mircea_diaconu

Nu mă duc să votez. Am zis, o mai repet și o să o mai repet de câteva ori.
După ce am scris eu că e o campanie pro-vot declanșată în presă, băieții au preluat ideea din zbor, declarând brusc că e o campanie anti-vot pe bloguri. Da, e campania bunului simț, dusă de mine, pe banii mei. Sunt sponsorul principal al acestei campanii.
Deci NU VOTA !

Dar, dacă simțul civic te dă afară din casă și vrei să te duci să votezi și să anulezi votul, ca să poți fi furat mai ușor, măcar voteaz-l pe Mircea Diaconu. Omul chiar s-a luptat cu un sistem întreg, pentru a putea beneficia de dreptul de a fi ales.

Și astfel știi că măcar un jegos, și mă refer la Horia Georgescu, șeful ANI, se va zgâria pe mațe. Doar unul și tot a meritat efortul.
Iar pentru cei ce pedalează ca gospodinele pe subiectul incompatibilității lui Diaconu, vă reamintesc

În 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, printr-o decizie din 27 ianuarie, că Mircea Diaconu este în incompatibilitate, din decembrie 2008, în condiţiile în care, pe lângă calitatea de parlamentar, acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului “C.I. Nottara” din Capitală. Totuşi, la începutul mandatului, Comisia juridică a Senatului constatase că nu există incompatibilitate între calitatea de senator a lui Mircea Diaconu şi funcţia de director al Teatrului Nottara.

Mai exact, la începutul mandatului său, Mircea Diaconu a făcut cerere oficială CĂTRE COMISIA JURIDICĂ A SENATULUI, întrebând dacă poate exercita ambele funcții. Comisia este cea care ÎȘI DĂ AVIZUL când e vorba de legi. Este cea care și-a dat avizul când a fost votată legea incompatibilității și este cea care și-a dat avizul când a fost votată legea înființării ANI.
Mai departe, e doar istoria unui isteric numit Horia Georgescu.

Prin urmare, fă un bine, cauzează-i un icter lui Horia Georgescu. Da, tu, cel ce nu comentezi, ci doar citești. Tu du-te și votează.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

136 comentarii Adaugă comentariu

  1. garantat varanul.

    • #2

      si crin, da, acest mare om de dreapta

    • #3

      daca era garantat Base era mai bun? 🙂 Pe bune, azi in 2014, ti se pare ca nu-s toti la fel de jegosi?

    • #4

      Tovarase, comisia aia juridica e un rahat mai mare decat judecatoria Ineu sau Facai. Sa iti aduc aminte ca, mai an, mare membru acolo era actual condamnat de drept comun Becali Gheorghe?
      Cu alte cuvinte, cu ce drept vin niste neni alesi politic (in Parlament) si apoi impinsi politic (in comisia respectiva) sa interpreteze o lege?

      In alta ordine de idei, tot comisia juridica si-a dat avizul si pe legea amnistiei / imunitatii extinse, si pe proiectul de Constitutie (ala care a venit inapoi cu zeci de motive de respingere de la CCR). Asta asa, ca sa punem priceperea lor in perspectiva.

    • #5

      garantat m.b.+m.g.+m.c.+varanul

  2. #6

    si daca ne ducem si daca nu tot ei or sa iese.
    sub 20% prezenta ar arata a boicot.
    dar asta nu o sa se intample niciodata in romania.

    • #7

      nu nu, sa nu boicotam, sa nu se vada din afara ca suntem dezgustati de clasa politica. sa mergem la vot si sa votam in alb. asa, le aratam noi.

    • #8

      20% nu inseamna boicot, inseamna doar ca va castiga psd cu 80%++.

    • #9

      Pe cine crezi ca intereseaza afara ca voteaza doar 20%. E doar ceva mai putin decat se asteapta in tari ca Italia, Spania, Anglia. Asa sa fiti voi multumiti: Le-am tras-o politicienilor lasandu-i la coada clasamentului la participare dar lasandu-i pe ei sa-si imparta voturile in functie de cat au furat deja.

  3. #10

    Eu votez cu Weber Renate si merg la vot ca sa le dau o muie coabitantilor ponta si base.

  4. #13

    Da, voi vota Mircea Diaconu din exact acelasi motiv. Prea sunt ANI si DNA garantia sigurantei… prea imi aduc aminte de politiile politice in care daca erai chemat sa dai o declaratie nu aveai cum sa scapi nevinovat.

    • #14

      pacat ca nu candideaza adrian nastase, martirul poporului… asta a avut ghinionul ca l-au chemat sa dea declaratii de mai multe ori :))

    • #15

      @corcodusul – ce-are sula cu prefectura? Nastase a facut prea multe cacaturi ca sa scape, dar DNA se erijeaza in SS-ul Romaniei. Deja intre avocati e o vorba – daca ai client chemat sa dea o declaratie la DNA spune-i sa-si faca valiza.

      Nu vrei sa stii cate cacaturi fac – ridicari la 6 dimineata cu mascati, cand tu te-ai fi dus relaxat daca te citau, tinut 24 de ore si adus judecator la 2 noapte sa judece cererea de arestare preventiva – ala, scos din carpe, e brici si citeste tot cu atentie, nu semneaza ca primarele si pleaca sa doarma la loc – etc etc. Nu, nu sunt fan DNA de nici un fel, abuzeaza de puterea lor intr-un mod incredibil si pentru ca (in general) inchid oameni care merita sa fie inchisi li se trece cu vederea. Doamne fereste sa cazi cumva la mijloc cu DNA-ul, nici mama naibii nu te mai scoate din cacat chiar daca ai fi Maica Tereza.

      Uite, o institutie care chiar isi face treaba bine e DIICOT, si acolo mai ai sansa sa te asculte cineva cand ai lucruri de spus, nu sa fii considerat vinovat dinainte.

    • #16

      Deci sa inteleg ca daca ai facut mai multe nasolii, e OK sa te ia DNA-ul. Daca sunt doar 2-3, hai maxim 5, DNA-ul trebuie sa te lase in pace !

    • #17

      Bre Jordan – cine plm decide daca aia pe care-i ridica DNA au facut sau nu nasolii? DNA cumva? Exact… Si atunci de ce-ar fi ok?

