Anul trecut, prin noiembrie, împreună cu un grup select de seniori, ne-am gândit că ar fi o idee bună să ne unim familiile de revelion, pe la vreo pensiune bucovineană. Nu, nu în ardeal, ardelenii nu știu să gătească. Dacă nu e gulaș, restul e dulce și înecat în grăsime. Dar, nu-i așa, trebă cu pălincă.

În fine.
Ideea e că nu am găsit nimic. Oameni buni, nimic. Cu vreo două luni înainte de revelion nu era o iota de pensiune cât de cât decentă, ca să o putem închiria. Da, am fi găsit în bulgaria sau chiar și Austria. Bănuiesc că la același preț, dar nu aia e ideea.

Prin urmare, ce pensiuni știți prin Bucovina? De preferat spre Suceava, Mitocul Dragomirnei, gen.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

90 comentarii Adaugă comentariu

  1. Zilele trecute ii spuneam domnului meu sa incepem sa ne gandim la Revelion :)) Ca iar ne apuca 31 decembrie pe strazi sau acasa la un Activity. Am prieteni care au fost la pensiunea Beatrice in Vatra Dornei si o recomanda!

    • #2

      Ati inceput cam tarziu, ar fi trebuit sa incepeti cu “gandirea” din Iunie.

    • #3

      Eh, asa sunt romancele. Frumoase, gospodine….dar au o problema . Sa nu le prinda revelionul pe strazi

    • #4

      În Dorna am mancat la Casa Bucovineana de vreo 40-50 de ori. De fiecare data mancarea a fost buna. Nu excelenta, dar buna. Si din ce am vazut, e ok sa iti aduci bautura de acasa. Nu ca ar fi scumpa bautura la ei, dar unii au preferat sa vina cu petul de visinata in traista. Si asta intr-o zi normala, nu de Revelion. A, si fac panine de casa in cuptor de caramida. Excelenta.

    • #5

      Ideea de a juca “Activity” cu Sabina suna mult mai bine dacat orice pensiune :D….asa….”la cumpana dintre ani “

    • @Apa Rece ma descurc foarte bine la vorbit si la mimat, la desen sa nu ma pui :))

    • m-as baga si eu sa imi mimezi ceva…

  2. Iti inchiriez apartamentul. E la bulevard!

  3. #11

    nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu “inecat in grasime”. trait 30 de ani acolo, departe de a fi un pattern.
    sa vorbesc cu soacra, zona suceava, casa ca pensiunea, interzis calcatul pe bec :))

    • #12

      am si eu soacra, multumesc:)))

    • #13

      eh, glumeam. de vatra dornei am auzit lucruri bune

    • #14

      Ardelenii fac un fel de supa din lăptuci, peste care varsă o omletă îmbibată în grăsime de porc. Si asta e delicatesă pentru zile mari..

    • #15

      @Dani Corban – mancare ardeleneasca pentru olteni = orz pentru gaste… 🙂

    • #16

      A fost si el prin Banat si crede ca in tot Ardealul se gateste la fel.

    • #17

      @m00 la puterea tz: iar ti-au lasat lesa lunga si ai ajuns la calculator. Ntz. ntz, ntz…

    • #18

      Mancare ardeleneasca: Supa de salata.
      Rest my case!

  4. #19

    Popas turistic Bucovina, am stat 12 zile a fost superb

    • Subscriu, e foarte misto. Din cate am inteles, acum exista si piscina. Ultima data am stat acolo acum cativa ani, atunci nu era. Recomand ciulamaua de galbiori (sau galbiori cu smantana, nu mai stiu exact cum e in meniu, dar e cu galbiori sigur 🙂 )

    • Tuma ce recomandasem si eu mai jos 🙂
      Daca nu citesc comentariile 🙂

    • #22

      jules, o sa invete alde lospa sa zica “tuma”

  5. #23

    Cei din Bucovina unde merg de revelion?

