O să pun aici conținutul articolului rusesc, că știu că nu o să vă uitați pe el, dacă vedeți că e în rusă.

The company “Yandex” has developed a way to determine the income of users of their services. The corporation has already registered the corresponding patent, which Izvestia has familiarized with. From the document it follows that earnings will be determined by profession . Finding out the user’s place of work is not difficult if you overhear the sounds around him and “peep” what applications he uses. The technology can be used at least to personalize advertising or launch a new service, experts say. However, they do not exclude that the intelligence services may be interested in the collected information.

Everything’s under control

The patent, registered by “Yandex”, has received the name “System and method for determining the income of a mobile device user” . The application from the corporation was received in April 2017, but the invention was registered only by Rospatent this year.

As follows from the description, the income is supposed to be determined by the user’s profession. This can be done by analyzing the GPS data, surrounding sounds and “peeping” what third-party applications for work are on the smartphone (web-based construction management services, delivery services, watering web services, and so on) . For example, the builder will issue a constant noise – in the patent are given as an example of work on the demolition, carpentry and welding. Also in the document are the professions of a taxi driver, courier, waiter and artist.

The described technology can not always accurately determine the profession of the user, believes Alexander Safonov, vice rector of the Academy of Labor and Social Relations. For example, the data from the sensors of the nurse and the head physician’s devices will be about the same. Then, even the precise definition of a profession does not give an idea of ​​income , Alexander Safonov believes.

 

– Let’s say that the “fork” of the economist’s salary in Moscow is from 40 thousand to 1 million rubles, and information about the qualifications of a specific specialist is difficult to obtain according to the smartphone. Again, even accurate knowledge of a monthly income does not say anything about opportunities: a person can either spend only on himself or support his wife, children, parents, the expert said.

The company may collect data about users using such applications as Yandex.Taxi, Google.Maps, Yandex.Maps, Yandex.Mail, Uber, Yandex.Search, Yandex.Money, Gmail and others, indicated in the patent. As examples of client devices, there are desktop computers, laptops, netbooks, smart phones, tablets, and network equipment — routers, switches, and gateways.

At the same time , the corporation’s “Privacy Policy” states that it can not only independently use personal information, but also transmit it to advertisers and other partners. Also, if required by law, data may be requested by any national or international regulatory authorities, law enforcement authorities, central or local executive authorities, as well as the courts or other public services.

The press service of Yandex refused to answer Izvestia’s questions about whether the patented system is being used in practice and how the data obtained with it can be applied.

Pentru cei ce nu au chef să citească:

Yandex, proprietarul Yango, a patentat o soluție care poate spune ce salariu are utilizatorul serviciilor oferite de aplicațiile lor. Stați, ai zice că nu e mare brânză, bagi, la instalare, dreptul de a mirosi tot ce fac celelalte aplicații din telefon și ai o idee despre. Dar nu despre asta e vorba. Ci de cum o face. Aplicația de la Yango va asculta mediul înconjurător. Deci da? Microfonul activat tot timpul și înregistrarea spațiului ambiental. Și unde?

As examples of client devices, there are desktop computers, laptops, netbooks, smart phones, tablets, and network equipment — routers, switches, and gateways.

Mă gândeam la trusa standard a pișcotarului care se pregătește de o campanie pro rusia.

Mai era și farfuza aia de băcanu, care testa Yango și explica ce bine e cu rusia, dar sunt blocat și nu mai găsesc print screenul pe care mi-l trimisese un prieten.

Băi…oameni cu iq slăbuț, nu vorbim de cedarea datelor către o terță parte. Vorbim de faptul că Rusia este, în acest moment, un stat agresor, din toate punctele de vedere. Nu, Rusia nu e USA și nu e UE, Rusia are o agendă clară și, în acest moment, duce războaie reale la granițele româniei, rupe teritorii din alte state fără niciun fel de repercusiune și duce un război mediatic pe teritoriul țării noastre, prin multiple canale active, dorind ca românia să se întoarcă la statutul de teritoriu tampon controlat de ruși, între Rusia și Nato.

