Pentru că tot scriam că a trebuit să îi fac țâșpe analize copilului și mă declaram mulțumit de asta, pentru că e vorba de sănătatea lor, amândoi copiii mi-au făcut deja 3 viroze/gripe etc de la începutul grădiniței. Ultima și cea mai rea, cu tuse de rupea patul, s-a lăsat cu medic, antibiotice și stat acasă aproape două săptămâni.
Dar, undeva în sinele meu mic și reconfortat, m-am simțit atât de bine când am discutat azi cu o mamă de kinder de la grădi, care se plângea într-un grup de eleganți pantelimonezi, că vaccinurile anti gripale din ziua de azi sunt de rahat, că ea i-a făcut vaccinul copilului și tot s-a îmbolnăvit.
Pentru că e ceva normal să introduci un virus în organism și să te îmbolnăvești, dar mai ușor, ca să capeți imunitate împotriva virusului, să nu mai fii foarte bolnav. Ghinionul e că în unii ani, cum ar fi anul ăsta sau anul trecut, virusul își produce mutații rapide și tu te imunizezi degeaba. E ca și cum ai bea ceai de tei pentru Ebola.
Dar e bine să facem vaccinuri pentru orice tâmpenie.
Că nu costă mai nimic.
Nici cât un abonament la metropotam.
NOU
in Irlanda a fost de curand un scandal fioros legat de faptul ca BigPharma a folosit copii din orfelinate drept cobai pentru vaccinuri. Asta impreuna cu alte dovezi ca tot in aceeasi perioada multe orfelinate au avut o mortalitate iesita din comun.
Na, copiii mai si mor, mai ales atunci cand sunt vaccinati cu chestii experimentale…
NOU
Daca am fi oameni rationali si nu am fi condusi de sentimente acest lucru nu ar trebui sa fie o problema.Pentru bunastarea tuturor putini dintre noi trebuie sa sufere.Dar cum suntem egoisti si ipocriti sarim in sus si facem pe curvele virgine.
NOU
Articolul a fost recent publicat, dar se referea la o situatie de prin anii ’30, nu?
NOU
@vici osu: Franz Ferdinand a fost asasinat la Sarajevo! E razboi! Hitler e cancelarul Germaniei.
@caricatura: www.dailymail.co.uk/news/article-2650475/More-mass-baby-graves-Ireland-Prime-Minister-Enda-Kenny-orders-investigation-memorial-800-dead-babies-planned.html
NOU
@RobertD banuiesc CA COmentariul tau e valabil atata timp cat nu ai tu pe cineva care ar trebui sa fie cobai. In cazul ala o arzi pe ‘dar vai, vaccinurile nu sunt bune,nu ar trebui sa le facem, bla bla bla’.
Mai zi-ne de curve virgine.
NOU
@caricatura, da, povestea e mai veche, s-a aflat abia acum.
Iar despre experimentele cu vaccinuri pe care industria farmaceutica le face acum pe copii se va afla mai tarziu, e nevoie de timp sa se afle…
NOU
@vici osu: in principiu, e posibil sa ai dreptate, desi in SUA, Eu, Canada si alte tari civilizate chestia asta nu prea e posibila.
Despre un medicament studiat in Africa fara a se respecta regulile ce trebuiesc respectate in studiile clinice a existat un scandal chiar in urma cu citva ani. Deci da, pe alte continente lucrul asta e inca posibil.
NOU
@dufu apropos de stirea de ultima ora cum ca Hitler a ajuns cancelarul Germaniei, nu e ca si cum am fi aflat abia acum ca Jack Spintecatorul a fost evreu, nu? 😀
Abuzurile respective au avut loc in anii ’30, corect, insa daca abia acum s-a aflat de ele ar trebui sa nu le pomenim, pentru ca deja sunt prea vechi, ca nen’tu Hitler?
Oricum, tre’ sa recunoastem ca este delicioasa combinatia: industria farmaceutica a facut teste ilegale pe copii orfani (dintre care multi au murit), copii orfani pusi la dispozitie cu generozitate de catre Biserica Catolica, care ii avea in grija.