  6. #27

    padurea de smarald – agapia.
    Am facut revelionul acolo acum ceva ani.
    Proprietarul este vanator, asa ca am avut mancare pe masura si in noaptea de revelion in loc de artificii am tras cu pusca.
    A fost fun

  7. #28

    Popas turistic bucovina, dar e scumpel.
    Popasul Domnesc Voronet, mancare excelenta .
    Pensiunea El Quatro -Voronet (mancare super buna)
    Casa Humor – Gura humorului (cam retrasa, dar o bucatarie buna)
    Pensiunea Vranis CAMPULUNG M.-mancare spre Ok, dar e un excelent punct de pornire catre Rarau, Palma etc.,iar cazarea e de cinci margarete.
    Si mai sunt vro 20 daca ai timp sa cauti…

  8. Aproape de manastirea Sucevita: popas.ro/#/prima-pagina/
    Alege vila B care e perfecta pentru mai multe cupluri. Si e mai retrasa fata de restul. Am fost acolo acum multi ani si a fost bine.
    Restaurantul e cel putin decent si oamenii super de treaba. Nu am mincat ceva sa nu-mi placa acolo.
    Si daca vrei sa faci o vizita in Ucraina, granita e cam la 20 de km 🙂

    ps: daca recomand locul asta inseamna ca merita aruncat un ochi pe acolo. Chiar daca preturile sint ceva mai mari.

  9. Ca acasă, nu e nicăieri 😀 , ce bine de voi că aveți posibilități și nu știți unde să mergeți, la mine e invers 🙁 .Multă sănătate

  10. #32

    Fiind din Suceava, ma enerveaza la maxim ca trebuia sa incep sa imi caut pensiune inca de prin septembrie-octombrie daca vroiam sa gasesc ceva decent. Plm, mai sunt 3 luni pana la revelion, se pot schimba multe, plus ca ma enerveaza si oamenii care fac asa mare caz despre revelion, e ca la ziua de nastere, dupa o varsta nu mai trebuie facut mare caz.

    Asa ca nu prea pot sa iti recomand pensiuni, ca de obicei ce am gasit a fost last minute si ori ceva de la Directia Silvica luata pe cunoscut cineva, ori ceva gen casa mai veche transformata in pensiune (dar cu mancare si gazde bune, insa nu mai am vreun nr de telefon).

    PS: totusi, daca mergi in Bucovina, nu vrei ceva la munte, eventual sa te dai cu schiurile prin Humor sau Campulung si nu la deal la Dragomirna?

  11. #34

    Anul trecut am facut cum doresti tu sa faci acum. Vorbit din timp, luat din timp, platit din timp. Urmarea, de revelion am stat la munte, langa partie, in noroi, la plaja. Am zis ca de anul asta o sa astept pana in ultimele zile sa vad daca ninge si doar asa ma mai duc la munte. La banii pe care i-am dat ma duceam si stateam la tara luni intregi ca a fost la fel: iarba si noroi,

  12. Vara asta, prin August, am intrebat asa intr-o doara, mai multi prieteni, “Ce facem de revelion?”. Bineinteles, toti au luat-o ca pe-o gluma si au inceput sa rada. Deh.. afara erau aproape 40 de grade si noi ne coceam la soare.. nimeni nu voia sa se gandeasca la revelion. Acum multe chestii deja s-au luat.

    • #36

      ceea ce e stupid, mi se pare ca se da mult prea mare importanta revelionului

    • #37

      daca o luam asa, importanta pute si la craciun, zi de nastere, nunta de argint, revelion, zi nationala, mos nicolae, paste etc. omul are nevoie de evenimente, accepta si basta. e absurd dar are un sens.

  13. eu mi-l fac in 2014. Il termin in 2015 de facut.
    Imi ia mereu un an, nu stiu ce am. poate nu il fac eu bine?

  14. #39

    www.casabunicilor.com/.. am fost acolo acum 3 sapt … superb

  15. prin Voronet si Gura Humorului (si zone invecinate) sunt multe pensiuni frumoase si cu servicii excelente. Casa Elena din Voronet mi-a placut parca mai mult, pentru ca are domeniu interior, cu cladiri separate pentru camere, loc de joaca pentru copii destul de ok, restaurant foarte mare si bine aranjat.

    • #41

      Casa Elena este OK. Am fost in urma cu cativa ani. Sper sa nu se fi schimbat… mie mi-a placut. Oricum, poti sa inchiriezi una sau mai multe casoaie (gen apartament) si dispune de cam tot ce-ti doresti pentru un revelion, teren de joaca, distractie, bucatarie moldoveneasca, foc de tabara, gratar, sauna, partie de schi in apropiere etc.

  16. #42

    no .. fa-l la Cluj ! ii fain si daca deschizi bine urechile vei crede ca esti in Ungaria.

  17. #46

    Pensiunea Lulu de langa Moldovița? Mi-a plăcut când am fost ultima oară, acum cam mulți ani.

  18. www.la-roata.ro in Gura Humorului. Am stat acolo vara asta si a fost super. Singura chestie nasoala e ca trebuie urcata o bucata cam abrupta de vreo suta de metri, bucata de drum aflata intr-o stare jalnica. Am auzit ca si casapoveste.ro este faina, in Campulung Moldovenesc.