      Si la faza cu Nastase – a fost bagat la bulau si acum si prima oara pe kkturi cam inventate si prea putin probate. Faptul ca ni se pare noua ca sigur a facut el ceva ( si eu de ex. cred ca nu-i usa de biserica) n-ar trebuie sa fie deajuns ca sa fim de acord ca kktul asta. Zic numai…

    • #18

      @thundermar – nu, ideea e simpla: daca cred ca ai facut ceva sa cerceteze. Daca dupa cercetari care implica si ceva costuri (oameni, bani etc) ajung la concluzia ca nu ai facut nimic sau ca nu pot dovedi ca ai facut ceva sa te lase in pace. Daca ajung la concluzia ca ai facut ceva sa te trimita in instanta. Din nefericire peste 95% din cei la care se uita DNA ajung in instanta, ceea ce e ridicol si ma face sa cred ca DNA priveste orice caz in care a inceput cercetarea si care nu e finalizat cu o condamnare drept o infrangere, ceea ce e stupid. Ideea ar fi sa ai ca scop aflarea adevarului, de preferat a adevarului demonstrabil, nu sa condamni pe cineva.

    • #19

      @jordan aia 95% sunt dintr-o statistica oficiala? poți sa o citezi?

    • #20

      Tot asa si eu.

    • #21

      Aha, si 90% din cei care ajung in instanta trimisi de DNA ajung si condamnati definitiv. Ce iti spune asta, nu ca isi fac treaba cam bine?

      Sursa: www.mediafax.ro/social/dna-anul-trecut-a-crescut-numarul-condamnatilor-definitiv-cu-150-la-suta-10617034
      E bilantul pentru 2012, nu am gasit pe 2013.

    • #22

      @geretus – problema e complexa. Teoretic judecatorul decide. Practic, judecatorii sunt a) cacati pe ei de frica, pentru ca imediat ce dau ceva impotriva DNA vuieste presa – a se vedea articolul de mai jos pentru o prezentare de cacao a unei judecatoare si a modului de lucru al DNA – si b)miserupisti in majoritatea cazurilor.
      www.evz.ro/procurorii-sesizeaza-csm-in-legatura-cu-judecatoarea-care-nu-l-a-arestat-pe-radu-mazare.html
      www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/magistratul-care-l-a-eliberat-pe-mazare-l-a-scapat-pe-ponta-de-plagiat-si-l-a-achitat-pe-chiuariu-331847
      A se vedea ca doamna nu l-a retinut pe Mazare, probabil pentru ca nu considera necesar si pentru ca arestarea preventiva e o masura EXCEPTIONALA, si in trecut n-a avut jena in a o aplica. Cu alte cuvinte, pare a fi fost obiectiva si a fi ajuns la alta parere decat DNA-ul. Reactia DNA-ului? Plangere disciplinara pe argumente de cacao dpdv juridic.

      @andrei – caut si statistica,
      @adi – nu. In UK si tarile civilizate, cifrele sunt pe undeva pe la 80%. Ce imi spune e ca vai de tine daca ajungi in colimatorul lor, si nu cred in spiridusi atat de mult incat sa cred ca doar vinovatii ajung in colimatorul lor :).

    • #23

      @Jordan: 80% reprezinta ce? Proportia alora condamnati? Proportia alora trimisi in judecata? Surse, ceva? Ca “dropping numbers” e usor de facut.

    • #24

      @adix, adi – uite cifrele pentru UK, de la ei d-acolo
      sentencingcouncil.judiciary.gov.uk/facts/facts-and-figures.htm
      Declaratii despre rata condamnarilor DNA, recunoscuta ca fiind peste media europeana chiar de ei, cu mandrie 🙂
      www.ziardecluj.ro/laura-stefan-expert-european-anticoruptie-dna-are-o-rata-condamnarilor-peste-media-ue

    • #25

      @adix – in jur de 80% (adica 83% mai exact) e proportia celor condamnati din cei trimisi in judecata.

    • #26

      Uite, ICCJ pe coruptie in 2013: 19 procese, 12 condamnari, 6 declinari de competenta si o achitare. Pe bune? Adica din 13 dosare 12 dosare fusesera a) despre vinovati si b)instrumentate suficient de bine incat sa se obtina condamnari? Si marmota, marmota ce facea? Hai sa fim sobri, zic.

  5. #27

    Stau si ma intreb daca exista basist mai basist decat Zoso 🙂

    • #28

      La Băse himself te-ai gîndit?

    • #29

      Cred ca Zoso este mai basist si decat Base himself

    • #30

      Basescu si-a luat numele de Basescu doar datorita faptului ca Zoso e basist 😉

  6. #31

    Niciodata nu am mers sa votez si nici nu am de gand sa incep acum. Sa ma platesti si tot nu calc intr-o cabina de vot. In urma cu vreo 5 ani, cand eram student, am avut oferta de 50 de lei, sa votez cu PSD-ul. Pentru mine erau bani foarte multi, ca pentru majoritatea studentilor. Si tot nu am vrut. Chit ca imi era indiferent cine castiga..

    • #32

      ba, astia sunt asa de prosti ca n-au auzit de rata inflatiei si acum tot 50 de lei se dau :))

    • #33

      daca vroiai sa faci pe prostul sa stii ca ti-a reusit

  7. #34

    Votezi pe cine vrei iasa cine trebuie ! Pentru ca democratie …

  8. dacă ar fi să mă duc la vot tot pe Diaconu l-aş vota. din păcate nu cred că e suficient aşa că, orice ar fi, tot nu mă voi duce. mai mult voi căuta să lămuresc cât mai multă lume să n-o facă. momentan am avut succes cu familia mea şi cu nişte prieteni. gândesc că singura modalitate ca oamenii ăştia de ne conduc să priceapă ceva e o absenţă masivă de la vot.

    • #36

      Ce inseamna absenta masiva? Cam de la ce procent de prezenta in jos crezi ca “ar pricepe ceva” politicienii? Daca doar 10% din populatie voteaza, politicienii vor pricepe ca pe astia 10% trebuie sa-i multumeasca, ca doar ei sunt electoratul. Ce rost ar avea, ca politician, sa faci ceva pentru bunastarea celor care oricum stau acasa si nu te pot vota?

    • #37

      bai, NU MA INTERESEAZA SA PRICEAPA NIMENI NIMIC. eu nu vreau sa mai girez, prin votul meu, acest gunoi. E SIMPLU. STOP JOC.

    • #38

      Ii doare pe politicieni la parizer daca-i girezi tu sau nu. Nu-i girezi tu? Nu-i nimic, nea Pamfil ii gireaza daca primeste ajutoare la caldura. Tanti Saveta ii gireaza daca-i zice dom’ parinte ca sunt buni, ca au dat padurile inapoi la biserica. etc etc

    • #39

      corcodusu, dar cand ii vezi la urma pe nea Pamfil si tanti Saveta crapand de frig ori de foame, macar stii ca si-au facut-o cu mana lor. Tu nu esti vinovat.