Cum isi dau ele mana, Biserica Catolica si BigPharma peste cadavrele copiilor, pentru progresul stiintei. Asa ceva… 😀
NOU
@vici osu: in principiu, astfel de abuzuri nu mai sunt posibile. Sunt niste reguli dupa care se desfasoara cercetarea clinica a medicamentelor si dispozitivelor medicale, sunt niste organisme care se asigura ca ele sunt respectate, e mai complicat (vezi si ce am spus mai sus).
@arhi: as putea sa scriu un post legat de utilitatea vaccinari chiar si in boli in care aparent este inutila, si un altul despre etapele prin care trebuie sa treaca un produs de investigat pentru a ajunge medicament sau dispozitiv medical. Avind in vedere ca am umorul si talentul de povestitor al adidasului stang de la piciorul lui nea_ilie, cititorii tai se vor plictisi probabil foarte tare. Si mai sunt si excesiv de arogant pe deasupra.
NOU
de putin aroganta nu a murit nimeni
NOU
Nu stiam ca metropotam are abonament.
NOU
Citeva consideratiuni lejere asa, dimineata devreme:
1.) vaccinul gripal te protejeaza contra gripei …. si cam atit. Ca romanii, care toata lumea stie ca se pricep extraodinar de bine la 3 chestii: fotbal, medicina si politica, de fiecare data cind racesc (respectiv cind sunt contaminati cu un virus, de oricefel ar fi el), incep sa racneasca ca au “gripa”, asta e partea a doua. In principiu, in medicina si in bolile infectioase gripa reprezinta o entitate aparte, cu niste simptome foarte clare si manifestari specifice. Sigur, si gripa in fond e tot o “viroza”, dar trebuie tratata separat de restul infectiilor respiratorii provocate de virusuri;
2.) exista niste virusuri numite virusuri paragripale, infectia cu aceste virusuri fiind insotita de simptome foarte asemanatoare gripei, de unde poate apare si confuzia. Inutil sa spun ca vaccinul nu ofera protectie impotriva virusurilor paragripale. Teoretic, poate apare o reactie de imunizare incrucisata, dar nu vreau acum sa intru in amanunte (scriu un raspuns la un post pe un blog generalist, nu un tratat de boli infectioase);
3.) sigur, virusurile gripale pot suferi mutatii. Insa in principiu acestea nu se produc chiar asa de rapid cum vedem in filme (azi s-a imbolnavit, azi virusul a suferit mutatii – de doo ori !!! – si a mai infectat catralioane de oameni in jumatate de ora). Mutatiile se produc in organismul celor nevaccinati, pentru ca la cei vaccinati virusul este eliminat destul de rapid din organism, datorita raspunsului imun.
4.) in principiu, nu toata lumea trebuie sa se vaccineze. Exista citeva categorii cu risc mai ridicat de imbolnavire a caror vaccinare este recomandata. Fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.
In principiu gripa este o boala prin care se poate evolua spre o lume mai buna. Sau spre o dimensiune mai buna. Una lipsita de durere, intristare si chin. Atit prin ea insasi, cit si prin complicatiile ei.
Acestea fiind spuse, fiecare procedeaza cum crede mai bine.
NOU
Clar ca noi in general stim mai bine decat doctorii/cercetatorii in virusologie …. ce mama lor de oligofreni needucati, ca nici nu stiu cum se da cu sapa.
Romanii sunt (din nastere) priceputi la:
1. Fotbal
2. Politica
3. Medicina
4 ………..
NOU
4.criticat oameni care cred ca sunt priceputi la fotbal, politica, medicina…
NOU
conform domnului Escu, e imposibil sa ai o opinie despre o problema medicala, daca nu esti medic. indiferent cat de simpla ar fi problema sau cat de mult ai citit/invata/interesat. practic, daca nu esti medic, nu stii nimic si trebuie sa iei de buna orice ti se spune. PENTRU CA SUNT STUDII, CUAIE!
NOU
5.salata de boef
NOU
@Arhi: nu. Conform d-lui Escu in situatii de genul asta e mai bine sa asculti opinia medicului indiferent de ce ai citit tu pe internet sau aflat de pe vichi. Pentru ca si internetul e plin de “priceputi” cu opinii foarte “pertinente. In principiu cind ai o problema la masina sau la instalatia sanitari acasa te duci la mecanic sau chemi un instalator, si il asculti, respectiv platesti pentru ca el are experienta si stie mai bine, nu? La medic ce plm, da-l incolo, ce daca a studiat 6 ani in facultate (pe banii mei coaie!!!), inca cinci rezidentiatul (pe banii mei coaie!!!), habar n-are, lasa, mai bine fac eu cum am citit pe internet, ca daca era bun, pleca de mult din tara.
