Serios, nu glumesc. Altfel nu îmi explic sfaturile pe care mi le dau unii dintre comentatorii mei.
Anul trecut, când îmi căutam bicicletă, numai sfaturi de astea primeam.
`Deci dacă îţi iei bicicletă sub 1000 de euro, degeaba dai banii pe ea`
`Sub 25 de milioane nu găseşti nimic acceptabil`
`Dacă nu e din carbon cu frâne pe disc shimano, nu ai făcut nimic. da, te costă vreo 70 de milioane, dar ştii pe ce dai banii`
Adică mă simţeam ca şi cum aş fi fost gol pe scenă. Totuşi câştig şi eu nişte bani, dar parcă nu mi-aş permite să dau 1000 de euro pe o troaşcă cu 2 roţi. Între timp mi-am luat un DHS de 400 de lei, care m-a purtat sute de kilometri şi nu are nici pe dracu. Culmea, fără frâne pe disc, fără carbon ranforsat, fără mii de euro.
La fel şi atunci când vorbeam de mutat în altă ţară, pentru 1 an, cu 20 000 de euro în buzunar.
Numai de ăştia:
`lol 20 000? poate 200 000, altfel nu ai cum să te descurci`
`imposibil cu 20 000, mori de foame, trebuie mai mult`
` deci dragă, numai masa în oraş te costă mai mult anual`
Fraţi români, aţi luat-o razna? Aţi uitat valoarea banilor? Sau părerile voastre sunt doar proiecţiile mentale transpuse în comentarii a ceea ce aţi vrea voi să fiţi/faceţi? Oriunde în lume 20 000 de euro reprezintă bani frumoşi.
Numai pentru comentatorii români reprezintă banii de suc pe o lună.
Yeah right!
NOU
La unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume ( nu stiu sigur daca e cel mai scump, oricum in top 10 sigur) o masa “average” costa in jur de $368. Adica $19k ~ 14k euro daca mananci odata pe saptamana un an intreg.
Desigur cum noi suntem putred de bogati comandam balena australiana de uscat flambata in suc de merisoare de madagascar si nu ne ajung 20 de mii de euro.
NOU
of course. plus ca nu ma imbrac decat de la vuitton si nu pot sa inchiriez decat o vila sau minim un penthouse pe malul oceanului.
NOU
@ARHI: Am uitat omleta de trufe la mic dejun si la cina.
NOU
nu imi plac trufele, mi se par asa…taranesti. eu ma hranesc doar cu ambrozie si nectar. maxim, am spus!
NOU
da da, romanii in general nu au cultura cheltuirii eficiente a banilor…
NOU
Mai, stii cum sunt oamenii. Chiar daca nu au 10 lei in buzunar, si abia se tin pe picioare de foame, vorbesc de sute de mii de euro ca si cum ar fi un fleac.
NOU
man, iti zic eu ca cu 20k euro traiesti ok oriunde in europa, pt o perioada destul de mare de timp. mancarea pt o familie de 3 persoane nu are cum sa coste mai mult de 4-500 de oiro pe luna, chiria inca vreo 4-500, cheltuieli si daca te gospodaresti bine, iti ramane si de-o pizza.
apoi asta cu bicicleta e chiar culmea. 🙂 cum plm sa ai bani sa dai aproape doo mii de oiro pe o bicicleta? cat de prost sa fii? in conditiile in care multi nici nu au vazut 70 de mil in viata lor… cu banii aia multi traiesc luni de zile.
NOU
ce dracu multi, ca juma de romanie tra
ieste cu salarii de 7-8 milioane pe luna
NOU
Cu 2000 de euro iti iei Matiz, cu $20.000 stai si la un motel. Da’ nu-i nici X6, nici 5 stele, ca roman eu nu m-as injosi.
NOU
Acum vreo 2 luni eram in New Yorker, Timisoara. Un tip, care si-a lua niste sosete cu 40 RON, statea in spatele meu la coada la casa si ma analiza. Si ma analiza. Se uita insistent la cum eram imbracat. Recunosc, aveam un tricou cumparat din bazar cu 30 RON…si am ridicat putin tricoul „sa mă scarpin”, intamplarea face sa fi avut pe mine niste blugi de la lee cooper.. sa vezi cum s-a schimbat fata tipului cand a vazut eticheta :))
Mă, eu șosete cumpăr doar de bumbac, la 2 lei perechea din bazar, pentru că nu dau 40 RON, îmi iau haine de oriunde gasesc calitativ si acceptabil la pret… dar mi se pare aiurea tu sa n-ai doi covrigi in stomac si sa te uiti la „marca”. Bine, nu zic că tipul din poveste n-o fi de bani gata, dar chiar si vanzatorii de la bazar care au 7-8 milioane salar se uita la marca hainelor si nu la bun gustul si potrivirea cu care te imbraci.
Romanul intotdeauna va dori sa impresioneze. Intocmai ca unii din cel mai bogat sat din Romania, Certeze, cu vile de 8-9-10 camere in care țin FÂN! Astia suntem, asta e! Istoria măcar ne-a ajutat și ne-am făcut o țară…cu mare noroc! Totuși, sunt încă în dubii dacă o merităm. Identitate, cultură, limbă e, unitate mUE!
NOU
DHS luată cu reducere, că am avut posibilitatea, m-a costat 7.5 milioane. La preț normal, era vreo 10. Și sunt mulțumit de ea, asta după ce am avut sub mine o Skarpea de fugă, luată și aia cu bani puțini. Dar na, sunt unii care au introdus ideea că fără Brompton de 50 de milioane nu faci treabă. Pana mea, a ajuns și plăcerea asta o fiță, dacă nu ai nu știu ce firmă și cauciuri Schwalbe pe ea, nu merge, iar dacă Shimano nu este Deore, mamă-mamă, aia nu este bicicletă.
Cum spuneai tu, rromâni?
Da.
