Ademenit de sunetul de sirenă a specificațiilor, mi-am luat un Xbox One. Știți cum e, dacă există de ce să nu ți-l iei, nu?
Bine, glumesc, l-am luat pentru că m-au tentat 2 chestii. Ba nu, 3.
Faptul că jocurile de pe Xbox 360 pot fi jucate pe el, are app de Plex, deci pot face streaming direct pe tv (Criminal Minds never looked so sexy) și poți băga televizorul în el, ca să nu te mai plimbi printre AV-uri.
Well, aici e buba.
Pentru că Xbox, deși e vîndut bine mersi în românia, nu oferă suport de la Micro$oft pentru românia, deși Tudor se laudă zi de zi cum ascultă el muzică pe Xbox și alte chestii, omițând să spună că practic, o face ilegal și pe barba lui
Prin urmare, nu poți băga televizorul în aparat, pe motiv, că nu există țara respectivă. Bine că există bozgoria ca țară meseriașă acolo.
Anyway, blondă voluptoasă vând tractor.
NOU
faptul ca ai cateva fire albe-n barba nu te face blonda. la fel cum nici burta nu te face voluptoasa.
NOU
+10000000000 fara numar….se stie…semeketh e smecherieeee
NOU
hater…
NOU
Off-topic, dar ma gandeam aseara in timp ce faceam duș de ce naiba nu exista pana acum limbaje de programare pe care sa le inteleaga in general toata lumea, nu doar calculatoarele. Adica sa poti sa-i zici “computer, fa asta… computer, fa aia”, nu sa trebuiasca sa scrii 14.000 linii de cod. De ce cod si nu engleza ?!
NOU
buna intrebare…
NOU
pentru ca oricat de smecher e AI ala tot nu o sa inteleaga engleza de balta.
NOU
Şi nici ROMgleza!
NOU
@hypher: capitane !
NOU
Pai da, dar la ce s-or fi gandit oare aia primii de au inceput ei cu coduri si de-astea ? Daca te uiti la un program, numa’ virgule, paranteze, expresii ciudate, etc. Cine sa inteleaga asa ceva ? Nu era mai simplu daca era totu’ in engleza sau na, orice alta limba folosita de oameni ?
Calculatoarele in mod normal trebuiau sa-ti faca viata usoara, nu sa fii nevoit sa ai de-a face cu chestii de-astea indescifrabile precum limbajele de programare.
NOU
cred ca asa se mentine o casta inchisa…
NOU
Așa mă întrebam și eu: de ce folosim cifre în matematică?! Nu era mai simplu cu cuvinte? Unu plus unu egal doi. Sau ef de ix pătrat plus ix igrec plus igrec pătrat. Dă-le-n gâtu mă-sii de paradigme logice, imperative sau funcționale… Nu mai bine era dacă făceam totul din cuvinte?
NOU
Pai tocmai asta zic, ii scrii acolo la calculator ce vrei de la el si se ocupa el de partea aia. Asa ar fi normal.
NOU
Sunt mai multe modalitati de a privi de ce limbajele de programare nu sunt un limbaje naturale (sau nu exista un limbaj de programare/scripting oarecare care sa fie chiar limba engleza):
1) O prima explicatie ar fi ca inca nu am ajuns acolo. Exista notiunea de limbaj de programare natural, dar nu exista o implementare concreta (si s-ar putea sa nu existe niciodata). Sunt limbaje care seamna cu limba engleza (SQL, COBOL), dar cam acolo se opresc lucrurile.
2) O alta problema sunt interpretarile diferite ale acelorasi fraze. Cred ca ai auzit de gluma cu programatorul care se duce la cumparaturi. Gluma e scrisa oarecum sa faca misto de programatori, dar in realitate reflecta un avantaj al limbajelor de programare: nu au interpretari multiple; oricat de dubioasa ni se pare logica, e doar una pentru o secventa de cod.
3) Sa zicem ca eliminam din limba engleza toate incertitudinile, adaugam cuvinte noi ca sa nu mai existe sinonime (sau compilatorul nostru e destul de destept incat sa stie in 100% din cazuri sensul corect), stabilesti reguli stricte de interpretare al frazelor etc., totul ca sa poti face o varianta limbei engleze utilizabila in programare.