NOU
conform domnului Ametcea, cand e vorba de corpul meu sau al copiilor mei, intai ma informez si eu. in mod extensiv. pentru ca medicul ala poate e prost.
NOU
Sa va bagati internetu’n cur bai! Ca de pe internet am vrut sa ma informez cum ‘mnezo’ se fixeaza un racord rapid pe teava de apa de la coloana principala si flexibilul de la robinet si iete-asa am inundat io alaltaieri baia de plutea cosul cu rufe. Ca deh, mai aud p’aci ca instalatoru-i scump. Adica ce, el stie si io nu? 🙂
Scuze de offtopic coane. Asta e din ciclul “nu faceti ca el”.
NOU
te documentezi pe forum de mamici?
NOU
@Arhi: da, exact despre asta este vorba. Daca tot ai internet, nu mai bine cauti tu informatii despre medic, pareri ale altor oameni care au mai fost la medicaul respectiv (in japoneza se numeste feed-back), cauti cine e cel mai bun in domeniu, si pe urma te duci la el in deplina cunostiinta de cauza? Dar nu, Cetin Ametcea nu tine seama de parerile altora. In schimb, se documenteaza pe internet despre presupusa boala, si-i explica el medicului despre cum e, ca poate ala e prost, ce plm….
NOU
da, pentru ca documentare inseamna sa cauti pe google. seems legit
NOU
Si atunci de unde? Revista femeia? Revista sanatatea?
NOU
Eu prefer un medic care a citit o carte anul acesta, decât unul care se laudă a a învățat tone de cărți, acum 30-40 de ani.
Congrese internaționale = Shopping
NOU
Si inca ceva: eu ca medic, daca copilul meu este bolnav, chiar daca in principiu pot sa banuiesc ce are, chem un doctor sa ma rezolve, in cazul de fata un pediatru. De ce? Pentru ca eu, ca medic care are experienta preponderent cu adultii, pot gresi. Si in ciuda perceptiei generale, un copil nu este un adult mai mic. Un pediatru care vede zeci de copii zilnic, care face garzi intr-o sectie de pediatrie are in principiu mult mai multa experienta decit mine.
NOU
dufu: si ce te faci cand medicul la care te duci e tampit?
*desi nici eu nu sunt de acord cu medicatia/diagnosticarea via internet, daca cineva iti zice “esti sanatos” si tu prezinti bube nasoale, ceva imi zice ca o sa il schimb pe cineva 🙂
NOU
6. Masini
7. Constructii / instalatii
NOU
@animal00: in principiu vezi ca am raspuns la intrebarea ta mai sus: cauti intai sa te informezi cu privire la medic. Sigur, daca vorbim despre o situatie in care te prezinti la o camera de urgenta, toata pledoaria este lipsita de sens, pentru ca atunci intr-adevar, totul se reduce la o loterie.
NOU
@Arhi
Imi cer scuze ca te-am suparat, nu era in intentia mea.
Doar o nuanta: sunt opinii (ale mele de exemplu) si opinii avizate (ale unui specialist pe domeniul respectiv).
Sa fim sanatosi.
NOU
poate am parut mai dur in raspuns decat trebuia. nu a fost cu intentie, eram la volan si am scurtat cat am putut
NOU
tot @animal00: intotdeauna, dar intodeauna, daca medicul iti spune “n-ai nimic, du-te…” fara sa aiba foarte multe dovezi in sensul asta, iar tu simti ca ceva nu-i in regula, e bine (nu e bine, e cel mai indicat) sa ceri si o a doua opinie, tot la unui medic, preferabil a unuia despre care ai aflat ca poate e mai priceput decit primul.
NOU
uitati-va ce tupeu au gospodinele sunt in stare sa se ia in gura cu medici doctoranzi, am vazut pe blogul vindecatorului cum il luau la intrebari ca de unde stie el cum se alapteaza un copil sau referitor la vaccinuri.
