici si probabil ceva consiliere ascunse sub birou, unde sunt obisnuite. Trebuie sa se ramana pe loc, la Universitate.

    • #15

      Pai daca “domnii” parlamentari la ora aia nu mai sunt, ce sa caute consilierele pe sub birouri? Sunt mijloace fixe? Dooooh…..

    • #16

      consilierele se spala, parlamenterii fac coitus interruptus

  7. #17

    acum ca ma gandesc la chestia cu plecatul din loc in loc incepe sa capete sens mizeria cu spartul protestului de niste “tineri protestatari ca noi, simpli, oameni sinceri, fara apartenenta politica sau alte organizatii” asa cum am auzit despre Erwin Albu la radio RFI ca era printre cei care au spart cordonul jandarmilor.
    am zis ieri ca e ok sa mergi sa ajungi la mai multe institutii, in principiu e ok dar daca e vorba de manipulare e nasol. sa ii futa #cutzucutzu pe #unitisalvam si pe prietenii lor ca (m)au pacalit/manipulat lumea.
    am zis ca erau unii pe care i-a ignorat lumea cand strigau “sa mergem la cotroceni”. sunt grupuri de cate 5-10 persoane, imbracati bine, tineri pe la 30 de ani.
    ce senzatie tampita am acum cand vad ca ne-a plimbat claudiu craciun ala.

  8. #18

    Tocmai mi-a picat fisa, azi nu e remember remember the 5th of November? Azi e zi de proteste în toată lumea 🙂

  9. #22

    Evenimentele din ultimele zile ne arată că lucrurile se mişcă. Internetul fierbe de comentarii şi posturi motivaţionale care trezesc sentimente de mult uitate. Lor li se alătură grupuri de sceptici care pe bună dreptate întreabă: “Bun, pleacă ăştia (dacă pleacă), şi ce facem? Facem pe dracu’ să ne ia! Naivii ăştia uşor manipulabili de ies în stradă, habar n-au cu cine se pun!!!”

    Exact aşa stau lucrurile! Suntem o masă de naivi, aproape inconştienți care cred că e momentul să facă ceva. Măcar încercăm! Avem datoria să o facem şi nu pentru noi. Oricât nu ne-ar plăcea să auzim asta, cu siguranţă suntem a două generaţie de sacrificiu, dar ei, copiii noştri, mai au o şansă. Lor trebuie să le oferim premisele unei stări reale şi nu aparente de normalitate.

    Ştim foarte bine că în ţara asta se discută prea mult şi se face prea puţin. A sosit vremea să şi facem. Mesajele promovate zilele acestea sunt multe, de la demisii la dreptate, dar cel care trebuie să reprezinte idealul care ne uneşte pe toţi şi care de fapt, e şi soluţia pentru toate celelalte, e următorul : ROMÂNII DORESC SCHIMBAREA ACTUALEI CLASEI POLITICE.

    S-a întâmplat ca dintr-un accident tragic să pornească poate cea mai determinată şi mai importantă mişcare de după 89, în care mulți avem, naivă sau nu, senzaţia că se mai poate schimba ceva.Poate nici nu realizăm că ACUM se poate scrie istorie.

    Ne trebuie în acelaşi timp, luciditatea şi pragmatismul de a gestiona cât se poate de raţional această conjunctură. Lupii de la hotarele ţării așteaptă să profite de orice masă ce poate fi uşor manipulată conform propriilor interese, iar o Românie în derivă în actualul context interațional e ce ne dorim mai puţin. În plus, trebuie să fim conştienţi că în toţi aceşti ani,“serviciile”, autohtone sau nu, au exersat cu succes toate tehnicile de manipulare şi dezinformare posibile. Cu siguranţă că și acum, sunt prezenţi printre noi, on şi off line, încercând să înţeleagă ce se întâmplă sau, mai grav, să deturneze sensul acţiunilor noastre.

    Oricâți am ieşi în stradă şi indiferent de numărul de mesaje postate online, soluţia unică pe care o avem în România anului 2015, stat membru UE, sunt alegerile, fie ele anticipate sau nu. Teoretic, ar fi nevoie de cel puţin două noi partide (unul la putere şi celălalt în opoziţie) care să pună în practică nevoia noastră de schimbare reală şi care să fie capabile să vindece cancerul din instituţiile publice din România.

    Pentru asta trebuie să ne strângem în jurul unei idei (chiar şi pe o pagină de facebook) şi de aici să creăm o platforma transparentă care să ofere egalitatea de şanse pentru toţi cei care dorim să ne implicăm într-o nouă formulă politică şi care în final să se ofere tututor că o varianta credibilă pentru alegerile ce vor urma. Poate nu conştientizăm încă, dar oricare ar fi cei care ar succede actualei clase politice au dificila spre imposibila sarcină să doboare un monstru creat şi dezvoltat în toți acești 26 de ani.

