Mai este sustenabil brandul BCR?“, „N-ar trebui înlocuit cu brandul Erste?“, „Nu putem merge din impairment în impairment (corecţie valorică negativă)“, „Ne trebuie un punct de cotitură“

Așa este, problema BCR-ului este numele, nimic altceva.
Nu are nici o legătură că au preluat o rețea uriașă de asistate social, angajate pe viață în sucursale inutile, asistate social care te privesc ca pe o scursură atunci când îndrăznești să li te adresezi. Chiar că, ați observat că în filialele BCR încă sunt amplasate ghișeele ca la stat, în poziția umilului, cea în care trebuie să te apleci până la brâu, să îi poți vorbi stăpânei destinelor banilor tăi?

Nu sunt de vină comisioanele uriașe, la toate operațiunile posibile, comisioane care ajung uneori, la sume mici, să îți dubleze tranzacția.

Nu e de vină birocrația excesivă, tipic comunistă, prezentă în orice act și orice încercare de ieșire din tipare. Schimbați niște bani la casa de schimb valutar din BCR. Sau încercați să realizați o tranzacție western union. Veți fi fericiți și mulțumiți.

Nu e de vină orientarea exclusivă către afacerile cu statul, practic creditele care se oferă nefiind decât cele din cadrul Prima Țeapă cu Casa. Lucru care a făcut ca practic sucursalele BCR să devină muzee în care se șterge praful o dată la 2 zile.

Nu e de vină faptul că populația nu este stimulată să economisească și să depună bani în bănci, prin comisioane mici și dobânzi mari la depuneri. De fapt, mint, dobânzile sunt mari, dar se numesc comisioane de administrare de cont, iar la final, pe lângă cei 16% plătiți statului, impozit pe dobândă, deponentul are șansa să își vadă banii mai puțini decât erau înainte.

Da, așa e, numele BCR este de vină.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

25 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Vezi cate lucruri rele poti spune despre BCR? Despre Erste cred ca ai mai putine sau deloc, deci da, e o idee geniala, evident ca Erste de maine e complet diferita de BCR de azi, chiar daca tu crezi ca sunt aceeasi oameni, aceleasi ghisee &stuff.

    • #2

      Asemenea conceptului CEC Bank. Gata, e alta firma, nu are nimic in comun cu cea veche.

  2. eu zic ca e o idee buna. stii ce romantic suna cand injuri o banca cu nume german?

  3. #4

    Am avut un proiect la BCR (au trecut 4 ani, cred ca am voie sa vorbesc acum :))) ). Era acolo o tanti care lucra… de cand s-a deschis BCR-ul. Era membra fondatoare a BCR-ului. Ea a batut primul tarus, cum ar fi. Noul “sistem informatic” elimina in proportie de 80% munca ei. Ce crezi ca s-a intamplat? S-a “modificat sistemul” ca s-o faca indispensabila.

    • #5

      Probabil tot ea va fi aia care stinge lumina cantand “celebrul” cantecel : “Stingee luminaa, arata-mi calea, pune mana pe mine, simte chemareeea etc.” :))

    • #6

      proiecte, zici? hai sa zic si eu unul- cica se duce omu` eu sa faca training si sa implementeze un cct intr-o chestie de asta de stat. teoretic, trebuia sa fie simplu, ca cica avem ingineri, informaticieni, tehnicieni de n-are ce face microsoftu` cu ei.
      realitatea- cel mai pe felie din toti a fost unu` care si-a notat ceva parole si cumva a reusit sa instaleze ymess si winamp. pe server. apoi pe statii. asa am cunoscut si eu un erou in aparatul de stat. omul care a facut viata angajatilor mai usoara….
      banuiesc ca nu mira pe nimeni ca “implementarea” si “trainingul” au durat 2 luni in loc de 2 saptamani.4 judete, 4 locatii.
      ce puii mei, e vineri

  4. #7

    la bcr-u din targu neamt cred ca s-au nascut cativa copii, atat de mult ai de asteptat pentru orice…

  5. #10

    Daca o firma/companie/banca nu merge primul lucru pe care trebuie sa il faca orice actionar/patron e sa shimbe oamenii din functiile cheie, liderii. Cei de la ghiseu/”munca de mai jos” fac ce li se spune, iara daca liderii nu stiu sa conduca, firma se duce in jos. Abia dupa asta te uiti si la produsele tale si mai ajustezi pe ici pe colo in functie de cat de repede vrei sa cresti. Aici ma puteti contrazice…insa eu cred ca exista piata/oameni si pentru comisioane mai maricele si produsele oferite de BCR, atata timp cat ei nu migreaza in numar asa de mare incat sa simta si BCR inseamna ca le convine sa faca banking cu ei.

