Mă gândeam acum ce nedreaptă-i lumea. Dacă erau domnițe în bucătărie, sigur aveau un castravete, un dovlecel, ceva legumă semnificaivă în mânuță.

Dar unul n-ar fi fotografiat băieții cu fructul pasiunii.

Mă rog. Ce mai gătiți? Cum vă răsfățați doamnele? Domnii?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

114 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    S-ar băga el nea_zăpadă să se laude (nu cu fățău-i de Familia Adams, ci cu gătelile), da’ îi e frică că vine vikingu’ ăla de Animaloo şi-i dă somn.

  2. #3

    Maddame, când ne mai citești ceva?

  3. #4

    Azi, mai spre seară (îmi) fac un cotlet de porc la cuptor care stă la marinat de ieri în vin roșu, boabe de piper, usturoi, foi de dafin, câteva felii de portocală cu coajă cu tot și câteva boabe de muștar.
    Garnitură de cartofi dulci copți. Desert: avocado cu căpșuni. Fără zahăr.

    • #5

      Ziua 5 de dieta

      Hate U John !!! 🙂

    • #6

      bai da. cartofi dulci la cuptor cu un strop de sare pe ei. ruleaza fin peste aia normali

    • #7

      @Motzu’: da’ io ce-am scris nu-i tot „de regim”? 😀

  4. #8

    Paul Hollywood… nici nu e nevoie sa gateasca

  5. #9

    Vreau orice gateste el. 😀
    www.youtube.com/watch?v=l3GcHQoxrYA

  6. #10

    ia uite cum ies doamnele la suprafață…

  7. #11

    Nu mă pricep la pleiting.

    i.imgur.com/FrWtYia.jpg

  8. #14

    Azi la 5 dimineata din lipsa de somn si gandindu-ma ce naiba am pofta sa mananc, ca mai nou pot sa stau nemancata cu zilele si sa nu imi fie foame, mi-am amintit de ciorbele acre din Moldova (noi le zicem borș direct), asa ca am trecut la treaba. Ciorba de fasole, acra de sta lingura dreapta in ea, sotul nu mananca ca e invatat cu supe lungi si nesarate din Ardeal. :)) Am de dat si la vecini, ca nu am stiut sa masor niciodata cantitatile.

    • Cele mai bune ciorbe sunt alea moldovenesti. Zamele dulci din Ardeal zici că-s lătură pentru porci. Am zis.

    • #16

      zici?:)

    • #17

      @Maddame: nu că zic, dar vreau să spun că dacă ciorba e acră, în opinia mea proprie și personală, e stricată și o arunc la gunoi.
      Cât despre ciorbe dulci, io încă n-am auzit prin Ardeal.
      Doar dacă nu pune cineva zahăr, miere sau o tonă de morcovi.
      Pentru a da consistență ciorbei, eu pun smântână cât mai grasă, care-i dă și o ușoară tentă acrișoară.
      Singurul dus cu pluta-ntr-ale gastronomiei, la noi în familie, a fost bunicul. Fiind cătană de meserie nu știu unde a învățat să-și pună oțet în supa de pui cu fidea. Am gustat, am vomat ș-am zis „așa niciodată”.

    • Stai. Tu esti ardelean?

    • #19

      stai, tu nu te-ai prins ca e, dupa lăudăroșenie?

    • #20

      varful “gastronomiei” ardelene a fost la cluj, unde am mancat mici rosii de cata boia de ardei aveau:))

    • #21

      @Maddame: Tătă zâua, bună zâua. 😀

    • #22

      Nu exista ciorba suficient de acra. Sa nu pui otet sau bors sau zeama de varza in ciorba ar trebui considerata o crima impotriva umanitatii.

    • #23

      @Arhi ahahahahaa, i-am găsit și eu :)))) și ospătarul mi i-a și lăudat, cum că sunt cei mai buni. Plini de boia, carne prea slabă, fără cimbru, fără usturoi.. never again.

