Asta chiar este o chestie foarte, foarte mișto. Și limita de intrare pe card lunară e de 700 de lei. Acum sincer, dacă nu ai bani să îți intre 700 de lei pe card lunar, comisionul de retragere numerar este ultima ta problemă…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

52 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    A zis domnul de la bricolaj ca nu e de bine chestia asta, ca te obliga sa nu mai tii bani sub saltea, sa fie Soros de vina?

  2. #2

    Am vrut sa-ti scriu pe FB de asta, ca stiu de ceva vreme 🙂

    • #3

      Si eu stiu de vreo luna. Tipa din agentie de care apartin mi-a facut cu ochiul si mi-a zis ca se pregateste o renegociere a conventiei ING cu fabrica mea la care muncesc munca. Si eu si colegii mei vom beneficia de aceasta minunata gratuitate. Desigur ca am apucat sa ma laud prietenilor si acum vad ca va beneficia orice profan…:)

  3. #4

    Incep să privesc cu scepticism orice știre de la ei. Îmi amintesc că acum trei luni mă bucuram când m-au anuntat că au scos comisioanele de conversie valutara la plata cu cardul. Dar au facut un curs valutar dedicat la platile cu cardul in euro. www.ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar (curs standard) 4.68 azi la cumparare 🙂

    • #5

      aici e smecheria plus dubla conversie daca se scoate altceva in afara de euro: mai intai in euro si apoi in lei.

    • #6

      Da si eu am “aflat” fortat de acest curs de care noi nu am fost anuntati in niciun fel. Scot comision de 2% si baga 10 % la “curs standard”. Tind sa fac plangere la ANPC.

  4. Într-o lume ideală, cu atâtea taxe pentru orice mărunțiș, măcar la retragere, când scoți bani ca să îi dai în altă parte, ar trebui să fie moka. NU?

  5. #8

    Care e scopul?

  6. #9

    Bine ca pot scoate bani si in Belize.M-am linistit in sfarsit….

    • #10

      Doar daca ii si suni de acolo sa iti permita sa folosesti cardul, ast chiar si dupa ce i-ai anuntat ca in perioada respectiva esti plecat acolo si te asigura ca totul e ok.
      Patit, nu in Belize, ci in Kathmandu!

  7. #11

    Pai da.. probabil au observat ca le plecase lumea ….

  8. #14

    Eu va doresc sa nu aveti nevoie sa platiti cu cardul sau sa scoateti bani de la vreun bancomat din strainatate.
    Pentru ca nu ai implicit comision, dar vei plati la cursul standard ING, care acum de ex. este 4.6894 per Euro, iar luni eu am platit chiar si 4.7082. Adica 3.2% peste cursul VISA, sa zicem. Sau raportati voi la ce curs vreti.
    Asa-i ca 1% comision la retragere sau cat rahat era, nu mai pare acum atat de mare?

    • #15

      eu am scos sambata 20 de leva de la bulgari. si 10 bani diferenta de curs.

    • #16

      Poate tu esti un client VIP 🙂
      Dar noi restul, nebloggeri si muritori de rand, la cursul asta platesc: imgur.com/vVQVOh2

    • #17

      fii serios, la cat i-am înjurat, de abia așteaptă să plec de la ei

    • #18

      Diferenta intre cursul ING si cursul nesimtit al casei de schimb de la vama?

    • #19

      Pe monedele care nu se tranzactioneaza in mod uzual, ING converteste la cursul BNR (leva, zlot polonez, coroane islandeze, exemple testate de mine). Pe euro e jale.

    • #20

      @Arhi – 10 bani la un curs de aprox 2.3 Lei/Lev inseamna peste 4% !

    • #21

      true true

  9. #22

    Au uitat sa precizeze cu asterix ca isi rezerva dreptul de a reintroduce comisioanele de retragere si administrare cont oricand pe perioada contractuala. Te muti la ei si apoi dupa 1 an incep sa apara succesiv comisioanele.
    Asa au facut si cu o promotie acum cativa ani la Webcard (costuri zero la tot). Si nu se pune problema ca nu as rula bani prin contul respectiv.

  10. Eu renunt la ei, la contul de euro imi ia 2 euro lunar pentru nimic.

    • #24

      închide contul, eu așa am făcut

    • #25

      Si eu la fel. nu exista banca in romania care sa-ti ofere un cont in euro/dolar sa iesi pe zero macar. daca ai 1000 de euro si vrei sa tii in banca, faptul ca ii bagi si ii scot la un moment dat, iesi pe minus pentru taxa de administrare lunara, taxa de retragere etc.

      solutia este sa-ti faci un cont in euro la o banca straina daca ai nevoie pentru plati..

    • #26

      Si eu. Il redeschid doar cand am o plata externa de facut, de obicei aconto cazare vacante. Si apoi il inchid in agentie dupa plata. Pe sistemul usor de intrat, greu de iesit, il poti deschide online si inchide doar in agentie.

    • #27

      Pai si daca inchizi contul de euro si vrei sa tii economii in euro, gen peste 10.000 de euro, care e cea mai buna solutie? Sa ii tin in casa nu ma incanta.

    • #28

      Le-am dat-o la temelie, l-am inchis si eu.

  11. #29

    Problema mea cu noile conditii e ca eu fac plati foarte rar din cont. Toate platile le fac cu cardul ! Daca incep sa ma taxeze pentru asta va trebui sa-mi caut alta banca.

  12. #31

    eu nu platesc nimic cu cardul nicidoata, asta inseamna ca atunci cand voi scoate banii care intra la avans si la lichidare voi platii 7 ron pe luna?

