Câteodată am impresia că băieții și fetele astea de la butoanele covidului chiar ne cred foarte proști. Pe toți, nu doar pe proștii de serviciu, ăia cu conspirații, jos masca etc.

Țineți minte că, în românia, nu te testa nici pulea la DSP, gratuit, dacă nu erai contact direct al unui bolnav sau reîntors dintr-o țară roșie? Pentru că așa erau făcute reglementările, să facă bani și domnii din sănătatea privată, de ce să mă testeze statul, când pot da eu 100 de euro pe un test? Care putea fi lejer bușit, dacă îl făceai la OK Medical, de exemplu.

Acum, nebunaticii ăștia din conducere se miră de ce nu mai vin românii la testare. Dar vai, oare de ce? O fi din cauză că v-ați kkt pe noi timp de un an? O fi din cauză că degeaba sunai pentru testare, că nu vorbea nimeni cu tine sau erai pus să te autoizolezi, sub paza poliției? O fi din cauză că statul român nu a reușit să inspire încredere nimănui, nicio secundă? O fi din cauză că spitalele românești de covid sunt locuri unde te duci să mori?

Îmi zice cineva că s-a schimbat anu ăsta regula și că poți să te testezi la cerere la DSP. Sincer să fiu, mă îndoiesc, dar, ce e mai important, nu îmi pasă, așa cum nu le mai pasă multora. V-ați bătut joc de noi, ne-ați tratat ca pe niște animale, acum primiți doar ce ați oferit.

Open your mouth.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

34 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Sau te testezi și primești rezultatul după vreo 7 zile când deja știi sigur că ai și mama COVIDului. Asta după ce suni de nebun la DSP zi de zi și îți zic că ei nu găsesc niciun test pe numele tau. :))

    • #2

      Aici exageram putin. In general daca ajungi sa te testeze DSP-ul, primesti rezultatele in 2-3 zile.

    • #3

      Daca

    • Joi s-a simtit mama rau, febra, frisoane, mai multe simptome care apartin covidului. Chemat salvarea, facut test rapid – negativ, recoltat pt PCR, a sosit azi rezultatul – neconcludent.
      Dupa un schimb de telefoane medic de familie-dsp, am dus-o la ea acasa, a venit salvarea, test rapid – negativ si iar i-a recoltat pt pcr. Chiar sunt curioasa in cat timp vine rezultatul.
      Intamplarea a facut ca azi sa aflam ca avem o cunostinta la laboratorul care prelucreaza probele si ne vor spune neoficial maine rezultatul.
      Pe buletinul de analize primit azi, data recoltare=data prelucrare probe, adica joi, 21.01. Dar, abia azi am primit prin sms si mail.

  2. #5

    Uneori fac teste din 2 in 2 zile din pricina activitatii. Cum naiba ar fi sa reactionezi ca la DSP? Cu o intarziere de-ti fug toti clientii? Suna DSP dupa 12 zile de cand cineva din cercul nostru fusese descoperit pozitiv: “ati fost contact direct al cuiva… trebuie sa va testam…” Sa fiti voi sanatosi, Ne-am testat de acum 12 zile, ne-am si izolat, am si iesit din izolare ca avem teste negative. “Aaa, pai e bine ca v-ati izolat si ca sunteti negativ acum. Ne dati si noua CNP-ul sa verificam?” Ce sa verifici, mars de aici… Unde erati acu 12 zile?.
    It’s a true story, pe la inceputul lui decembrie.

  3. #6

    Desi tin minte ca l-am aparat odata pe Vlad Voiculescu aici acum de cand e ministru pot sa zic ca o bâjbâe tare. Nu am vazut hotarare din partea lui sa rezolve problema DSP-urilor. Declaratiile au fost mai mult de umplutura. Desi se vede ca stie si recunoaste problema nu pune piciorul in prag.

    • #7

      @Sorin: cum sa dea in toate pilele de prin DSP-uri?

