Iar mâine dimineață, cu cățel, purcel și prieteni, suntem direct pe baltă. De abia aștept, vă jur, a tre cut un an…
Ce voiam să vă întreb, în afară de chestia aia cu spinningul, care nu e de mine, nu mă văd biciuind apa, cum se pescuiește în dunăre? Întreb foarte serios, mai pescuiam în canalul dunăre marea neagră, dar acolo era simplu, plumb la fundul apei, cârlig deasupra, râme și aia era. Iar Brăila mă așteaptă, vara asta.

Și da, sunt locuri de pescuit drăguțe în cartierul rău famat al Galațiului, și anume Brăila?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Bomba cu mamaliga ?

  2. #2

    Voi fi sincer cu tine , doi bani nu am dat pe ce ai scris tu acolo 😀

  3. #3

    Sunt pescar ‘decât’ amator, de Dunăre. N-am nici cea mai mică intenție să te descurajez dar, după experiența pe care am acumulat-o de-a lungul anilor, pot să-ți spun că în condițiile de acum (nivel crescut, apă tulbure) șansa de a prinde ceva e mică, cu tendință spre zero. Având bănuiala că nu mergi numai pentru pescuit, îmi permit să-ți spun cum aș face eu în condițiile astea: nu mi-aș lua scule și momeli pentru pescuit pe fundul apei, mai ales că apa a ieșit din albie și e greu să arunci plumbul până la groapă, apoi și mai greu de recuperat). Căte o undiță pentru fiecare amator, râme roșii și/sau mămăligă și pescuit în apa mică, acolo unde a ieșit peste maluri. Aveți mai multe șanse de captură, zic eu. Și chiar dacă nu prindeți nimic, nici un regret: față de lansete, undițele cer mai puțin timp, atenție și efort. Mult mai utile pentru alte chestii.

  4. #5

    Fir intins pentru astazi !

  5. #6

    Miercuri m-am intors din Delta, nu-s pescar, dar n-am prins nimic, am incercat doar la pluta. Nici n-am iesit la 5 dimineata pe balta, dar n-a tras nimic cat am incercat eu. Pe cei mai multi i-am vazut ca pescuiau cu plumb la fundul apei, cum ziceai. Peste este, ne-am intalnit cu barci cu pescari ce se intorceau si prinsesera la undita.

  6. #8

    Nu uita sa ai cu tine solutii pt tantari!

  7. #9

    La fund sau la feeder, cu o greutate ceva mai mare dacă e apa mai agitata.
    După cum spune și gg însă, momentan nivelul Dunării este crescut(și în scădere). Cel mai bine e sa mergi când nivelul a fost stabil pentru o perioada. Ce-mi place la Dunăre e ca pot apărea surprize.
    Dacă te interesează și legal, ai nevoie de un permis de la anpa și un p.g. de la politia de frontieră. De p.g. Politia întreabă(când întreabă) chiar dacă nu pescuiești, asta pentru însoțitori.
    Apreciez tematica de spinning.

    • #10

      stai, ai nevoie de permis? gen e inca prohibitie sau e nevoie punct?

    • #11

      Prohibitia s-a terminat la inceputul lunii.
      Da, ai nevoie de permis ca sa pescuiesti in apele statului, si P.G. de la politia de frontiera a judetului respectiv daca apa este de granita.

    • #12

      Permisul e gratis btw
      permisepescuit.anpa.ro/

    • #13

      Permis ANPA pentru pescuit pe apele “la liber” (care nu sunt private/ concesionate:
      www.anpa.ro/anunt-etape-obtinere-permis-de-pescuit-recreativ/
      PG – permis de granita – se obtine de la fiecare judet in parte (TL, GR, CL, CT, etc) – la unele costa, la unele nu.
      Cel mai simplu – inscrierea la o asociatie oarecare (preferabil una cu vechime), mai departe se ocupa ei de permise ANPA & PG-uri.

    • #14

      multumesc frumos, e foarte util

    • #15

      drept dovadă, mi-am si scos permis:)

    • #16

      Fir intins!
      Anul trecut, in perioada asta: ibb.co/cXN2s0Y

    • #17

      ehehe ce viaya

    • #18

      Permisul de pescuit este obligatoriu pentru apele neconcesionate. Se obtine gratuit de aici, atunci cand le merge site-ul:
      permisepescuit.anpa.ro/
      Mai mult, daca apa este si la granita, iti trebuie si PG-ul pentru judetul respectiv (Galati/Braila) care se obtine tot gratuit, dar in functie permisul de la ANPA. Completezi un formular si astepti, mult, sau chiar infinit. Primesti un aviz scanat pe mail. Eu de 2 luni astept si nu am primit decat pentru Calarasi si Tulcea.
      De aici: www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-formular-de-avizare-a-activitatilor-de-pescuit-sportiv-in-zona-de-frontiera-pentru-persoane-fizice-250.html
      Mai mult, daca este vorba de Rezervatia biosferei delta Dunarii, iti mai trebuie niste permise, tot gratuite, unul de acces si unul de pescuit sportiv. Se obtin tot gratuit, rapid, de aici: www.ddbra.ro/activitati/permise-online
      Spor 🙂

    • #19

      @strike
      raspuns primit azi de la politia de frontiera la cererea de PG pentru Galati / Tulcea

      “Bună ziua!