Iar voi, găini fără un pic de minte, vă lăcomiți la 3 invitații și-un pișcot, ce mare lucru, doar ai pozele pe facebook.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

26 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Vorbesti la pereti. Cine avea urechi sa auda stiau deja

  2. #4

    Pe Rossia24 era un prost care spunea că Yandex ajută cu aplicația în lupta împotriva corupției. Bine, la rusnaci a fost, mai la începutul anului, o mare anchetă cu “regele crabilor” din Sahalin. Un băiet care are o flotă de pescadoare în marea Ohoțk. Și care, când s-a dus miliția să-l salte, cât au mers ăia pe cei 3 kilometri de șosea de pe domeniu, până la castel, a decolat cu elicopterul, a aterizat la aeroport, s-a urcat în jetul personal și a fugit, se pare, în Filipine.
    Rusisme.
    Iar acum sunt la mare modă anchetele cu defrișările de păduri și exportul de cherestea în China. Nu m-ar mira să găsească un pod feroviar peste Amur, construit blat de traficanții de cherestea.

    Revenind la problema de bază: NU YANDEX. NO. NON. HET.
    Singura chestie mai soi e că au street view, de multe ori diferit de google. Interesează pe cineva dacă au schimbat conductele de termoficare din cartierul Sayarski din Yakuțk? Sau dacă au asfaltat strada Lenin din Kotlas, sectorul spre siloz? Nu? Bine. Nu intrați.

    Yandex, nu.

    Gândiți-vă că prima dată când au luat rusnacii datele personale ale unor occidentali a fost în războiul civil din Spania, când internaționaliștii lăsau actele la comisar. Iar ultima dată, ale prizonierilor. Și în al doilea război și în toate razboaiele civile de după, de la Mozambic până la Angola și Somalia. Dap, dispăreau niște negri care după aia apăreau în Europa, ca refugiați.

    Nu.

  3. #5

    Nu sunt primii care patenteaza fix acelasi rahat. Pare ceva sf sau din filmele cu spionaj, dar am vazut chestii identice la firmele americane. De ex retailmenot a patentat in 2015 printre altele (inclusiv partea cu sunetul ambiental), o metoda de a isi da seama daca un utilizator se afla intr-un hypermarket pe baza intensitatii si a spectrului luminii ambientale capturate cu ajutorul camerei telefonului/tabletei + a gps-ului. Nu pot face insa asta pentru ca nu li se acorda asemenea permisiuni la instalarea default a aplicatiei.

    Daca ceva e patentat nu inseamna ca va fi pus in aplicare vreodata. Trebuie sa treaca si peste restrictiile impuse de platformele de unde se descarca aplicatiile, de restrictiile sistemului de operare si de restrictiile device-ului. Yeah, I know, rusii sunt dati dracului, dar treaba nu e chiar asa simpla cand aplicatiile trec printr-un review manual (in apple store cel putin). Fiind Yandex, o companie tech pana la urma, patenteaza si ei tot ce prind, uneori chestii gresit concepute si nefunctionale, pentru ca asta este trendul in cadrul companiilor de tech. Uneltele de spionaj nu se patenteaza. Ar fi culmea.

  4. #6

    Am dat send prea devreme.
    Sunetul ambiental poate fi capturat doar cand este aplicatia deschisa si daca i se acorda de catre user permisiunea necesara. Daca se incalca regula asta aplicatia va fi exclusa definitiv din orice store. Facebook a scapat pentru ca este o companie americana gigant, iar Google si Apple store sunt de-ai lor din US. Cu Yandex e alta mancare de peste, fiind o companie ruseasca supusa Kremlinului.

