Trecând peste campania pe mulți bani din acest moment, în care fraierii sunt îndemnați să doneze bani companiei Airly, pentru ca această companie să ne facă mult bine și să monteze mai mulți senzori de poluare în oraș, pentru că asta ajută mult la valoarea de piață a companiei Airly, o idee, pentru casă, rămâne decentă. Un purificator de aer

Și nu neapărat purificatorul pe care îl recomandă partenerul de campanie al lui Airly, adică purificatorul Philips, o chinezărie, ci puteți lua chinezăria mai mult decât decentă a celor de la Xiaomi, care își face treaba foarte bine, la un preț la fel de mai mult decât decent.

În imagine, deschisesem puțin geamul, la mine, în minunatul sat pantelimon, când a trecut o Wolă prin dreptul meu. A muncit purificatorul vreo 10 minute ca să mă aducă iarăși la 1.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

87 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    In casă e ok dar pe stradă ce faci?

    • #2

      Porți mască și-un tricou cu WuHan Clan ! 😉

    • #3

      Il cari in ghiozdan… doh.

    • #4

      Nu găsești un rucsac?

    • îți ții respirația.

    • #6

      Tu nu vezi ca “in casa” e “pe strada”?

    • Îl scoți afara și purifica aerul 😉

    • #8

      Pe strazile din pantelimon, gie, pantelimoun!

    • #9

      Pe principiu asta nu te mai speli, că în deșert ce faci?

      Îți îmbunătățești viața cât poți, unde poți.

      Tu ești totul sau nimic? Mori de dizenterie atunci, că nu poți să te speli oriunde…

    • #10

      Astepti sa puna Airly senzorii si sa constientizeze si toti aia de se crizau(myself included) cand vedeau pe unu cu tigare, ca e mult mai nasol sa tragi in piept gaz de esapament si deseuri arse(care n-au voie aia sa le arda in tarile avasante si le paseaza in romanistan) decat de la o iarba arsa. Astia devin masa critica si candidatii la primarie incep sa-si faca firme de plantat copaci in loc de borduri.

    • #11

      @SerbanTeodor, este o diferenta intre masa critica de votanti si cei care se dau cu fundul de pamant pe internet.
      Daca primarii planteaza copaci este pentru ca aduc mai multi bani de cat bordurile. Acolo castigi doar la inceput, cand le montezi. In cazul copacilor mai primesti si un contract de “mentenanta” ca sa ii uzi zilnic sau cel putin saptamanal.

    • #12

      Laba, faci laba!

  2. Un must have daca e motiv de copil mic. Eu am ales dezumidificator cu filtru hepa datorita umiditatii crescute în camera. As adauga si un purificatoare lângă însă nu am idee daca face zgomot tot ca frigiderul (dezumidificatorul). Nu de alta dar un aparat zgomotos imi ajunge

    • #14

      Un link, o recomandare ceva? Si eu caut dezumidificator decent

    • #16

      Dezumidificatorul face zgomot pentru ca are compresor – niste produse bune au cei de la AlecoAir – eu am unul automat si isi face treaba cu brio.

      Purificatorul in esenta este doar un ventilator ce trage aerul prin niste filtre, deci zgomot destul de redus pentru cand opereaza normal – o sa auzi ceva mai multa activitate cand prajesti ceva prin casa, etc.

    • #17

      @Alex1 – AlecoAir D23 CLASSY – eu l am luat in primul rand pentru ca aveam niste pereti umezi.

      are filtru HEPA, functie de ionizare ( nu o gasesti pe toate, chiar se simte diferit aerul), functie de purificare, uscare rufe, dezumidificare, etc.

    • #18

      @sorin: Hai merci! Asta pare ca e 2 in 1, deci cred ca e perfect.Mie imi trebuie pentru 30mp pentru ca se face umezeala mai ales iarna cand am rufe la uscat, se face un condens pe geamuri de numa’ numa’

    • #19

      @alex1 – parca e si un model mai mic cu ionizare, doar astea 2 parca sunt la ei. eu l am luat sa-l mai pun si intre camere, sa traga de peste tot. cp.

