Stați, nu vă grăbiți, că știm toți că acum nu s-ar vaccina nimeni, Pfizer, Moderna, doar ce e mai bun pentru suflețelul nostru,

Dar țineți cont că corona nu va trece nici anul ăsta, nici anul viitor, pentru că planeta nu are cum atinge masa critică de vaccinare simultan, așa că, pentru a ne păzi, sunt aproape sigur că, la un moment dat, va trebui să ne cumpărăm singurei vaccinul.

Și aici vine întrebarea mea, cumva adusă la lumină de presiunile pe care le fac și rușii, și chinezii, ca UE să introducă zemurile alea ale lor în circuitul de vaccinare public.

V-ați vaccina, de bunăvoie și nesiliți de nimeni, eventual pe banii voștri? Da sau nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

73 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu.

  2. #2

    Deja am făcut-o, cu ăla chinezesc. Îl înțeleg mai bine pe vecinul chinez, mai ales când fluieră sau strănută. 🙂

  3. #3

    daca tuplina britanica sau indiana nu exista, pandemia ar fi disparut. Eu zic ca daca chiar va fi un val 4, va fi mai mic ca al treilea

    • #4

      sau mai mortal decat toate la un loc, c’asa-i in tenis

    • #5

      @Zedicus te rog sa ma faci si pe mine sa inteleg logica ta, ca imi ca cu 404.

  4. #6

    NU. Ce au patit cei din insulele seychelles spune multe despre calitatea vaccinurilor rusesti si chinezesti.
    Am tot spus ca tarile din Asia si Africa nu pot sa decida ca poti sa intrii in tara pe baza de certificat de vaccin pentru ca sunt foarte multi turisti rusi si chinezi (rusi prin Egipt, chinezi prin Thailanda) si nu poti sa te pui rau cu aia sa le zici ca nu ii primesti vaccinati fiind ei cu vaccinuri “nationale”.
    De asta ne trebuie test PCR pe acele meleaguri, ca nu sunt nici aia toti prosti si vanduti rusilor sau chinezilor.
    O sa investesc 20-30 de dolari pe vaccinul Pfizer cand o sa o fac pe banii mei.
    Sa fie primit.

    • #7

      Nici nu tre’ sa mergi pana in seychelles ca sa vezi ce bune sunt. Vezi peste gard in serbia. Saracii s-au organizat si erau la un moment dat de 3 ori mai sus decat UE la rata de vaccinare, si ce sa vezi, rata de infectare acum ii tine in top.

    • #8

      Si la unguri s-a intamplat cam la fel, doar ca la ei a fost mai mic procentul de vaccinuri “extracomunitare”.

    • #9

      @andreig cine te-a mințit că a fost mic?

  5. #10

    Decât gratis cu alea rusești sau chinezești, mai bine pe banii mei cu celelalte. Chiar și AZ

  6. #11

    Da, daca e aprobat de institutiile care se ocupa cu asta atunci cine sunt eu sa spun ca ala american e bun si ala rusesc nu e. Repet, daca ambele sunt omologate si aprobate de comisia europeana de sanatate sau cine se ocupa de vaccinuri la nivel UE

    • #12

      Teoretic sunt de acord cu tine: daca autoritatile aleg sa le omologheze si daca o fac intr-un mod corect (ma gandesc ca acum se autorizeaza destul de mult la presiune, in urgenta) n-ar trebui sa am o reticenta. As mai fi influentat si de datele statistice adica de ce protectie ofera si bineinteles de latura financiara.
      Momentan la preturile vehiculate pe piata sunt ok si mi-as permite pentru mine si familie vaccinurile din grupa deja omologata. As mai putea spune ca eu am o reticenta in a finanta fratele sovietic, iar partenera mea este clar discriminatorie cand vine vorba (vorba ei) de “orezari”.
      Asadar este foarte posibil sa nu ne vaccinam cu cele doua variante.

    • #13

      Dă o geană și la statistică…

    • #14

      Esti roman, cum adica sa nu te pricepi la vaccinuri?

    • #15

      @V, nu stiu ce sa spun, daca noi romanii ne pricepem sau nu la vaccinuri.
      Dar am auzit ca prin Slovacia a fost omologat un vaccin si s-a primit cu totul altceva.

  7. #16

    Hell NO

  8. #17

    Nu, daca e musai mai fac o tura de astra zeneca in saracia mea.

