Dupa nustiu cat timp de cand au eticheta aia galbena, acum au trecut la alta. Sincer sa fiu, nu cred ca problema e in etichet, ci in calitatea berii, care nu e una din cele mai bune. Tin minte ca eram odata in Constanta, lesinat de sete, 45 de grade afara si mi-am luat o bere, care intamplator era Bergenbier. Am luat o gura si am aruncat-o, pe motiv ca era naspa la gust. Partea proasta e ca nu mai aveam nici un ban la mine.
Berea prietenilor, cu o notorietate de marcă ce depăşeste 90% în rândul consumatorilor de bere, aduce cea mai spectaculoasă schimbare de pe piaţa de profil: noul Bergenbier.
Într-o lume în care predomină schimbările, iar cerinţele devin din ce în ce mai exigente, Bergenbier rămâne loial consumatorului său şi evoluează pentru a veni în întâmpinarea noilor sale dorinţe: o imagine modernă, proaspătă şi tinerească:
noua etichetă cu logo vertical, în culori noi şi cu o grafică modernă
o nouă sticlă, acum verde, care urmăreşte ultimele tendinţe în ambalajele pentru bere şi denotă calitatea şi prospeţimea produsului
§ folia de aluminiu care îmbracă partea superioară a sticlei de 0,5 L, oferind astfel o protecţie suplimentară produsului. Bergenbier este singura marcă de bere din segmentul mainstream cu folie protectoare de aluminiu pentru a oferi consumatorului o calitate fără compromisuri, până în cel mai mic detaliu
La sugestia cititorilor arhiblog, punem si eticheta de la berea bulgareasca Kamenita. Spuneti voi diferentele. Sunt curios cat s-a platit pentru rebranduirea asta.
NOU
decat sa beau bergenbeer mai bine beau apa. e mai sanatos.
si ambalaju’ asta mi se pare ca o solutie disperata de a-si face clienti. mai trebuiau sa lucreze la el…
NOU
seamana cu ambalajul de la burger, este/?
NOU
eticheta seamana surprinzator de mult eticheta Kamenitza,bere bulgareasca www.lemarkbbc.com/images/bottles/672_Kamenitza.JPG
NOU
acum,ca tot ai adus vorba….atat doar ca e pe verticala aici…
NOU
nu seamana cu eticheta aia…e aceeasi eticheta…
NOU
eu nu o vad, nu o urca cineva oin alta parte, sa o postam aici?
NOU
Totusi, decat sa fi schimbat eticheta, mai bine schimbau calitatea. Si ar fi avut succes.
NOU
Au tinut sticla maro si eticheta galben-aurie atatia ani din cauza contractului cu FRF. Era pacat sa nu beneficieze si de un pachet vizual apropiat de culorile nationalei de fotbal, daca tot dadeau o gramada de bani in calitate de sponsor oficial. Acum ca a trecut Ursus pe fotbal, era si normal sa faca astia de la Berbegnbier o schimbare radicala.
Ma rog berea ramane la fel de slabuta, dar e potabila, cel putin fata de petarda de Golden Brau…
NOU
Mie imi place berea. Nu fac nici o difernta intre marci. Bine, eu nu fac diferenta nici intre berea cu alcool si aia fara alcool, in sensul ca ma imbat din amandoua. 🙂
NOU
noul look a adus si o schimbare de gust, va recomand sa incercati, am baut aseara si mi s-a parut ca este imbunatatita. sa nu va imbatati 🙂
NOU
Probabil cele doua beri sunt produse de acelasi grup. Ma indoiesc ca e vorba aici despre plagiat. Pur si simplu au creat o eticheta identica cu berea de aceeasi valoare produsa de respectivul grup in Bulgaria.
NOU
@ipo- golden brau e o bere buna, mult mai buna si decat bergenbeer si orice facut de ursus. parerea mea. daca nu gasesc Tuborg sau becks beau goden…
NOU
Kamenitza e de 10 ori mai buna :>
NOU
Nicolescu, corect, ambele sunt produse de InBev
NOU
Arhi asta inca e bunica. Odata favorita mea era Beck`s.Cand au vazut ca are succes si lumea o cumpara au stricato. E oribila la gust. Cdred ca acu e una din cele mai proaste beri.