  5. #7

    Oricum dacă nu ai făcut nimic rau, si nu ești cu musca pe caciula, ce mare vrăjeală ca asculta microfonul?
    Și-asa fb stie tot ce faci.
    3, 2, 1… :)))

    • #8

      Când spui că nu e nici o problemă cu “privacy” pentru că n-ai nimic de ascuns, ar trebui să fii de acord ca să nu existe nici dreptul la liberă exprimare, pentru că și-așa n-ai nimic de spus.

  6. #9

    Stie google si fb tot despre tine, dar tu esti cu ochii pe rusia. Mari agresori pe planeta. SUA cand invadeaza Iraq sau Afganistan o fac din prietenie, sa imparta democratie. Cand instaleaza sisteme de rachete in Romania sau Polonia, o fac sa se apere de Rusia. Nu zic ca rusii is ok, dar sa nu ne cacam pe noi si sa punem botul la propaganda americana cu democracy. De mici am fost indobitociti din filme cum america salveaza lumea de baubau rusia.

    • #10

      Întotdeauna m-a mirat prostia asta a americanilor! Se chinuie ei să îndobitocească oameni cu filme când ar putea face ca rușii care angajează dobitoci făcuți de-a gata!

    • #11

      Cristian, ce câștigi de la ruși? Așa se pune problema, ce companii mari și locuri de muncă ne-au făcut? că americanii au mai multe aici. Nu poți să nu alegi o parte, noi i-am ales pe americani, ar trebui să nu ne încurcăm cu rușii prea mult, logică elementară.

    • #12

      Nu e ca si cum Romania e putere mondiala. Avem de ales, ori murica, ori votkarii. Nu exista cale de mijloc.

    • #13

      @Andrei
      Cum bre, nu au dat rusii de munca alor nostri… Vorkuta, Donbass…

  7. #14

    Ți-am trimis pe profilul personal ss-uri cu postarea Băcanei + una nouă tot a ei. E greu, na, când ai botox în bot și te dai deșteaptă.

  8. #15

    Aplicația asta mi-ar fi bună mie la interviuri, când mă mai întreabă ăștia ce salariu vreau. Glassdoor și altele de gen sunt de multe ori apă de ploaie în multe țări, m-aș baza pe așa ceva ca să mă raportez la cât se câștigă în compania la care aplic.

  9. #16

    Rusii doar vor sa ne fie aproape. Din ce in ce mai aproape

  10. #17

    Au deja un stat tampon, Republica Moldova si au si backup, transnistria.

    • #18

      tampon intre cine si cine e moldova?

    • #19

      Intre Ucraina si restul lumii, doooh…. Ah, stai, vorbeam de Rusia?
      Acum serios, la modul pur teoretic, data fiind prezenta armatei a 14 in Transnistria, poate fi considerata aceasta (adica Transnistria) o exclava ruseasca? Sau un stat marioneta de tipul Abhaziei? Atunci hai sa zicem ca notiunea de stat tampon ar fi valabila.

    • #20

      Rusia nu vrea tampon, vrea direct un OB!

  11. #21

    Well… există posibilitatea să-i dau jet din telefon. Doar așa, să fie. Și-n curând cred că urmează Revolut…

  12. Rusia a fost, e şi va fi un agresor întotdeauna, nu doar “în acest moment”.

  13. #23

    nu ne pasa. campania e campanie, banii sunt bani, pe noi nu ne intereseaza politica, ma pis pe el de vot, oricum se aleg ei intre ei.

    ce ai vrea? daca nu iau eu banii de campanie, ii va lua altul. de ce sa pierd o masa calda azi?

  14. #24

    Chiar nu inteleg cum nu le trece un fior rece pe sirea spinarii alora care debiteaza chestii gen Bacanu. M-am nascut in anii ’90, departe de granita de est a Romaniei, departe de orice, si tot am auzit suficient sa stiu cum opereaza si ce scrupule (n-)au rusii.

    Si daca ar fi simplu spionaj capitalist, de captare de informatii cu scopuri de marketing, tot nu m-as baga. Pentru ca 50 de ani de comunism, ba.

  15. #26

    Respect direct de pe front.