  9. #18

    LOL NU.

  10. #19

    Nope! Cele mai cretine nații pe planetă au vaccinul propriu că-s mai șmechere. Nu, mersi.

    • #20

      Să-nțeleg că cei care mi-au dat cu roșu iubesc comunismul rusesc sau chinezesc? 😀 😀 😀

  11. #21

    Nu

  12. #22

    Atata timp cat sunt aprobate de ceva autoritati medicale din tari cum ar fi japonia, australia etc, da, m-as vaccina.

    • #23

      Idem. Daca protejeaza macar impotriva formelor grave…..tot e bine.
      Daca nu eram in UE, ne bucuram si la astea.

  13. #24

    Sigur ca nu m-as vaccina nici cu vaccinul rusesc : www.france24.com/en/live-news/20210428-brazil-says-russian-covid-vaccine-carried-live-cold-virus, nici cu cel chinezesc: www.dw.com/en/coronavirus-confusion-over-efficacy-of-chinese-vaccines/a-57181029.
    Asta pentru ca eu pot alege.
    Pentru cei care nu pot sa o faca, cred ca orice varianta e preferabila.

  14. Eu, unul, voi aștepta să văd cum e treaba cu imunitatea la vaccinul pe care l-am făcut, cât durează, dacă se face și a treia doză etc. Acum nu se știe nimic sigur.

    Ca să răspund strict la întrebarea ta: eu unul, aș merge pe același ser cu care m-am vaccinat și anul ăsta. Dacă el un va fi disponibil la un moment ulterior, mă voi orienta atunci, în funcție de eficacitate/efecte adverse etc. Despre cele doua vaccinuri în chestiune, nu am date suficiente și nu mă pot pronunța.

  15. Dacă am de ales între a nu mă vaccina și a mă vaccina cu un vaccin mai nesigur, aleg vaccinarea.

    Dacă am de ales între a aștepta un termen relativ scurt (o lună – două) pentru un vaccin mai bun (mi s-a întâmplat recent, disponibil Astra Zeneca, dar într-o perioadă scurtă eram destul de sigur că am opțiune mai bună), voi alege, foarte probabil, să aștept.

    Cred că oamenii nu înțeleg diferența între certitudine și risc, și între grade de risc – dacă nu te vaccinezi ai o mare probabilitate să iei un virus și un risc mai mare să pățești ceva. Dacă te vaccinezi, ai, potențial, niște riscuri, dar acelea probabil sunt mai mici. Chiar și de la state totalitare.

    F.E.A.R. = False Evidence Appearing Real.

    Ne e frică de teroriști, rechini și avioane, și murim de diabet și boli de inimă.

    • #27

      Pentru generatia mea, F.E.A.R. ramane First Encounter Assault Recon.

  16. Dacă tot e pe banii mei, mi-aș mai lua două rânduri de Pfizer. M-am obișnuit cu el, mahmur o zi și apoi trece…

  17. #29

    Depinde. In principiu, pentru mine e vorba despre cum joaca in general tarile astea doua si cum au jucat in pandemie si nu numai.

    In situatia actuala in care am avut acces la altceva, In nici un caz. Insa, situatia se schimba cand nu am alta alternativa si nu am nici timp disponibil sa mai astept. Si aici vorbesc despre orice tratament nu neaparat covid. In situatia in care evaluez ca e un risc foarte mare ca sa-mi pun familia in pericol si nu am absolut nici o alta alternativa, sau ala e singurul treatment la care am acces si trebuie sa incerc sa imi salvez familia, DA. insa de principiu nu as folosi cacaturile lor decat daca daca aia e singura varianta.

  18. #35

    Nu. Din fericire sunt cipat complet

    • #36

      Geaba dati minusuri ca tot cipat complet raman si tot nu m as vaccina cu vaccinuri produse in țări in care cercetarea medicală nu e transparenta.

  19. #37

    M-as vaccina doar daca situatia ar fi dramatica, si nu ar fi disponibile celelalte vaccinuri.
    As prefera o eficacitate de 50%, decat 0.

  20. #38

    Ma vaccinez cu Pfizer gratis. Pe banii mei nu fac a treia doza (daca va fi cazul).
    Nu ma vaccinez cu din alea chinezesti sau rusesti.