NOU
Nu e vorba că ştii mai bine decât medicul, e vorba doar că atunci când ştii că medicul primeşte comision din partea companiei de pharma pentru vânzarea de medicamente, ai un motiv foarte bun ca să nu bagi în propriul copil orice boabe/substanţe doar că zice medicul.
Plus alte experienţe de genul 5 medici: 5 diagnostice şi tratamente diferite.
Spune-mi la ce te ajută asta doctoratele şi şcolile lor? Care e mai bun? După care te rişti?
NOU
Presupun ca Michael Douglas n-a fost in stare sa se informeze cu privire la medic, de-aia a trebuit sa fie diagnosticat in afara SUA…
Google e foarte bun la documentare in domeniul medical; exista baze de date cu articole stiintifice, exista biblioteci cu acces platit, care contin si carti de specialitate, si documentare cu diverse interventii chirurgicale, exista adrese de contact pentru medici din afara care-ti raspund sau te indruma fara sa-ti explice ca tu, sigur, esti un idiot ca n-ai sase ani de medicina si x ani de experienta in spital, ca sa poti intelege sau ca sa ai dreptul sa te informezi complet ce se intampla cu corpul si viata ta.
Presupun ca, tot pe aceeasi logica a increderii depline in facultatea si anii de experienta ai cuiva, orice medic isi va cumpara bunuri imobiliare fara sa citeasca contractul de vanzare-cumparare si fara sa puna intrebari, fiindca notarul are facultate si stie mai bine; la fel si cand va face un imprumut la banca, cand va fi in proces de incredintare a minorului, cand va semna un contract cu arhitectul si firma de constructii pentru casa si in toate celelalte cazuri cand, stie toata lumea, e de-ajuns sa vina nea Gigel Meseriasu, sa spuna ca rezolva, tu doar trebuie sa-i dai suma X si sa nu-l verifici pe parcurs.
Sunt in viata si fara niciun handicap fiindca i-am cerut lui nea doctoru’ faimosu’, pe o spaga cat un salariu minim pe economie, sa-mi explice cum va decurge interventia chirurgicala; fiidnca n-a fost in stare sa-mi explice, m-am dus la Google si asta m-a salvat. E adevarat ca m-a ajutat si faptul ca atat cat am asteptat la nea doctoru’ faimosu’ pacienta dinaintea mea mi-a explicat cu ce handicap se alesese de la nea’ doctoru’ faimosu’ si felul in care-a fost tratata si uman si financiar de respectivul. N-am crezut-o initial, am crezut-o complet dupa ce-am iesit de la nea’.
M-am operat la un medic, ales fara sa stiu nimic despre el initial, care a fost in stare sa-mi explice ca la carte ce si cum si schema de tratament, fara sa-i dea prin cap ca pun intrebari de specialitate fara sa ma duca mintea, fiindca n-am sase ani de medicina. Dupa ce-am iesit de la primul consult in care am avut discutia mentionata mai sus, am aflat ca omul e printre cei mai buni specialisti in domeniu :). Alegerea a fost determinata in principal de faptul ca era in stare sa explice ce va face, nu de faima, ca faima avea si nea’ felceru’ cu diploma de medic.
Deci da, documentare serioasa inainte cand e vorba de chestiuni grave. Cand va exista o lege care va spune ca e ilegal pentru un medic sa se informeze cu privire la orice act intocmit de specialisti semneaza si medicii o vor si respecta, atunci pot sa indemne oamenii sa nu se mai intereseze pe cont propriu de ceea ce-i mai important: viata lor si a celor dragi.
NOU
Mai are Romania medici sau toti au plecat?
NOU
Vorbeste cu el pentru vaccinuri,
www.youtube.com/watch?v=6YcteE0u59c
NOU
Daca nu existau vaccinurile jumatate din pulirificii care imi citesc aberatiile in acest moment nu existau.
NOU
Mai mult de jumatate.
NOU
dar de ce scoți limba și ai un ochi închis?
NOU
efecte adverse de la vaccinuri
NOU
Poate ca ceaiul de tei chiar vindeca ebola. Nu vedeti ca acolo unde ebola e in floare lumea nu bea ceai de tei?
NOU
brb, ca dau o fuga la OSIM…
NOU
Iti dau si un nume pt. produs: Teibola!