    • #20

      @Alex1: mai bine iti iei o masina de spalat cu uscator de (pen)ultima generatie (eu am un Samsung seria 7 – te poti lauda si la prieteni ca ti-ai luat o masina seria 7 :P).

      In 3 ore (program scurt) ai spalate si uscate 4-5 kg de rufe, nici eu nu eram f convins ca ceva 2 in 1 e la fel de bun ca un uscator separat, dar am fost placut surprins de rezultate. Toate hainele sunt gata de pus in sifonier, economisesti timp si spatiu. Ce e drept consuma mai mult pentru uscare, dar daca ai tarif scazut la electricitate seara o poti folosi atunci, este si f silentioasa.

    • #21

      @furtuna: Era pe lista de cumparaturi si uscator(separat de masina de spalat)…Vad ca un 7 series din asta costa cat masina+uscator. M-ai pus pe ganduri acum. Cand o crapa cea arctic pe care o am de 9 ani si spala de 2-3 ori pe saptamana, investesc din nou :))

  3. #22

    Am si eu 2, de vreo luna. Un 3h, ca al tau, si un 2h, generatia anterioara. Mult mai ok 3h, se actualizeaza mai des in aplicatie valorile, etc. Daca le pui pe ambele, unul langa celalalt, nu arata la fel 🙂
    Altfel, isi fac treaba cu brio. Tip: nu il tine pe auto, consuma filtrul degeaba si nu purifica mai nimic. Trebuie sa agite aerul bine, spre maxim.
    Negative.. aplicatia e chinezarie, uneori merge ok, alteori nu, erori de randare (cel putin pe tel meu). Automatizarile sunt aiurea, unele se pot folosi, altele sunt stupide; de ex. Daca ai o automatizare sa il opreasca daca valoarea e sub 15, sa zicem, si tu il pornesti, el vreo 10 secunde citeste prostii, gen 0-5, si ti-l opreste aiurea, desi valoarea corecta e mult mai mare… nu poti pune un delay inainte de primul “if”…

    • #23

      ”Tip: nu il tine pe auto, consuma filtrul degeaba si nu purifica mai nimic.”

      De ce țipi, nu puteai să îi spui asta cu voce normală?

    • #24

      Ieri mi-a venit și mie 2H-ul….în sfârșit nu mai trebuie să fac biluțe dimineața…
      Scula e super … L-am pus în camera piticei și nu am mai auzit nici un tușit toată noaptea

  4. #25

    In aparat, exista strat protector (nu stiu cum sa-i spun; cum au aspiratoarele sa protejeze motorul) care trebuie schimbat sau spalat periodic?

  5. #29

    Eu am luat de la Philips. Purificator si umidificator, 2 în 1. Fiind ultima bucata, la Media Galaxy, l am luat la juma de preț. emag.page.link/XwpPB3aYn2LBd74r5
    Pe modul de noapte este silentios cât trebuie, nu arată cifre ci culori. Roșu rău, mov rau spre bun, albastru bun. Apa trebuue sa ii pun cam la fiecare 3 ore…

    • #30

      Am cumparat 3 purificatoare anul trecut din cauza unei rinite alergice.

      In acest moment am un Xiaomi Air Pro si un Philips.

      La Xiaomi am schimbat filtrul acela albastru cu unul verde (hepa).

      Dar cei mai buni bani cheltuiti au fost pe un aspirator Xiaomi Roborock 2. Asta face toti banii. Aduna la 2 zile o gramada de praf de te miri cum intra atata si pe unde in casa.

    • #31

      Năpârlești.

  6. #32

    in mod normal ai doar 1 ?
    eu am intre 5 si 14 sau 20 daca deschid geamurile.. ma astetam sa fie mai rau dar nu stau la bulevard si relativ aproape de un parc
    daca am facut o friptura sau fumeaza cineva in balcon si am uitat sa inchid usile sare pana la 100-200 🙂

  7. #33

    Poate s-or mai fi schimbat lucrurile, dar in niste teste serioase, cu instrumente de masurat profi, Xiaomi a stat varza rau acum cativa ani. O sa imi iau si eu in curand, dar o sa stau departe de Xiaomi.

    smartairfilters.com/en/blog/xiaomi-auto-mode-leaves-air-unsafe-86-hours/

    • #34

      @Silviu Link sau nu s-a intamplat!