NOU
word. si pe mine m-au distrat la timpul lor comentariile de la articolele respective, dar aproape in fiecare zi intalnesc cate o persoana care sa-mi aduca aminte de genul asta oameni.
NOU
Brrr!
Il intrebam acum vreo doi ani pe tati de ce dracu’ or fi avand in hipermarket cutiute cu icre beluga – max 100g, pret pe la 900 lei – cine dracu’ ar cumpara asa ceva. 😐 Si mi-a zis ceva de genu’ “stai linistita, ca-s destui snobi care sa cumpere…” 😐
NOU
Cat timp romanul e in stare sa-si faca un CREDIT pt un TELEFON MOBIL “de fitze”, nu mai e nimic de spus. Dorinta de a iesi in evidenta in moduri de-astea stupide, dorinta de a parea peste nivelul la care esti de fapt e serios impamantenita pe la noi. De-asta huiduie romanul Loganul si masinile de 10.000 EUR, pt ca pt el nu exista decat BMW si Q7. Nu-si cumpara un Ford de 10.000, mai bine-si aduce un BMW forjat de pe-afara. Ca deh, ce zic vecinii?
Asta vede la manelisti si fotbalisti, asta vrea si el. Tot ce e sub standardul asta e pt. sarantoci.
Realitatea trista e ca cel putin jumatate din romani traiesc exact cum ai spus tu, cu salarii sub 1000 lei/luna.
Reality check, Romania! Please. It’s about fucking time.
NOU
Rromanu daca nui fudul si interesant desi e mort de foame sau 20 mii de euro nu a vazut in viata lui cash sau 1000 euro/luna e salariu lui ideal …. nu face nimic …
NOU
Eu unu m-am saturat sa mi se explice de toti tristii de ex de ce eu am un tel (Samsung d500 de 5 ani si nu am Iphone sau alte rahaturi de 500 eur+) ei au da ei castiga in un an cat eu in o luna astia is rromanii …popor de tristi si v visatori si smecheri de tastatura sau in aparente
NOU
Unde ai gasit vecine DHS la 400 de lei ca eu de o luna imi caut o bicla mai “eftinache” si pe unde am cautat sub 450 lei nu am gasit 🙁
NOU
vecine, de fapt era 480, dar am rotunjit si eu. eu am luat-o de pe vasile lascar, cum vii pe dacia dinspre mosilor, faci dreapta si un pic mai in fata e un magazinas mic. are o gramada de modele, unele sunt chiar mai ieftine
NOU
Cind zici: “un popor de milionari”, nu-s de ce, da io citesc tot: “un milion de poponari”…
NOU
ejti dislexic
NOU
In Sydney, ca masterand la Macquarie University, numai caminul + cheltuielili zilnice (mancare, suc, etc) fara petreceri, bautura, filme costa in jur de 1800 e pe luna –> 2000 e pe an e destul doar daca nu faci nimic altceva …
NOU
eu as avea foarte mare incredere in sfaturi de imbogatire si de high-life auzite de la persoane care castiga intre 6000$ si 12000$ anual, cred ca au ceva important de spus in aceasta privinta … NOT
NOU
cei mai multi din cei care azi nu respira decit de firma,cu ceva timp in urma nu aveau nici scobitori in casa ce sa mai zic de bicicleta ,telefon sau masina. multi nu mai vad doar utilul din lucruri ci marca.
noroc ca nuse fabrica ciocan ferrari ,cuie adidas si chei tubulare prada ,ca ar cumpara dracii astia tot din magazine.
NOU
Ambrozie și nectar. Maxim, am zis! =))
NOU
Sunt pasionati de biciclete care dau lejer peste 2000e pe o bicicleta de calitate. Si ma-ndoiesc ca aceste persoane sunt dependente de branduri. Problema intervine atunci cand iti cumperi un LV si te apuci sa te lauzi cu el.
NOU
Felicitari pentru alegere, DHS sunt niste biciclete foarte bune. Si eu folosesc una de trei ani, fara nici o problema .
NOU
Ce vede romanul cand se uita la stirile de la ora 10 de pe Antena3? “Florin Salam si-a cumparat vila in SUA de 300.000$”
Florin Salam, care dupa cum bine stim plateste taxe, impozite, si tot ce trebuie. Si fiscul se autosesizeaza in cazul unei stiri de genul asta pt. a verifica provenienta fondurilor, stiut fiind ca toate gunoaiele maneliste nu platesc taxe.
Romania is my country. Unfortunately. 🙁
NOU
Nu stii cum e la noi? N-avem ce manca dar dam sute de lei pe haine si alte lucurri de fite care n-ar fi chiar necesare. N-avem ce manca dar avem concediu 1-2 luni si in loc sa gasim un job temporar (ingrijit copii, etc) noi tipam si comentam ” da’ ce, eu n-am concediu?”…
NOU
Normal ca comentatorii care ti-ai zis chestiile astea sunt muritori de foame la propriu.Numai niste basinosi fara un leu in buzunar pot spune ca trebuie sa dai 1000 de euro pentru o bicicleta 😐
NOU
ooooffffff, câţi din ăştia cu degetele sudate şi se cacă pe ei de foame, e plină lumea de proşti. pentru mine chiar şi un leu îşi are valoarea lui.
NOU
Da, si eu stiu oameni din astia. Nu au dupa ce bea apa, dar cand le ziceam ca vreau un Nikon de 1700 RON incepeau “Aaa, daca nu-ti iei D700 (9400 RON) n-ai facut nimic. Numa’ ala-i aparat”. Nu stiu de ce unii au impresia ca par mai interesanti daca le pute tot…
NOU
e tipic romanesc,
Nu vezi ca noi am vrut in UE, desi noi dam mai multi bani, contributie, decat luam… deci de fala, SUNTEM IN EU, ha ha ce tari suntem….
NOU
Raziel, si in Tahiti probabil costa mai mult. Care e punctul tau de vedere, de fapt?
