Au apărut vaccinurile antigripale prin farmacii. Dacă vă grăbiți, e posibil chiar să prindeți.
Nu fiți proști, vremurile sunt așa cum sunt, nu vreți să ajungeți să confundați gripa cu covid, nu vă vreți copilul internat în spitalele românești. Și dacă sunteți printre proștii cărora le curge o bală în timp ce gângăvesc îîîî vaciiiiin autiiiism, mai bine autist decât mort, mke?
( a nu se înțelege ca vaccinurile provoacă autism. Mizeria aasta a pornit de la o starletă playboy, Jenny McCarthy, care a fătat un copil autist și s-a gândit ea că de vină sunt vaccinurile. De aici, restul)

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

64 comentarii Adaugă comentariu

  1. #5

    Votez Nicusor Dan la primaria capitalei!

  2. #14

    Nu le da Firea moca?

  3. #15

    Votez Nicusor Dan!!

  4. Mizeria aasta a pornit de la … prostu ala de medic. Jenny McCarthy doar a dat un push

  5. #18

    Salut!
    Ai putea sa ne zici de la ce lant de farmacii l-ai cumparat? Si daca ai avut reteta de la dr sau ai putut sa cumperi si fara? Mersi!

    • #19

      l am cumpărat de la help net fără rețetă

    • #20

      In mod normal e PRF (se elibereaza pe baza de prescriptie medicala care se retine in farmacie).

      Da’ cand farmacia e un serele care tre’ sa vanda …

    • #21

      boss gândește te ka oamenii nu se duc la medic pentru lucruri importante grave nu pentru un vaccin dacă nu îl ar vinde așa nu l-ar mai vinde niciodată deloc

    • #22

      Bo$$ sunt #hater da’ asta e. Si daca pacientu’ cu vaccinu’ luat la liber o mierleste, cine beleste mielu’ (in afara de raposat)?

      Rostul rahatului ala de hartie tipizata e sa faciliteze miscarea neuronilor in cazul medicului (coae’, asta chiar are nevoie de vaccin? ia sa vad cum sta cu sanatatea) iar in cazul farmaciei (si a farmacistului) e doar de a se asigura ca ai inteles ce tre sa faci cu vaccinul, unde sa faci si cum sa-l pastrezi si transporti intre timp (ca doara da si el / ea cu subsemnatu’/a pe eliberarea retetei).

      Iar daca pacientul chiar are nevoie de vaccin ca e intr-o categorie de risc, vaccinul sa fie decontat (ca si serviciul de vaccinare) de catre CNAS (daca pacientul e asigurat).

      #numazic.

      p.s. consultu’ si eliberatul retetei se pot presta la distanta / via telefon / e-mail.

    • #23

      eu te inteleg perfect si sunt si de acord cu tine. dar repeta dupa mine. ro-ma-ni-a

  6. Cetin, o vaccinati si pe cea mica? Medicul nostru de familie a zis ca nu.
    Am posibilitatea de la serviciu eu sa il fac gratis, iar membrii familiei contra cost. In prospect scrie ca este si pt bebelusii peste 6 luni (el chiar face maine 1 an) :))
    Multumesc

    • #25

      nu o vaccinăm. riscurile în această perioadă sunt mai mari decât beneficiile. de la anul va avea vaccinul in fiecare an

    • Scuze, Arhi*
      Asa “te-am cunoscut” :))
      Mersi mult

    • #27

      hey, nici nu stiam ca esti atat de frumoasa, am vazut acum.poza incarcata

    • multumesc ☺️
      Daca tot n-am conturi pe retelele de socializare, am zis sa aveti o idee cu cine vorbiti :)))

  7. #29

    La Catena cum au aparut, cum au si disparut din stoc. :)) Se mai pot face precomenzi pentru inceputul lui octombrie daca vreti.

    • #30

      eu am facut o romaneasca clasica: am intrebat acolo si mi-au zis rezervarile online au fost blocate si ca metoda este de “inscriere pe lista” si suna ei cand le vine marfa. mi-au spus ca nu dureaza mult doar ca metoda asta e mai buna. asa am facut si anul trecut

  8. #31

    Mizeria a pornit de la un studiu fraudulos facut de un medic motivat de bani (deci in conflict de interese in cel mai bun caz) si publicat intr-o publicatie serioasa: en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield

  9. #34

    Facut programare pentru luni. Ala si pneumococcicul mai lipsesc , in rest sunt pregatita pentru valul doi 🙂