    • #24

      @Cetin: ROFL!
      Nu știu ce mici ai mâncat tu, dar ultima dată când am mâncat mici la Negreni au fost delicioși (acum 10 ani?!). 😀

      @Skyler: atunci rezolvarea ta-i simplă: un borcan de murături, o lingură de smântână, un strop de ulei, o dai în clocot câteva minute și gata-i ciorba. 😀 😀 😀

    • Eh, vezi că nu ne potrivim deloc? Murături doar în saramură, acritura-i păntru ciorbă

    • #26

      @Maddame: ROFL!
      Saramura-i DOAR pentru clisă (slănină).
      No, stai așa, că voi nici aia nu știți ce-i. 😀 😀 😀
      Voi îi ziceți „șuncă”, ceea ce e incorect, iar șuncii îi spuneți jambon, ceea ce e corect.
      ROFL!
      Am gustat din „castraveții murați” în stilul sudist și m-am lămurit. Așa nu.

    • Stai, mă, cum să nu știu ce-i aia clisa? E slană!

      Șunca-i în Moldova, get your geography straight!

    • #28

      @Maddame: peste tot în sud, la slănină se spune „șuncă”. Mai ales în zona rurală.

    • Păi și ce-ai, bre, cu mine, că eu îs din Brașov? Ai mutat Carpații mai spre nord?

    • #30

      @Maddame: LoL!!!
      N-am nimic cu tine sau cu altcineva. 😀 😀 😀
      Eu doar făceam pe Captain Obvious! 😉

  9. Metrî, de ce nu pot da reply la commenturi?
    Am vrut să raspund pentru Maddame la aia cu lăturile și în afară de comment nou, nu mi-a ieșit nimic.

  10. #34

    Maine fac gratare, se pune ?

  11. #35

    Doamna, am înțeles brânza cu struguri…hai și brânza cu pepene. Dar șunca cu pepene???

  12. #40

    legume congelate – amestec mexican
    muschiulet pui
    foi tortilla
    wok
    metoda: pui tras in putin ulei sa sfaraie, cand e facut si putin rumenit, sos de soia, dark soia si sos de peste. in cateva minute e rumen si sosurile sunt carmelizate. jos cu el in castron sa isi revina din soc
    legumele cu putin ulei de susan tot in wok pana se soteaza foooarte putin, se adauga sos de soia si niste sriracha. la castron si astea
    foile de tortilla putin rumenite tot in wok ca sa ia aroma
    la final se pune umplutura dupa gust
    15-20 min pregatire
    pofta buna!

  13. #41

    Am facut clatite din dovlecel ras si scurs, branza rasa, 4 oua, sare, faina “dupa ochi”, o ceapa medie rasa si scursa. Servite cu rosii langa.
    La.pranz fac legume la cuptor: vinete, cartof nou, dovlecel, ceapa, ardei capia si gras. Le tai felii de grosimea unui deget, ardeii pe jumatate si le asez straturi inclinate in tava acoperita ci hartie de copt. Fac un sos din ulei masline, usturoi pisat, busuioc, sare pisata, piper si ung bine toate legumele. Pun si cativa catei de usturoi in coaja. La cuptor ~40 minute. Le servesc cu usturoiul copt amestecat cu iaurt alaturi de rosii crude.

  14. #42

    Avem bucatar filipinez la nava. Are nume predestinat-Armand!

    Azi vom avea la cina chicken curry(bucuria electricianului indian), oxtail stew, vesnicul orez fiert. Desert ceva tort congelat, cu topping de 1 euro sticla la supermaket. Numai sambata ne regaleaza cu friptura de vită.

    Altfel aceleasi tristeti fade-pui, peste, porc(mai toate astea fierte si cu o tentativa de tocana), paste bologneze o data pe saptamana. Pestele e mereu congelat. De cativa ani nu mai avem voie sa consumam pestele prins(rar, daca suntem la ancora)-a fost un caz in flota cu jumatate de echipaj intoxicat cu Mercur..
    Bine ca l-a prins comandantul pe dnul bucă cu 2 kg de MSG…la ei in arhipelag se obisnuieste cica…s-au dus MSGul direct la gunoi!