NOU
pai da breeeee, popor de milionari si connaisseuri. nu ne incurcam cu ieftinaciuni.
NOU
dar acu, sa fiu sincer, si astia de se dau modesti pe aici sunt de ris.
cum adica sa nu dau 2000e pe o bicicleta? poate o vreau, poate am nevoie, poate imi permit – nu trebuie sa fiu snob, ca n-o iau sa ma dau in bambu cu ea.
la fel si ala cu icrele beluga – bre inteligentule, poate unii nu maninca doar mcdonalds in gara. daca tu nu le apreciezi nu inseamna ca altii nu ar plati asa ceva.
NOU
Raziel, daca masterandul ala produce singur cei 1800 euro/luna, ma intereseaza punctul lui de vedere. Daca nu, sa-si pastreze ideea pentru sine.
20000 euro sunt o multime de bani (multi dintre noi nu vedem intr-o viata atatia bani adunati laolalta). Sunt convinsa ca poti trai cu banii astia oriunde, cu chibzuiala.
Pentru cei care vorbesc din visele lor, le recomand sa se trezeasca.
Nu e rau sa visezi, sa-ti doresti, sa-ti propui tinte si sa te stardui sa le atingi.
E trist sa traiesti, doar, visand.
NOU
Eu sunt pasionat de biciclete şi vreau un Trek la 400 euro. Asta nu înseamnă că nu ai dreptate şi, cu toată pasiunea mea, până la urmă voi cumpăra SH, deci mai ieftin (raţiunea intervine vrând-nevrând). Românii sunt snobi până în măduva oaselor şi am câteva exemple concrete:
Măsuţă de dinainte de ’80 pe care stă un sistem audio de 40 de milioane. Iar la un metru mai încolo un CRT din 95.
Vacanţă de 3000 euro în timp ce auto personal valorează 900 euro.
Tenişi de 200 euro în timp ce salariul lunar nu depăşeşte 1200 lei cu tot cu bonuri.
Sunt totodată pasionat de Golf-uri şi am unul pe care vreau să îl restaurez, dar din nou raţiunea intră pe fir şi nu mă lasă să cheltuiesc.
Oricum, i-am spus unui prieten că este snob fiindcă vrea ochelari de 200 de euro şi nu a priceput ce înseamnă “snob”. I-am explicat omului că a fi snob înseamnă a fi lipsit de discenământ şi tot nu a priceput unde bat. Apoi i-am mai explicat că o pereche de ochelari de 200 de euro, în mod normal, se asortează la o ţinută vestimentară şi la un stil de viaţă corespunzător, asta aşa… să nu dai în penibil în ochii cunoscătorilor. Răspunsul lui a fost simplu: Dacă îmi place, de ce să nu cumpăr?
Am zis că îi voi pune pe un cd “The Joneses“, poate îi vine mintea la cap. 🙂
@Mihai Baboi
Am şi eu un exemplu ca al tău. Vroiam un bridge până în 2000 de lei şi un băiat cu mileu pe TV îmi vorbea de un DSLR la vreo 120 de milioane. 🙂
@PCH
Corect mane, numa să nu dai jumate de leafă pe icrele alea şi pe urmă să te lauzi cu asta. În rest e în regulă.
NOU
Takju, daca esti pasionat de ceva, mi se pare normal sa investesti in pasiunea ta. CU rabdare poti achizitiona ceva misto. Dar doar atunci cand esti pasionat…
NOU
E clar ca la noi valoarea banului e de mult uitata. Eu vad la maruntisuri din astea , gen suc de rosii sau mai stiu eu ce rahaturi. De obicei nu ma uit la firma (iau si eu cel mai frumos ambalaj de pe tejghea) si sa vezi reactii de pe la prieteni. Coae, esti prost (acum 2 zile), sucul ala de rosii cred ca e cu mucegai , nu vezi ca e 35.000. Uite, asta e bun, ca e 80.000.
Cand e vorba de masini e si mai tare! Decat sa+ti iei nu stiu ce masina de 7000 sau 8000 E noua mai degraba iti iei una la SH de banii aia ca e mai tare. Nici pe asta nu o inteleg. Pai, la aia noua am garantie, etc. Nu domne, e varza daca e asa ieftina.
NOU
Daca nu esti bine brandat cu adidas, nike, iPhone, etc … n-ai valoare. Uitam sa ne alegem un produs in functie de utilitatea lui si [in cazul hainelor] sa-l asortam frumos pe noi, in favoarea brandurilor ca sa ne reglam stima de sine. Si cand te gandesti ca sunt atatea alternative mai decente ca pret la produsele DE MARCA si culmea, aproape la fel de eficiente ca si calitate! NU zic, cine-si permite, treaba lor, dar cei ce nu-si permit si vin cu propuneri si luari in deradere ca … vezi Doamne ce panal e daca nu esti branduit? … Mare grija cu mania brandurilor. 🙂
NOU
Suntem un popor de “mici genii ca le stie pe toate” .
NOU
@Tekju: Daca omul visa toata viata la o vacanta de 3k de ce sa-i catalogam drept snobi. Pretul e relativ, daca cineva viseaza sa mearga in Insulele Cook pt 10k E de ce sa nu stranga bani sa se duca acolo. Daca cineva vrea sa se delecteze cu caviar Petrossian si asta-i aduce un zambet pe fata, e liber sa-si cumpere o cutie de 1k chiar si daca traieste in garsoniera.
NOU
o luna de trait in paris: casa (studio 35m2 in centru), mancare (include pranzuri la restaurant), iesit in oras, cumparat o haina, cateva carti, abonament metrou, telefon, cinematograf, net si cam tot ce mai trebuie nu depaseste 1500 eur / luna. cu 18000 pe an traiesti f ok, de restul de 2000 pleci in vacanta 🙂
NOU
Majoritatea romanilor au mentalitate de cocalar: daca e de marca merita, indiferent de material sau dau banii aiurea pe produse de aceeasi calitate doar ca de 10 ori mai scumpe, ca na, e brand !