    Dar daca n-ar fi disponibil Pfizer, as face Moderna… sau chiar Zeneca sau Johnson. Sau ce-o mai aparea prin UE, ca am inteles ca mai sunt niste vaccinuri gata sa intre pe piata (francezii au si ei niste interese, ca n-au reusit sa se infiga la cascaval in prima tura).

    Cea de-a treia doza, sau chiar vaccinarea anuala, suna a metoda de facut niste bani grei pentru companiile producatoare de vaccinuri. Imi inchipui ca e un lobby masiv in SUA, UE, si pe la altii cu bani, ca trebuie cumparate miliarde de doze.

  21. #39

    Am ras. Cat timp cumpar telefoane, console de jocuri si in general produse de la branduri de incredere, de ce cacat m-as zgarci la vaccin? O sa aleg mereu vaccinuri dezvoltate si testate in vest.

    • #40

      Telefonul produs in China nu ți afectează sănătatea mai mult decât unul produs in Italia. Pe când laptele praf cu melamina (substanță toxică) produs in China și exportat chiar și în Europa posibil sa o faca. Și asta e doar cel mai recent exemplu.

  22. #41

    Pleaca ai lor, vin ai lor, voi ramaneti de decor.

  23. #42

    Daca exista studii independente (sau cel putin facute si publicate de tari care nu-i pupa aiurea) care sa arate ca functioneaza, care ar fi efectele adverse, rata deceselor, etc. (si informatia e in mare de bine), atunci da. Daca singurele studii si statistici sunt ale lor, nu. Nu ca ar fi singurele tari care ascund sau modifica informatia, dar orisicat.

  24. #43

    Nu as continua sa fac doza anuala. Se spune ca odata introdus organismul cu virusul, prin prima doza de vaccin, acesta are o memorie si va stii ce sa faca. Daca ar fi situatia dramatica, nu m-as vaccina cu cel chinezesc, dar cu cel rusesc da.

  25. #44

    Ca sa nu fie neclaritati, azi am avut rapelul, Pfizer.
    Parerea mea despre vaccin:
    Nu l-am facut din frica – la varsta si starea mea medicala sunt practic in afara riscului.
    Nu l-am facut datorita faptului ca am “incredere” in ce s-a comunicat oficial pe subiectul COV – am trecut in 2020 prin niste situatii in care, daca virusul era 50% asa de CONTAGIOS cum se “promoveaza” in media, clar nu scapam de infectie iar daca l-as fi luat si ar fi fost asa de RAU cum se spune ar fi trebuit sa mor de vreo 3-4 ori pana acum. Asta e experienta mea si vorbesc doar in nume personal, sunt convins ca exista oameni care au patit-o rau de tot sau chiar fatal, dar politica de “comunicare” pe subiect a autoritatilor ma face sa nu am incredere in tevatura din jurul subiectului.
    Nu l-am facut nici fiind “convins” de argumente si date stiintifice – din simplul motiv ca NIMENI pe lumea asta nu are inca datele sa inteleaga pe deplin cum functioneza boala asta si nici sa argumenteze fara o marja de eroare pe marginea acestui subiect. Nu e vorba de rea-vointa, e vorba DOAR de timp, nu a fost timp pentru nimeni sa culeaga suficiente date ca sa intelegem 100% cum functioneaza COV.
    Nu l-am facut nici din vreo incredere in bunele-intentii ale unei companii gen Pfizer/Moderna sau ale unei tari gen SUA/UK – imi este CLAR ca nici SUA/UK, nici China si nici Rusia nu imi vor mie binele. Si nici ca SUA ar vrea “binele” Romaniei mai mult/putin decat China sau Rusia. Toti vor sa faca BANI si, ca urmare, intotdeauna vor dori sa ne “vanda” ceva scump sau sa “cumpere” ceva de la noi ieftin. Dupa acea tranzactie, nimeni nu isi va aminti cine suntem si cum ne cheama.
    Ca sa rezum, am facut vaccinul (in lipsa argumentelor pe temele de mai sus) pentru ca este singura decizie logica, varianta cealalta fiind sa nu fac nimic. Practic am ales solutia care imi inchipui eu ca este mai putin rea dintre doua variante despre care am date insuficiente.
    Ca sa raspund la intrebare, la modul cum stau lucrurile acum: pe banii mei – NU; pentru copilul meu – NU.