La final vei observa ca ai obtinut o limba care seamana mult cu engleza, dar:
-textul in sine e mult mai mare. Cele 14.000 de liniii de cod se transforma intr-o saga respectabila daca incerci sa “povestesti” logica din ele (Ex: “Aduna a cu b si salveaza rezultatul in c” vs. “c=a+b” si asta nu e nici pe departe cel mai rau exemplu).
-pierzi enorm de mult timp ca sa transformi textul intr-un program (aici va trebui sa ma credeti pe cuvant daca nu sunteti din domeniu)
4) Unele limbaje (aici ma gandesc in special la C) au facut niste compromisuri de genul: voi lasa programatorii sa se chinuie un pic mai mult cu anumite chestii cand scriu cod daca per total eu pot sa fac programul sa ruleze mai repede. Genul asta de compromis a contribuit la faptul ca C e unul din cele mai utilizate limbaje din toate timpurile si are renumele ca e rapid si eficient.
Intr-un limbaj natural nu poti sa faci chestii de genul asta, in momentul in care utilizatorul trebuie sa specifice el ca exista variabile, bucati de memorie care se aliniaza intr-un anumit mod, limbajul ala nu mai este natural.
5) Daca deschizi o bucata de cod sansele sunt ca vei recunoaste o gramada de cuvinte ca fiind in engleza, asta fiindca nu a fost in interesul nimanui sa faca limbajele de programare cat mai greu de inteles, partea abstractizata de cele mai multe ori este inlantuirea logica.
Poti sa vezi un limbaj de programare ca un compromis: nu poti nici sa stai sa scrii in binar direct programul, nici masina nu poate sa inteleaga ce vorbesti tu asa ca am ajuns undeva la mijloc in care avem un limbaj care are reguli stricte, care pot fi urmarite de o masina, dar in acelasi timp actiunile sunt cuvinte cunoscute (de obicei in engleza, daca e vorba de chestii predefinite).
NOU
Lasa naibii tractoru’, poze cu blonda voluptoasa??!?
;;)
NOU
E doar joi, nu vineri…
NOU
Nu-l provocati, eu atat va zic!
NOU
NOU
Bai, care ai stins lumina ?????
NOU
Aaaaaaaaaaatat!
😛
NOU
Ohhh Stellaaaa…. ahhhhhhhhhhh Stelllllllla…. my eyes!!!!
NOU
Parcă era vorba de “Tractor voluptoasă”…. nu de “blondă vând”…
Aim cănfiuzd…
NOU
la poza asta era misto vocea Marianei Zaharescu: “uneori ursul de piscina tine chiar trei blonde voluptoase in inotatoare, atunci cand iese pe uscat…”
NOU
Poza de mai sus nu tine de “blonda voluptoasa”. Adecvat ar fi “brunetul voluptuos”. 🙂
NOU
masinuta aia de ikea (de sub mobila) cred ca are cele doua elemente rosii doar in vitrina si la 5 minute dupa cumparare.
NOU
oricum e folosita doar ca proiectil in certurile fratricide:))
NOU
Mie mi-au zis astia la altex ca nu pot juca jocuri de pe 360 pe one
NOU
si nici kinectul de la 360 nu merge pe one
NOU
aia de la altex sunt doar prosti www.gamesradar.com/xbox-one-backwards-compatible-games/
NOU
Se tot ieftinesc, am văzut o ofertă la 170 de euro…
NOU
Playstationul are suport de România. Doar zic…
NOU
dar nu are kinect…
NOU
Da, uite încă un avantaj 🙂
NOU
Dar o sa aiba VR…un nou mod de ati rupe picioarele prin casa si sa darami plazma…
NOU
Mi-ai dat kanker la oki cu poza aia
NOU
@Mihai
Ooogh…
Choroidal, Ocular, Uveal Melanoma sau Neoplasm…
Fi şi tu mai explicit…
NOU
Cind ai cumparat xbox 360 era cica pentru juniori. Apoi te-ai plins ca nu se joaca pe el si l-ai vindut. Dupa asta dai banii pe un Xbox one.
Ce sa spun…bani aruncati pe fereastra. Eu zic ca in 2-3 ani renunti la el ca stringe praf.
NOU
Naaahhhh…. Il pune pe blog pina atunci.
NOU
Plex e blana. totusi de ce ai nevoie de xbox pe ro?
NOU
PS4 are si el Plex 😀
P.S. Ce-mi mai face chitara? 😀
NOU
nu are kinect. chitara e ok, se joaca fiica. total antitalent:)