NOU
Cati posesori de gipane nu au bani de benzen pt tractorul din dotare? E mentalitatea fiarei scapata dintre gratii: dupa atatia ani de comunism la unison, toti la fel in aceleasi treninguri gri, deodata avem “sanse”, “oportunitati”, “fitze”. Fiecare natie are fixurile ei de genul asta: francezul conduce masini mici si nasoale dar mananca la resto cel putin o data pe saptamana; neamtul strange din bucci, mananca ieftin acasuca pt a avea masina model cel putin de acu 2 ani daca nu mai nou. Si romanu ia credit sa-l ajunga pe neamt din urma. Care-i baiu?
NOU
fitele si basinile sunt bune cand ti le permiti…zic eu.
NOU
Cand ce va cuantifica fiecare banut dat cu fiecare picatura de sudoare cazuta de pe frunte, sau cand se va lua ceva de firma pentru calitatea acelui lucru (sa zicem ca acel cineva este capabil sa foloseasca la nivelul macar apropiat de posibilitatile oferite de firma producatoare) si nu pentru ca este scris numele firmei pe ea, atunci banul nu va fi dat usor.
NOU
bah ce-mi place cind isi dau cu parerea oamenii despre lucruri. pai citi dintre voi aveti haine “adevarate” de firma? cumparate din magazinele adevarate? ca sa faceti comparatii cu chinezariile din europa care arata aproape la fel, dar se decoloreaza dupa 2 spalari sau se intind dupa ce le-ai purtat de 3 ori?
breeee, n-are nici o treaba snobismul cu hainele de firma sau lucrurile scumpe! sunt oameni care isi permit haine de firma si isi cumpara pt ca sunt MAI BUNEEE!!!! nu sa se laude in scara blocului cu tricoul lacoste! si cele mai multe haine de genul asta nici macar nu au insemnele la vedere.
NOU
Mugur Mihaiescu : Suntem un popor de milionari. Da, suntem 21 de milioane.
Mai mult de 300 de euro nu as da pe o bicicleta.
NOU
Când mi-a zis un blogger ieșean că a dat 9 milioane pe o biciletă la a doua mână… Deci, românul nu are bani de mâncare, da?
NOU
@Dragos Stefan
Este o diferenţă între “a-ţi dori lucrul X” şi “a avea nevoie de lucrul X”. Altfel spus, îmi doresc un Jaguar dar nu am nevoie de el întrucât mă mişc foarte bine cu ce am acum. La fel ca băiatul cu perdelele, sunt sigur că nu avea nevoie de ele, doar că a trebuit să-i facă nevestii pe plac (just a hunch).
Citeşte despre corporatistul ăla care a pus la punct toată treaba cu 100 de ani în urmă (diferenţierea dorinţelor de nevoi şi cum să faci oamenii să îşi dorească lucruri de care nu au nevoie). Totodată, consultă dex-ul pentru termenii: dorinţă, nevoie şi discernământ.
În accepţiunea majorităţii, acel cineva care vrea sa se delecteze cu caviar Petrossian în timp ce traieste in garsoniera e un snob. Nu e nicio jignire. E vorba că ăla judecă tulbure. Atât. A, eu sunt utilitarist.
NOU
@Takju
Am dat exemplu o vacanta, ceva de care ai nevoie odata la cateva luni. Daca ne referim la lucru materiale atunci sunt de acord. Nu strangi bani un an intreg ca sa-ti iei un costum Burberry pe care sa-l porti de doua ori in viata. Dupa mine asta e snobism. Majoritatea in rRomania nu e relevanta pentru ca are o gandire invechita si niste standarde scazute.
Pe de alta parte sunt 100% de acord cu PCH. Si eu prefer sa dau ceva in plus pe un tricou Tommy sau Lacoste pentru ca ofera haine de calitate.
NOU
@Pavel – Dacă pentru tine bicicleta este doar o chestie cu coarne și două roți, e normal să rămâi mirat că a costat o bicicletă 9 milioane, la mâna a doua. Dacă intri pe un site de anunțuri, de exemplu, vezi ce firme se vând și la cât și apoi citești pe net cam de ce au prețurile acelea, atunci, culmea, vei avea un punct de vedere asezonat de cunoștințe. Este drept, unele de începător, dar suficiente cât să te putem lua în seamă. Și, este drept, ai nevoie de câteva luni de cercetare ca să pricepi tot.
NOU
da ba, ca si voi acu` sunteti Ordinul Ascuns al Acvilei de Bicicleta :))
NOU
@Eu daca tu zici ca neamtu8 face foamea la 800 eur/sapt salar sa aiba masina noua esti prost
E normal aia merg cu masinile + au pe unde si cum expira leassingu la una … o ia pe una nou
Ahh ce frumos ar fi in ro sa fie o lege ca in Moldova masini mai vechi de 5 ani NU SE INMATRICULEAZA punct … si sa vezi atunci cum o terminam si cu aglomeratia si cu tot … si cu “bossi” de “bossi” ai soselelor ca mor cand vat tristi in masini de 2 mii euroi comportanduse de parca ar aveam ultimu Mertan … asta e rromania …
NOU
– E normal cand strangi din buci sa-ti iei un lucru de care esti pasionat si pe care ti l-ai dorit enorm;
– E normal cand strangi din buci sa-ti iei icre “Beluga”, daca atunci cand le mananci te simti ca Scooby Doo cand primea un scooby snack;
– E anormal cand ai 1200 de lei salariu si-ti iei telefon de 500 de euro ca sa fii “jmeker” si cand ajung acasa primu’ lucru’ pe care-l spui lu’ nevastata este: “- Iar cartofi?”