  19. #50

    fost de 2 ori la Poiana de Vis – Sucevita.
    cazare decenta, curat, plimbare cu sania, colindatori, -18 grade afara, ceva sarbatoare locala cu Stefan cel Mare si prietenii lui pe cai mari si misto si ultima parte :
    mancare multa si buna de pleznesti pentru ca nu te poti opri – ziua si kilu pus pe burta.

  20. #51

    nu stiu unde, dar stiu cand

  21. #52

    casapoveste.ro/

    Scump. Scump rau. Dar super frumos, oamenii sunt de calitate. Iar mancarea, mancarea este incredibila!

  22. #53

    Popas turistic Bucovina, pe langa manastirea Sucevita. Este super ok, preturi putin cam mari, dar in ultimii 2 ani au investit foarte mult si acum chiar arata bine. Restaurantul are mancare excelenta, ai 4 vile de inchiriat, piscina, spa, etc.

  23. #54

    Arhi, depinde de gospodina. Am petrecut si eu mult timp pe acolo in copilarie (3 luni pe an, toata vacanta de vara an de an).
    Nu au foarte multe mancaruri dulci, dar alea pe care le au sunt ciudate. De exemplu in supa de rosii sau ardei umpluti se pune zahar. Se face mancarea, se servesc in vase adanci (inclusiv ardeii umpluti) si inainte de servire le toarna cate 2 linguri mari de zahar, wtf?:))

    Supele/ciorbele in schimb sunt dementiale, “levesh”. Au krumpli-leves (de cartofi), kaposto-leves(de varza), posuit-leves(de fasole), in care toate se pune lapte si sunt acrisoare. Bine, eu faceam misto pe atunci, pisat-level, cacat-leves, ca toata ziua asta mancam, dar acum le duc dorul.:)

    Iar gombots de la ei n-au nicio treaba cu porcariile din Bucuresti (galuste cu prune, chipurile), se fac cu smantana dulce batuta in casa, iar cele cu branza sunt monumentale. Iar ca prajituri sunt cu 3 clase peste orice poale-n brau romanesc.

    • #55

      Ai dreptate, depinde foarte mult. Maica-mea, ardeleanca de cand se stie pe lume, se marita si ea si soacra (din Banat) ii face mancare pentru prima data. Mamei ii vine sa vomite la prima inghititura din cauza ca era zahar in mancare, ceea ce la ea in casa nu se practica. Eu n-am pomenit zahar in mancare in timpul petrecut in Ardeal, adica vreo 15 ani. La noi in casa nu se punea zahar nici in supa de rosii nici in ardei umpluti. Poate in clatite daca voiai sa le mananci cu dulceata, daca voiai cu branza mama nu punea zahar.

    • #56

      Nu e vorba ca se gateste totul dulce, dar exista multe combinatii de din astea fructe/mancare (sos de visine, supa de visine, sos de mere, mancare de prune, mancare de gutui etc.). Ciorbele si supele, la fel, is mai degraba dulcii decat acre. Dar sunt si o gramada de alte mancaruri care-s acre, picante sau foarte picante. De grasime, da, asa e, mancarea e muuult mai grasa decat prin sud.

      Si da, ardelenii si cred ca 90 la suta din oamenii de pe planeta, inclusiv italienii, cand gatesc cu suc de rosii/bulion dreg aciditatea cu un strop de zahar. Nu face mancarea dulce, ci mai reduce din aciditate (de ex., eu fac chestia asta cand prepar bulionul, inainte sa-l bag in sticle). Numai daca rosiile is extrem de dulci si de coapte nu e nevoie de un strop de zahar in bulion.

      Gombotii se fac dintr-un aluat de cartofi cu faina. aia cu branza dulce is papanasi, ca peste tot (cel putin la mine in familie).

    • #57

      Mai voi ce spuneti aici e mai mult “imprumutata” de la bucataria ungureasca. Ei fac f multe supe de fructe mai dulci pt vara si pun in bulion sau in supe si zahar. Eu de exemplu nu pun si nici maica-mea nu facea asa. Difera de la caz la caz.

    • #58

      Nu stiu in ce Ardeal am locuit eu dar nu ma regasesc in niciuna din descrierile astea.