    • bah, nu imi place VV, dar sa ai impresia ca un om vine pe pozitia de ministru si schimba totul in prima saptamant, in timp de criza…denota umor

    • #9

      Mai exista Vlad Voiculescu? Mie mi se pare ca de cand a devenit ministru a disparut precum Jack Ma.

    • #10

      Nu te programezi sau discuti cu Vlad Voiculeascu cand esti suspect de COVID. De la el pana la angajatii DSP sunt multi pe hartie si astia de jos au fost obisnuiti ani de-a randul cu un anume stil de lucru, e cam greu sa vezi schimbari de pe o zi pe alta. Hai sa discutam peste 1 an.

    • #11

      @Sorin
      asta am observat si eu, cand nu era ministru avea grija sa fie foarte vocal si sa arate cu degetul orice problema, de cand este ministru zici ca ramas fara voce si cojones, poate a descoperit ca una e la butoane si alta e comentator de pe margine(cu toate ca a mai fost ministru odata)
      iau ca exemplu bun pe ND care spune aproape in fiecare ceva: ce a facut, ce vrea sa faca etc.

    • #12

      ei na… el e preocupat sa ne vanda povesti. ca i-au murit bunicile…

      acum are tot felul de credinte… nu stiu zau de ce l-au pus ministru dupa un 2016 dezastruos.

      spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/trista-contemplatie-a-ministrului-sanatatii-fata-cu-covid

  4. #13

    In intervalul nov-dec-2020 ne-a trecut de 3-4 ori glontul pe la ureche, in sensul de contact cu persoane posibil infectate (unele dintre ele confirmate ulterior pozitiv). Asta in conditiile in care am fost maxim de atenti cu izolarea/igiena/contactele dar incercand sa ne vedem de viata, pe cat posibil.
    Practic, din doua in doua saptamani, impreuna cu familia, eram suspecti. Asa ca aveam varianta de a sta cuminti acasa 4-5 zile (pana se calarifica treaba cu persoana respectiva sau pana ne-ar fi aparut ceva simptome) tocmai ca sa nu existe riscul sa dam mai departe aca am fi fost si noi bolnavi sau sa fi cheltuit un minim de 1000 EURO pentru teste. Ghici ce am ales?
    Am stat pe telefon cu medicul de familie care ne-a adus usor-usor cu picioarele pe pamant si ne-a scos din starea aia de panica si dezorientare generate de modul mizerabil in care ese gestionata toate povestea.

  5. #14

    M-am testat prin luna Mai gratuit la DSP ca era obligatorie la donarea de sange (rtpcr), de atunci am mai facut unul de ala rapid gen test de sarcina care arata n-am si n-am avut.
    M-as testa mai des daca era gratuit sau un cost decent.

  6. #15

    Lumea se testeaza cu teste antigen de la farmacie si se trateaza dupa ureche, asta e realitatea care nu se spune. Optica este “nu merg la spital sa iau alte infectii de acolo/ ma tratez acasa ca macar am o sansa” si se aplica la aproape toate cazurile, doar cand ajunge omul in stare grava suna la dsp si spune poezia ca “crede” ca e infectat si dsp vine dupa doua zile. Vorbesc din experienta proprie, am avut in decembrie covid confirmat cu test de la farmacie si tratat acasa cu arbidol plus vitamine, izolat trei saptamani si nu am sunat la dsp. Sunt sedentar, obez grad 3, hipertensiv, peste 50 ani ; am facut radiografie la plamani sapt trecuta si nu se vede nimic, cred ca am scapat…

  7. #16

    Majoritatea se testeaza acasa cu teste rapide si daca ies pozitivi nu mai raporteaza ca sa nu ii bage in carantina. Circula schemele de tratament pe grupurile de mamici mai ceva ca retelele de chec. La spital ajung doar cazurile grave (si alea de obicei prea tarziu), iar numarul imbolnavirilor zilnice anuntat de autoritati nu mai are nici o relevanta, nu reflecta realitatea.