NOU
Copchii din ziua de azi sunt tinuti in globul de cristal….imunitatea se formeaza mult mai greu.ca fapt divers,al doilea copil are o imunitate mai ridicata decat primul si nu neaparat din cauza experientei pe care o ai tu la facut copii.
NOU
bine ca acu 100 de ani traiau copii pana la batranete*. asta adca nu mureau pentru ca asa vroia doamne doamne
*undeva la 50 de ani
NOU
eu sunt copilul al doilea in familie si a mea imunitate e la pamant. dar sunt optimist si o admir cum atarna.
NOU
Cand e vorba de corpul copilului meu inainte ma informez eu apoi vb si cu medicul. NU imi dau corpul copilului meu pentru nu stiu ce vaccin experimental !
NOU
Romanul se pricepe la fotbal, politica, medicina si….. datul cu parerea. Vaccinurile mi se par o chestie cu doua taisuri. Daca nu ar fi vaccinurile inca ne-ar intepeni sau muri copiii de poliomielita, ne-ar muri de tbc osos si mai stiu eu ce boli; am face cate 6-7 copii sa ne traiasca 1-2.
Dar asta nu inseamna ca uneori vaccinurile sunt prea multe, au prea devreme sau chiar inutile.
Ca toate problemele vietii si asta e ambigua.
NOU
Eu am incredere in vaccinuri. Si asta de cind m-am trezit acum vreo 10 ani cu un coleg internat cu o tuberculoza agresiva, la putin timp dupa ce un angajat de-al nostru murise. De tbc. Colegul nu facuse armata (deh: parinti cu pile) si sarise peste vaccinul de la 18 ani. Eu, voluntar la Caracal, l-am primit. Sanatate si viata lunga celor de la Cantacuzino!
NOU
O singura mentiune: toti primim (sau am primit) BCG-ul la nastere. La 18 ani se face ceea ce in mediu asta al spagarilor, se numeste rapel.
Multumesc, nu-i nevoie de aplauze.
NOU
poate imi explicati voi unde am scris eu ca sunt antivaccin in general si nu vaccin antigripal. multumesc.
NOU
Eu mi-am expus parerea legata de vaccinul antigripal mai sus. Si cu asta ma opresc. Repet, nu tin o pledoarie pentru vaccinare, vorbesc din experienta din clinica cit si din cercetare si in principiu nu sunt pentru emiterea unuor pareri superficiale legate de subiect. Cu riscul de a ma pierde si pe mine.
NOU
well, nu, opiniile tale sunt importante pentru mine
NOU
Intrebarea de pe poza, Arhi, aia-i de vina. Copiii primesc multe vaccinuri si intrebarea aia are o mai mare legatura cu acele “multe vaccinuri” de masa , decit cu antigripalul din titlu.
NOU
Si fetele care nu faceau armata si nici facultate? Au murit toate de TBC? Cred ca mai degraba rapelul de la 18 ani se facea in ultimul an de liceu si colegul, cine stie din ce motive, l-a sarit.
PS. Eu nu sunt contra spagii (nu-mi place cuvantul, dar l-am folosit ca sa se inteleaga clar la ce ma refer) date medicilor si nici nu-i consider niste ‘spagari’. Cu exceptia cazurilor cand o pretind sau cand n-o pretind, dar o iau si nu-si fac treaba. Dar pe aia eu nu-i consider medici; aia sunt echivalentul lui nea’ felceru cu diploma de medic sau al lui nea Gigel Meseriasu care ciupeste si el un ban de la clientul nestiutor. Cei care isi fac meseria cum trebuie, cu respect si dedicatie fata de profesie si pacient, sunt medici/doctori, indiferent de faptul ca primesc o contributie suplimentara pentru efortul depus sau nu.
NOU
@MM: si fetele care n-au facut liceul?
Romania are cea mai mare incidenta a tuberculozei din UE. Oare de ce? Faptul ca jumatatea aia dintre noi care au buda in fundul curtii merg disciplinati la vot dupa cum le zice Dragnea nu inseamna si ca la fel de disciplinati stau la coada la doctor ca sa fie vaccinati.
NOU
Tuberculoza e boala saraciei iar in tarile dezvoltate vaccinarea a fost oprita. Desigur ca in Romania continua vaccinarea….