  9. #40

    1. Din comisia aia, atunci, făcea parte şi Dan Coman Şova. Dap.
    2. Am o mare problema cu cei care – Mircea Diaconu included – îmi spun pe nerăsuflate cu cât creşte/ scade pibul dar nu-mi spun cât e. Nu ştiu sau ştiu că nu îi ajută.
    3. … şi când te sprijină Radu Tudor … brrrrr …
    4. în 2008, nici Mircea Diaconu [ ca alţi o sută ] nu aveau ce sa caute în Parlament. Pentru că a ieşit pe locul doi, cu 23,79% [ 10.519 voturi ] faţă de un nene care a luat 41,55% [ 18.370 voturi ] www.alegeri.tv/alegeri-parlamentare-uninominale-2008/campulung/13/colegiul-uninominal-1
    4bis. Şi pentru că i-a convenit situaţia, n-avea ce să caute în viaţa publică. Coloană vertebral, demnitate, chestii.

    • #41

      Dude, daca se mergea in 2008 pe winner takes all, Parlamentul era 85% PSD. Nimeni nu vrea asta. Oricum, principiul e simplu: daca ai peste 50% castigi, daca nu redistribuire si vedem. Nu e chiar atat de nedrept pe cat pare la prima vedere, pentru ca tinde sa asigure o distribuire echitabila a voturilor – voturile lui nenea ala care a luat 41,55% nu s-au pierdut, s-au dus la alti neni care au luat mai mult dar tot sub 50% si i-a ajutat sa intre in Parlament.

    • #42

      Era vorba despre demnitatea lui Diaconu. Mă rog, eu cred că despre lipsa demnității. Uite cine îmi vorbește despre democrație, că voința poporului, că chestii. Oăt popor? Ăla care l-a vrut pe altul? Explicit?
      Politicianul Diaconu e acum ca miliardarul care are o problema doar cu primul milion.
      Mai la deal și mai la vale, nu valida o înșelătorie – uninominal și mai cum? Păi, într-un tur și compensat.
      Și-atunci de ce l-ai făcut? A, ca să înșeli pe toată lumea, care a cerut la referendum în 2007 uninominal și-atât. Fără fudulii pe moațe.
      Iar mizeria maximă e fix în propoziția voturile lui nenea ăla nu s-au pierdut, că s-au dus la altul. Deci, eu votez, la mine în Argeș cu X și votul meu se duce la Botoșani, la un nene pe care nu îl cunosc?
      Nu e in regula.

  10. #43

    In comisia juridica a deputatilor era si domnul Gigi Becali.
    Senatul, cu tot cu comisia lui juridica voteaza mereu impotriva liberului curs al justitiei si inerzice mereu verificarile celor pe care justitia ii banuieste sau acuza de ceva.

  11. #44

    Din cauza accizei introduse de ponta pe combustibil Arhi nu mai bani si isi cumpara scuter

    • #45

      nu, din cauza celor 3 taxe auto bagate de basescu

    • #46

      Eu credeam ca ceas mai mar taxa e bagata de prietenul lui Ponta, Tariceanu :))

  12. #47

    Fetitele se-arata la sosea
    Fiind plimbate in masini straine
    Dar ele tot iubeste tara sa
    Chiar si plimbate in masini straine

  13. In documentarea mea pentru actiunea de duminica m-am distrat citind lista independentilor – Danutz Liga forevar!!! si ala cu noua copi pare o tanara speranta :)))

  14. #51

    Da, o sa votez Mircea Diaconu si astfel se zgarie pe mate un “jegos” si toata Inalta Curte de Casatie si Justitie (www.diacaf.com/actualitate/iccj-respinge-contestatia-in-anulare-a-lui-mircea-diaconu_412340.html) care i-a dat dreptate “jegosului”. Ca sa nu mai vorbim de orgasmul electoral pe care il voi provoca varanului si celorlalte soparle de la intact. Bun sfat, multumim ca ne-ai deschis ochii.

  15. #52

    Si daca e asa de bun ponta de ce nu scoate / scada cele 3 taxe, tva-ul, etc. Aha, el se foloseste de banii colectati dar le critica ca au fost introduse de boc si de ciuda mai introduce o super acciza, o taxa pe stalp.
    Verf te rog cati bugetari cu salariul taiat au plecat in privat sa demonstreze ca ei merita acei bani.

    • #53

      Am si eu o intrebare: unde pana mea sa plece bugetarii aia? Ok, 10% super-performati gasesc loc de munca intr-un sector privat de tot cacatul, plin de munca la negru si evaziune, dar restul? Ce sa faca? Varfurile se vor descurca mereu, dar mediocrii, care exista tot timpul pentru ca logica ne spune ca mereu vor fi oameni care nu sunt varfuri, ce sa faca? Sa iasa in somaj? Sa moara de foame? Mai nou a nu fi olimpic la mate inseamna ca nu treci clasa?

  16. #54

    Diaconu în loc să rămână un actor cinstit s-a întins la oala cu căcat , așa că e și el maro în cerul gurii.
    Nu e mai bun decât ceilalți, tot un gargaragiu cu diaree e și el.

  17. până la urmă cetăţeanul turmentat e peren. eu pe cine votez? pentru că m-am săturat să aleg din răul cel mai mic. fac parte din oamenii care au crezut în dreptul lor la vot. din păcate folosesc conjugarea verbelor la trecut. ar trebui să votez un program politic dar care partid de la noi are o doctrină bine pusă la punct? care partid de la noi a răspuns în faţa alegătorilor pentru neîmplinirile din programul de guvernare? care partid este frământat de grija omului de rând? bugetul ţării se face, până una alta, pe seama celor care mai muncesc şi prin intrododucerea de noi taxe. atât. ocazional se taie, fără milă, din salarii sau din sporuri la salariu. şi cu asta gata. ne-am făcut norma. bugetul ţării e salvat şi anul ăsta. vom da armatei mai mulţi bani. de unde? nu se ştie. dar vom da. şi atunci, pentru că votul meu, oricui l-aş da, ar trebui să fie documentat, cui să-l dau? dacă tot nu contează nu mai bine nu mă duc? poate că prin absenteism vom face mai mult decât prin prezenţă. poate că merită încercat. oricum ar fi omul de rând tot pierde, şi-atunci? de ce să nu încerc ceva ce n-a mai fost până acum. absenţa masivă.