    • #17

      Și dacă ăla grav care ajunge pe ultima suta la spital moare familia e: nu avea decât o mica răceală, a dus-o acasă pe picioare doua săptămâni și ăia la spital din prima zi l-au băgat la terapie intensivă unde i-au dat ei știu ce și l-au omorât. Dacă îi întrebi: dacă era așa mică raceala de ce nu i-au trecut în două săptămâni, și de ce până l-a urmă s-a dus la spital? îți zic că na, s-a panicat el, sau a insistat maica-sa că zicea că mai bine să vadă ce are, și uite ce greșeala a fost.

  8. #18

    Rautacisme :)))) domle, au sunat acu de la dsp sa o progrmez pe mama la vaccin.

    Le am comunicat ca e usor decedata din decembrie….aaaaa, ihi….v’am anuntat pe toti, ce sa fac? TaNpitilor!

  9. DSP nu testează direct, dar are puterea să cheme ambulanța să testeze pe cei care au 3 simptome (asta e de anul trecut). Ambulanța mai departe trimite testul la ~40 de laboratoare cu care colaborează și rezultatul este trimis automat prin sms când este gata. Uneori un test ajunge la un laborator, alteori la altul, și așa ajung oameni testați simultan (din aceeași familie) să primească rezultatele chiar și la 4 zile lucrătoare distanță. Sau alteori nu sunt trecute corect datele de contact în momentul recoltării și nu le primesc niciodată.
    Și, mai mult de atât, nu toți au chef și răbdare să aibă de-a face cu așa ceva. Că lucrurile astea n-au fost comunicate niciodată clar și e nevoie de muncă de detectiv ca să ajungi la astfel de informații – lucruri care vin peste un grad de încredere în autorități care oricum era scăzut.
    Plus că nu toată lumea are ~400 de lei să dea pe un RT-PCR când există varianta să-și cumpere singuri test antigen. Mai plătesc acum doar cei care au nevoie de dovadă pt concediu medical.

  10. Daca scade numarul de teste, scade si numarul de infectari, se mai relaxeaza masuri.

    Daca intra puternic varianta aia din UK si pe la noi, am senzatia ca va fi naspa. Vom urca iarasi spre 10K, daca nu si mai mult.

  11. #21

    Lumea se testeaza dar acasa, cu teste rapide din farmacie, 50-80 de lei. Eu m-am dus si la spital din prima zi dupa ca mi-au aparut 2 linii pe test, sa imi faca aia test oficial, sa ma ia in evidenta, etc. Si acolo surpriza, tot test rapid. Rezultat pe loc. Vitamine, stati acasa si succesuri. Asta in conditiile in care m-am dus acolo pentru ca am si astm si speram sa ma verifice, consulte cineva.
    La maica-mea mai fain, am trimis-o si pe ea, test pozitiv, si au intrebat-o “Va trecem pozitiva?”. Daca nu i se intampla ei chiar credeam ca is basme de conspirationisti. Probabil isi facusera norma la teste pozitive in ziua aia pe judet. Nu stiu daca chiar nu exista o procedura sau nu o respecta nimeni.

  12. #22

    În luna octombrie încă mergeam la școală. Vineri o colegă confirmată, sâmbătă dimineața eu eram cu febră. Sun la salvare, îi anunț că am febră și că am o colegă confirmată. Spun că sunt cadru didactic și luni dimineața trebuie să mă duc la lucru, unde o să interacționez cu copii. Întrebări – Aveti doar febră? Colega a purtat mască? Am răspuns da la ambele întrebări. Atunci nu aveți nimic. Luați ceva pentru febră.

    • #23

      De 5 ori am citit comentariul tau. Nu imi vine sa cred… ce idioti 🙁

  13. #24

    Daca te internezi la infectioase ai sanse sa iei de acolo vreo bacterie “balaura” ce nu se vindeca cu nici un tratament.

    • #25

      Aici te contrazic, la infectioase au reusit sa o scoata pe mama din coma si sa o stabilizez dupa infectia de clostridium. Clostridium luat de la vecinii din colentina. In 2019 erau singurii care respectau protocol ca la carte, ok, poate au si ei “bube”, dar….sa nu generalizam.