    • #35

      Din ce am citit in unele locuri, modelele mai vechi de xiaomi aveau probleme cu senzorul de PM2.5, in ideea ca dadea erori aparatul. Cica modelele mai noi (seria pro, 2s si 3) au senzori laser, care dau o acuratete mult mai mare. In plus, e plin pe youtube de review-uri care au si dispozitiv calibrat si intra-adevar, aparatul isi face treaba.

  8. #36

    Buna ziua,
    Mi-am luat eu de vreo doua saptamani un Xiaomi Mi air purifier pro. Aparatul are vreo 70 cm inaltime si are un filtru antibacterian, hepa si cu carbune activ. Are trei moduri de lucru: Auto, Night si Personalizat. De fapt, daca vrei sa cureti rapid aerul din casa trebuie tinut pe personalizat si dat la macar trei sferturi viteza. In momentul ala scoate si un zgomot pentru ca are o elice de vreo 30 cm si vantura cam 500 mc de aer pe ora. Filtrul dureaza cam 6 luni si iti arata la fiecare pornire pe ecran, in procente, cam cata durata de folosire mai are. Are si o aplicatie de instalat pe telefon, care functioneaza foarte bine pana acum. Aparatul se conecteaza wifi la router si poti sa il urmaresti de oriunde cu aplicatia din telefon, il poti porni, poti sa schimbi modul de lucru, viteza pe personal si altele. Eu sunt foarte multumit de el desi la noi nu prea arata mare poluare cu particule nici cand deschid geamul. Sigur functioneaza pentru ca atunci cand s-a apucat nevasta sa faca gratar fara sa inchida usa la bucatarie s-a dus urgent la vreo 260 afisajul. Noaptea il lasam pe “night” si merge incetisor, fara sa faca zgomot, iar dimineata il gasim cu afisalul la 1. Pe afisaj arata si temperatura si umiditatea din camera.

    1
  9. #37

    #trolling #heitareala

    De asta foloseste si Olivia Steer – copii nu mai au nevoie de vaccin daca au purificator de aer 🙂

    • #38

      da, poliomelita e retinuta in filtrul HEPA

    • #39

      Cam, greu, avand in vedere ca virusul polio nu se transmite pe cale aerogena.

    • #40

      really…

    • #41

      @arhi – iegzact – si rujeola 🙂

      Luati si cititi un studiu interesant : www.mdpi.com/2073-4433/10/12/742/pdf

      Ideea e ca astea sunt mai eficiente in cladiri care au deja un sistem de recirculare/adaos/filtrare a aerului unde influenta gemurilor deschise ( dough!! sau d’oh ! cum vreti voi) nu este semnificativa
      In Bucuresti e ca si cand ai avea filtru de carbon (doar) in masina – (nu)ajuta ff mult dar nici nu face rau 🙂

      Problemele masive sunt expunerea constanta la aerul exterior cu nivele crescute de ‘divershi’ PM/PPM si faptul ca odata deschis un geam un astfel de dispozitiv se chinuie restul de 24 de ore sa curete ce tocmai a primit. Din pacate nu poate curata si depunerile inerente din casa ( praf/particule/covoare/acarieni/etc) care se ridica in urma fiecarui pas.
      Orice purificator de aer care nu are macar o tehnologie UV, nu face minuni contra bacteriilor si cu atat mai putin a virusilor ! Si sunt multe modele .Punctual cel prezentat nu stiu ce tehnologii are

      Overall mai ajuta dar nu face minuni – problemele sunt atavice. Cei cu copii sa nu se bucure foarte tare deoarece efectul de bouncing la expuneri alergenice este suficient ca sa contracareze efectul temporar al purificatorului

      Dar procentul de placebo este uimitor si discutia poate continua intr-o zona care nu este matematica ci doar fizica corpului. Exista studii dar ne baga intr-o alta stiinta

      Sa nu fie inteles post-ul altfel decat ca un idemn spre documentare profunda, altfel ramanem la efectele placebo-ului, care, dovedite stiintific, sunt foarte mari in medicina. Fara gluma

      @Arhi – bun thread-ul de astazi – serios.