  15. #47

    Confirm ce spune Raider: am zis ca de ieri a luat-o telefonul razna, dar nu pot da reply… Butonul de raspunde este gri nu pot sa dau pe el

  16. #48

    Trebuie sa intervin de dragul femeilor din familia mea ce stiau si stiu sa gateasca si ciorba de cuie, buna de sa-ti lingi degetele.
    In zona mea, Alba-Sibiu-Mures, orice ciorba este acrita cu lamaie sau otet. Stiu ca la Timisoara se mananca ciorbe dulci, probabil influente sarbesti!
    Altfel ciorbele gatite pe la noi sunt foarte satioase, drese cu rantas sau/si cu smantana batuta cu galbenusuri. Plus ca sunt accesorizate cu cocoloase de mamaliga umplute cu cas (ciorba de fasole boabe, pastai verzi, ciorba de salata verde etc), omleta cu slanina fripta.. Ca sa nu mai zic de mancarea de fasole pastai si liuscosul facut pe varza dulce, picior afumat si drese si ele din belsug cu galbenusuri si smantana… Ardealul a fost mereu o zona bogata in vinuri si mancare de unde si mancarurile puternice, cu de toate. De-aia se si zice pe la noi ca “nici o floare nu-i ca varza si nici o pasare ca porcu'” :))))
    Plus ca ciorbele la romani au o traditie indelungata si au fost mereu imbunatatite!

  17. #54

    @mario Pepenele cu sunca vine de la italieni si spanioli. Incearca Prosciutto di Parma si Prosciutto Crudo (Italia) si Jamon Serrano och Jamon Iberico (Spania).
    La o vizita in Italia am fost foarte fain surprinsa de lipsa de mofturi a italienilor la mancare. Am fost invitata la o supacrema de fasole cu legume si ca desert am avut muuuult vin cu nuci si miere. Mi-a ramas in amintire ca ceva special, asta si datorita oamenilor pe care i-am intalnit…

  18. #56

    @Arhi Borsul are origini rusesti, domnule! Deci niet bors ca mi-e frica ca ma imbolnavesc de comunism!
    Am o ucrainianca in familie, frumoasa si haioasa rau, a invatat limba romana intr-un an de zile, fara scoala, mananc la ea bors de mi se acreste!

  19. #57

    Azi le fac o pizza pe marmura. In orasul unde gasesti unele din cele mai bune pizza din lume dar si pe unii din cei mai pretentiosi halitori de pizza toti cei care au gustat din pizza mea mai vor. Aluatul e aproape identic cu cel de piine, doar ca cu 10 ml mai putin apa.
    Aluatul pentru doua pizza mari:
    560 g faina (din care 500 g alba si 60 g integrala)
    340 ml apa calduta in care se dizolva 1 lingurita jumate de sare
    2 linguri de ulei de masline, 1 plic de drojdie frecata cu o lingurita de zaharat si una de apa
    Se pune in masina de piine iintii apa, peste ea faina, peste faina drojdia si pe linga drojdie uleiul. Program de aluat (la mine e aproape 2 ore)
    Intr-o cana se pune o conserva mica de pasta de rosii dublu concentrata (cea mai groasa pe are o gasiti) se adauga 2 linguri de ulei de masline, o lingurita de busuioc si doua lingurite de oregano. Se deschide o conserva mica de porumb boabe si se toarna cam jumate din zeama peste pasta de rosii si se amesteca. Sosul asta e bine s il faci imediat ce ai pus aluatul la facut, ca sa aibe timp sa se aromatizeze de la oregano si busuioc.
    Apoi tai marunt 200-250 g de sunca de praga, sau muschi tiganesc sau pastrama, egal ce am in frigider. Daca maninci iute, taie si doi ardei iuti din borcan si amesteca-i cu sunca.
    Mozzarella simpla pentru cine nu maninca sarat sau amestecata cu Gouda pentru cei cu tensiunea buna. Masline kalamata 5-6 bucati pentru o pizza. Optional o conserva mica de porumb boabe pentru doua pizza si una de ciuperci (doar champignons ca sa nu modifice gustul). Cu jumatate de ora inainte de a fi gata aluatul se porneste cuptorul la maxim. si pe raftul cel mai de jos se pune placa de marmura. A mea e un blat de marmura gros de 2.5cm care acum 100 ani facea parte dintr-un credent . In Ro aveam la bloc o treapta de granit adusa de pe santier iar la casa un blat de pizza din lava de Etna. Nu e nici o diferenta, ce ai e bun. La cineva acasa am facut si pe doua placi mari de faianta puse una peste alta. Spilul e ca piatra sa se incinga cel putin juma de ora in cuptor.
    Aluatul cind e gata il tai in doua, il tavalesti prin faina integrala ca sa nu fie deloc lipicios, il nivelezi cu sucitorul, il pui pe lopata de pizza pe care ai presarat ceva faina. Torni jumate din sosul ala rosu, il intinzi cu dosul unei linguri sau cu o pensula de silicon, fara sa apesi, ca sa nu se lipeasca aluatul de lopata, presari sunca taiata bucatele, porumbul, ciupercile, salam picant, etc si apoi presari mozarella si peste pui citeva masline. Asezi pizza in cuptor pe piatra incinsa.. In citeva minute e gata. O verifici ridicind un colt cu lopata. Nu trebuie sa fie decit foarte putin rumena. dedesubt. Si sa fie inca flexibila, nu intarita/crocanta. Dupa ce ai scos-o din cuptor, daca vrei iute, poti pune un virf de lingurita de pasta de ardei iute in ulei de masline (gasesti la lidl cind e saptamina italiana). Dupa ce-o maninci bei o bere in cinstea mea.

