Radu_earchive

Cutreierând internetul, în căutarea nevoilor ce vreau să mi le provoc de Black Friday, mă gândeam cât timp a trecut de când nu am mai cumpărat/folosit un hard disk extern. Și am realizat că e cumva de domeniul anilor. Mirarea nu e doar pentru că am îmbătrânit atât de repede, ci că nici măcar nu le-am mai utilizat. Exceptând un HDD cu desene pentru copii, în rest, tot ce înseamnă media le țin în cloud. Bine, clouduri, că la pozele și filmele cu copiii mei am nevoie de redundanță cvadruplă :mrgreen:

Dar nu doar asta țin în cloud. Acolo am și toate documentele de care am nevoie, în diverse momente, inclusiv chestii pentru blog, gen contracte, modele, facturi, calcule și altele. Copii după buletine, diplome, asigurări, rca-uri, rovignete etc.

De ce le țin acolo? Pentru că, contrar unor păreri, sunt în siguranță și le pot accesa foarte ușor, de oriunde aș fi. Și pentru că am siguranța (siguranța relativă, că la urma urmei, mâine poate mor) că toate chestiile mele sunt stocate undeva sigur. Hardul meu poate crăpa, USB stickul poate crăpa sau poate fi pierdut etc. Măcar în cloud știu că e cineva care se ocupă de chestia asta în mod profesionist, eu nu mă gândesc 24 din 24 la sisteme de stocare.

Și nu, nu sunt un tip tehnic, nu mă interesează să îmi iau 2 rackuri cu 4 harduri în RAID, conectate la o rețea etc. Vreau ca viața mea să fie simplă iar eu să mă bucur de lucrurile care îmi plac și pe care îmi place să le fac. Dacă voiam să mă fac tehnician, mă angajam undeva, nu scriam chestii.

Dacă fac un calcul la preț, cu siguranță ies mai bine. Acum, în acest moment, folosesc 2 sisteme de cloud. La unul plătesc 5 lei pe lună, la altul 1 dolar. Stocare de vreo 2 TB în total, deși la unul am stocare nelimitată, dacă sunt fotografii.

Plus posibilitatea de a-ți face sincronizare cu toate deviceurile pe care le ai prin casă, mașină și grădină, gen pot să mă duc la Mitocu Dragomirnei, să scot telefonul și să le arăt rudelor poze cu copiii, fără să trebuiască să am un HDD după mine, ideea de stocare în cloud devine și deja este din ce în ce mai atractivă.

Acest articol a fost susținut de Star Vault – Cloud adevărat.
starvault

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.