NOU
O cunostinta revine in ro pentru o scurta vancantza se intalneste cu vechi cunostinte il duc la cafenea de fitze, toti cu haine de firma, telefoane (iphone ……), toti vorbesc de afaceri de mii, mii de euro, prietenul asta ramane mirat de ce aude, ce usor vorbesc ei de mii de euro, avea o intalnire cu un vechi amic si ii cere unuia de la masa telefonul sa sune sa anuntze ca intarzie ….. nu pot sa efectuez apeluri doar sa primesc acum .Deci ai bani de telefon de 500-1000 euro , vorbesti de mii de euro si nu ai 5 euro credit pe telefon ?wtf ?
NOU
Altfel cum crezi ca au fost romani care au dat si 80-100 de mii de euro pe o garsoniera? Sau 120.000 de euro pe un apartament nou dar fara gaze/apa ? si in inima giulestiului…
Stiu pe cineva care a plecat cu 2500 euro si cu copil mic in tara straina, s-au angajat in maxim o luna si nu apucasera sa cheltuie toti banii pana la primul salariu . Cu 20.000 stai degeaba un an intr-o alta tara .
NOU
La Paris, o rata cu miere + pahar de vin + ceva dulce (inghetata, prajitura) sunt maxim 50 de euro (asta la un restaurant ”de fite”). nush ce tot viseaza lumea..asta cu bicicleta am auzit-o si eu..totusi sa dai 40 de mil…
NOU
Tare faza cu un milion de poponari :))
NOU
@Dictionardislexic Ceea ce nu trece bariera de intelegere la grobieni e aspectul caricatural al descrierii. Incerc inca o data: fiecare natie are accesele ei de grandomanie: “frantzuzu cu matzul, baga pe gat doar delicatesuri si umbla cu 2chevaux”, “neamtu’ cu motoru, manca un wurst grosolan cu bere da se da bengos cu mertzanu”. Iar romanul care a trait comunismu’ unde eram toti la fel, da si el de “grandomaniile” vesticilor si le ia pe toate de-a valma ca sa iasa in evidenta. S-a inteles?
NOU
@miki “de fite” la francezi nu inseamna restaurant in paris; “fitzele” se mansoara in nr de stelute michelin, cat de faimos e bucatarul, cat de eleganta e servirea; la 3 stelute michelin numai “entree”-ul e 50 de euro(am citit pe net meniul, n-am dat eu banii). Faptul ca francezii pretuiesc “bucatele alese” nu-i face snobi. Fiecare are prioritatile sale in viata. Daca te uiti pe strazi in franta ai surpriza ca au masini mai vechi/proaste/mici ca romanii; daca mergi seara in oras, fara rezervare nu ai unde manca(la un restaurant bun [cu tot cu criza]).
NOU
ciudat,traiesc intr-o tara vestica cu un pic peste salariul minim(putin peste 20k’ ..si traim bine,trebuie sa recunosc ca ne facem vacantele in Alpi ,pentru poiana brasov suntem inca prea saraci:)
NOU
@Eu si neamtu/francezu traiesc bine si daca au capricii e una rromanii nu traiesc bine dar cumpara si se comporta de parca is si fdrancezi si nemti in fine nu ai cum sa intelegi sau multi nu o sa inteleaga la ce ma refer …
NOU
Ba inteleg foarte bine si am si dat o explicatie a fenomenului “psihologic”: romanul a trait prea mult timp in lipsuri si la unison, fara caviar, fara champagne, fara mancare in general, cu dacia luata cand i-a venit randul pe lista, mobila la fel. Dintr-o data exista credite, exista “oportunitati” si au muscat gogoasa. Da’ nu-i bai, ca s-a intamplat la case mai mari: criza americanilor nu din credite a luat nastere? Aaaaaaaah… pardon… noi romanii e “altfel”, cu “scoli inalte”, “culti”, romanii nu e americani prosti, romanii stie geografie, romanii a invatat la scoala si asculta numai mozart acasa… “micul mozart” I mean. Nu-i nici un secret: cerere si oferta, atat. Creditele “avantajoase” exista pt ca exista “clienti” pt asa ceva.
NOU
Pe faza cu bicicleta – am dat odata 100 de marci pe una, sa nu dau 300 pe ceva mai decent si am bagat apoi 1000 de marci in urmatorul an, ca era vai de dumnezeii ei. Am intrat peste ceva timp la First Bike, ca e plin de magazinele lor si au niste gunoaie de troscolete la suprapret, de intepenesti. In general, daca este echipata Shimano este deja ceva de capul ei, iar “cercurile” e indicat sa fie din alea “duble”, ca rotile simple Beretta sau cum naiba se cheama, se fac praf prin gropi. Dupa ce am mers saptamanal sa mi se indrepte rotile, am pus suta de marci jos si am luat niste cercuri “v”, din alea mai dure, care ma tin si astazi.
Deci, da, daca iei o bicicleta, e indicat sa nu iei orice chinezism de 100 de lei. Pentru ca intr-un fel mergi pe o troaca si in alt fel pe ceva decent, ceva ce se poate lua la 3-400 de euro, nu trebuie neaparat sa dai mia. La pretul ala insa, chiar daca nu iei frane pe disc, iei o scula absolut decenta, bine echilibrata si echipata cu care sa iti faca placere sa mergi. Am un prieten mare “biciclist”, concurent de down-hill etc. si am pus sub osul sacru destule biciclete, de la cele foarte ieftine si proaste, la cele mai decente si chiar una “custom made” pentru concurs, ajunsa la vreo 3-4000 de euro cu tot ce avea pe ea. Cum n-are nici dracu miile alea de euro pentru 2 roti, una la 300 de euroi isi va face treaba absolut decent.
La plecatul in lumea larga … am cunoscut oameni ce au venit in SUA cu 4000 de dolari si oalele de acasa, din Romania. In 4 ani au economisit destul pentru 25% din valoarea casei ca avans, au 2 masini, au vizitat deja destul din “tara adoptiva” etc. Nu le-a fost deloc usor, deci poate aia 20.000 de euro pe care nu i-au avut le-au fi fost utili. Se poate si merge la “minima rezistenta”, dar nu este deloc usor, iar cei obisnuiti sa sparga banii vor da de naiba.