    • #42

      evident, nu e panaceu. cazul meu, nu deschid geamurile decat daca e obligatoriu pentru ceva. nu aerisesc, gen, pentru ca sunt alergic de profesie, iar in gunoiul asta de oras e plin de alternaria, ambrozie si restul. vreau aer, deschid aerul condiționat.

    • #43

      @Arhi

      Si hoxigenu de unde il luatz ?

    • #44

      am aparat destept, cu filtre tari. de functionat, functioneaza, verificabil, ca alergiile nu trec cu placebo

    • #45

      Cetin, n-ai fost atent la intrebare… O2 de unde il iei? Ca asta se consuma, nu il face nici un aparat casnic.

  10. #46

    Boss, da si tu cateva detalii din experienta proprie gen cand se schimba filtrul, se schimba sau se spala, cati banuti presupune asta.

  11. #49

    Solutia nu e asta…

    • #50

      dar care?

    • #51

      Mediu mai curat.
      ‘Rezolvand’ problema poluarii cu purificatoare si tot felul de filtre ne vom obisnui cu ideea ca e normala, poluarea, si ‘asta e’.
      Eu sincer aproape ca as interzice astfel de aparate pentru publicul larg.

      In alta ordine de idei folosim la birou de cateva luni buni acelasi model (cred) si e … excelent. Chiar se simte diferenta. 😀

  12. #52

    Eu vad aparatele astea doar un pic mai bine decat pe alea de biorezonanta. Adica da, se schimba niste valori si grafice in aplicatia lor, dar studii independente despre efecte si beneficii pentru oameni pe termen lung unde sunt? Pe de alta parte, pot intelege impulsul. Daca as creste 3 copii in Bucuresti poate si eu as fi mai speriat si as incerca ORICE.

    • #53

      efectiv habar nu ai daca exista sau nu studii, dar ai emis opinii:))))))

    • #54

      Nu vad care ar fi paralela cu biorezonanta, la care nu poti sa vezi un efect clar. Astea sunt practic niste aspiratoare de praf din aer. Are un filtru pe care il poti verifica dupa un timp si vezi daca s-a adunat ceva pe el. daca s-a adunat, inseamna ca ce s-a adunat acolo nu l-ai mai trecut tu prin plamani. Simplu.

    • #55

      Chair am cautat informatii concrete in directia asta si daca ar fi sa sumarizez concluziile, raspunsul ar fi un Definitely Maybe, ca sa ii citez pe Oasis. Poate am exagerat cu biorezonanta; sa zicem ca le pun in exact aceasi categorie cu suplimentele alimentare si remediile naturiste. Adica efectele dovedite nu sunt proportionale cu entuziasmul pietei.

    • #56

      aha. ok

  13. #57

    teo, eu consider chestia aia o țeapă împachetată frumos, nu lasa linkuri aici, mersi

  14. #59

    Cumparat un Mi Air Purifier 2s in luna august 2019, folosit in medie cam de 2-3 ori pe saptamana. Filtrul la ora actuala arata cam 70%, ceva de genu.
    Locuiesc intr un bloc aflat langa o intersectie circulata, liniute, cazane etc. Sa fim intelesi din start: cine il cumpara crezand ca scapa de praful din casa, se inseala, praf va mai exista.

    Diferenta se simte in calitatea aerului atunci cand il folosesc, dimineata nasul este in regula, nu mai stai sa aduni recolta peste noapte de meduze uscate.

    Cu rufe puse la uscat in camera, pe timp de iarna, prefer sa il pornesc si sa scada umiditatea din incapere. Nu cu mult, dar ajuta.

    Setat pe modul AUTO nu se aude, trebuie sa stai langa el, in imediata apropiere. Filtrul costa undeva la 150-200 de lei, functie de reducere, promotii.