  13. #34

    Am observat ca #Unicredit imi ia bani chiar daca folosesc ATM-ul Unicredit lor, asta in condițiile in care imi tin toate economiile la ei.
    Cred ca e timpul sa schimb banca.

    O chestie foarte faina in Franța a fost ca puteam sa scot bani de la orice ATM timp de 3 ori de luna. La noi de ce nu este aceasta lege ? Cand a făcut ceva bun ultima data Isarescu ? Si ma refer la oamenii de rand nu la cei din administratia BNR ?

  14. #35

    Pot da numele bancii la care am chestia asta (comision zero retragere de la orice bancomat plus muuuuulte alte chestii) de vreo 6 ani? Nu sint prieteni de-ai tai 🙂 dar eu am asta, depinde cum vorbesti cu ei 🙂

    • #36

      bineînțeles, am oprit eu vreodată discutiile de gen, cat timp sunt utile?

    • #37

      Chiar si eu sunt curios *

      *Sa nu zici vreo banca ‘de afara’ ca tu te-ai mutat acum x ani etc…in cazul acela NU ai voie

  15. #38

    Eu locuiesc de 5 ani in FR si nici o banca nu are acest comision , ba chiar majoritatea nu au comision nici in tarile din spatiul Schengen (adica poti scoate de la orice banca euro fara comision).
    Am cont inclusiv la ING. SIngura chestie este ca au bagat recent comision de 15 euro la 3 luni daca nu mai primesti salariul la ei (in schimb acest comision este zero daca faci un cont de economii de 5000 ).

    Inca una cu bancile de aici…la transferuri bancare in zona EU, se percepe un comision de 4 euro pana la 20.000 daca faci de pe internet tranzactia iar daca te duci la ei (asta daca nu ai banca online desigur) este ZERO.

    Mai are mult ROMANIA pana sa ajunga la nivelul occidentului…cam vreo 50 de ani

    • #39

      Si pa Netherlands e asemanator, nu se calculeaza comisionul la 3 luni, dar sunt aproximativ 5 euro pe luna.

  16. #40

    Mda, aia cu venitul recurent e bullshit. Eu primesc e la angajatorul meu (din strainatate) salariul lunar la ING. E un picut mai mare de 700 de lei. Ma duc la ei sa ii intreb de ce mi-au modificat dobanda la un credit pe care il am la ei (la care conditia pt dobanda preferentiala era tot asta cu 700 de lei lunar).
    Raspunsul absolut genial: Pai nu recunoastem veniturile provenite din strainatate.
    Sah-mat.

  17. #41

    Hai sa vedem cum face ING in tara natala:
    Din start spun ca mi se pare normal sa platesti pentru niste servicii, intr-un mod sau altul. Adica nu ma astept sa am cont+card+card de credit pe ochi frumosi (nici n-ar fi cazul la mine).
    Eu platesc vreo 7 euro la 3 sau 4 luni. Nu mai stiu daca de 4 ori pe an sau de 3 ori pe an. Banii astia imi sunt luati automat din cont (un fel de abonament).
    In schimb, nu exista comision. Retrag de la bancomatul oricarei banci din orice tara (cu precizarea ca de la o alta banca poti retrage maxim 250 de euro pe zi)
    Platile cu cardul bieninteles ca nu au comision, transferurile bancare la fel, catre orice tara.
    Ideea e ca stiu clar cat costa serviciile bancii si nu exista costuri ascunse. X euro pe luna suna mai bine decat 0 taxa de activare, 0 taxa lunara, 1% la retragerea de la alt bancomat (minim 5 lei), 1% la transfer si alte tot felul de comisioane greu de memorat

  18. #42

    Cea mai mare prostie legata de ING e ca e banca olandeza si ING NL nu are treaba cu ING Romania.

    Din ce mi-a explicat doamna de la ghiseu, pe langa contul curent, iti poti atasa un cont de economii pentru care primesti si dobanda, in fuctie de suma, iar dobanda e impozitata de stat.

    In rest, plictisitor foc subiectul, drept pentru care vreau sa atasez ceva care merita atentia voastra :

    www.youtube.com/watch?v=M5s3_hH7y3E

  19. #43

    De fapt a venit momentul sa injuram ING si sa ne mutam conturile la alta banca !
    Ce folos ca au scos comisionul de retragere din Belize daca au majorat cursul de conversie valutara? In realitate vei plati la fel sau chiar mai mult decat inainte !

  20. #44

    Scuze de offtopic: Trump a lansat atacul asupra Siriei.

  21. #45

    Incercati n26.com/eu/ Iti deschizi contul online in aprox 15 min cu tot cu verificare (o sesiune video online cu un OP care iti cere date personale si face fotografii la acte). Am impresia ca aveti aceleasi comisioane precum restul europei adica se pisa pe tot ce exista in RO astazi iar de experienta nu vorbim

  22. Bine ca s-au gandit si ei sa scoata comisioanele de schimb valutar.

  23. #48

    Pt. cont de economii, mai tre sa treci pe la Anaf sa depui nush ce declaratii pt. dobanda?

  24. #52

    Au scos comisioanele, corect, au si anuntat asta intr-un e-mail. Ce au ‘uitat’ sa anunte este ca rata de schimb pentru valute este speciala si, din ce am calculat eu, include acele comisioane de 2% pe care le aveau pana acum.

    Singurul motiv pentru care as recomanda ING este HomeBank. In rest … e la fel ca orice alta banca.