    Probabilistica ne-ar spune că șansele ca un partid creat acum să câştige oricare din alegerile de anul viitor (locale sau parlamentare) sunt de 1 spre 0 %. Să nu aveţi nicio secundă iluzia că vreunul din partidele existente ar conştientiza răul pe care l-au făcut acestei naţii, ar alege să facă pasul înapoi și ar decide să nu mai participe la alegeri sau, chiar mai bine, să se dizolve.

    Ce şanse am avea ?!
    În anii de după revoluţie prezenţa la vot a plecat de la 86,19% în 1990 coborând, după dezamăgiri succesive, ciclu elelectoral după ciclu electoral, până la un minim de 39.2 în 2008 ajungând la 41,72 % în 2012. Atunci, USL a câştigat cu 60,03% fiind votaţi de 4.457.526 români.

    În 2012, aproximativ 60 % din românii cu drept de vot nu s-au prezentat şi asta din lipsa de opţiuni, nefiind în acelaşi timp de acord nici cu eternul rău cel mai mic. Adevărata valoare a acestei mase, majoritare de altfel, s-a văzut la alegerile prezidenţiale din 2014. Candidatul fără șanse JOHANNIS, cu un parcurs lamentabil în campania electorală a reuşit să învingă maşinăria propagandistică PONTA spre surprinderea tuturor ( servicii, agenţii de presă şi lobby). Ştim toţi cum ne-am dus în turul 2 să evităm catastroa de a şterge cu buretele mica evoluţie a societății româneşti în toţi anii de după 89.

    În acest sens, dacă la ultimele alegeri prezidenţiale erau 18.278.045 cetăţeni români cu drept de vot, asta înseamnă că ne putem baza teoretic în 2016 pe cel puţin 10 milioane de români. Lor li se vor adauga cu singuranţă, cetățenii responsabili care au votat în tot acest timp alegând răul cel mai mic și care nu au votat din tot sufletul, cu toată convingerea vreunul din partidele existente. Dacă cel puţin jumătate şi-ar pune speranţele într-un viitor partid nou creat, acesta ar putea câştiga singur alegerile, fără a fi nevoie de eternele alianțe post-electorale care, în situaţia dată, sunt excluse. (nu se va putea face vreo alianţă cu niciunul din partidele existente atâta timp cât mesajul promovat este ÎNLOCUIREA actualei clase politice.”

    Haideți pentru început să ne strangem aici! În număr cât mai mare! Numai așa devenim cu adevărat o FORȚĂ! HAIDEȚI!!!

    ACUM ori niciodată!!!

    -va urma-
    www.facebook.com/ACUM-ori-niciodata-741289162681759/

  10. dar exista un risc, de care se vorbeste in mod real la tv. chestia sa devina anarhism gen greece. dar asta e o chestie buna si rea.totul e relativ..

    • Speram ca protestul sa ramana pasnic si sa nu fie futut de alte partide/servicii/sorosi/forte/marute

  11. #25

    Sorin Cimpeanu – PM interimar

  12. #26

    Craciun si Alexe au fost “liderii” protestelor si in 2012, pe mana cu USL si Antena3. Tot Craciun si Alexe s-au ingrijit, pe cat s-a putut, sa plimbe #unitisalvam pe oriunde, mai putin pe la Guvern. Deci au experienta in a deturna multimile in directia potrivita partidului.

  13. #27

    Cum arata o privire de hipster? 😀

  14. Băi dar nemulţumit mai eşti. Ai cerut să se dea foc la parlament, nişte oameni au încercat să-ţi îndeplinească dorinţa, şi tu tot nemulţumit! 🙂

  15. Uite, Sorin Campeanu asta. Habar n-avem cine e si de ce merita sa fie prim ministru. CV-ul arata bine, dar e doar partea povestii scrisa de el. Il intrebam doar pe el?

    Ca sa fii pm trebuie multe calitati. Le are?

    Ar trebui intrebati in primul rand cei din jurul lui, ar tb aflat din timp problemele. Nu exista om perfect, si-o sa-l votam cu tot cu probleme ca aia e, daca balanta inclina spre calitati.

    Dar ar trebui facuta o procedura din timp, vreo 3 zile, si o discutie la tv, ca de aia exista televiziune publica. Ce e aia vine presedintele, il recomanda, asta e cv-ul, esti angajat? Nici un SRL nu angajeaza pe baza unui CV, toti organizeaza macar un interviu.

  16. Probabil ca si aceasta revolta va fi furata de catre un grup de interese asa cum s-a intamplat si cu revolutia.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.