NOU
si uite-asa, l-am pierdut si pe ionut…
NOU
Vacciner, c’est mourir un peu
NOU
ce tare a fost asta:))
NOU
Dacă nu l-ai pierdut atâţia ani… 🙂
NOU
Vaccinul antigripal pe care îl administrez copiilor mei şi îl recomand e cătina cu miere dimineaţa pe stomacul gol. De când au început grădiniţa au avut toate formele (şi consistenţele şi culorile) de muci, dar nu a fost nevoie de antibiotic. Anul trecut, când încă nu le dădem cătină, am ajuns până la perfuzii.
NOU
Iar legatura intre vaccinul antigripal si antibiotic este….?
NOU
pai nu stii ca daca iti curge nasul trebuie sa iei antibiotic? plm, si cica mai esti si doctor. de-aia nu ma duc eu la spital, ca dau peste din astia ca tine. le ceri antibiotic, ca te doare capul si tusesti, si ei in loc sa iti dea, ca doar de-aia sunt doctori, sa iti dea medicamente cand ai nevoie, te iau cu prostii si te aburesc. asteptati spaga toti. huooo!!!
NOU
catina e tatal-lor, pentru asta, cel putin pot sa depun marturie. functioneaza. nu stiu de ce, nu stiu cum, dar e o planta miraculoasa. si mie mi-au dat la greu cand eram mic, si rezultatele se vad si acum. de exemplu, de cand cu toate epidemiile astea, gripa porcina, gripa aviara, ebola, boala limbii albastre, boala vacii nebune, eu nu m-am imbolnavit de nimic. ah, si nici bateria de la masina nu mi se mai descarca asa repede iarna.
NOU
Ma scuzati domnu’ Ahmet, nu-i nevoie sa detonati centura aia, ma retrag… (daca tot vorbim de stereotipuri…)
NOU
Ahmet e extremistul celalalt. Nimic natural nu e bun, se stie.
NOU
@dufu: cătina cu miere nu este un vaccin. Făcusem o glumă în care sugeram că această cătină(şi aici mă refer la fructele acelea mici şi portocalii) în combinaţie cu mierea ar putea fi un înlocuitor al vaccinului antigripal pentru că acest tratament natural ajută organismul să lupte mai eficient cu gripele şi răcelile. Cât despre antibiotic, de la o banală răceală cu mucozităţi abundente, din cauza unei suprainfectări a acestor mucozităţi, am ajuns cu copilul internat de urgenţă cu febră foarte mare, iar medicul mi-a recomandat antibiotic intravenos. Repet: comparaţia între vaccinul antigripal şi tratamentul natural cu cătină şi miere reprezintă o glumă iar nu un studiu ştiinţific în domeniul medical. E ok?
NOU
oh, snap, teroristul medical a explodat
NOU
Acum da, e OK. In principiu n-am nimic impotriva catinei, dar nu vedeam legatura intre vaccinul antigripal si antibiotic.
NOU
sir, poate v-ati ambalat putin, numazic. nu sunt idiot, imi vaccinez copiii si cred in asta. am 2 probleme, vaccinul antigripal si cel HPV. si am citit TONE de maculatura despre asta si am discutat cu mai multi medici. parerile sunt impartite, dar tendinta generala, cel putin la HPV, este de prudenta.
NOU
@Nae: Mi-a ramas de la maica-mea un borcan de 850 plin cu catina cu miere. Are f’o doi ani, deci probabil ca mierea e incatinita bine (sau catina e mieroasa…) Si ea zicea la fel, ca e panaceu universal. Da’ de doi ani i-a zis medicu’ ca daca mai ia, moare. Ceva tip II, diabet sau gen. N-o mai ia, au trecut doua sezoane si gripa n-a facut. Acu’ ori catina aia are bataie lunga, ori…
Io refuz s-o maninc, ca si asa gripa nu prea se lipeste de mine.
NOU
Vaccinul HPV este in principiu prea de putin timp in folosinta pentru a putea trage o concluzie pe termen lung. Si in acest caz prudenta este foarte bine venita.
NOU
@mircea de ce n-o donezi celor care au mai multa credinta decat tine in puterea Catinei-combinata-cu-miere?