NOU
am scapat de dilema asta cu berea care e mai buna, de cand am trecut pe vodka si vin alb 🙂
prietenii stiu de ce 🙂
NOU
Eh, globalizare… amandoua seamana cu alta bere, ceheasca – www.pivovary-staropramen.cz/web/en/tisk_centrum/zpravy?id=239
Evident, din acelasi trust.
NOU
O posirca de bere. Dar stiu sigur ca dupa 3-4-5 beri nu mai fac nicio diferenta 🙂
De la vizitarea muzeului Heineken am o noua bere preferata 🙂
NOU
Kamenitza chiar e buna, spre deosebire de Bergenbier. Le scade bulgarilor prestigiul, in cazul in care si-au dat acordul pentru copierea etichetei sau o fi vreo licenta ceva.
NOU
Ca tot ai zis ca dai de beut in seara asta , sa incercam noua Bergenbier 😀
NOU
Eu beau cam 2-3 litri de bere pe zi. Imi place Ursus, Perroni, Carlsberg, Birra Moretti, Salitos 🙂 (imi par mai bune alea la sticle de bar 0.33 )
Bergenbier e de 2 lei. Cred ca e singura bere la care gasesti in ingrediente: malai de porumb :S
Berea buna e aia din malt, hamei si apa. Bergenbier asta se pare ca e de mamaligari 🙂
Poa’ sa schimbe ei si mama etichetei si a sticlei. Problema e produsul, doar ca au auzit ei prin targ ca ambalajul vinde marfa si cum marfa lor nu se vindea, au schimbat ambalajul. Super departament de marketing
NOU
Ia sa beti voi Bergenbier la draught, in Offside si pe urma sa va dati cu parerea 😉
NOU
@Lucifer Oricum ar fi, la cantitatile astea ficatul tau o sa inceapa sa faca urat. Daca nu a inceput deja. Poate ar fi mai bine sa faci o ecografie. Asa, de control.
NOU
cateva cugetari despre bere:
berea este semnul ca Dumnezeu ne iubeste si ne vrea fericiti. (Benjamin Franklin )
Fara nici o indoiala una din cele mai mari descoperiri ale omenirii a fost berea. Bineinteles si roata a fost o descoperire mare, dar roata nu se potriveste asa de bine cu o pizza.
Principala problema in lume este ca toti au ramas in urma cu cateva beri. (Humphrey Bogart)
Celor carora le place berea fara alcool nu le place gustul berii, lor le place sa se pise.
NOU
@ DrLyana: si ce-ai vrea, sa inceapa sa bea lapte praf si tedi?
NOU
www.ab-inbev.com/go/brands/brand_portfolio/local_brands.cfm
inbev detine peste 1000 de branduri de bauturi. si o suta si ceva de bere. dupa cum stiti berea e impartita pe mai multe clase 4
economic, mediu, premium si super premium.
Bergenbierul este din clasa medie si ca in celelalte tari in care inbev detine branduri de bere medii au folosit aceeasi strategie de marketing. adica sponsorul echipelor nationale de fotbal. cred ca aceasta politica s-a dovedit paguboasa pentru ca din cate am citit eu vor sa isi retraga sponsorizarile de peste tot. Asa ca e normal sa intervina un proces de rebranding. si asemanarea e iarasi normala pentru ca de acum nu mai este un brand national ci se sugereaza apartenenta la grup. adica la un brand puternic international.
al doilea motiv e si scaderea consumului pe acest segment de bere si se incearca ideea unei etichete care sa ridice putin imaginea brandului pozitionandu-l spre gama premium
NOU
nu mai bine ar scoate malaiul din compozitie?
NOU
pai ala e cel mai ieftin. ce sa puna in loc? rumegus?
NOU
Si daca totvorbiti de bere
gabenro.files.wordpress.com/2009/03/tshirt.jpg
Sper sa nu te deranjeze Arhi, daca da te rog sa stergi postul
NOU
@DrLyana: mda, de bine clar nu e. am facut neste analize si au iesit neste treburi peste limita normala, nu mult, dar am “doar” 29 de anisori
Pe de alta parte e cam aiurea sa ajungi pe patul de moarte si de fapt sa fi sanatos tun, nu? Sau mai rau sa te calce unu beat cu camionu. Asta ar insemna ca te-a omorat alcoolul si tu sa nu fi pus picatura de alcool in gura toata viata.