    • #58

      Am vrut sa comentez ca pentru gusturile celor care au inventat si perfectionat pizza, pe lista ta se afla cel putin un ingredient in plus dar apoi mi-am amintit ca am fost intrebata ” asa-i ca pizza noastra e mai buna ca a lor?” iar singurul raspuns posibil e “pizza cea mai buna e cea care-ti place tie!”

  20. #59

    @mircea Multumesc, multumesc! Caut de o vesnicie o reteta de-asta adevarata de aluat de pizza si acum ce noroc cu tine!

  21. #60

    Nu-i week-end inca! Nu mai ispiti lumea sa taie vinerea din scurt…

  22. #62

    Mai eu in ultimul timp am fost abandonat,, de cand nievasta e ajutor de bucatar la restaurant din ala mai de fite,, zic ei,, numai reteta extraterestre vad,, asa ca seara abia astept sa imi fac eu ceva mai taranesc asa,, de exemplu seara asta o shaorma cu de toate…, copilul are mancarea lui. Hai sa fie bine,, cu retete savuroase pt toti mai ales ca patru zile de petreceri sunt la mijloc.

  23. Maddame: ciorbă de fasole verde cu afumătură fac fix în momentul ăsta. Iese tip Tyson, dacă ai ficatu’ slab, iei knock-out după juma’ de rundă. N o să ți dau rețeta la ea, îți dau ceva ușor: ciorba de conopidă făcută stil ardelenesc, de pe savori urbane (în loc de boia pui o mânuță de piper roșu zdrobit cu cuțitul la început când călești ceapa și legumele). Boia deloc, arată “cheap” la sfârșit, steluțe de grăsime roșiatice, e un “yuck” la o ciorbă din punctul meu de vedere.
    Link ul e ăsta: savoriurbane.com/ciorba-de-conopida-cu-smantana-cartofi-si-afumatura-in-stil-ardelenesc/

    Acuma, trecând la stilu’ ardelenesc, acesta e dominat de tentă ungurească, sfânta treime ungurească de fapt: rântaș (ceapa calită și făina) bulion, boia. Carnea de vită și afumatura de porc. Sunt chestii din care n ai cum să faci chestii dulci. Never ever.
    Revenind, am ales o rețetă care nu implică sfânta ungurime și care n o să iasa dulce. Enjoy.

    P.S. normal, nu pot da reply și încă o chestie care doar aici se întâmplă: scriu….și nu apare nimic. Apoi hodoronc-tronc, apare totul deodată.
    Cache clean, resurse…etc. Marele boss are o buba?

  24. #66

    @El Praz Domnu’ cu prazu’ te banuiesc de ceva subtilitati :))))) daca te banuiesc degeaba scuze si chiar iti recomand nuci cu miere in compania unui vin rosu.. :))

  25. #67

    Arhi a stricat blogul (s-a ftut butonul “Raspunde”) ca sa nu il contrazicem la chestia cu borsul : ))))

    Deci: ciorba se acreste cu zeama de varza (mai ales aia de miel si aia de potroace), bors, lamaie, zarzare (corcoduse), struguri verzi, iaurt si altele. Multe ciorbe nu se acresc iar altele merita o ceasca de bors numai asa cat sa-i dea un plus de gust fara sa stii de unde vine.