    • #26

      Stai că sunt mai multe spitale decât ăla la care a fost ok… Într-adevăr, e o problemă mare cu Clostridium in multe locuri. Cine are simptome ușoare chiar e bine sa stea acasă. Dacă e groasă, nu pe senzații care pot fi și din panică ci pe saturație pe pulsoximetru sau pe radiografie afectare extinsa a plămânilor (la evaluarea de o săptămână care se face la cei ce stau acasă) atunci e necesar tratament cu anticoagulante și oxigen care e mai greu de dat acasă, și atunci trebuie internare că e risc de mierlire de la covid. Dacă nu, atunci mai bine acasă la momentul ăsta, căci Clostridium chiar e in floare. De la caz la caz.

  14. #27

    Chiar nu inteleg de ce ziceti bazaconii…
    Se testeaza asa cum se testau si cand gaseau 10.000 de infectati…si anume 32.000-34.000 de teste. Asa imi spune biziday in fiecare zi de marti, miercuri si joi…cand se testeaza cel mai mult si apoi mai putin spre weekend, pentru ca e weekend.

    Acum, efectiv, sunt mai putine cazuri, e chiar asa de incredibil de crezut, cand toata Europa este exact in aceeasi situatie? Peste tot in Europa si in lume scad infectarile, si nu pentru ca nu se testeaza…ci pentru ca efectiv, scad.

    Exista curba despre worldmeter pentru curiozitatea voastra.

    • #28

      Pana si UK-ul e in scadere, cu tot cu strainul lor hyper-mediatizat.

  15. #29

    Pur si simplu nici acum nu vor sa testeze. Caz concret : 2 amici pozitivi, au cerut testare si pentru sotii, ambele cu simptome, dart DSP a spus ca nu e nevoie de testare ca oricum stau in izolare ca efect al contactului direct cu un bolnav confirmat. Unul din ei a imbolnavit si familia extinsa: tata, soacra, fiice, sotie si frate, celalat doar pe nevasta . Deci la 2 cazuri confirmate mai apar inca cel putin 7-10. Ce s-ar intampla daca s-ar testa si contactii directi din aceeasi gospodarie? Ar creste numarul de cazuri oficiale si ar trebui luate alte masuri de carantina. Asa ca, onor statul roman, nu testam deci nu avem cazuri. Iti dai seama daca calculezi excesul de morti din luna noiembrie, 14000, covidul are o mortalitate de 0.5-1%, deci daca vrei sa calculezi numarul real de cazuri din noiembrie sunt intre 1.400.000-2.800.0000, milioane,. Tine minte ca in noiembrie au fost oficial cam 8000 cazuri/zi in medie, adica 240000/luna. Inmulteste cu cel putin 8 si iese numarul real de cazuri.

    • #30

      Numarul de decese in plus nu a fost cauzat de covid ci de toate soiurile de boli de care e bolnav romanul. Da, majoritatea (undeva la 30-35%) au fost de natura respiratorie dar ce ne arata cifra ridicata de decese este ca spitalele au ales sa se focalizeze pe covid, care nu e grav decat in foarte putine cazuri, au umplut paturile si au tinut doctori in loc.

      Pe cand romanul, vazand asta la tv, i s-a facut frica sa se verifice de restul problemelor pe care le avea si s-ar fi dus sa le verifice daca nu era panica asta debila. Asadar au crescut numarul de decese pe motiv gastro, cancer, etc. De frica de a nu se pali ca ia covidul in upu, cum de altfel se intampla de cele mai multe ori. Mai multi au murit din cauza asta decat de covid…

      Si dupa calculele tale inseamna ca romanii au luat covidu deja de vreo 3 ori intr-un an, bravo. Deci avem toti anticorpi. Misto! Ma duc in Thailanda!