In alta ordine de idei, am trait un an doar cu lapte. Apoi am implinit un an si am primit si ceiuc 🙂
NOU
@Lucifer Pai tocmai pentru ca ai “doar” 29 de ani ar trebui sa ai grija. Nu spune nimeni ca ar trebui sa nu bei, dar trebuie sa o faci cu moderatie.
NOU
In rebranduire s-au bagat banii aferenti pentru focus grupuri, sondaje, cercetari etc la care s-au gandit oamenii cam 3 ani, asa. S-a umblat si la continutul/gustul berii… nu stiam ca s-a lansat deja.
Raman la tuborg/carlsberg/stella/beck’s 😀
NOU
am gasit eu “misterul”, compania belgiana Interbrew le detine pe amandoua, astfel a facut reducere….criza isi spune cuvantul….:)
NOU
Am participat ca si cobai la un blind test pe 5 marci de bere. Aveam de ales din 7marci. Paharele de plastic notate 1-5. Din toate segmentele… Adica pt toate buzunarele.
Dupa ce mi-am incordat toate simturile si stomacul, increzator ca banii cotizati la barmani isi vor arata valoarea, am luat un mare bobarnac!
Am recunoscut doar 1 din 5. Asta mi-a spus ca de fapt diferenta gustului si a calitatii mult trambitate este de fapt ffff relativa.
Va invit si pe voi sa faceti un test distractiv cu prietenii, puneti-le in fata 5 paharele de plastic cu bere si anuntati ce marci au de bifat. O sa va cam dati seama ca valoarea produsului este ffff influentata de brand.
Si de ambalaj bineinteles.
NOU
care e diferenta dintre bergenbier si un pipi scurt? numarul de litere.
unii mai spun ca e si calitatea, nu stiu cum de-au aflat asta. si nici nu vreau sa aflu 🙂
PS: kamenita e o bere mai fara gust, dar la fel de nasoala. o fac bulgarii din gogonele. Deci ribrendingu’ a fost reusit: au pus o imagine celebra a unei alte beri proaste! 🙂
NOU
Lucrez la InBev(producatorul bergenbier) si in toti acesti ani n`am putut sa beau bergenbier,dar noul bergenbier este mai reusit si ok la gust.Dati o sansa si veti intelege.
NOU
una peste alta, intrebarea ramane- ati baut Bergenbierul nou? Ca de fitze si figuri…analisti si deontologi suntem toti.
Eu am baut-o in seara asta, de curiozitate si mi se pare buna. Bineinteles trebuie edificata chestiunea cu macar 5-6 beri. Numai timp sa ai
NOU
la bergenbierul nou nu s-a schimbat doar sticla si eticheta, ci si continutul….este mai putin amara…daca te pricepi simti diferenta…desi e destul de usor de remarcat
asa si pentru ARHI cu malaiu’: habar nu ai de ce se pune malai la obtinerea berii……mai uita-te si pe alte etichete de beri mai destepte!
NOU
Păi cum care-i diferenţa? Folia de aluminiu care îmbracă capsa. O idee bună, de altfel 🙂
Cât despre bere, era una din cele mai bune beri locale. Mi-a plăcut că era aromată…
Acum nu ştiu dacă m-a influenţat ori ba eticheta (mi se pare de-a dreptul hidoasă!), dar berea era mai bună… cândva.
Berea “naşpa la gust” vine de la trecerile succesive de temperatură – de la cald la rece etc. Berea astfel “tratată” capătă un gust ciudat.
NOU
După cum au sesizat unele persoane, Kamenita şi Bergenbier fac parte din acelaşi grup (AB-InBev). În consecinţă, nu vorbim de nici o “mânărie”.
NOU
A, nu e vb de manarie. E vorba de anuntul lor, in care se lauda cum s-au straduit ei fenomenal si au cheltuit timp si bani sa rebranduiasca. asta e partea funny, nu altceva. oricum, cati oameni ma citesc pe mine? 3-4000. fata de cati consumatori de bergenbier sunt in romania, sunt total nesemnificativ
NOU
Eu cred ca daca oamnii astia s-au bagat sa schimbe Bergenbier, care totusi, hai sa recunoastem, e una din cele mai tari marci de pe piata berii, s-au asigurat ca nu o dau in bara. BTW, am gustat, asa vreo 6:), de proba, si cred ca au facut treaba buna cu gustul. Cui ii pasa de eticheta?