    • #56

      singurul partid care a platit este pdl-ul, au fost taxati la vot, fair mi s-ar parea ca acum sa plateasca psd-ul si pnl-ul pentru promisiunile neonorate si pt ca baga in deep shit mediul de afaceri, ah da stai, pensionarul roman ( ala care merge incolonat la vot ) se uita zilnic la realitatea si antena 3 si se bucura ca ii da ponta 3% la pensie dar nu vede ca i-au crescut cheltuielile cu 20%

    • #57

      si sa se intoarca pdl-ul, nu?:)) doar na, au platit, au invatat ca au gresit, sa ne reapucam de udrea. pardon, de treaba

    • acum la europarlamentare ai vota cu monica macovei nu cu udrea.
      daca nu ma insel udrea a schimbat barca

    • #59

      alegem in fiecare minut al existentei noastre raul cel mai mic dar cand vine vorba de politica nu e bine pentru ca asa ne spun agentii rosii. ei vor sa stam scarbiti acasa si sa voteze electoratul lor captiv (ajutoare, pensii, joburi, interese) iar ei sa pozeze in partid “mare”.
      eu votez pentru mai bine, chiar daca e vorba de putin mai bine.

  18. #60

    Eu cel care citesc si comentez, mai aiurea cateodata, merg sa votez. Merg sa votez dupa propria mea analiza, pentru ca ma intereseaza politica in general si nu doar asta a noastra daco-romanã. Votez din anumite considerente cinice dupa unii, votez cu cel care, macar intr-o infima masura ma poate ajuta pe mine si pe cei apropiati mie, votez pentru ca dupa aceea sa ma simt legitimat sa-i porcãi pe cei alesi de mine, ca sa nu ma doara chiar atat de tare cand nu-i voi mai alege. Cred ca votez ca-mi pasa, chiar daca unii ar spune ca as fi cam mercantil. Ma poate invinovati cineva? Cati patrioti etici se vor trezi acum sa-mi invoce cine stie ce clasa politica din vremuri apuse, sa-mi demonstreze cat de naspa sunt cei de azi, ca ei nu se duc la vot, ca n-au cu cine domne! n-au cu cine! si se perpetueaza logica asta la nesfarsit. si ce ne rãmâne? va rãmâne indignarea ca totul merge intr-o directie de-ampulea, o directie care ar putea sa se schimbe in mai bine, macar sub un coeficient de 0.1%, si tot e un pas in fata. asta daca-m vota.

    • #61

      foarte bine, daca ai o optiune, insert it big

  19. #62

    Apropo de articolul asta, pe romania l1bera sunt azi 3 articole mari cu motivari moraliste pro vot.
    Se da la pedale la greu, miroase a panica.
    Dar cel mai mult miroase a etica si morala de dinainte de alegeri ( de orice fel ar fi ele).
    Imi plac acesti lupi moralisti, treziti de stampile trantite pe buletinele de vot. Absolut adorabili si de neuitat.

    • #63

      dap. intotdeauna apar moralizatori de astia, fix cand trebuie. ce coi-incidenta

  20. #64

    Eu nu mai vreau sa fiu părtaș la jocurile astea olimpice.
    Nu vreau sa mai legitimez întreg sistemul
    Sunt perfect de acord ca PSD e o mizerie, dar nu sunt de acord ca ceilalti ar fi mai sus nici măcar cu un fir de par. Si aici exista încă o problema, alții au impresia ca ei sunt mai buni.
    Dar cum nu te încadrezi in profilul lăudătorilor lor, cum te baga la psd sau chiar la rusi
    Si mie o greata când de mor când ii vad ca vin cu sloganuri haideți la vot, sa nu iasă PSD, în loc sa prezinte oferta lor cu ce au ei mai bun, ca sa ii votez ptr ceva.

    • #65

      da da, asta e cea mai tare, hai sa votam sa nu iasa psd. dar ailalti ce ofera? a, nimic, important e sa nu iasa ciuma comunista. mke, multumesc, voi zice pas

    • #66

      aproape de acord cu tine, dar numai in privinta ca toti sunt din acelasi aluat mafiot. Cred ca greutatea sau lehamitea asta de-a nu vrea sa votezi survine in primul rand ca nu stii mai nimic despre candidati. Da, cu tine vorbesc alegatorule cu internet si apa curenta. La cateva click-uri distanta gasesti mai tot ce vrei despre fiecare candidat asta daca este cunoscut, si destule despre cei mai noi si aproape virgini. si apoi compari cu cei care au fost, asta daca nu te impiedici de argumente solide precum ca are fata nasoala, sau e nevasta lu’ ala, sau ca umbla cu sireturi roz. Dupa asta cauti niste critici la adresa lui, le filtrezi singur in capatana, te fortezi sa fii cat mai obiectiv, si gata, ai o optiune. uiti de partid, pentru ca ideea e sa-i percepi potentialul, este el o jigodie sau un Robin Hood, sau un amestec. Sau poti sa stai acasa si sa-i lasi pe optzecistii cu 4 clase sa aleaga ei. ca tot de pe internet se informeaza si acestia 🙂

    • #67

      @leonov: subestimezi lenea si ignoranta romanului… pentru multi, EBA, Gigi Becali sau Adrian Severin sunt acelasi lucru cu Monica Macovei

    • #68

      Nu am luat o hotărâre de moment, m-am gândit foarte mult ce sa fac, extrem de mult. E ca si cum te-ar bloca cineva, fără cai de ieșire.
      Cu sistemul actual, nu iese altceva decât sa accepți ca votezi, dacă poți sa accepți ca o sa fii păcalit, si nu mai pot sa mai accept asa ceva.
      Nu mai pot pe stilul asta, m-am saturat..

    • #69

      Pai pe aceeasi logica a luat usl 70% si ce bine a fost cu o asa majoritate parlamentara

    • #70

      Si sugestia e ca trebuie sa intru în jocul “sa nu iasă psd”
      Nu, mersi!
      Am mai făcut asta, n-ar cam fi randul sa mai faceti și voi altceva, dacă tot spuneți ca va pasa ?

  21. #71

    Pentru toti idiotii cu sloganul “protesteaza prin absenta de la vot”: nu faceti decat sa lasati alegerile exclusiv in mana activistilor de partid. Aia 100% se vor prezenta la vot indiferent ce se intampla. Voi, inteligentii, stati ca boii in casa cu impresia ca “le aratati voi”. Nu le aratati nimic. Asta e visul lor…cat mai putini oameni la vot…daca se poate sa mearga doar oamenii lor. Ei oricum se voteaza si cu 0.1% prezenta la vot.

    • #72

      ce e asa de greu de inteles ?
      nu am pe cineva vota. nu am chef sa votez contra.
      pana nu baga o casuta cu “muie la toti” nu am de ce sa ma duc la vot.
      votul exprima opinia mea. opinia mea nu este exprimata pe buletinul de vot.
      cat despre anulare, de ce ?
      dupa votare o sa trimit o cerere la aep sau cum se numesc, sa imi comunice daca am votat in absenta sau nu.