    • #45

      “Nu l-am facut nici fiind „convins” de argumente si date stiintifice – din simplul motiv ca NIMENI pe lumea asta nu are inca datele sa inteleaga pe deplin cum functioneza boala asta si nici sa argumenteze fara o marja de eroare pe marginea acestui subiect. Nu e vorba de rea-vointa, e vorba DOAR de timp, nu a fost timp pentru nimeni sa culeaga suficiente date ca sa intelegem 100% cum functioneaza COV.”

      Bai pl bleaga, in medicina nu exista conceptul de 100%, toti vad pe unii ca mancati cacat cu argumentul asta.

  26. #46

    M-aş înțepa cu orice înseamnă vaccin pe bune. Adică ceva care chiar te imunizeaza impotriva bolii.
    Până acum, ghinion, nu există aşa ceva, sunt doar niște paliative cu durată de 6 luni, deci nu-s vaccinuri, e doar o formă de îmbogățire a Big Pharma şi atât, ca şi la anti-gripalul care trebuie repetat anual, când Polidinul te punea pe picioare in 24 ore, dar pt. că era prea ieftin şi eficace a trebuit să fie anulat!!!!

    • #47

      da, conspirația Polidin e inca vie in memoria noastra

    • #48

      Astia de o ardeti cu POLIDIN, voi stiti despre ce vorbiti? Dupa cum spunea unul din medicii care au lucrat la productie, au facut vaccinul si apoi sau pus pe testat sa vada la ce e bun. Adica voi comparati un produs din 1965 dintr-o tara rupta la momentul respectiv de lumea stiintifica mondiala cu ceva facut 55 de ani mai tarziu.

    • #49

      septimiu, nu e vina lor, e vorba de incultura, cunostinte ciupite de la tv si de pe siturile de click aici. oamenii nu au informatie, asta e tot

    • #50

      Bai, numai cand aud de Polidin si incep sa am o jena la mers de parca as fi din aia de-ai lu’ Maithun. …..Terminati cu tampeniile!

    • #51

      un produs de nivelul polidinului n-ar mai fi aprobat in prezent nici in rusia sau china pentru export in africa.
      standardele actuale de siguranta pentru vaccinuri sunt principalul motiv pentru care institutul cantacuzino nu mai produce si nu nici nu va mai produce vreun vaccin.

  27. #52

    DEPINDE, dacă- administrat cu seringa, da, dacă-i cu AKM-u’, nu.

  28. #53

    Eu m-am vaccinat, ca un barbat adevarat, cu AZ. In plina campanie de intoxicare de tromboze, belele, aoleu fugiti ca dracul de tamaie. Deci da.. m-as vaccina cu orice.

  29. #54

    Doar că nu a fost conspirație, pariu 100% că şi tu ai beneficiat de efectele lui, fiind deja senior, deci a renega tot ce ne-a scos din boli, in trecut, Polidin, Moldamin, Piramidon etc, vaccinuri de la Cantacuzino, sigure şi pe viață, înseamnă că pur şi simplu ți-e ruşine de trecutul tău!!
    Acele medicamente chiar au existat si, datorită lor am ajuns fara autisme şi alte afecțiuni grave la vârste cât de cât…….. valabile!

    • #55

      cristi, habar nu ai despre ce vorbesti, ma scuzi ca iti spun. daca dai google polidin si intri pe linkuri curate, gen Wikipedia, o sa afli ce era de fapt polidinul si la ce ajuta, de fapt. ma schimba canalele

    • #56

      Moldaminul este o forma de penicilina retard (ma rog, se mai numeste si depot, mai corect). N-are nicio legatura nici cu piramidonul, nici cu polidinul.
      Polidinul era un poli-lizat bacterian ce ducea la o crestere generala a imunitatii, nu oferea imunitate pentru ceva anume. Cat de eficient ar mai fi fost in perioada actuala, nu stiu.

    • #57

      probabil mureai instant, de la cytokine storm:)

    • #58

      Pe mama a salvat-o un autovaccin bacterian, produs de Institutul Cantacuzino, de la amputarea unui picior infectat cu un stafilococ rezistent la antibioticele disponibile atunci in tara. Se intampla cu vreo 33 ani in urma, chiar inainte de revolutie. Un prieten si-a ameliorat alegiile puternice tot cu niste injectii produse de Cantacuzino. Nu stiu daca mai sunt in stare sa produca asa ceva. Despre polidin sau moldamin imi aduc aminte ca le uram. Habar n-am cat erau de bune. Dar stiu sigur ca institutul a salvat multe vieti.