NOU
@Dojo – First Bike este una dintre cele mai penibile firme existente. Eu nu sunt sigur dacă ei știu că fac biciclete. Să explic. În ziua în care am dat bicla pe care o aveam eu am mers acasă cu o First Bike, că bicla nouă urma să vină a doua zi. Nu era un First de 100 euro, era unul pe la 150. Ei, Doamne. Echilibru, zero. Schimbător, zero. Ușurință în pedalare, zero. Senzația de siguranță, zero. Frâne, minus doi. Mi-am blestemat zilele. Și de atunci am mai testat una, ceva mai bună, dar se păstra senzația acută de lipsă de echilibru pe ea. Suspectez că ăia de la Rich Bike se descurcă mai bine.
Acum, cu frânele pe disc uneori nu este o mare sfârâială. În unele situații te poți bucura că dispui de ele. În altele, prefer un sistem clasic, bine reglat, care să mă înghețe. Mă rog, cu riscurile de rigoare și ăla.
Cât despre ce poți lua cu frână pe disc, găsești sub 300 cu frâne pe disc și te asigur că funcționează extrem de bine după reglaje și că pe ansamblu nu am ce să reproșez bicicletei.
Totul este ca persoana care-și dorește una să fie bine sfătuită, adică nu de personaje de-astea care visează castraveți electrici 🙂
NOU
arhi fa tu un calcul cum ai trai o luna fara sa mananci zilnic fastfooduri si publica-l zilele urmatoare . sunt curios daca ai iesi aici sub 10.000 euro
NOU
@Demaio: Eu am o bicicleta de la First Bike pe care am dat vreo 500 lei acum 6 ani. Pentru varsta pe care o aveam acu 6 ani, o bicla la 500lei era ceva asa ca am avut grija de ea cum are taicamiu grija de masina. Schimbatoare Shimano, suspensii fata spate, pinioane Shimano, frante Shimano, roti si cadru ceva no-nameuri. Pana acum n-am schimbat decat sabotii si cauciucurile, in rest merge foarte bine. La anul vreau sa-mi iau o cursiera de 400-500e dar First Bikeul de acum a tinut foarte bine.
NOU
Eu inca nu pot sa uit postul ala cu test-drive la Ferrari la care toti imbecilii au zis ca ei, vezi doamne, urasc Ferrari, ce sa zic.
Noi suntem popor de milionari, n-ai aflat tu inca.Daca stai toata ziua pe net.
NOU
stai ca pe autocritic mai e un articol cu ferrari, sa vezi acolo pasarei care spun ca nici pentru bani nu s-ar urca in ferrari, eventual daca ar fi un Bugatti da, dar altfel, mai bine nu. si nu, nu e o gluma, comentariul e pe site
NOU
Tot o tzoacla d-asta “mediocra” am si eu. Cinci milioane am dat pe ea si a doua zi m-am dus la Prima Evadare, un concurs de biciclete pe drumuri de tara si de padure. La finish, ce crezi? Bicicleta mea nu avea nici pe dracu, in schimb un concurent cu un Trek special pentru astfel de curse, pleca acasa cu ghidonul intr-o mana si cu cadrul in cealalta.
NOU
@Dragos Stefan – Crede-mă, nu pot decât să mă bucur dacă așa stau lucrurile. Pentru că asta înseamnă că sunt din ce în ce mai multe variante la prețuri optime. În ceea ce mă privește, astea îmi sunt experiențele cu First. Și, cum am spus, am un DHS, nu am apelat la nimic altceva, cel puțin pentru moment. În ceea ce privește cursiera, cam așa ceva am avut înainte de a avea actuala biclă. Dacă stai în București, nu cred că este adecvată, de aceea am renunțat la ea 🙂
NOU
@Eugen – Anul viitor poate ne vedem pe acolo, că anul ăsta nu aveam cu ce să fac față 🙂 Acum, am zis să risc și să văd dacă mă ține a mea la un astfel de traseu.
NOU
Merg pe bicicleta zilnic, de mai bine de 10 ani, cateva zeci de km (in medie, cam 30). Am avut biciclete de 20-40 de bulioane. Toate donate ciorditorilor.
De 5 ani folosesc aceeeasi bicla, de fapt nu e a mea, e a unui doctor ce lucreaza cu mine. Un jaf, luat la oferta, pe 2 milioane. In timp, i-am schimbat pedalele (metalice, scumpe, peste 100 ron), saua (cand biciclesti la greu nu prea se bucura bucsile tale la seile alea jmechere, inguste de-ncap in anusu’-curului si fara arcuri, asa c-am luat una batraneasca, mare si comoda), i-am pus licurici, ca pedalez si seara. E urata, zgariata, n-o leg niciodata si o am inca, sunt ca aborigenu’ care nu poate sa-si ia un bumerang nou ca nu scapa de cel vechi. Merg de cateva ori pe an, cand se deregleaza ceva, pe Witing, la doctoru’ de biciclete. Si mere perfect! 😉
Dar daca m-as da cu ea doar in anii bisecti, mi-as lua ceva de fitze, neaparat cu costum mulat si etichetat. Sa vaza lumea ce dotat sunt! 😉
NOU
Arhi, depinde enorm de mult de tara. Unde locuiesc eu te costa pe putin 600 de euro chiria pe luna (cu facturi si tot) iar mancarea (cat sa nu flamanzesti) inca vreo 300 de persoana. Vine totul pe la vreo 1200 pe luna daca adaugi costul mobilului (fara sa sari calul) si costul transportului. Deci da, poti trai cu acei bani, dar depinde ce te duci sa faci. Daca ai nevoie sa te transporti pe distante mai mari pretul la transport creste, daca vrei si vacante, se mai strange cureaua.. Dar in principiu pe la 20 000 de euro se ridica un salariu anual de debutant (ma refer la brut), asa ca si oamenii aia traiesc si reusesc, deci ai reusi si tu 🙂
NOU
ce sa zica si pitiponcimea de bamboo…la fel o sa vezi discutii si despre masini, motociclete, scutere…
NOU
Ne mai miram de ce si pe timp de criza preturile is umflate rau de tot??? Nu ar trebuii :))
NOU
ha ha ha eu am luat 2 dhs (din alea cu “suspensie” spate) la 475lei din Cora anul trecut…era oferta…bine ca una mi-a furat-o din scara blocului…cealalta o am acum cu mine in DK si inca isi face treaba… e mai inceata decat bicicletele pe care le folosesc danezii ( care au un pret mediu de 4000 coroane daneze – cam vreo 1900lei ) dar in schimb a dracu’ daca a cerut ceva pana acum in afara de o pereche de saboti de frana… la una daneza am schimbat 5 camere, 2 cabluri de frana, 1 pereche de saboti in 6 luni! si le-am folosit pe ambele cam la fel…
NOU
Problema la DHS, First Bike & Co e ca SCARTAIE DE TE IAU DRACII!!