    • #73

      Sunt idiot daca nu vreau sa le girez actiunile? Daca nu vreau sa ma identific cu planurile lor?
      Aici nu vorbim de activisti/membri de partide, ci de restul, cei care voteaza cu gandul la ce se va intampla cu ei in situatia in care raman in tara.
      A spus cineva mai sus, prezenta scazuta la vot este un semnal care trebuie tras, lumea trebuie sa vada mai clar absenta unui suport pentru clasa politica.
      Im ton cu ce ai spus, cum da o prezenta la vot de 100% (prin absurd) versus o prezenta minima, cu rezultate castigatoare, dar chinuite?
      Pana acum am votat “contra”.
      Nu mai vreau, nu inseamna ca sunt idiot.
      Btw, faptul ca bagi la galeata cu retarzi pe oricine nu are opinia ta e un lucru bun. Foarte bun.

    • #74

      @user: Nu vota contra. Fa un efort cat de mic si fa un clasament al tuturor candidatilor (listelor), pe criteriile care ti se par tie importante. Apoi, voteaza cu cei de pe locul 1. Daca nu esti in stare sa faci o minima departajare (sloganul “toti sunt la fel”), mai bine stai acasa.

    • #75

      da, nu vota contra, alege raul cel mai mic. da da, e o solutie!

    • #76

      Nu vad unde e problema sa alegi raul cel mai mic. Daca nu cumva preferi raul cel mai mare.

    • #77

      da, de aia nu vezi, pentru ca nu intelegi unde e hidosenia

    • #78

      E ceva de genul: Ce alegi, sa-ti tai o mana sau doua maini? Tu ai iluzia ca, stand acasa, le spui politicienilor: “Ba, eu nu vreau sa-mi taiati nici o mana!” Cand in realitate, tu zici: “Pai sa aleaga mai bine nea Costica cate sa-mi taiati, ca pe mine nu ma intereseaza”.

    • #79

      da, fix asta e, alege costica care mana. da, o analogie eleganta si corecta. practic, fiind democratie, ai si tu dreptul la o parere, de ce nu.

    • #80

      La ultimele alegeri am votat din strainatate. Adica mi-am anulat votul pentru ca era treaba aia cu colegiile si aveam dintre ceva Seicaru si nu mai stiu cine. A fost extrem de interesant insa pt tata sa vada pe lista de “prezenta” de la sectia din Galati de unde apartie ca votasem si acolo…cu semnatura si tot. M-a sunat sa ma intrebe daca am fost p’acasa si nu i-am zis…Despre ce vorbim? Care e diferenta intre a ma duce la vot pt a-mi anula votul in ideea ca “sa nu il foloseasca ei cum vor” si a nu face asta? Pentru ca de votat pe cineva anume e ca si cum i-as deschide larg poarta unui talhar sa vina sa imi fure tot si sa imi dea si doi pumni in cap sa fie sigur………

  22. #81

    Adica sa il votez pe Jigodel-Diaconu, pacaliciul national? Mai bine mor de diaree cu porumb. Comisia juridica a senatului? Tare de tot. Doar ca-comisia asta nu e instanta judecatoreasca, nu ea hotaraste ce e legal sau nu. Au fost niste hoti care au legitimat alt hot (“lasa kois, ca merge si asa, garantat vanghelie”).

  23. #82

    Arhi de ce spui ca daca anulez buletinul de vot ma fura mai usor? Care e mecanismul?

    • #83

      mecanismul e ca tu, daca nu votezi, nu existi pe lista, cu semnatura. prin urmare, e mai periculos sa apari la numarul de voturi, daca tu nu ai votat. daca te duci si anulezi votul, tu anulezi o hartie, dar pe lista, ai semnat ca ai votat, prin urmare, nu trebuie decat sa iasa numarul de buletine din curcumscriptie

    • #84

      De unde bah paranoia asta cu furatul voturilor? In afara de turism electoral, care e mai greu de ingradit si de identificat in ziua alegerilor, nu vad pe unde se fura voturi sau pe unde se baga buletine in urna. Sunt observatori de la toate partidele la fiecare sectie de votare. Cu exceptia cazurilor in care sunt intelesi intre ei sa iasa cineva anume, abia asteapta sa vada ceva nasol ca sa dea telefon la centru, sa apara pe televizor cu breaking niuz: in comuna Ciovlatele primarele de la psd a bagat buletine false in urna. Ce plm, va isterizati asa aiurea, pericolul nu e ca va fura voturile si ca ii impiedicati voi absentand de la vot. Pericolul e ca voteaza doar fomistii manati in turma pentru un kil de ulei. Si ghici pe cine voteaza astia? Pe comunisti, ca aia va jupoaie pe voi si le dau lor, sa crape in burta si sa frece duda pe alocatie si ajutor de somaj. In timp ce voi munciti pentru ei si platiti o caruta de impozite. Da’ e bine ca protestam intelectual, absentam si ii omoram cu puterea dispretului. Li se rupe lor de dispretul vostru. Plange Ponta cu sughituri noaptea, pe iaht in mediterana, ca l-am dispretuit noi si nu am iesit la vot.

    • #85

      da, pentru ca daca te duci si anulezi votul, abia atunci il lovesti cu adevarat, va simti durerea. desigur, in ziua votarii o sa incepeti cu placa furatului, care devine brusc simplu, plus turismul electoral, nu?

    • #86

      Pai de ce sa il anulez? Votez pe unu mai putin jegos decat ponta (cu p de la plagiat). Adica pe oricine. Sau pe ala care are sanse mai mari sa iasa, de la opozitie. Si poate-poate, ponta o ia in manutza. Si il debarca celelalte hiene de la conducerea haitei, ca nu performeaza. Si odata debarcat, e prada sigura in apa pentru dna si alte institutii care abia asteapta sa il ia la intrebari despre oltchim, cfr, siguranta nationala, inalta tradare etc. Da, e greu, dar asa merge treaba la noi, deocamdata: faci prea multe nasoale, risti sa pici in freza, adio protectie politica, welcome mascatii la usa. Vezi cazul Nastase, caz clasic. E greu, e nasol ca suntem aici, dar tot aici vom fi si peste o suta de ani, daca nu miscam ceva si o ardem academic si olimpian.

    • #87

      @Cristian: Voturile anulate nu sunt considerate voturi valabile exprimate.
      Iar un candidat/partid ca sa prinda loc are nevoie de 5% din totalul voturilor valabil exprimate.
      Tradus mai simplu: se prezinta la vot 10.000 de oameni, 8000 isi anuleaza votul, 2000 voteaza “corect”. Ca sa iasa un candidat/partid are nevoie de doar 100 de voturi, in loc de 500 daca cei 8000 nu si-ar fi anulat votul.
      Din pacate prea multi vor pune botul ca asta e o metoda de a sanctiona clasa politica, cand defapt e chiar invers. Bine jucat!

