Asta e pentru cei ce încă mai cred că, la nevoie, vin americanii și rezolvă. A se remarca.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu a trasat nimic, ăsta e modul în care își fac treabă de la WWll încoace. Trump doar a lăsat ipocrizia și a spus-o pe șleau.

    • #2

      true story asta mi-a amintit de implicarea lor cand vine vorba de insulele nou construite de chinezi, atunci nu mai sunt la 7000 mile departare.
      ce-i drept ii dau dreptate si cred ca va fi reales daca va candida, e simplu, el isi apara poporul nu planeta pentru ca muricanii lui il voteaza nu restul planetei iar pe muricanii lui ii doare in cot de restul planetei

  2. #3

    Militarii de carieră sunt oripilați. Vuiesc WaPo și NYT de declarații și analize (mișto). Sper să și-o fure, undeva, cândva, Erdogan.

    • #4

      Erdogan daca e sa o muste, o musca de la propriul popor, in rest multe povesti degeaba.

    • Noi macar am scapat de Dragnea al nostru.

    • #6

      Cit timp se importa gaz rus si azer prin teava turceasca, se importa la greu legume si fructe ieftine chimizate turcesti, Mercedes, Renault si altii construiesc la greu masini la ei si industria le merge din plin cu tehnologie si bani europeni, santierele navale fabrica si repara nave pentru europeni (inclusiv grecii cei orgoliosi), pe Erdogan il doare-n bigă si face pipi pe toti carieristii…

    • #7

      🙁 Dacă nu erau puciștii ăia așa de mămăligi…

  3. #8

    omul tocmai s-a pisat pe politica americana din ultimul secol. asta o sa moara impuscat de niste veterani.

    • #9

      nu si daca a fost pus in functie de veteranii astia.
      cei care acum se ocupa sa-i curete calea catre al doilea mandat pe care il va lua in proportie de 90%

      Trump nu e un accident al istoriei, e venit sa ramana ceva mai mult pentru a schimba perceptia capitalismului la nivel global.

    • Voi mai tineti minte din istorie cum a devenit Romania independenta numai pentru ca s-a bagat o mare putere pentru noi si le-a dat cu flit celorlalte puteri, si anume Franta?

      Si cum Turcia nu era musai contra romanilor, ca invatasem sa ne intelegem bine la nivel diplomatic?

      Cand eram mic si prost ziceam, ce ba mare lucru, s-a bagat diplomatic.

      Ei, acum e la fel numai ca Turcia e dusmana pe fata a kurzilor si nu exista o mare putere care sa se bage pentru ei.

      Si independenta nu se poate realiza.

      Da, Trump a fost porc la faza asta (de obicei il apar).

    • Trump avea 2 mari optiuni, mari si late:
      1 sustinerea independentei Kurdistanului, cu declararea razboiului imediat de catre cel putin Turcia.
      2 sa faca ca Putin si sa f*** o Transnistria conflict inghetat cu o armata americana permanenta care intamplator ocupa spatiul si nu lasa pe altii sa circule in zona.

    • PS.

      Cine crede ca in secolul 21 istoria merge altfel decat in secolul 19, nu a fost atent.

    • #13

      Ender,

      Împușcat pentru ce? Pentru ceva ce făceau, dar, în spiritul ăla dominionist neoprotestant, se prefăceau că nu fac ceea ce, de fapt, fac?

      Nu asta e problema lor, nici cu Trump, nici cu alegerile ce urmează…

    • #14

      Interesant e de ce a insistat Franta atat pentru independenta noatra, si de ce ne-a tinut partea si dupa primul razboi mondial.

    • #15

      @Mc Gregor
      Nu imi aduc aminte de asa ceva, credeam ca contributia Frantei era legata de unire. Independenta s-a castigat in perioada ’77-78, cand Franta abia isi lingea ranile dupa ce fusesese umilita ingrozitor de Bismark. La congresul de la Berlin putea cel mult sa faca pe chibitul, altele erau puterile care faceau jocul.
      Legat de kurzi, acestia erau oricum niste aliati stanjenitori pentru America, musulmani si comunisti in acelasi timp. Puteau parea aliati decenti doar daca ii compari cu ceilalti “aliati” ai occidentului din Siria, altfel nu.