Daca nu-ti iei FARA SUSPENSII si te arunci la “dotari”, incep sa scartaie la fieare miscare… asta e naspa.
400 de roni e relativ putin, dar cu 800-900-1000 de lei iti iei ceva sanatos si trainic. Si nu chiar o bicla grea!
NOU
@Arhi: Eu cred ca te sub toate denumirile astea, al de: Marius B., dojo, moldoveanul, Robinetel s.a. se ascund al de Casuneanu jr., Sida, Sifilis etc. Altfel nu-mi explic. 🙂
NOU
THE BEST DEAL.
Sa lasam referintele istorice la o parte, macar de data aceasta, pentru ca le-am tot adus in discutie, si sa ne aplecam asupra a cea ce este mai important, adica asupra laturii practice a lucrurilor, asupra cailor de a iesi din aceasta dezastruoasa situatie, creata de aceste guverne postdecembriste, nu numai vicioase moral, dar si incompetente tehnic, administrativ. Totusi, este de repetat -chiar daca este foarte evident- ca in Ro. problema nu mai este una doar de o anume factura (politica sau economica) CI ESTE UNA DE SISTEM, ADICA ESTE DOVEDIT CA SISTEMUL REPUBLICA ESTE TERIBIL DE NOCIV SOCIETATII ROMANESTI, SI REVENIREA LA MONARHIE ESTE SINGURA SOLUTIE VIABILA, IN ACEASTA SITUATIE. IAR DUPA CUM STIM, EXISTA SI PERSOANE SI GRUPARI CARE SUSTIN SI MILITEAZA PENTRU ACEST LUCRU, insa la fel de bine stim ca bisericutele de tot felul sunt o specialitate nationala, inclusiv in cadrul simpatizantilor Monarhiei existand diferenduri, cel mai important este -desigur- cine va fi Rege.Si stim bine ca unii il vor pe Printul Nicolae, altii pe Paul si destui pe Printesa Margareta si sotul ei. Se pare ca insasi actuala putere are ceva intentii monarhice (macar ca rezerva) si anume presedintele Basescu este in mare cumetrie cu Printul Paul, insa in acelasi timp permite si mutarea unor fonduri (si unele ” facilitati”) celeilalte aripi, adicaa joaca la doua capete, doar pentru a avea o parasuta de salvare in caz ca -pana la urma, populatia satula de prezidenti- va vira spre Monarhie.
Nu putem sa nu remarcam -in paralel- raceala prelungita dintre actualele (si foste) Case Regale europene si Casa Regala romana, pe motive multiple unele chiar nedeslusite, insa este o realitate ca actualele Monarhii europene, cele mai stabile guvernari la nivel mondial, nu arata nici un interes in restaurarea Monarhiei in Romania.Si de aici deriva factorul numit practic, de care trebuie sa tinem seama, mai ales in circumstantele noastre istorice(insula de latinitate intr-un ocean slav, iar 2 vecini imediati, niciodata cu gaduri prea ortodoxe), cat si cele actuale (poate chiar mai mult) si anume degringolada totala a tarii, statului si natiei adica degringolada socio-politico-economica, circumstanta in care chiar surorile din Ginta Latina se uita stramb la noi, altfel zis, suntem saraci, necivilizati si rauvoitori, de unde si vine aceasta crescanda izolare internationala , nu numai regionala. Revenind la acelasi cuvant “practic”, cred ca este deja trecut momentul cand trebuie sa intelegem ca este singurul concept pe care trebuie sa strangem randurile si sa ne unim intr-o actiune mare, care ne poate transforma din cenusereasa, in printesa si trebuie sa lasam la o parte toate galcevele si sabotarile partinice si sa ne preocupam doar de latura practica a lucrurilor, care pana la urma se va dovedi ca ne va aduce la toti prosperitate, chiar si fara actuala bataie de cap, a celor care deja au ajuns la ea. Desi sunt convins ca intre sutele de mii de cupluri de romani s-ar gasi o pereche care sa exceada calitatile si pretentiile noastre pentru slujba suprema (Rege si/sau Regina), cerinta practica ne sopteste necontenit ca o alianta este cu mult, cu mult mai de dorit decat un nationalism chiar moderat si -in consecinta- izolarea internationala crescanda, de care am amintit. Cu atat mai mult cu cat aceasta alianta s-ar comite cu cel mai mare imperiu al tuturor timpurilor, si anume o alianta cu United Kingdom, cu Anglia(deci) , in care Romania are sansa sa intre cu drepturi egale si cu status special, si anume prin aducerea pe tronul Romaniei a Printului Harry , print de Wales, fiul mai tanar al Printului Charles( si al fostei Diana , Princess of Wales) si -desigur- nepotul Reginei Elisabeth II si Printului Philips , Duce de Edinburg,
un statut pe care nici o minte normala nu-l poate trece cu vederea. Deci este vorba de a intra intr-un conglomerat de 16 state, fara nici o exceptie, printre cele mai bogate, civilizate si respectate, in aceasta lume.Aceasta alianta , cu statut special ( Tara Independenta, cu propriul Rege) ar aduce -sub toate aspectele- masive imbunatatiri tarii, si -deloc de neglijat- ne-ar permite sa dormim mult mai linistiti, gandindu-ne la integritatea granitelor nationale. Pentru a nu intra acum in prea multe amanunte, cer pe aceasta cale tuturor asociatiilor, organizatiilor si persoanelor interesate de aceasta idee, sa reflecteze asupra ei si, impreuna sa incepem demersurile, pe langa Regina Angliei, care nu cred ca va ramane rece la o asa propunere, prin care si celalat nepot al ei va fi uns rege, iar Regatul Englez, va creste, cu o tara plina de promisiuni. In rest lucrurile vor fi simple, va trebui sa-l invitam pe tanarul Print Harry, in Romania, unde va cunoste 10-15 fete de varsta sa, fete pe care le vom selecta dupa cele mai stricte criterii, si una din ele il va place pe el, si el o va place pe ea, si astfel vor realiza o alianta care va pune Romania pe un fagas al civismului popular si al prosperitatii, deasemeni, populare, totale, intinsa pana la cel mai de pe urma cetatean al aceste tari.