    • #88

      Oh vai! Inalta tradare! Hahahahahahaha!

  24. Ultima dată când am vrut să votez, îmi trebuiau maimulte documente ca pentru pensie 😀 ,ca să vină cu urna mobilă acasă. Deci votul meu nu mai contează 🙁 .Multă sănătate

    • #90

      eu zic ca merita efortul sa ii aduci la tine acasa cu urma, eventual filmai scena si o puneai pe youtube, mai faceai si un pic de trafic

  25. #91

    Eu merg la vot si pun stampila in afara chenarelor, de mai multe ori, sau pe toate chenarele, ca sa se anuleze votul, din perspectiva mea asta inseamna ca nu ii doresc pe niciunii. Daca nu merg la vot, au ei altii grija sa voteze in locul meu si nu-mi doresc asta.

    • #92

      daca iti anulezi votul nu faci decat sa le usurezi misiunea de a castiga un loc in PE

  26. #93

    Trolling de inalta clasa, jos palaria! Mircea Diaconu FTW! :))

    • #94

      Diaconu nu pălărie. Diaconu bască proletară. Să fim populiști până la moț.

  27. Bloggeri constanteni pe 25 Mai merg la BlogMeet nu la VOT! 😉

  28. #96

    @ El Corbano

    Corbane, esti singurul adevarat, neprihanit si cast, un zeu printre insecte !

    Dupa mintea lor e firesc sa faca laba ca sa futa cine trebuie. Nu-i asa ca-i minunat ?

    De ce s-ar mai zbate sa le castige increderea, sa vina cu proiecte si alte nenorociri, daca tot isi gasesc ei motive si singuri ? ca doar laba vine ca o necesitate naturala, de la sine, nu ?

  29. #97

    Mi-a placut cuvantul folosit de Arhi mai sus “hidosenia” 🙂 Perfect adevarat !
    Ce tie si cu alegerile astea …

    Daca nu vrei sa te duci sa votezi pentru ca te-au scarbit jegurile care se numesc politicieni – le invalidezi actiunile dar le girezi existenta – sistemul merge inainte, voteaza cei cumparati&membrii de partid – ei castiga = tu pierzi.

    Daca te duci la vot si anulezi votul din aceleasi considerente de mai sus – sistemul functioneaza dar iese cine vor ei, oricum nu vor vota majoritatea din categoria scarbiti – ei castiga = tu pierzi.

    Daca te duci la vot si votezi cu un partid -oricare – sistemul functioneaza dar acum conteaza care are mai multe voturi, dar le validezi actiunile si existenta, adica inchiti cacatul pe care ti-l arunca in ochi – unii dintre ei vor castiga = tu pierzi.

    Concluzia este ca indiferent ce faci sau nu faci – tu pierzi.

    Cum schimbi situatia ? Pai simplu nu o schimbi. Nu poti. Dar daca tot mai multi din cei scarbiti ar vota, ar creste “punctul critic” -pragul de alegatori ce trebuie cumparati/influentati. Daca marea majoritate a alegatorilor ar vota ar deveni nefezabil sa castigi cumparand / falsificand voturi. Dar asta nu o sa se intample pentru ca dragii nostrii politicieni stiu ca trebuie sa nu permita asa ceva.
    Deci asta -dupa mine- ar fi singurul mod in care ar putea sa se schimbe ceva in bine in viitorul clasei politice.

    • #98

      Prima propunere simpla a lui Arhi, la care subscriu, este sa nu le dam cu indulgenta cinciul pentru trecere, ci mai putin pentru corigenta. Desi acest prag este fictiv, care poate ii va determina sa invete ceva sau poate nu, insa exista un castig ipotetic in a …

      A doua propunere: ridica sansele unui al treilea val. in prezent cel al independentilor. Arhi doar la inlocuit spre ex. pe un Nicusor Dan cu un Mircea Diaconu. in prima partea, lasand loc altor preferinte personale, in cea de a doua.

      Ambele adresate in incheiere numai celor neutri. Caci e vizibil ca 80% dintre comentatori sunt fie postaci de serviciu, fie fanatizati.

  30. #99

    Poti sa il adaugi tu pe Gizăz pe lista. Faci un chenar acolo, scrii Gizăz si pui stampila. Doar El te va salva!

    • #100

      o sugi

    • #101

      Sa inteleg ca nu te satisface programul electoral al candidatului propus de mine?

  31. #102

    Eu o votez pe gimnasta aia care face poze misto :-)))

  32. #103

    Da-mi un exemplu de guvern care NU a votat ceva din cauza ca a fost ales cu XX% din populatie si nu era reprezentativ.

    Astia intotdeauna vad problema cum le convine lor” am fost votati de 70% ! Uita sa adauge ca sunt 70% voturi x 40% total prezenti la vot. Cifrele sunt aleatoare desigur…

  33. #104

    Campania ta e fix pix. D-aia am ajuns aici , ca am stat mereu acasa si s-au dus taranii si membrii de partid . Mama ce campanie .
    Referitor la jigodia de Diaconu, am invatat inca din facultate ca astfel de functii sunt incompatibile, ce a facut el si ce a decis o comisie de spagari in favoarea lui e FIX PIX si istorie. La fel au decis si protejarea altor jigodii de parlamentari fara nici un fel de corectitudine .
    Jigodia respectiva a lipsit la 60 % din sedintele plenului , la durut in cur de poporul roman care ia acordat incredere, nu a schimbat nimic in bine, doar si-a incasat leafa si acum a iesit sa guite la teve , martirul curului . Daca il vedeam ca se zbate prin parlament si ca venea cu niste idei bune mai ziceam dar asa doar a incasat diurne si salarii grase stand acasa. Hai sa il sustinem cu totii !!!

  34. #105

    Eu as da cu banu’…

  35. #106

    O sa-l votez pe Diaconu atunci cand Maria Grapini o sa scrie o fraza fara greseli gramaticale 😀

  36. #109

    Daca ar fi sa facem ceva care sa conteze, ar fi sa militam totusi pentru votul in alb. Votul in alb nu este vot nul, se contabilizeaza la sfarsit cand se fac procentele ( x voturi din y voturi legal exprimate). In acest moment – nu exista . Daca dai buletinul nestampilat – ti-l stampileaza altii. Daca pui stampila aiurea sau scrii obscenitati – e vot nul. Votul in alb inseamna casuta speciala unde pui stampila , mesajul fiind clar – am venit la vot dar nu votez cu nimeni.
    Efectul? Sa presupunem ca s-ar prezenta 80% la vot ( de ce nu, atata timp cat votul lor chiar va conta). Din astia, 80% voteaza in alb. Restul voturilor s-ar distribui intre partidele pulii. N-ar atinge nici-unul pragul sa intre nicaieri ( parlament national, european plm).