  10. #35

    Ar fi frumos să le lase comentariul întreg și userul, doar să adauge o frază în final: “dar cu toate astea eu o să votez cu Nicușor Dan!”:)))))))))))

  11. #36

    Din ce auzisem pe la TV, masurile de protectie impotriva COVID sunt eficiente si in cazul gripei. Gripa fiind mai putin contagioasa, nu va fi foarte raspandita anul asta.
    In plus, vaccinul facut intr-un an este eficient si anul urmator. Nu 100%, si din ce in ce mai putin pe masura ce trece timpul si apar mutatii noi ale gripei, dar tot e ceva, asta in cazul in care nu mai prindeti acum.
    Spor la vaccinat.

    • #37

      Masurile sunt bune impotriva oricarei boli care se transmite prin aerosoli si fomite (am invatat cuvantul asta cu ocazia pandemiei).
      Si mai sper ca dupa ce trece sau, dupa caz, ne invatam cu situatia, sa nu mai fie niciodata permis sa vii la munca/scoala cu muci tuse si febra. Gen, nu numai sa ai medical, sa fie caz de dat afara daca vii bolnav.

  12. Intrebare: Daca prin lege vaccinul, pentru Covid 19, devine obligatoriu, il vei face sau il vei copilului tau?

    • #39

      evident ca da

    • #40

      Extremismele sunt nocive cand vine vorba de vaccinare. Indiferent de vaccin, administrarea acestuia se va face dupa evaluarea riscurilor in fiecare caz in parte si in urma unei decizii / recomandari medicale asumate. (aici e o zona tare sensibila).

      In esenta, chiar daca va fi obligatorie vaccinarea, vor exista si exceptii (bine argumentate).

      Fac precizarea ca si eu ma voi vaccina cand apare vaccinul.

  13. #41

    Evident ca il facem si daca nu este obligatoriu. Hai, acum poti sa ne zici cum e cu drepturile.

    • #42

      stai, ca intai o sa ne zica ca suntem prosti, ai rabdare

    • #43

      Nu va exista on lege care sa faca vaccinul obligatoriu cum nu e nici lege care sa te oblige sa iti acoperi cucul. Poti sta nevaccinat si cu cucul in aer cat vrei dar nu in public. Asa ca sper ca va exista o lege care sa nu mai permita accesul in comunitate fara vaccinuri, toate alea din schema, nu doar asta de covid. Esti liber sa faci ce vrei la tine pe tarla, in societate sunt legi si reguli, si multe pun societatea peste individ. Vrei sa decizi tu 100% pentru tine si copilul tau? Mergeti in afara societatii.

  14. Credeam ca voi sunteti impotriva, scuze. Eu l-as face chiar daca nu ar fi obligatoriu.

    • #45

      Ce anume din acest articol sau din altele, te-a facut sa crezi ca e impotriva? Poti cita?

    • #46

      sa nu spui ceva de rau de olivia steer. sunt multi fani pe aici

  15. #47

    @Dana S.
    Da, si eu sunt curios ce anume te-a facut sa crezi asa ceva.Aici cam facem misto de antivaccinisti ( practic ne miram cat prosti sunt)si zic eu ne iese la toti destul de fain.
    Insa am intalnit medici care sunt impotriva vaccinarii si am ramas fara replica.Omenirea s-a inmultit si pentru ca s-a redus incidenta bolilor infecto-contagioase datorita imunizarii prin vaccin dar se pare ca unii au facut Carol Davila degeaba..

  16. Sper că l-ai transportat la temperatură scăzută, altfel e degeaba.

    • #49

      nu ti-l vinde nimeni daca nu vii cu punga de gheata

    • #50

      @Cetin: tocmai ala e baiul. La expunerea la temperaturi sub zero (usor de obtinut daca vii cu punga cu gheata) majoritatea produselor de frig isi pierd proprietatile (proces ireversibil). asta e motivul pentru care se insista a se evita inghetarea / congelarea unor astfel de produse.

  17. #51

    Bai, ca tot sunteti numa’ caposi pe-aici, si Paul inteleg ca-i si ceva prin domeniu.

    Aveam o disputa acu ceva vreme cu o amica: Care pulile calului e problema sa te vaccinezi la cerere?

    Fara scrisoare de la tanti medic de familie care-a vazut un articol stiintific ultima oara in anii ’70 si face pelerinaje la Sfantu’ Mina?

    Discutia era despre ala pentru Sars-Cov facut de rusi, dar putem extrapola.