    Asa s-a intamplat si cu BCR, sunt oameni care castiga lejer 2000 de euro pe luna dar nu fac nimic, in timp ce palmasii castiga 10 milioane(daca au noroc). Angajatii sunt concediati pe capate, volumul de munca pentru aia ramasi creste, stresul creste-> randamentul scade. BCR e nesimtit cu angajatii iar angajatii sunt nesimtiti cu clientii…

    Sora mea lucra la BCR pe post de Manager Risc(foarte bine platit).A intrat in prenatal, iar cand s-a intors i-au spus ca nu mai exista postul si ca nu au ce sa ii ofere similar sau corespunzator pregatirii. Dupa scandal si amenintari a obtinut un post platit la jumate din cat lua, sanse de avansare la ce era,in BCR, sunt 0 pentru ca nimeni nu renunta la un post caldut de manager…

    Scrie in articolul din link ca nenea ala nu a renuntat la umor. Eu zic ca nu are cum atata timp cat BCR e o gluma(cam proasta dar totusi gluma)

    • #11

      io din cate stiam e ilegal asa ceva. ca se intampla, nu contest. stiu si eu cativa care au tacut si si-au luat-o in mana. dar stiu si 1 persoana care dupa 4 ani a obtinut despagubiri de traieste acum din dobanda.
      apropo, o durea pe sor`ta sa le bage niste reclamatii? crede-ma, fara niste amenzi si spagi bine plasate plus niste caderi de capete pe filiale nu scapau.
      tinea cu dintii de jobul ala? sau era frica ca nu mai gaseste in tot orasul unde sa se angajeze? sau ce? sa te lasi futut si pe fata si pe dos si sa fii multumit ca uite ce generosi au fost,am facut scandal, acum am si eu bani de paine…

    • #12

      ASDfix: Nu tinea cu dintii de job-ul ala, insa cand iesi dintr-un concediu prenatal tre sa mai si muncesti, sa ai ce pune copilului pe masa. Ea nu se astepta sa faca aia figuri si s-a dus acolo sa isi reia treaba. Daca era sa plece in alta banca trebuia sa aplice la joburi, sa astepte sa o cheme aia la interviu etc. iar asta dureaza cam 1 luna sau doua, nu se mai fac angajari ca odinioara.

      Cum crezi ca au a reusit sa intre iar in BCR? Normal ca cu scandal si amenintari…

  6. #13

    Nu stiu dar la cam toate sucursalele ING domnisoarele sunt A) hot B) foarte amabile ar face orice si daca esti client mare mai mai ca te-ar fute . I like that place chiar daca au comisioane maricele sunt student deocamdata nu platesc nimic la ei .

    Cheers !

  7. #14

    Ca persoana juridica am ales BCR pentru ca are cea mai raspandita retea de banci. Teoretic am facut o miscare buna pentru ca ING s-a inchis in orasul unde am sediul social la vreo jumatate de an dupa ce am deschis firma.
    Practic sper ca BCR sa arda din temelii cu tot cu directorii care lucreaza acolo. Daca pun bani in cont, comision. Daca imi plateste cineva, comision. Daca platesc eu cuiva, comision. Doar ca am contul la ei activ, comision.

    Ai uitat ce era mai important: pentru ca noua anteprenorilor ne era bine stiind ca aveam un reprezentant pe care il puteam suna pentru orice problema, mai nou retardatii au deviat toate apelurile in call center unde au angajat niste inapti. Imposibil sa rezolvi ceva cu aia din call center.

    Extras de cont cont doar pe ultimele 3 luni. In conditiile in care am facturi neachitate de cel putin 9 luni vechime. Suna contabila sa verifice … banca ma-sii.

    Era sa uit: daca ai contul deschis la o sucursala, orice mizerie de modificare (gen ridicat limita de 3000 de lei pe extragere din bancomat) trebuie sa o faci in sucursala aia imputita. A trebuit sa iau bani imprumut ca din jegul de cont BCR nu puteam scoate decat 3.000 de lei pe zi.

    “Ereste Cristosul” sa-si puna numele ca eu de luna viitoare nu le mai calc pragul. Camatari.