    • #110

      Cred ca le este foarte tema de asa ceva.
      Ar dispărea din start manipulările cum ca dacă nu votezi, votul se duce la celalalt.
      Închipuie-ti câți s-ar trezi din greata si vor vrea sa dea o palma politicienilor. toti.
      As sta la coada ore întregi, dacă ar fi sa votez asa ceva 😛 tare mult as vrea sa-i pocnesc si eu.

    • #111

      Da doar ca nu. Nu se considera vot valabil exprimat.
      “votul este valabil exprimat in urmatoarele cazuri: in cazul in care stampila cu mentiunea “VOTAT” a fost aplicata in interiorul unui patrulater inscris pe buletinul de vot; in cazul in care stampila cu mentiunea “VOTAT” nu a fost aplicata conform lit. a) dar totusi atinge oricare dintre limitele unui singur patrulater inscris pe buletinul de vot; in cazul in care stampila cu mentiunea “VOTAT” a fost aplicata conform lit. a) sau b) insa tusul s-a imprimat si pe cealalta parte a foii pe care a fost aplicata stampila cu mentiunea “VOTAT”; in situatia in care stampila cu mentiunea “VOTAT” a fost aplicata de mai multe ori in acelasi patrulater sau atat intr-un patrulater, cat si in afara oricarui alt patrulater.

      Sunt considerate voturi albe buletinele de vot pe care nu a fost aplicata stampila cu mentiunea “VOTAT”, iar voturile albe nu intra in calculul voturilor valabil exprimate…”

    • #112

      fac pragul de 5% din voturile valabil exprimate si daca asta inseamna 3 voturi pentru ei.
      sfcitizen.com/blog/wp-content/uploads/2011/11/128861991176498750-copy.jpg

    • #113

      Nu o lua mot a mot, votul nu e alb.
      Proiectul depus (n-am idee ce s-a intamplat cu el, l-am urmărit pana a ajuns pana la camera deputaților, dar nu se mai aude nimic) ar fi fost cu stampila.
      Exact ca si cum ai vota/stampila un candidat
      Doar ca în pătratului respectiv candidatul se numește “nimeni”
      Si tocmai de aia votul alb este un vot valabil exprimat, se număra exact ca pentru un candidat

    • #114

      Cred ca ii sperie ideea.
      E într-adevăr ceva de speriat sa iasă mai multe voturi de “nimeni” decât orice alt candidat.
      Oricât te-ai bate cu pumnul in piept ca ai câștigat, nu prea ai legitimitate, nici afara asemenea statistici nu ar da bine pentru cv-ul alesului neamului.

    • #115

      @groovee – nu era vb de votul in alb asa cum e descris el astazi. Stiam desigur ( si nu numai eu) ce inseamna astazi votul in alb. Era vorba de altceva, pentru care trebuie militat pentru a fi introdus. Nu cred ca politicienii lui peste prajit au interes in acest lucru. Noi in schimb am avea. Imagineaza-ti cum ar fi sa fie 80-90 % prezenta la vot si ei sa aiba 1-2-3%… Si as mai completa eventuala lege si cu obligativitatea ca in cazul in care esti sub 5% ( sau 6… whatever) sa nu mai ai voie sa candidezi la orice alegeri pe o perioada de min 3-4 ani. Asta ca sa nu facem alegeri in cerc vicios si sa-si ia tot ei iar 1-2-3%. Sa apara altii, complet noi.

    • #116

      Daca as putea reforma legea electorala, eu as face procesul de a vota obligatoriu pentru oricine peste 18 ani si as baga pe buletinele de vot ultima casuta ” niciunul dintre cei de mai sus”, iar in caz ca 50%+1 din participantii la vot ar alege aceasta varianta as face obligatorie repetarea alegerilor cu alti candidati. Bani in plus s-ar cheltui de maxim 3-4 ori, dar ar merita.

  37. #117

    pai da.. numai ca comisia juridica a senatului are total alte atributii.. si exact ANI e cea in masura sa spune ce si cum. (plus ca in comise, la data de trista amintire, chestia asta a judecat-o…. becali).

    e ca si cum te-ai duce la la sefu de scara sa iti dea aviz pentru un credit la banca. si te superi ca banca nu il ia in considerare.

  38. #118

    also:
    www.youtube.com/watch?v=drc6zOfI-yI
    e aceeasi chestie cu originalul doar ca nu cere sign in

  39. #119

    De fapt, despre asta e vorba:
    – remuneraţia brută europarlamentar: 7 956,87 Euro/lunar, 6 200,72 Euro venit net;
    – 304 Euro/zi de prezenţă: indemnizaţia zilnică pentru prezenţă la reuniunile oficiale ale Parlamentului European (pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, etc), sa presupunem ca ei lucrează in medie cam trei zile pe săptămână şi, în condiţiile unei participări normale la reuniunile de lucru, asta inseamna o sumă suplimentară în jur de 2 500 Euro/lună;
    – diurnă de 298 Euro/zi pentru misiuni în toate colţurile lumii (cu mic dejun şi cheltuieli de deplasare plătite din banii contribuabilului european);
    – deplasările din ţara de origine către şi de la Bruxelles şi Strasbourg sunt acoperite de Parlamentul European pentru voiaj în clasa business pe avion, clasa I pe tren sau o sumă forfetară de 0.50 Euro/km dacă se deplasează cu maşina;
    – buget anual de maximum 4 243 Euro/anual/per persoană – pentru deplasari în exteriorul statului membru de origine şi pentru alte reuniuni decât cele oficiale dar intrând în cadrul atribuţiilor oficiale ale europarlamentarului;
    – 21.209 Euro lunar (valabil pentru anul 2013) pentru cheltuielile legate de biroul europarlamentarului, adica salariile colaboratorilor angajaţi;
    – 4 299 Euro: indemnizaţia lunară pentru cheltuieli generale (acoperirea cheltuielilor făcute în statul membru de unde vine europarlamentarul, cheltuieli legate de biroul său de europarlamentar, telefon, chirie, cumpărare şi folosirea de echipamente electronice etc).

    extrem de tentant, chiar si pentru un actor inocent dornic sa se sacrifice pentru popor!

    • #120

      Sumele de mai sus sunt valabile pentru orice europarlamentar, indiferent daca e vorba de un “actor inocent ” sau nu… Prin urmare, de ce crezi tu ca doar Diaconu s-ar duce pentru bani, si restul ca sa munceasca in interesul tau? 😀

    • #121

      @geretus: pentru ca subiectul era/este actorul!