    • #59

      Ma rog, cate bordeie atatea obiceie….:D De ex, una din bunicile mele era din jud Hunedoara, cealalata din Alba – stilul de gatit diferea enorm de la una la alta. Ce putem probabil concluziona fara sa gresim prea mult e ca, intr-adevar, in general se mananca mult mai gras decat in sud 😀

  24. #60

    ceva frumos pentru tot familionul dar un pic cam scump de sarbatori, la doamna FLORY 🙂 cabanavultur.ro/

  25. #61

    Va rog, e o tema de care sunt foarte interesat : stie cineva o pensiune faina de tot (pretul nu e de ignorat dar nu e nici un argument), mai retrasa, in aceeasi zona istorica , dar care sa poata fi inchiriata pentru 3-4 familii, cu 8-10 copii, si sa aiba ceva deosebit de oferit acestora ?
    Ceva intradevar de neuitat, in special pentru copii, dar si pentru parinti ?
    Si ma refer la orice altceva pe langa mancare !

  26. #62

    Lasa draga Arhi ca daca gatim gretos si uleios, macar casul sa fie bun 😛 Succes la gasit locatii, eu niciodata nu mi-am facut planuri devreme… Totdeauna aflat cu o saptamana sau chiar 1 zi inainte 😀

  27. #63

    Arhi, ai variante Bucovinene si nu numai aici: cautpensiuni.ro/caut/bucovina/pensiune-hotel?sort=default#main

    Tot ce este pe site, este preluat de echipa de teren, nu este nimic denaturat, umflat, modificat dupa practicile cunoscute.

    Da am legatura cu acest site. Nu postez pentru reclama.
    Sper sa-ti fie cu si de folos!

  28. #64

    Nu stiu de ce se agita lumea atat cu revelionul. Stres, telefoane date, agitatie in magazine, agitatie pe drum, mici certuri cu prietenii din fleacuri, ca sa nu mai vorbesc de bani… Si pentru ce? Pentru o noapte. Dimineata esti si mai batran, si mai terminat cu capul, si mai sarac. Dupa care inapoi la aglomeratia din Bucuresti. Ar merge o comedie cu Adam Sandler despre revelionul la romani.

  29. #65

    Pensiunea Dochia. 1750m, pe varful Ceahlaului. O singura buda la 5 camere, canci apa calda, frig cat cuprinde, in schimb aventura si privelistea fac tot chinul.

    Iar gustul mancarii nici nu-l mai observi dupa ce ai urcat 3-4 ore prin zapada – important e ca exista si ca e calda.

  30. #67

    Eu anul asta de revelion fac un copil. Stiu sigur unde merg. Platesc mai mult ca voi toti 😀

  31. #72

    Du-te bai cu iarna ta…….mi-ai stricat ziua azi ……si afara e de 15 grade deja….

  32. #78

    Acasa bos, ca va fi nevasta in luna a 8-a. Si Pantelimonul poate fi o destinatie de vis 😛

  33. cred ca acasa

  34. #80

    casa elena , intre gura humorului si voronet .mancare excelenta , ”cea mai buna inghetata de casa mancata vreodata” (nevasta) spatiu de joaca pentru copii .recomand!

  35. #82

    Mi-a placut enorm La Filuta ( pensiunealafiluta.ro/) . Liniste, peisaj superb… toata mancarea -de la paine facuta in casa pana la cozonaci moldoveneti si fripturi dupa retete numai de ei stiute..- e facuta acolo, nimic nu se cumpara… E curat, cochet, era cald suficient in camere, am primit plimbari cu sania din partea casei… Am stat acolo 5 zile si a fost superb. Mi-a adus aminte de copilarie….

  36. #83

    pensiunea Aurora in Vama , Suceava! nu ve-ti regreta!

    • #84

      Daca nu “v-om” regreta e bine….
      Bai, voi astia cu “ve-ti”, unde plm ati invatat sa scrieti romaneste?

  37. Recomand si eu Pensiunea El Quatro -Voronet

  38. @Arhi fii atent ca la Casa Elena din Gura Humorului ai sanse mari sa-ti vezi iubirea metafizica pe nume base sau udrea sau pe ambii daca astrele se aliniaza elegant. Ca am inteles ca le cam place pe acolo.
    Si vad ca multi recomanda locul. Poate pe buna dreptate ca si io am auzit numa lucruri bune de ei.

  39. #87

    Malini – Suceava -> www.pensiuneabucovinasuceava.ro

    Padure si un raulet in spatele pensiunii – foisor imens… camerele super curate… partie cam la 100 de m de pensiune… zona destul de retrasa

  40. #89

    Austria

  41. #90

    Nu inteleg de ce se aduce mancarea ca argument pt revelion. Eu revelinul il petrec la munte pt schi. Niciodata nu particip la mesele de revelion. Imi permit sa mananc la restaurant si in restul anului, nu doar de sarbatori

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.