    Se poate controla si din telefon.

    • #60

      Asa e. Praful de pe jos si de pe mobila nu ti-l ia, dar nici producatorul nu pretinde asa ceva. Iti filtreaza doar atmosfera si poti sa respiri mai bine. Problema cu Auto e ca e setat de chinezi sa porneasca tare doar dupa ce trece de vreo 150 (ca la ei e poluare mare), in timp ce in UE de la vreo 50 in sus se considera ca aerul nu e bun. Si nu ai cum sa schimbi asta.

  15. #61

    Xiaomi air purifier pro este cea mai buna investitie care am facut-o pentru casa in 2019 si nu regret nici un cent din cat a costat. Convins ca il voi returna dupa o saptamana, am comandat modelul pro chiar daca si modelul mai mic ar fi fost suficient pentru suprafata in care il utilizez. Imediat dupa instalare scorul initial al calitatii aerului indica 089…dupa nici 24 de ore de fuctionare in modul auto a ajuns la 001. Contrariat si totodata neincrezator in chinezarie am gasit o statie meteo de interior pe ebay si mi-am zis hai sa confrunt chinezaria cu alta chinezarie. Mare mi-a fost uimirea sa vad ca dracia chiar functioneaza, are un fel de senzor cu laser pentru a masura particulele din aer . Un test usor ce poate fi facut e cu un deodorand spray/fixativ sau o fum de tigara. Sau si mai hardcore daca gatesti ceva ce face fum/miros puternic de mancare (e.g. un stake la grill), am observat scorulu urcand si la 600(cred ca asta e maximul la care ajunge) – pe modul auto la acest scor va face ma rau decat un aspirator – iar la sub 010 practic nu il auzi nici noaptea.
    Intrigat, m-am apucat de cautat reviewuri si pareri pe net si am fost impresioant ca acest aparat e o alternativa ieftina si eficienta pentru controlul calitatii aerului dintr-o incapere(o solutie cetralizata de aspirare si fitrare ajunge la cateva mii bune de euroi)

    Cons din punctul meu de vedere ar fi pretul destul de ridicat al filtrului undeva la 30E si este necesar de schimbat undeva la 8-12 luni. Au implementat un sistem destul de inteliget ce te forteaza sa schimbi filtrul. Acesta are un fel de RFID si in momentul in care aparatul zice ca filtrul trebuie inlocuit nu prea ai de ales daca vrei sa il folosesti in continuare. Un alt aspect de care nu am fost incantat e ca are nevoie de conexiune la net pentru controlul aparatului din aplicatia de pe smartphone. Am preferat sa ma lipsesc de aceasta functionalitate si sa nu conectez chinezaria la wifi.

    NU sunt fan Xioaomi, e singurul produs ce il am de la ei, dar pot sa confirm ca acest device isi face treaba cu brio la un pret mai mult decat decent pentru ce este.

    @Arhi Daca ai chef si timp pentru asa ceva, mi-ar placea sa vad un review sau o parere ceva mai detaliata decat “isi face bine treaba”. Merci

  16. #63

    Subiect fierbinte.Este oficiala interzicerea circulatiei trotinetelor electrice pe trotuare !

  17. #64

    Si-a luat un coleg Xiaomi asta. L-a dus in doua case (Buc-IF) si dadea numa status verde, l-a pus retur. Cred ca traieste sub pamant.

    Eu cu umidificator/purificator Sharp HD40 ceva ceva, luat in 2019 de BF pentru ca nou-nascut. Dupa primele doua saptamani, toti in afara de cel nou eram raciti. Sa o numim coincidenta, aparatul inca are increderea mea. Are inteligenta debordanta (nspe mii de senzori) insa o tine doar pentru el (nu tu valori PM pe display, ci doar cod de culori verde spre rosu, nu tu aplicatie, nu nimic). Poate e mai bine asa, trust the machine.
    Da, trage particule, praf, se vad in filtre si se aspira/spala.
    Da, aerul din camera unde munceste este parca mai bun pentru respirat. Mai racoros, mai relaxant, se doarme mai bine si … mai mult !?!?