PS Si nici capul nu m-a durut a doua zi
NOU
Si mie mi se pare ca s-a schimbat si gustul… in bine. Asta e dupa prima bere incercata. Imediat aprofundez 🙂
NOU
Bergenbier si Kamenitza apartin concernului AB InBev.Alte nume sonore din portofoliu:Budweiser,Leffe,Stella Artois,Beck’s,Corona,Staropramen,Brahma,Labatt,Alexander Keith’s…
Lucifer,berile au in compozitie malai pentru continutul de zaharuri(gust mai dulce)si alcool.
Arhi,gusturile nu se discuta,dar ai incercat noul Bergenbier?
Extractul primar de 11.5% confera un gust mai plin acestei marci,o calitate mult ridicata fata de segmentul din care face parte(core lager-alaturi de Timisoreana si Golden Brau),multi consumatori crezand dupa degustare ca au baut o bere din segmentul premium(Beck’s,Tuborg,Ursus..)
Apropos,in Romania accizele pentru bere se platesc la procentul de extract primar,asta insemnand ca Bergenbier plateste mai mult catre stat in conditiile in care pretul de vanzare nu a crescut.Pentru o perioada de criza decizia acestui producator este chiar de laudat in conditiile in care Timisoreana a scazut in urma cu cateva luni procentul de extract primar tocmai pentru acest motiv.
In ce priveste brandingul,probabil AB InBev a decis sa globalizeze imaginea unui brand reprezentativ in fiecare tara tocmai in Europa unita in care consumatorul calatoreste liber si este atras de o imagine familiara lui din tara de resedinta.
Nu uitati,consumati cu moderatie si incercati noul Bergenbier inainte sa emiteti pareri.Ati putea fi uimiti.Eu am fost si am puterea sa o recunosc.
NOU
sug pula si sunt fraier
NOU
Din pacate, adevarul gol golut este ca au pierdut cota de piata iar Bergenbier a coborat de pe primul loc (cea mai vanduta bere) pe locul 3 dupa Timisoreana si Ursus.
Toata lumea a dat vina pe calitatea berii si au vrut sa o schimbe si pe criza insa in aceleasi conditii altii au performat in mai bine.
Realitatea cruda pe care foarte putini o cunosc este ca indiferent ce mai schimba la lichid nu vor reusii sa se salveze.
Pentru a face bere si mai ales de calitate iti trebuie oamenii buni si specialistii care la inceputul declinului au plecat pentru salarii mai bune in alte parti.
NOU
😉 sa le fie rusine!!!
Incercati sa va duceti cu o sticla cu eticheta veche (de aia galbena) si sa vreti sa cumparati una cu eticheta noua…. nu se poate!!!!
Ca ei scot si bani din piatra seaca, de ce sa nu-ti mai vanda si ambalaj?
am fost in seara asta la buticu de la colt cu cele 4(patru) sticle de 0,5 sa le umplu… si nu se poate, ca nu le mai primeste.
Inca o data, RUSINE!
NOU
iar cassico sa ne lase cu accize si detalii tehnice de angajat la PR inbev….
NOU
detaliile tehnice nu sunt pentru ignoranti,lordmishu!ramai la statutul tau si incearca sa schimbi sticle.poate ai succes.daca nu,incearca cu pet-ul,nu vei avea niciodata probleme.
NOU
@lordmishu – problema e a vanzatorului de la magazin, nu a Bergenbier, in vechile sticle Bergenbier (cele maro) se imbuteliaza acum berea Noroc.
NOU
Doamne cata prostie e in tara asta! Mai apare cate unu sa zica: “e varza bergenbier-ul am baut eu acum 14 ani si e naspa” . Mergeti cumparati o bere gustati-o si pe urma veniti si spuneti “e de rahat, e naspa” si mai tineti cont ca e o bere ieftina! Mergeti in alte tari si vedeti cat costa o bere! Si eticheta nu e furata din moment ce e acelasi grup !!!
Personal o consider o bere buna! avand in vedere ca in general beau budweiser … bergenbierul este chiar o bere reusita dupa schimbarea retetei!
NOU
am fost in week-end-ul acesta la bulgari si am baut karmenita, nici macar nu se compara cu cea de la noi, e foarte foarte buna