Pentru cei indrazneti, puteti pune putin gem de zmeura.
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Dulceața de ardei iute la ce categorie se încadrează?
#6 NOU
Andi
Cred ca trebuie sa incerci cirnatii de casa facuti de nevasta-mea – ca baza, la 1 kg de carne 500g zahar…
#7 NOU
Andrei G
@Andi, eu sincer cred ca nu trebuie incercati.
Daca tu te-ai obisnuit cu un anumit tip de mancare, nu inseamna ca este si ceva extraordinar.
In alta ordine de idei, sa pui diverse lucruri dulci pe carne este ceva “traditional” in anumite tari cum ar fi Statele Unite.
Acum, putem sa spunem ca ei nu sunt renumiti la nivel international ca ar avea cele mai bune sau sanatoase mancaruri (vezi numarul de persoane obeze), dar sunt si oameni carora le place gustul acesta.
#8 NOU
Radu
>>sa pui diverse lucruri dulci pe carne este ceva „traditional” in anumite tari
Cam in toate tarile care au traditie in gatit. Romania n-are.
#9 NOU
Andi
@ Andrei G. Esti ca nuca in perete. Captn’ Obvious tine sa ne aminteasca, ca predecesorii, ca zaharul e de cacat. Mersi, stim. Totusi, mincarea e savurata pe baza de gust si nu dupa cum cred unii sau altii ca ar trebui preparata. Daca tu iti extragi placerea din o salata de kale cu quinoa aromata cu niste lime, e perfect. V-ati facut toti vegetariano-organic-veganii mari experti in nutritie si simtiti nevoia sa apostolati noua descoperire (pentru voi noua, nu pentru oricine altcineva din jur). Sanatatea mincarii e in cantitate nu in compozitie.
Anyway, eu de fapt faceam misto de gusturile nevestii. Cirnatii ei sunt oribili. nu pentru ca au zahar ci pentru ca nu imi plac mie din cauza ca sunt dulci.
In caz ca ca vrei sa propovaduiesti mai departe un mod de viata sanatos fara zahar iti urez succes propovaduind asta unei tari de 70 mil care nu concep ca un cirnat sa nu fie dulce. Daca tot te duci acolo, poate ii convingi si sa nu considere fasolea desert si sa evite sa puna fasole boabe pe inghetata.
Mersi!
#10 NOU
deea
@Andrei G: e traditional sa pui ceva dulce pe carne in multe tari, nu numai in SUA, ci si in Romania, pe filiera germano-maghiara. In Transilvania nu se mananca doar sosuri dulci la carne, ci si supe de fructe si multe altele. cred ca aproape in fiecare bucatarie europeana se gasesc combinatii de carne plus dulce. Ca sa nu mai zic de bucatariile asiatice, cu dulce+picant.
#11 NOU
Rumbu
Doar asa ce imi vine in minte: supa de visine la unguri, snitelul se serveste cu dulceata in Austria, francezii pun miere peste rata. Dar astia nu se compara cu finetea bucatariei romanesti.
Arata górgios! Dar imi poate spune si mie cineva la ce ajuta foile de dafin in mancare?
#16 NOU
Arhi
aromă?
#17 NOU
tudor
La o cautare sumara pe google, studii clinice:
“In summary, this study demonstrates that consumption of bay leaves, 1 to 3 g/d for 30 days, decreases risk factors for diabetes and cardiovascular diseases and suggests that bay leaves may be beneficial for people with type 2 diabetes.”
Se pare ca foile de dafin descompun reactioneaza cu grasimile nesanatoase din carne. Daca e cineva in masura sa explice mai stiintific si mai simplu in acelasi timp, e de apreciat.
#18 NOU
Radu
>>this study demonstrates
Bai, am auzit odata la radio ca un studiu zicea ca oamenii care se spala ce cel putin 3 ori pe dinti fac diabet mai rar. Ceea ce trebuia sa fie evident e ca nu faptul ca se spala pe dinti ii fereste de diabet, ci ca oamenii care au grija de sanatatea lor sunt aia care se si spala des pe dinti si e foarte probabil sa fie si foarte atenti la ce mananca. Orice studiu d-asta trebuie citit cu atentie, si trebuie sa si stii sa-l citesti, sa ai idee de statistica si logica (corelatie, cauzalitate, alea). Efectiv nu mai am incredere in nici un fel de studiu, oriunde ar fi el publicat, pana nu-l validez eu.
#19 NOU
Filip
Iar esti la dieta?
#20 NOU
Arhi
stii cum e…
#21 NOU
Filip
Stiu…de vreun an tot incerc sa dau 500 grame de pe mine si nu ma lasa porcu’
Io nu pot accepta niciodată ca o dulceaţă să atingă o friptură. Niciodată. Mbine, tot aşa am zis prima dată când am auzit de conserve de ton cu fasole… Nu, nu şi nu. Peştele este peşte şi fasolea este doar cu ciolan… până când am gustat una.
#27 NOU
Arhi
evident, in viața ta nu ai mâncat
#28 NOU
Ionuț
Ce știe țăranul
Ce e ciocolata,
Mănâncă hârtia
Și-aruncă bucata.
#29 NOU
Rumbu
Boss, cat timp?
#30 NOU
Arhi
vreo 7.30 la 150 de grade si jumatate de ora la 210, sa se rumeaneasca putin
NOU
NU MAI PUNETI CHESTII DULCI PE CARNE!
NOU
De ce?
NOU
pentru ca sunt dulci
NOU
Aha. Si nici in prăjituri sa nu mai punem sare?