    De ce cautati dezumidificatoare? Fara prea multa gargara eu stiu ca la om cu 22gr in aer se recomanda umiditate >60. Daca deschid un geam pt 3 minute, scade spre 40. Inapoi creste foarte greu.
    Faza cu apa pe geamuri/usi nu se rezolva astfel, ci cu aerisiri propice ale tamplariei. Sau cu o carpa.

  18. #70

    A folosit cineva recuperatoare de cladura? Recomanda buhnici la un moment dat Prana, de gauresti peretele si pui tubul spre exteriorul cladirii. Cica au filtre si fac o aerisire continua a camerei recuperand din caldura evacuata (iarna). Am cautat de curiozitate si m-am oprit la pret, cel mai ieftin era 2500 lei. Cred ca raman momentan la deschisul manual zilnic al geamului.

  19. #74

    Ba frate, de ce se inghesuie toti la Bucale daca este atat de Naspa ? Sunteti toti niste roboti programati gresit. Maine poimaine o sa va dea astia din pharma picaturi de pus in nas sa scapati de poluare. Munciti pana ”la epuizare si in scarba”, va bateti joc de timpul vostru stand zi de zi in trafic ore bune , platiti rate de va arde dosul. Care este smecheria sa fii BUCURESTEAN ?

    • #75

      vin fraieri de astia si ne invidiaza

    • #76

      Pai sa zicem ca din cauza ca ai mari sanse sa gasesti un job destul de bine platit, destul de rapid, daca mai si stii sa faci ceva. In orasele mai mici e mult mai greu de gasit un job bun.

    • #77

      sau ca ai scoli destepte, pentru tine si, dupa aia, pentru copiii tai. si pentru ca ai salarii la care, din coltul tau de tara, nici macar nu visezi. chestii de astea.

    • #78

      Îți explic eu. E șmecherie să fii bucureștean, dar mai șmecherie e să fii bucureștean adevărat, din sectorul 1. Au ajuns toți ăștia din Berceni, Militari, Titan să se creadă bucureșteni, când ei de fapt nu stau ca adevărații în sectorul 1. Ai înțeles?

    • #79

      plus saraciile care stau in comuna pantelimon…

    • #80

      Mishule, vezi ca Chitila tot in sectorul unu e …

    • #81

      plasa speciala sau ceva care sa nu permita intrarea aerului, in timp ce tii geamul deschis, o exista?

  20. #82

    Buna seara.

    Are cineva experiență cu purificatorul Air pro clinic făcut de ajaromania(făcut la Brașov)?

    Am văzut la Buhnici pe canalul de Youtube unboxing si aproape m-a convins. A folosit și un aparat de măsurat particulele de praf.

  21. #83

    Fac o săptămână curând alături de un purificator din ăsta deștept (Blueair Classic 480i) și nu prea îl pornesc. Ceva îmi scapă… Concentrația de PM2.5 stă la maxim 5 tot timpul, iar dacă țin geamul închis crește tVOC până la nivel “(high) polluted”. Cum aerisesc, cum scade la good/excellent. Nici nu știu de ce am dat banii pe aparat, căci nu îl folosesc deloc, în afară de uitat pe grafice. UNDE e poluarea aia nasoală rău, că eu nu o văd? Obosește până la etajul 5?!

  22. Multumesc pentur sfat, chiar cautam un purificator si postarea m-a convins sa iau in considerare acest model Xiaomi. L-am gasit pe magazinul online unde imi fau eu uzual cumparaturile la 839 lei.
    De curiozitate, stie cineva cat este un Philips echivalent ca performante ? Multumesc.

    Inca o intrebare: am vazut pe site ca pe langa Mi 3H mai sunt 2 modele la Xiaomi, Mi 2H si Mi Pro. Care ar fi diferentele intre cele 3 explicate pe scurt asa pentru un nespecialist ca mine ? Multumesc mult.

  23. #87

    Am vrut sa zic “intrarea prafului” cand aerisesti