      În conformitate cu art. 40 din O.U.G. nr. 105/ 2001, privind frontiera de stat a României cu modificarile şi completarile ulterioare, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Galați eliberează aviz prealabil pentru desfășurarea activității de pescuit recreativ-sportiv doar în apele de frontieră, din zona de competență, respectiv Râul Prut între SF 1252 loc. Vadeni și SF 1335 loc. Galați.

      Pentru zona solicitată, Râul Prut între SF 1252 – SF 1335, beneficiarul ”Contractului pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ” este A.J.V.P.S. Galați, care poate să elibereze permisul de pescuit recreativ-sportiv.

      Permisul/permisele de pescuit anexat(e) la cerere, este(sunt) valabil(e) doar pentru zona specificată (Dunăre/Marea Neagră/Rezervația Biosferei Delta Dunarii), zonă în care nu este necesar avizul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galați, pentru practicarea pescuitului recreativ-sportiv.”

  8. #20

    Ipocrizia unor pesti, cum este tonul din imaginea cu nr. 27.

  9. #21

    Uite de aia nu ma apuc eu de pescuit, constat din poze ca trebuie sa fii foarte fit.
    Am bicepsul mai subtire decat jumatate din duduile din poza. Si sanii mai mici decat toate, desi la asta lucrez intens.

  10. #22

    poza 7. un domn solid cu tzatze
    poza 8. o domnisoara sincera care verifica daca pute

    avand in vedere jdemiile de microhidrocentrale facute pt a primi dreptul de tranzactionare a energiei, microhidrocentrale lasate sa se faca praf si prin realizarea lor distrugerea a jdemii de cursuri de ape repezi, exista pescuit din ala ca in filme la pastrav in romania? la musca din aia de o tot plimbi pe deasupra apei?

  11. #23

    Am dat întâmplător peste zicala asta care mi s-a părut amuzantă , sper sa nu se supere nimeni: “there’s a fine line between fishing and standing on the shore like an idiot”. (Steven wright, comediant) 🙂

    • #24

      oh, de cate ori am stat pe mal…

    • #25

      Imi amintesc când am fost eu prima și singura data, ne-am mobilizat ad-hoc câțiva băieți “bai hai pana la snagov sa «pescuim»!” Ajungem acolo, desfacem toate alea, era asa o atmosfera dinamica de după drum, cumpărături, alergatura aia ca plecasem destul de târziu și ne grabisem sa mai prindem putina lumină, iar odată ajunși acolo s-au așezat pe scaune, si-au scos unditele, și… aia a fost tot. Am avut un șoc “cum, și asta înseamnă să “pescuiești?! Doar stai acolo și AȘTEPȚI?!?!”

    • #26

      rezumand, da:)))

  12. #27

    Imi zice Corbanu’ de ceva vreme sa mergem la pescuit. Chiar iti recomand si tie sa il iei la pescuit. Vine cu oaia dupa el, prinde si raci daca peste nu… Face ceva deranj cand se baga in apa dupa oaie dar nu-i bai, vine pestele inapoi repede.

  13. #29

    Încercați și la Blasova. Era frumos pe-acolo.

  14. #32

    Vezi sa nu prinzi tot pestele si sa nu mai ramana niciunul in jos pe Dunare la Galati! Sa vezi ce-or sa te injure galatenii pescari!

  15. #33

    Daca e apa mare si tulbure merita incercat la mreana. Feeder greu cu nada pe baza de branza si viermusi. Sau buchet de rame. Cautat loc cu repezis/ pietre.
    La fel, somnul nu e pretentios. El oricum e orb deci eu as da cu lipitoare crestata cu lama sau carasel strivit putin cu talpa piciorului sa iasa zemurile din el. Nu de viu! Ambele cu plumb culisant si forfac lung- 40 cm. Din moment ce e greu de ajuns la bulboana/ groapa neaparat cautat un mal cu iarba mare si abrupt. Si ceva obstacol in apa. Sau copaci ce se apleaca peste apa.
    Na. Gata ca as zice si as tot zice.

    • #34

      zi, tati, zi cu incredere, ca eu oricum nu stiu sa dau la feeder sau ce e aia, nush ce e ala forfac si restul, asa ca poți dezvolta. ca idee, eu nu pun mana pe viermi si rame, mie imi pune nevasta raman in ac

  16. #35

    Feeder- pescuit cu cosulet momitor.
    Forfac- inaintas. Bucata de fir dintre plumb/ cosulet si carlig. De regula mai subtire ca linia principala.
    Montaj culisant- plumb/ cosulet + bila opritoare din cauciuc + vartej + forfac cu carlig. Pt. forfac poti sa pui si fir textil. Dezavantaj ca sa incalceste mai repede.
    Ii zice culisanta pt ca plumbul aluneca pe linia principala.
    Daca vrei putem vb la telefon. E nasol sa scriu de pe mobil. Ai mailul meu.

  17. #36

    Salutare! Sa nu mergi la Zatun sau La Salcami – asta referitor la Galati…de Braila nu stiu nimic… Fir intins