    La ING rulez pe plan personal 20.000 de lei pe an, platesc in supermarket, platesc online, platesc prin paypal, ZERO probleme. Sa fiu al dracului daca stiu cum arata o angajata ING.

    • #15

      Exista o limita de retragere la bancomat dintr-un motiv simplu, insa unele banci nu o au. Trebuia sa faci o cerere de ridicare a plafonului la cat vrei tu si se rezolva repede

    • #16

      Pai poti sa faci cerere, la sucursala din Cuca Macaii unde ti-ai deschis contul. Cu actele firmei si ale mele in original, cu cu stampila in mana nu poti ridica aceasta limita nici macar dintr-o sucursala centrala. Sucursala intr-un oras, eu in resedinta de judet si colegul la Bucuresti cu cardul de pe care nu putea sa scoata mai mult de 3000 lei.

      Nimeni, NIMENI nu mi-a spus de aceasta limita.

    • #17

      nu stiu cum a fost la tine, nu contest. Eu am vrut sa scot 10000 de la bancomat si dupa ce am scos 3000…Ding! Nu mai e voie. Am intrat in sucursala, am intrebat care e problema, mi-au dat o hartie, mi-au spus ca dureaza juma de ora cel mult sa se aprobe toata chestia si gata. Nu eram la sucursala emitenta a cardului. Aveam cardul facut la Victoriei si eu am facut cererea la dimitrov. Deci se poate:)

  8. #18

    stiu ca bancile jecmanesc tot ce le iese in cale.
    n-au si ceva de bun simt, gen TFSA -tax free savings account ?
    taxa de administrarea contului exista cam peste tot. ei se folosesc de banii tai si tu de serviciul lor. punct.
    dar cand serviciile devin calamitati si fiind o tara democratica, poti sa-i lasi balta si sa-ti pui banii in banci normale din alte tari care nu-ti percep taxe pe mai nimic. doar taxa de cont si pa. daca ai cont in danemarca, stai in romania si te duci la mall si platesti cu cardul, banca din danem. ia ceva subtire la mai multe tranzactii. tu chit ca utilizezi debit card in romania cu cont in alta parte astia iti iau comision. e logic. nu conteaza suma , ar trebui maxim 2 euro. dar astia pun comision pe suma cutare.
    pai sa nu-i bagi in pizdoailele raspizdii?
    era unu Ben H nu stiu cum care zicea”bancile sunt institutii care dau bani cu imprumut cu conditia sa dovedesti ca n-ai nevoie de ei’ ceva p-acolo

  9. #19

    Si cu toate astea au cei mai multi clienti. Sa fie un fel de sindrom Stockholm?

  10. #20

    Dac-ai sti cat am patimit saptamana trecuta la o sucursala BCR…
    De ce?
    Pentru ca mi s-au emis niste carduri pe care nu le-am cerut. Si nesimtit cum sunt, nu am fost in stare sa le explic celor din banca de ce le am.
    Si pentru ca nu am fost in stare sa le explic EU de ce le am, am mai facut doua drumuri, urmand sa mai fac unul saptamana viitoare.
    De ce?
    Pentru ca asa se face treaba la BCR. Singura solutie este “reveiti saptamana viitoare”

    • #21

      stiu, am citit:))

    • #22

      Dar de ce sa mergi la ei pentru niste carduri pe care tu nu le-ai cerut?
      Ai semnat vreun contract pentru acele carduri?
      Si eu am primit unul de la bcr si acum e prin rucsac de vreo trei ani. Nu am semnat absolut nimic pentru el. Nu am pin, nu am nimic. Doar un card. Treaba lor daca sint idioti. Si sint.

    • #23

      @jules
      Pentru ca am lucrat pentru ei circa doi ani si jumatate si am avut de-a face cu oameni care plangeau efectiv din pricina faptului ca erau in baza Biroului de Credite ghici de ce?
      Exact.
      Pentru ca aveau niste carduri care generau comisioane. Carduri pentru care ghici ce?
      Exact.
      Nu au semnat.

      Nu, in ceea ce priveste bancile, nu este treaba lor. Intotdeauna este treaba ta 🙂

      @Arhi,
      O data la doi ani o patesc. Astia se razbuna pe mine ca am plecat fara preaviz 🙂

    • #24

      Pai vezi Razvane, trebuia sa o futi bine pe “sefa” de unde te-ai angajat, si sa i spui ca pleci. Asa stia sigur, si era multumita de “preaviz”…

    • #25

      Moral sau fizic?
      Am si eu niste standarte, totusi…

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.