  40. #122

    @ Arhi

    Daca tot ti-a venit ideea cu Diaconu ai fi de acord ca duminica sa ne dai posibilitatea sa ne declaram votul in favoarea lui pe saitul tau ? printr-un articolas intitulat sugestiv spre ex. “Votat!” ? Ca un fel de masura anti-furtisag.

    • #123

      pozeaza votul si il pun cu titlu de 72

    • #124

      OK, asa am sa fac

    • #125

      “Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ca este interzisa intrarea in cabina de vot cu dispozitive care pot capta imagini, fotografierea sau filmarea buletinelor de vot in interiorul cabinei…”
      Lasa si adresa sa vedem ce se intampla

    • #126

      @ groove

      Da, bai, Groove, mi-a scapat evidentul ! Si cum ziceai ca se poate proba altfel votul ?

    • #127

      Te descurci tu daca vrei sa comiti o ilegalitate, ca esti mare si vaccinat.

  41. #128

    oki

  42. #129

    Are Contrasens pe blogul lui un interviu cu Diaconu, luat in timpul vizitei electorale la Bacau. E interesant de citit, omul pare ok…

  43. #130

    Eu ma duc la vot. Nu am ratat nici un vot de la 20 ani. Puteti spun ca fac parte din nucleul dur al unui partid.
    Dar de votat, o sa votez. Mi se pare ca cineva chiar a facut treaba in parlamentul european. Ma refer la monica macovei cu legea ei cu averile ilegale. Cati dintre euro-parlamentarii nostri se pot lauda cu o lege la Parlamentul European?
    Imi place sa-mi argumentez parerile, asa ca va rog, nu ma luati cu “pdl a fost…blablabla”.

  44. #131

    Nu am cum sa-l votez pe Diaconu, dar daca as avea, m-as duce cu lacrimi in ochi si … as vota cu altcineva.

  45. chiar începe să-mi placă. pe vremea când eram copil era un film comunist intitulat ceva de genul la doi paşi de infinit. mă rog, comunistul din film murea în lupta cu fasciştii la doi paşi de locaţia unde trebuia să ajungă. nu mai ştiu dacă cu sau fără manifeste. acu, se spune pe aici că pot găsi tot ce vreau despre catindaţii la două clik-uri distanţă. da de ce pana mea nu vine europarlamentarul în piaţă la big să-mi spună cum pot trăi o lună întreagă cu 375 de lei, sumă care reprezintă ajutorul de şomaj dacă nu ai vechime. de ce nu văd pe nicăieri un afiş care să-mi indice locaţia şi programul unde îl pot găsi pe catindatul X ca să-l văd la ochişori. de ce naiba se duc în ţară? în oraşe pustii şi-n sate populate de moşnegi şi babe? poate că pe net vreau să intru pe arhi blog nu să văd poza lu cutărică de care sunt oricum sătulă, că-l văd la tot pasul pe stradă. şi ce-o să-mi spună nou? Câte mastere şi diplome MBA şi-a luat la universităţi de care n-a auzit nimeni? cam asta. vezi băi, papleacă, ce specialist sunt io (că el n-a muncit cu adevărat e altă poveste). cică ar exista şi un tarif la partide ca să-ţi cumperi un loc pe listele electorale. nu contează valoarea ci punga. şi-atunci? una peste alta azi am mers mai mult în oraş. cu ratb. cald, al dracului de cald aşa că am făcut şi niţică saună gratis. lângă mine trei doamne trecute de 50. discutau despre una, alta şi ajung şi la ziua de duminică. firesc, noi pe cine votăm? la care una ridică din umeri. ei, pe cine? pe care o fi primul pe listă. mai e ceva de spus? doar că e invers decât la şcoală, acolo nu era bine să fii printre primii la catalog.

  46. Ca sa stim despre cine vorbim:

    Tablou complet: Cine sunt viitorii europarlamentari :
    www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_26052/SINTEZA-FOTO&TEXT-Profil-cei-32-viitori-europarlamentari-ai-Romaniei.html

    1. Dl. Diaconu – este ok ca actor. Face parte din generația de aur a cinematografiei / teatrului românesc. Cine nu a văzut “Variațiuni Enigmatice” să se duca să vadă, ca să înțeleagă de ce este mare actor.

    2. Ca personaj politic este doar un tip pus pe mușcat , pe rupt. (citat din stenograme).

    Mircea Diaconu: … Vorbesc foarte serios, am avut sentimentul că nu sunt chiar vicepreşedinte, din moment ce nu e atât de mare nevoie de mine – să mă duc, să mă zbat, să muşc, să rup, să… tot ce trebuie.
    Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/sa-duc-zbat-musc-rup-1_50a7b9d67c42d5a6636a0913/index.html

    3. De votat fiecare ar trebui să se ducă. Nu absenteismul este soluția, pe asta se și mizează. Cum zice un comentator mai sus mai bine votezi pe unul mai puțin “jegos”.

    4. Nu stiu cum este la alegerile europarlamentare. Dar la prezidentiale, pot să spun sigur că 10%-15% din voturi sunt măsluite de către șefii secțiilor de votare.

    explicație : ca să poți preda un sac cu voturi trebuie să predai și un proces verbal. in sacul tau de la secția de votare ai 400 de buletine de vot din care 50 anulate 25 pentru X , 120 pt Y, restul pentru Z. Pe procesul verbal se trece o cheie. Pe scurt cheia zice că nu poți avea mai multe buletine decât voturi exprimate(incluzând și cele anulate), cei mai mulți șefi de secție de votare nu știu sa facă cheia asta și atunci se face frauda, se mai pune la X, se mai ia de la Y, totul să dea cheia și lumea să plece acasă după 14-18 ore de stat în secția de votare + primărie.

    • #134

      Ha, ha, ha, ha …

      Tu la prima plangere a cuiva ca nu i se speculeaza intregul exploatat potential combatativ te duci sa-ti faci vaccin, asa-i ? Ca-i bine sa fi prevazator ! Daca te prinde tocmai pe tine pe o aleea laturalnica, omu’-i setat pe rupere, sigur te musca.

      Buna-rau asta ! Gata ! Te-am trecut si pe tine pe lista celor mai tari comentatori. Ha, ha, ha …

  47. Saracul Mircea Diaconu … cum e el de persecutat si cum merita el sa ia niste bani gramada … poate ca-si angajeaza si sotia la cabinetul de parlamentar european 🙂

    • #136

      De unde pleaca discutia si unde ajungem … Asa este romanul, pana nu moare si capra vecinului, nu se simte bine. Domnul Petre, v-ati gandit ca banii aceia oricum o sa ii ia cineva? Nu merita omul asta sa ne reprezinte acolo? Eo o sa ii dau votul pentru ca are f mult bun simt. Daca am avea 600 de Diaconu in parlament, alta ar fi soarta tarii …

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.