  30. #59

    Nu cu cel rusesc. După același principiu mă ghidez nealimentand niciodată de la Lukoil. Știu , sunt nebun, dar rușii mă doare. Chinezării mai cumpăr însă nu pe cele de proastă calitate.

    • #60

      idem

    • #61

      Si de la SOROCAR, ROMPETROL, OMV tot de la rusi cumperi. Bine sorocar aia sunt mai nou anti rusi ca sunt pro turci. MOL banuiesc ca isi ia benzina din platformele de foraj de pe lacul BALATON.

  31. #62

    Nu m-as vaccina cu chestii de la dubiosii aia.
    Rusii care recent bagau populatie la bulau de-a valma, nevinovati, ca sa aiba sclavi sa construiasca realizarile socialiste.
    Chinezii sunt avansati cu transparenta datelor cum era URSS in vremea dezastrului de la Cernobal, lasa mai bine nu

  32. #63

    Pe bani in nici un caz.
    Dar acum depinde si de pret , asta de la Astra Zaneca ar fi cel mai ieftinache din vest ,deci mai multe sanse sa il fac pe asta.

  33. #64

    Nu! Poate doar daca ar fi ultimele de pe lume si n-ar conta faptul ca ai face cocktail , desi nu sunt studii care spun ca da sau ca nu. In schimb, am inceput cu Pfizer si sper sa o duc tot asa si chiar de-ar fi pana la 2-300, maxim 500 lei / doza / an. Pana la urma stii cum e… pentru sanatate dai oricat.

  34. #65

    Am avut covid si sincer m-as vaccina si cu pisat de vaca daca s-ar dovedi clinic ca are efect.(in india nu prea are efect dar se intelege ideea)
    Virusul asta e dracu pe pamant.

  35. #66

    Nu, m-as transforma intr-un fel de antivaccinista :))

  36. #67

    In scenariul in care altele nu sunt disponibile:

    China – nu.
    Rusia – poate la versiunea 2-3 incolo. Versiunea asta au scos-o cam grabit pe piata.

  37. #68

    Cum evit Lukoil asa voi face și cu Sputnik 🙂 noi sa fim sanatosi

  38. #69

    Dacă ar fi aprobate de ceva autorități medicale în domeniu europene sau românești, dacă celelalte nu ar fi disponibile, sau ar fi disponibile mai peste 1 an încolo sau ar fi disponibile pe bani mulți (de la 500-1000 euro în sus), în funcție de situația pandemică și starea mea de sănătate de la momentul ăla aș lua în calcul și vaccin chinezesc sau rusesc.

    • #70

      vor fi disponibile la discretie vaccinuri occidentale la preturi pana in 20 de euro.

  39. #71

    Raspunsul ar fi DA, ca sunt in aceeasi barca. Nu arunca in piata ceva ce ar putea avea efecte diferite de celelalte. Astra si-a cam luat portia de refuz pe piata si ma gandesc ca e un exemplu financiar de asa NU, pentru celelalte companii. Si totusi trecand prin boala nu tocmai asimptomatic, cu anticorpi pentru minim 3 luni si o imunitate celulara pentru minim 8 luni, exceptand limitele liberei circulatii si alte drepturi, de ce as face-o?

  40. #72

    Nu. In primul rand, nu am incredere in eficienta celui chinezesc, e simplu. Daca mai apar noutati asupra subiectului, mai discutam atunci. Iar la cel rusesc raspunsul e chiar mai simplu: nu as da niciodata bani pe un produs rusesc, de orice fel, deoarece nu am nici un motiv sa ii ajut in a-si dezvolta economia cu nici macar o centime.

  41. #73

    1. Nici măcar rușii nu se vaccinează cu Sputnik. Pe lângă faptul că nu vorbim despre un singur ser, calitatea vaccinurilor din familia (?) Sputnik variază atât din punct de vedere calitativ, cât și chimic. Deci, nu știi ce bagi în tine, ca la drogurile contrafăcute.
    2. Vaccinul chinezesc este atât de ineficient, încât este ca și cum nu l-ai avea, a se vedea situația din Chile, cu 80% din populație vaccinată și un val 3 îngrozitor.