  16. #31

    Lumea nu se testează cumva și de frica măsurilor tâmpite luate de autorități. Caz concret:
    Junioru’ din dotare, de 12 ani și jumătate, pe 27 decembrie, se plânge că-l doare capul. Nu-l bag în seamă știind că e ipohondru. Luni, pe 28, se plânge că are amețeli și-l doare capul. Iar nu-l bag în seamă. Marți, pe 29, începe și să tușească. Miercuri pe 30, la prima oră, mergem să-l testăm (pcr) pe banii noștri. Seara pe 30, mesaj de la laborator că-i testul pozitiv. Soția, pe 31 la prima oră, dă o fugă să se testeze și ea. La ora 11 sună dsp-ul și ne dă decizia de izolare tuturor pentru 14 zile cu începere din 30. Stăm frumos noi în izolare și, în jur de 6-7 ianuarie începe și soția să tușească destul de tare. În jur de 10 ianuarie începe să facă și febră. Pe 13 ianuarie, proaspăt ieșiți din izolare mergem la Balș să investigăm tusea+febra, suspiciunea fiind de pneumonie. Primul lucru, o testează cu testul ăla rapid. Negativ. O testează oricum și cu ăla pcr, își face investigațiile și ne trimit acasă. A doua zi, pe 14 ianuarie, la ora 14 vine rezultatul pozitiv, la ora 15 sună dsp să ne bage din nou în izolare. Tot pe 14, la masa de seară, constat că nu mai am nici miros, nici gust. N-am apucat să mă testez, am intrat a doua oară în izolare, ies din nou pe 27.
    Nu am fost testat niciodată, am stat o lună în izolare, nici acum nu mi-a revenit nici mirosul, nici gustul. Urmează să merg peste o săptămână să-mi fac testul de anticorpi (pe banii mei). Problema este că, conform procedurilor, până nu am un test pozitiv, voi risca tot timpul să intru din nou în izolare sau carantină, nu contează de câte ori am mai fost sau nu în carantină/izolare sau nu se ține cont de testul de anticorpi. Voi v-ați băga în gura lupului?

    Și acum și contextul. Se pare că guvidu’ a fost adus de soră-mea care, când i-am spus că am intrat în izolare, a recunoscut senină că și-a pierdut și ea mirosul și gustul cu o săptămână în urmă + dureri de cap. Nu a luat nicio măsură pentru că dacă se izola pierdea gărzile (lucrează în sistemul medical privat) și soțul tocmai ce i se angajase și era în perioada de probă după 6 luni de șomaj.

    • #32

      mi-e mila de tine ca ai rude tampite. iti doresc sanatate.

  17. #33

    Nu înțeleg, este alt protocol în București? În Pitești este asa: la primele simptome de Covid se suna medicul de familie și el decide dacă este nevoie de testare și recomanda sa se sune la 112. După apel vine în aproximativ 12-24 ore la scara blocului sau la poarta, intri în ambulanta și ți se recoltează. În timpul asta ești sunat de DSP pentru detalii de tip loc de munca, nr persoane in locuință, numele lor, adresa din CI și adresa carantinarii. A doua zi vine rezultatul pe whats up. S a întâmplat exact asa în cazul meu și al altor 4 persoane.

    • #34

      In Ploiesti: suni la salvare cu minim 3 simptome, vin ei in casa, fac test rapid apoi recolteaza pt PCR. In 48h primesti rezultatul prin sms si mail. In cazul mamei, nu a dat niciun tratament. Mi-a zis sa ii iau propolis si vit c.
      Rezultatul a venit dupa 5 zile – neconcludent si a trebuit sa repete. Med de familie nu stia ce trebuie facut (scria in sms sa ia leg cu med de familie), am sunat la dsp care ne-a trimis iar catre med de fam ca acesta sa faca solicitare la ambulanta sa recolteze din nou. A sunat, dar pe urma ne-a certat ca nu ea trebuia sa sune, ci noi. A venit ambulanta ieri, au recoltat si iar asteptam 48h.
      Culmea, avem o cunostinta care lucreaza la laboratorul care prelucreaza probele si in urma cu jumatate de h am aflat ca este negativ. Sa vedem in cat timp primim de la platforma.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.