Nu, nu e o aluzie fina, nici eu nu sunt credincios, numa’ zic. 🙂
NOU
Eu as vrea sa vad cum e cu catina aia in miere, ca am tot citit despre ea si ziceam sa produc si eu mai incolo, pentru impiedicarea aparitiei bolilor, Deocamdata am doar 19 nuiele de catina
Catina contine multa vitamina C, mai multa decat e in macese, iar tatal vitaminei C sunt goji.
Mai ieri am interceptat o discutie a unui mosh care zicea pe FB ca ar fi goji si la noi, in sat. Iar eu stiam ca alea sunt doar in Asia.
i.imgur.com/MWK55H8.jpg
O sa casc ochii…
NOU
Mamicile sunt experte in domeniu, se stieeee. Vrei sfaturi despre imunitate, scheme de vaccinare, alimentatie, programe scolare, metabolizarea grasimilor sau hidratarea talpilor? Mamicile sunt solutia, ele stiu mai bine decat doctorii si cercetatorii. Ultimele barfe despre care big pharma a dat spaga la guvern si a omorat triliarde de copii africani acum doua saptamani? Mamicile, aceste depozite nesfarsite de informatii si intelepciune, iti vor da raspunsul. Plus o recomandare de ceai naturist si o reteta de homeopate, ca sa nu faci boli si sa nu mai mori toata viata.
NOU
Dufule daca tot esti medic ce ar fi sa spui care este eficacitatea vaccinelor de gripa.
NOU
Mihai, daca tot esti canadian, ce-ar fi sa nu mai pui intrebari tampite?
Eficienta la ce categorie de varsta? Eficienta in ce sens, in sensul reducerii riscului de infectie, sau a reducerii riscului complicatiilor?
NOU
Eu inca nu am vazut vaccin gripal care sa scrie ca iti ofera o protectie 100% insa am vazut o pagina plina cu font 8 unde trebuie sa semnez ca stiu ca pot fi reactii adverese si ca nu voi da compania farma in judecata.
NOU
Mda
NOU
Vaccinurile gripale. Citeva idei
1) Procesul de productie ia in jur de 6 luni.
2) Tulpinile care sint in vaccin se aleg printr-un proces statistic si se intimpla sa existe greseli.
3) Vaccinul e “gratuit”. Firmele farmaceutice sint platite de guvern care apoi sint ofera vaccinul gratuit populatiei.
4) Thimerosal, compus pe baza de mercur e adaugat doar in vaccinurile multidoza si este inexistent in cele de unica folosire.
NOU
Dufule pentru tine par intrebari timpite, pentru cei de la CDC par intrebari pertinente altfel nu aveau o pagina web cu asa ceva:
www.cdc.gov/flu/about/qa/vaccineeffect.htm
NOU
Arhi, interlocutoarea ta de la gradi, este o mare fana Kknal D
:
provaccin.wordpress.com/2014/10/20/olivia-steer-n-ai-dreptul-la-opinii-medicale/
NOU
Poza ta e de le Kanal D sau poza lor e de la tine?
NOU
la fel de bine putea intervieva o pensionara, ca si alea au morisca la gura.
Eu inteleg ca fiecare om are dreptul la o opinie, dar faza e ca o sa ramana o singura opinie, neargumentata sau argumentata prost.
“Vaccinurile sunt periculoase, sunt niște produse fabricate din substanțe chimice, de sinteză, extrem de periculoase, care nu au cum să te protejeze. Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc.” vaccinurile sunt un mit la fel cum media de viata era 30 ani in epoca medievala cand nu existau. Chimice, de sinteza! really? din ce se fac oare medicamentele?
“Sunt studii, e adevărat nu populare, pentru că nimeni nu are motive să popularizeze aceste studii, care spun că-n laptele de mamă există anticorpi care se transferă copilului. ” studii macatias? toata evolutia se bazeaza pe chestia asta. Articolul arata doar ce credule sunt doamnele astea.
NOU
Io îmi fac vaccin antigripal de două ori pe an primăvara și toamna, chiar azi am făcut. Mi-a recomandat medicul din spital unde mergeam des din cauza răcelilor repetate. De vreo 4-5 ani de când iau antigripalul nu mai am probleme, deci recomand. Multă sănătate