    • #16

      rostul statului roman in ecosistemul geo-politic este de a impiedica realizarea unor obiective din testamentul lui petru 1, cum ar fi jonctiunea teritoriala a rusilor cu slavii de sud si accesul teritorial la mediterana.
      pe axa moscova-mediterana suntem singurii ortodocsi non-slavi.
      dupa unire/independenta, printre primele masuri au fost cele de diferentiere culturala: trecerea la alfabetul latin, inlocuirea slavonei cu romana in bor, schimbari calendaristice, d-astea!

  4. #17

    Franta ne-a tinut partea pentru ca Napoleon ( al III-lea ) avea mustrari de constiinta din cauza tratatului de la Erfurt, prin care Napoleon Bonaparte a dat Tarile Romane lui Alexandru?!

    Oh, la, la!

  5. #18

    Bai, nu stiu ce sa zic. Kurzii au vreo tara a lor care e in NATO? Siria e in NATO? Stiu ca e nedrept fata de kurzi, dar are dreptate, de ce s-ar implica in vreun conflict?

    Articolul 5 vorbește de collective *defense*, nu de collective offense.

    • #19

      + din tot rahatul asta o sa iasa bine Romanika. Americanii au sa zica: bre, turcii nu-s reliable, mai bine ne reorientam spre R.

    • #20

      Vrei arme nucleare?

    • #21

      @Juan Panamera: de ce nu?
      Go big or go home, nu?

    • #22

      problema nu e in collective defense, problema e cum isi trateaza aliatii. da, stiu, esti fan, nu trebuie sa ne explici.

    • #23

      @Boss: cumva ii dau dreptate lui Rumbu. Kurzii or fi fost aliati (mai mult de conjunctura) dar nu intrau sub umbrela collective defense. Noi le suntem si aliati, si – cel putin teoretic – intram si sub umbrela collective defense. Adica na, exista ceva tratate, niste semnaturi acolo… Parerea mea e ca daca nu era asa, rusii isi faceau si mai tare de cap pe aici. Avand exemplul republicii.
      @DanC: nu stiu ce sa zic… Turcii cam dau semne ca n-ar fi reliable de cand a venit Erdogan la putere. Si totusi…

    • #24

      E mult spus chiar si aliati de conjunctura, mai degraba pioni. Nu poti fi aliat cu adevarat cu un grup ale carui obiective pe termen lung si principii sunt in mod evident in contradictie cu cele ale tale. Poti acorda un sprijin intr-o anumita conjunctura, te poti folosi de sprijinul gruparii respective pentru a-ti atinge anumite interese punctuale, dar nu esti aliat cu adevarat si obligatiile tale sunt extrem indoielinice. In nici un caz nu intra in discutie loialitatea. Acorda prea mult sprijin unei astfel de grupari si vei avea surpriza sa constati ca ai creat un inamic mai periculos decat cel pe care voiai sa il combati. De multe ori interesul tau este ca “aliatul tau” si adversarul sa se distruga reciproc. Si in trecut au existat astfel de aliati ai Americii sau occidentului, cum au fos mujahedinii afgani, Ho si Min, Mao, Tito, wahabitii sauditi, etc. Putini s-au covertit in aliati adevarati, majoritatea devenind adversari implacabili.

  6. #25

    E imbecil la faza asta…
    Cand le-au daramat aia Turnurile, nu erau tot la 7000 de miles away? 🙂

    • #26

      Pai aia erau tot niste “aliati” de la 7000 de mile departare. Pe cine nu lasi sa moara… Imbecil e ala care nu se invata minte si repeta aceeasi greseala.

  7. #27

    nus ce sa zic, dar poate pune prostanacul o vorba buna pentru noi.

  8. #28

    mai da-i in plm si p-astia :))

  9. #29

    Kurzii din Siria sint un cadou otravit pentru Erdogan. Americanii i-au inarmat bine, pina acum turcii au avut probleme doar cu PKK-ul, care oricum e deja in mare parte in exil in Germania si care nu mai punea multe probleme. Acum insa vor urma niste vremuri interesante in Turcia. Eu nu mi-as investi banii intr-o vacanta acolo in urmatorii ani….

  10. #30

    Da, dar Hitler era mai rau. Ai naibi nemti. Chiar m-ar fi deranjat sa vorbesc a doua limba germana!
    MAGA! :))