    Adica eu, de bunavoie si nesilit de nimeni dau declaratie pe proprie rapsundere ca in caz de ceva nu dau in judecata pe nimeni, si vreau vaccin, stiind ca e netestat dupa cutumele inventate de niste oameni cu frica de procese.

    Mno, ea zicea ca “riscuri de efecte secundare”. Ma, cat riscurile alea sunt mai mici de 3-5% moarte subita cat au aia care-o belesc de CoViD, eu ma bag, ca sa zic asa.
    Autist am fost de mic, bine nu ma mai fac.

    Poate-mi explica si mie cineva cu subiect si predicat de ce niste oameni care n-au treaba cu viata si alegerile mele imi pot interzice sa fac ceva atata timp cat semnez “Pa persoana fizica” ca vreau ceva care sa ma ajute?
    Si cu ce sunt eu diferit de aia care intra in studiile clinice?
    #numazic

    • #52

      Paul zice că e ok sa te vaccinezi, dar sa ai rețetă la achiziție

    • #53

      Pai da…reteta.
      Aici ma arde pe mine, ca vine de multe ori de la tanti cu Sf. Mina si homeopatia…..
      Respect medicii dar nu’s nici pe departe toti Fauci. Mai e loc si de-un Ciomu.
      Si cat nu-i drog de mare risc sa dau in cap la celoveci pe strada pentru urmatoarea doza, nu vad real de ce n-ar fi la alegerea mea.

    • #54

      E simplu.
      Prin un tratament medical neaprobat de guvern tu poti avea complicatii care apoi sa insemne cheltuieli pentru stat.
      Nu mai sint la curent cu ce se intimpla acum dar cu ani in urma guvernul nu oferea servicii gratuite celor care participau la studii clinice de medicamente. Ajungeau la spital cu complicatii, cineva trebuia sa plateasca tratamentul. La vremea respectiva ziua de spitalizare era undeva la 1100$ iar orice tratament/ investigatie era adaugata la costul zile de spitalizare.

    • #55

      1100 $ pe zi plus biseptolul suna ca un pariu interesant la sansele pe care le preconizeaza astia. 1 caz nasol la 30.000 suna mai bine decat 1 caz la 20-30.

      Asta nemaipunand in balanta morala faptul ca unul care sparge vena cu heroina e “caz social” si unul care s-a vaccinat cu ce nu-i aprobat de Arafat e “bun de plata”.
      Asta daca recunoaste, ca inca se mai fac plati cu cash la Est de Eden, p’aci pan’ juru’ curtii.

      Tant pis.

  18. #56

    Problema mea nu va fi sa gasesc, ci anxietatea ca va trebui sa stau pe holuri la dispensar sa astept sa mi-l faca

    • #57

      noi ni- l facem singuri, știm să facem injecții

    • #58

      @ Arhi
      Bre. Nu-i incuraja, ca poate f*te vreunul vreo embolie de n-are cine sa le plateasca spitalizarea.
      Stiu ca matale ti-ai tras nevasta antrenata, da’ eu n-as face injectii chiar asa direct de pe youtube…

      Orice vecina sora medicala stie mai bine cu acul la faze din astea.

    • #59

      Hai fiti seriosi, se face si subcutanat ca orice anticoagulant, de exemplu, pe care deobicei doctorul ti-l da sa ti-l faci singur acasa.

    • #60

      il infigi in brat si ala e. nu ai ce embolie sa faci, ca nu bagi aer in nicio vena. am impresia ca aerul nici nu intra, presiunea e posibil sa fie prea mica la piston

    • #61

      pai stai, nu se bea?

  19. #62

    Nu ma refeream la aer in vena (ca tre sa bagi ceva sa faca rau) , ci la vaccinul in sine. Exista embolia gazoasa de care vorbiti voi si embolia “grasoasa” care vine de la ce zic eu.
    Nu stiu exact termenii si s-ar putea sa zic o tampenie, dar stiu ca maica-mea cand facea intramuscular vreo injectie mai ca dadea in fibrilatie daca vedea sange in seringa.
    Acum google spune ca nu se mai trage pistonul la injectare, ca riscurile sunt mici de asta, dar eu asa stiu…

    Plus ca muschiul unde faci injectia il calculezi in functie de volumul de injectat si masa animalului in viu…dracu’ stie. Ceva matematica de-asta.

  20. Stați puțin, adică mămăliga vârtoasă nu este suficientă contra bolilor? 🙂
    Nu-mi vine să cred! Așa ceva…e de speriat!