  26. Borșu’ e specific zonelor bătute de soartă, terrani care n-aveau posibilitatea să pună un bulion pe iarnă fiindcă veneau protoșii de peste gârlă și jefuiau tot. A apărut varianta borșului de la zergi, ăia aveau loc da’ n-aveau căldură ca să se coacă roșiile. Iote așa, au zis că e bun și așa a rămas din moși strămoși. Maddame are voce, are fizic, are minte.
    Probabil are gust la o grămadă de chestii. N-are gust la ciorbe. Howgh.

    • #69

      vai de capul vostru…

    • Hahahaha. Diferența între o ciorbă și un borș e faptul că ciorba nu are borș.

    • Iote că merge reply ul.

    • #72

      @RAIDER-încearcă a doua zi după o beție epică o ciorbă(sau borș, no) de lobodă acră. Te pleznește cuplu’ in turații mici, năvală de Nm de îți vine sa dansezi și peste zergi si peste protoși.

    • @ Raider Nu poți să le ai pe toate.

    • @Panzer: pentru ciorbă acră, am două variante și ambele ușoare: ciorbă de salată și supă de vișine. Ciorba de salată o fac cu zer (chiar și iarna, pastrez calupuri la congelator) iar supa de vișine merge cu vișine congelate dacă n ai proaspete. Acritura cu zeamă de varză e grea după beție și deshidrateaza și mai mult iar borșul …am zis mai sus.

    • #75

      vai de capul vostru. o tara intreaga va compatimeste pentru “mancarurile” voastre…

    • Hahahaha. Metrî, pe tine te a otrăvit cineva cu mâncare specifică Ardealului de ești așa pornit? 😀

  27. #77

    @ender Da, da, uitasem asta pentru ca nu am mai mancat de ani buni nici una nici alta…

  28. #78

    Intrebare pentru ardeleni( mai ales).
    Am citit pe un blog( dar nu mai stiu pe unde) de o mancare la ceaun. Cuvantul in maghiara insemna chiar “ceaun cu carne ” parca.
    Era ceva cu mazare, ceapa, morcovi, carnati, afumatura, carne, boia, sos de rosii.

    Aveti idee de asa ceva( cum se numeste) ?

    • #79

      gulaș

    • Bogracs

    • Arhi, nu te băga. Gulasul e altceva. N are afumatură, n are mazăre, n are morcov, n are sos de roșii.

    • #82

      Ala e! RAIDER multumesc.

    • #83

      @Mad: bogracs-ul adevărăciune se face cu 3 feluri de carne. Io pun de vițel, pui și porc. Mori încet de plăcere după ce bagi o farfurie, dar 6-7 ore nu-ți mai este foame, după aceea.

  29. #84

    Jamie e sotzu’ meu de pe vremea cand il difuzau nemtii. Nr.2 pare de treaba si as dori sa-l cunisc msi bine. Vreun nume?
    PS n-ai pus hawaiieni sau alti pacifisti de data asta, dar te ‘ert, ca-s buni toti.

  30. #85

    @Dan C Vaaaiii, nu cunoastem asa ceva, nici nu stim cum sa-i zicem.. e o ciorba suburbana! :))))) Cu origini peruano-columbiene! No me gusta!
    Noi suntem cu fratii Petreus: :))))))))

    youtu.be/ApfzQyuUksE

    P.S. Desi m-am nascut in inima Ardealului, nu stiu vorbi ardeleneste dar consider ca cel mai fain grai ardelenesc e cel de la Cluj!
    No, ie’ de-nbuca oarisce!
    Be ma! Sa nu-t’ mai zac o data!
    Da’ tu de-a cui iesti?
    Manci un blid de zama?
    No hai şi-om mere!
    Is bolund dupa tine!

    • #86

      …bem o cafea (cafă) că e ora doi…

    • #87

      Ardeleneste, imi place de accentul lui Mircea Bravo. Imi plac si de Maramu’, thx pt link. De ex cu ‘folclor erotic’ 🙂

      youtu.be/aD1yTPzv2So

    • Mie-mi place ăla de Bihor.

      – No numa dacă..

    • #89

      @Mike: bem o cafă că-i ora doă. Nu-mi place cum sună „ora doi”. Clujul e cu „ora doi”.

