tigan

Înainte de orice aș vrea să anunț că am reușit să schimb contractul de energie la Enel Pantelimon în vreo 30 de minute maxim. Mi se pare un record mondial. Desigur, în continuare ți se cere copie după diverse acte, pentru că tonerul e scump la copiatorul propriu, dar hey, măcar nu a trebuit să plătesc vreun timbru fiscal de fix 63 de bani.

Revenind, a mai remarcat cineva că poliția a devenit oarecum degeaba în trafic?
De mai mult timp am conștientizat asta, urmărind comportamentul lor în traficul bucureștean, care a devenit, din cauza lucrărilor de toamnă, știți, cele ce sunt atribuite fără licitație și e nevoie să fie făcute toate de-odată, ca să poată fi plătiți banii, absolut haotic și fără sens.

Singurul lucru de care se ocupă poliția rutieră este statul la pândă cu radarul. Cel puțin, în pantelimon, este crimă. Șoseaua are 6 benzi, nu ai decât câmp gol și lac, dar limita de viteză e 50 la oră. 60 de kilometri, pac amendă, stăm ascunși în lukoilul de sus sau la intrare, pe dreapta, în service-ul auto.

În rest? Nimic. La dirijat traficul sunt puși analfabeții de foști paznici de parcuri, actuala poliție comunitară, care reușesc să îl distrugă cu grație (azi, la casa mafiei, unul din imbecili a ținut banda de stânga vreo 5 minute pe loc, pentru că așa a vrut belengherul lui, era coadă până la podul Izvor). Amenzi pentru chestii? Nimic, noi stăm la pândă cu radarul.

Între timp, ieșirea din București dinspre Pantelimon este blocată în fiecare zi, de câteva ori pe oră, de căruțele țiganilor ieșiți la furat. Serios, se face coadă de kilometri și nu e exagerare, pentru că mașinile nu au cum să depășească pe o stradă cu o bandă pe sens și stau în spatele unei ciori care mână la pas o gloabă înfometată, care trage o căruță cu fier, plastic sau coceni furați de pe câmp.

Normal, poliția este puțin mai jos, la intersecția Agip, dar nu e problema lor. Problema lor e că mergi cu 60 de kilometri pe oră, nu că traficul e blocat de țigani cu căruțe. Menirea lor e să facă bani, nu să le ușureze viața idioților care le plătesc salariile.

După aia se simt jigniți când strigi după ei că sunt capete de cretă…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.