FACEBOOK

Una din ocupațiile care mai aduc venituri trustului blog2.0, din care cu onor fac parte, este și administrarea unor conturi de social media al diferitor companii sau entități private. Fără grijă, nu mi-e rușine de munca mea, spre deosebire de pagina mea, unde trollez cu rușii mei, în rest sunt un tip foarte elegant și respectabil.

Știți care este punctul comun al celor care află că compania lor poate avea cont pe facebook? Gratuitatea. Stai, dar de ce îmi ceri bani să te ocupi de pagină? Mare lucru, pui 3 poze și un text, nu am timp eu, că dacă aș avea… Practic, e facebook, e gratis, de ce să plătești?

După ce începe să fie lămurit despre asta și că timpul tău, la fel ca și al lui, costă, vine partea următoare. În care nu înțelege de ce trebuie să își promoveze pagina, dacă vrea mulți fani rapid. De ce nu dă lumea like? E clar că faci ceva în neregulă! E practic imposibil să îi explici că facebook e și el un business și trebuie să dai bani, dacă vrei să câștigi bani.

Iar după ce îi explici că trebuie să dea bani pentru fani, vine proba de foc. Pentru că omul nostru nu înțelege nici de-o culoare cum e aia că facebook nu le arată tuturor fanilor postările sale și că trebuie să plătească pentru asta. PĂI SUNT FANII MEI, DE CE SĂ PLĂTESC??

Trebuie să recunosc că rata de succes a explicațiilor este undeva la 70%. Restul decid că e momentul să își ia viitorul în propriile mâini și să demonstreze că se poate și singuri, au ei o fată la administrație care oricum nu face nimic și poate să se ocupe de pagină. Desigur, în 100% din cazuri pagina e abandonată după circa o lună, iar discuțiile ulterioare sunt Facebook e un căcat, nu m-a ajutat cu nimic.

Mai e mult până departe. Mult până să înțeleagă lumea că, deși așa pare, internetul nu e ușor. Și nu e gratis. Și că dacă intenționezi să scoți bani din iinternet, trebuie să investești bani. Sau că, dacă ai un site din care scoți bani, trebuie să înțelegi că trebuie să plătești mai mult de 5 euro pe hosting, lunar. Se aude, colegii Buhnici și Petreanu? Nu de alta, dar vine BF și iar vom plânge că nu ne merg siturile, din cauza sorții crude. Și a hostingului de 2 bani.

Bref, trebuie să băgați bani. Developerii costă, serverele costă, designerii costă. Dacă nu înțelegeți asta, poate nu e locul vostru aici.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.