REVOLUTIA TINERELOR FETE.
NU AM ZIS A CODANELOR, PENTRU CA ACEASTA PARTE DE REVOLUTIE ESTE CU PRECADERE,
A ORICAREI FETE, intre 17 si 27 de ani, si pentru ca aceasta se refera la marele
deziderat al Romaniei la aceasta data (si nu numai) si anume la a crea o alianta
cu o putere incontestabila, si nu orice putere ci una dovedit democrata.Este
vorba deci de a-l aduce pe Printul Harry al Angliei, pe tronul romanesc,
casatorit cu o frumoasa, inteligenta si onesta romanca, care poate fi (la
aceasta data; aranjamentele sociale iau si ele ceva timp) de 17 ani , pana la
27, avand in vedere si varsta Printului Harry.
> Fac acest apel catre toate fetele din Romania, cu varsta indicata, de a nu
lasa ca aceasta unica (cu adevarat unica, se poate repeta la cel mai devreme, 50
de ani!)oportunitate de a deveni REGINA ROMANIEI PRIN CASATORIA CU UN PRINT
FAIMOS DEJA, oricare dintre voi poate accede la aceasta pozitie, trebuie doar sa
va incercati sansa, trebuie doar sa indrazniti a visa(“A zbura nu cere aripi, Ci
doar dreptul de’a visa!”)si a va da singure sansa sa transformati acest vis
intr-o realitate! Va asigur ca toate aveti sanse egale, nici macar nu trebuie sa
fiti “mortal de frumoase” mai degraba sa posedati o expresie de frumos, de
gingasie, iar feminitatea autentica invinge frumusetea trecatoare!
Fete ale Romaniei, indrazniti, in capitala, in orase si in cel mai mic sat al
tarii, confectionati-va pancarte cu (de ex. Prince Harry> King of Romania) si
plimbati-le pe starzile aglomerate, prin fata ambasadelor si consulatelor
straine, pe oriunde, si astfel vom trezi natia si o vom face sa inteleaga ca o
alianta bine facuta este cea mai solida baza a unei prosperitati perpetue!
MAME ROMANCE A ACELOR SUPERBE TINERE FETE , nu anulati sansa proprilor copile
de a deveni REGINA ROMANIEI prin casatoria cu viitorul REGE al ROMANIEI, PRINTUL
ENGLEZ HARRY, PRINCE HARRY OF WALES, voi insiva iesiti in strada si cereti
reaintoarcerea la Monarhie, prin alianta cu marele si democratul imperiu United
Kindom, haideti ca impreuna sa intoarcem soarta Romaniei , prin intrarea in
COMMONWEALTH !
Deci FETE si MAME, deopotriva, deveniti active in aceasta problema -aparent
personala- insa de importanta nationala, si anume de a construi aceasta
mezalianta cu Anglia.
Vara este just around the corner, adica e foarte aproape, de acea va rog,
tiparitiva pe tricouri logo-uri cu aceasta problema si purtati-le cu mandrie ,
oriunde! Va face o mare diferenta!
MICI INDUSTRIASI de tot felul, iata o cale ca afacerile voastre sa prospere
peste noapte:
Tipariti pe tricouri, bikini, genti , etc. etc., fotografii ale Printului Harry, cu
logo-uri cat mai sugestive, confectionati- in acelasi fel- brelocuri, bibelouri,
alte mici opera de arta, si veti prospera peste noapte, iar odata intrata in
aceasta alianta, Romania va fi un stat prosper , dea pururi.
Nu am la ce ma ruga, insa sper ca mintea voastra cea sanatoasa si inima voastra
buna, va va spune ca aceasta este calea de urmat si ca veti da curs acestei
cereri, de importanta nationala!
GOOD LUCK,GOOD LUCK & GOOD LUCK !!!!!!!!!
SI NICIODATA SA NU UITAM UN LUCRU ESENTIAL, SUBLINIAT INTR-O REPLICA DIN THRILLER-UL “MATRIX”:
“TIMPUL ESTE, INTOTDEAUNA, IMPOTRIVA NOASTRA!”
E foarte adevarat, milioane de fete si tinere femei din intreaga lume, dar mai ales din USA , doresc “sa puna mana” pe acest tanar, cursa este inceputa si se deruleaza in mare viteza: VOM CASTIGA NOI , ROMANII?
Totul depinde de noi!
Deci angrenati-va in aceasta mare competitie!