NOU
Dulceața de ardei iute la ce categorie se încadrează?
NOU
Cred ca trebuie sa incerci cirnatii de casa facuti de nevasta-mea – ca baza, la 1 kg de carne 500g zahar…
NOU
@Andi, eu sincer cred ca nu trebuie incercati.
Daca tu te-ai obisnuit cu un anumit tip de mancare, nu inseamna ca este si ceva extraordinar.
In alta ordine de idei, sa pui diverse lucruri dulci pe carne este ceva “traditional” in anumite tari cum ar fi Statele Unite.
Acum, putem sa spunem ca ei nu sunt renumiti la nivel international ca ar avea cele mai bune sau sanatoase mancaruri (vezi numarul de persoane obeze), dar sunt si oameni carora le place gustul acesta.
NOU
>>sa pui diverse lucruri dulci pe carne este ceva „traditional” in anumite tari
Cam in toate tarile care au traditie in gatit. Romania n-are.
NOU
@ Andrei G. Esti ca nuca in perete. Captn’ Obvious tine sa ne aminteasca, ca predecesorii, ca zaharul e de cacat. Mersi, stim. Totusi, mincarea e savurata pe baza de gust si nu dupa cum cred unii sau altii ca ar trebui preparata. Daca tu iti extragi placerea din o salata de kale cu quinoa aromata cu niste lime, e perfect. V-ati facut toti vegetariano-organic-veganii mari experti in nutritie si simtiti nevoia sa apostolati noua descoperire (pentru voi noua, nu pentru oricine altcineva din jur). Sanatatea mincarii e in cantitate nu in compozitie.
Anyway, eu de fapt faceam misto de gusturile nevestii. Cirnatii ei sunt oribili. nu pentru ca au zahar ci pentru ca nu imi plac mie din cauza ca sunt dulci.
In caz ca ca vrei sa propovaduiesti mai departe un mod de viata sanatos fara zahar iti urez succes propovaduind asta unei tari de 70 mil care nu concep ca un cirnat sa nu fie dulce. Daca tot te duci acolo, poate ii convingi si sa nu considere fasolea desert si sa evite sa puna fasole boabe pe inghetata.
Mersi!
NOU
@Andrei G: e traditional sa pui ceva dulce pe carne in multe tari, nu numai in SUA, ci si in Romania, pe filiera germano-maghiara. In Transilvania nu se mananca doar sosuri dulci la carne, ci si supe de fructe si multe altele. cred ca aproape in fiecare bucatarie europeana se gasesc combinatii de carne plus dulce. Ca sa nu mai zic de bucatariile asiatice, cu dulce+picant.
NOU
Doar asa ce imi vine in minte: supa de visine la unguri, snitelul se serveste cu dulceata in Austria, francezii pun miere peste rata. Dar astia nu se compara cu finetea bucatariei romanesti.
NOU
e și cu focus bun. băiatul meu a crescut mare.
NOU
a filmat Luna(crying in guitz)
NOU
la ultima poză mă refeream.
NOU
Arata górgios! Dar imi poate spune si mie cineva la ce ajuta foile de dafin in mancare?
NOU
aromă?
NOU
La o cautare sumara pe google, studii clinice:
“In summary, this study demonstrates that consumption of bay leaves, 1 to 3 g/d for 30 days, decreases risk factors for diabetes and cardiovascular diseases and suggests that bay leaves may be beneficial for people with type 2 diabetes.”
Se pare ca foile de dafin descompun reactioneaza cu grasimile nesanatoase din carne. Daca e cineva in masura sa explice mai stiintific si mai simplu in acelasi timp, e de apreciat.
NOU
>>this study demonstrates
Bai, am auzit odata la radio ca un studiu zicea ca oamenii care se spala ce cel putin 3 ori pe dinti fac diabet mai rar. Ceea ce trebuia sa fie evident e ca nu faptul ca se spala pe dinti ii fereste de diabet, ci ca oamenii care au grija de sanatatea lor sunt aia care se si spala des pe dinti si e foarte probabil sa fie si foarte atenti la ce mananca. Orice studiu d-asta trebuie citit cu atentie, si trebuie sa si stii sa-l citesti, sa ai idee de statistica si logica (corelatie, cauzalitate, alea). Efectiv nu mai am incredere in nici un fel de studiu, oriunde ar fi el publicat, pana nu-l validez eu.
NOU
Iar esti la dieta?
NOU
stii cum e…
NOU
Stiu…de vreun an tot incerc sa dau 500 grame de pe mine si nu ma lasa porcu’
NOU
doar eu am citit PULE DE PORCUT ?
NOU
Samantha?
NOU
Nu, eu am citit “tati gătește pule de porcuț”.
NOU
Pule de pui – io, cca 2011, proteve 😀
NOU
Io nu pot accepta niciodată ca o dulceaţă să atingă o friptură. Niciodată. Mbine, tot aşa am zis prima dată când am auzit de conserve de ton cu fasole… Nu, nu şi nu. Peştele este peşte şi fasolea este doar cu ciolan… până când am gustat una.
NOU
evident, in viața ta nu ai mâncat
NOU
Ce știe țăranul
Ce e ciocolata,
Mănâncă hârtia
Și-aruncă bucata.
NOU
Boss, cat timp?
NOU
vreo 7.30 la 150 de grade si jumatate de ora la 210, sa se rumeaneasca putin
NOU
ai timp. io o las mai putin oleaca. 4 la 160. Doar ca mi-e lene 🙂