      @Maddame: No, nu mă bolunzî, tu fată. Da’ chiară așe o zâs? No, spurcăciune curată. Om dă tătă nimica. 😀 😀 😀
      Așe vorovea bunica.

    • #90

      hai la Bihor atunci: ioai ce tină îi pă toltiș tată m-am mocicolit pă țipele și numa ieri le-am luat dă la bold
      …ma pun pe tren -geniala!

    • Inghe-i mă-ta,fată?
      I-n tăletchi, capătă păsulă.

  31. #92

    @Mad Sigur e ce spune Raider, o tocana de carne cu cartofi si tot felul de legume. Eu nu stiu cum se gateste, probabil ca o tocana obisnuita dar la ceaun.

  32. #93

    Nenea ala ultimul arata taaare bine. Poate sa gateasca orice ca nu ma deranjeaza. Maddame multumim! Ca Seniorul ne tinu in seceta mare! Si uita asa vezi si barbatii bucatari de pe aici. Nu-i rau deloc!

  33. #95

    @Maddame Bihorul are ca si noi, mult No! No cum esti? No, bine! No, fain! :)))
    Ii percep pe bihoreni ca fiind cumva mai aprigi ca restul ardelenilor in sensul ca sunt mai duri, mai neinduplecati. Nu am intalnit, totusi, multi bihoreni.. poate fi doar o impresie a mea…

  34. #97

    @DanC Mi-e rusine, zau asa, sa ascult asa ceva.. toata am rosit! S-o stricat lumea rau si in Ardeal daca nici folcloru’ nu mai e ce a fost: “bade, palarie noua, tu mi-ai rupt inima-n doua, tu mi-ai rupt-o, tu mi-o coase, cu fir rosu de matase”..
    Pe melodia asta m-a invatat prietena mea sa dansez leganat si cu dor, ea fiind dansatoare desavarsita la Junii Sibiului..

    De la Mircea, imi place bunica..
    Seara buna, Dan, acum plec si eu..

  35. #98

    @Maddame Inseamna ca nu m-am inselat.. tare interesant cum suntem facuti, ma refer la aluatul sufletesc..
    Seara buna, Maddame, am uitat sa zic de domni in bucatarie, cred ca azi mi-a trecut si mie dragostea prin stomac.. 🙂

  36. #99

    Daca pozele sunt pentru noi, femeile, sa ne clatim ochisorii, sunt foarte nemultumita, nu-mi place nici unul!

  37. #104

    M-ați umplut de rețete…
    Una/unul nu a-ți zice un mulțumesc frumos Maddamei.
    Doamnă mulțumim pentru munca depusă întru clătirea ochilor ; )))

  38. #105

    Am luat o rață de casă și niște prepelițe de la Hărman și am facut un pilaf cu piept de rață, simplu cum făcea mama, doar cu ceapă, morcov și ardei. Fie-mea nu s-a atins de el (ea vrea risotto cu creveți) așa ca i-am trântit in tigaie o omletă cu carne la borcan, “sloi” cum se zice în Argeș.
    Azi merg la țară și scufund 4 prepelițe în ceaun, in untură de rață, lângă niște cartofi prăjiți. Mai fac și câte un burger simplu de fiecare ca nu am mai făcut de 2 ani. Nu am murături pe stoc asa ca bag tot in ceaun niste inele de ceapă pentru burger.

  39. #109

    Am intrat doar ca să mă laud, LOL.
    Cotletul de porc, marinat, făcut aseară la cuptor și cu cartofii dulci copți au fost DELICIOȘI. Am „stins” c-un pahar de vin roșu, sec.

  40. #111

    preferatul meu, singurul al carui emisiune o urmaream, muzica rock intre tigai… Suras spontan si simpatie…
    Acum ficioru-meu il imita in modul de vorbire atunci cand “da note” mancarurilor din farfurie… www.caffeinamagazine.it/wp-content/uploads/2020/07/bor4.jpg
    www.alessandroborghese.com/

  41. #112

    Nu stiu despre ce este vorba, dar raspunsul
    e Gordon Ramsay.

  42. #113

    faptul ca sergi arola nu se regaseste in acest album este o crima impotriva universului gastronomic.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam