Germania are povești de succes masiv cu mașinile electrice 1, 2. Problema fiind, ca, de altfel, oriunde în lume, că planurile lor mărețe de a schimba lumea din rădăcini se bazau pe faptul că proștii, adică noi, vom cumpăra și vom da bani pe ideile lor. Și proștii nu au cumpărat.

Dintotdeauna mi s-a părut absurd cum s-a împins marota asta cu poluarea direct în gâtul populației, atunci când, de fapt, 75% din poluarea mondială este din cauza corporațiilor și a funcționării mașinilor lor de profit. Nemaivorbind de faptul că poluarea noastră, europeană, este inexistentă, dacă o compari cu orice alt continent sau stat, exceptând Antarctica. Brusc, noi am devenit responsabili de tot, țestoasele din Galapagos nu puteau să trăiască din cauza paielor mele de la McDonalds.

Și ok, pot înțelege că și copiii ăia din Congo, care exploatează minele de cobalt, au nevoie de locuri de muncă, dar nu am înțeles niciodată heirupul ăsta cu mașinile electrice. Sigur, s-a putut masca rapid, pentru o populație de analfabeți, că se mută așa zisa poluare, de pe străzile noastre, tocma-n Congo și China, unde moare un copil pentru fiecare baterie construită. S-au incentivat proști să cumpere, pentru că aveau încărcare gratuită, pentru că, se știe, curentul de la încărcarea gratuită nu e plătit de nimeni. Dar cum și-au imaginat domnii de la UE că va funcționa chestia cu electricele pentru marea masă de oameni, nu doar pentru cei ce își parchează Tesla în garajul vilei și și-o conectează direct la 20 KW?

Adică…cum să își încarce mașinile electrice un bloc, de exemplu, din Dristor, care conține 200 de apartamente și 200 de mașini? Unde, mai exact, să și le încarce toți, la prelungitoare scoase pe geam? De unde toată puterea aia necesară, putere inexistentă, în acest moment, că dacă își dau drumul toți la aerele condiționate, cade punctul traf?

Da, știu, de fapt trebuie să facem tranziția la chiloți de Spandex și biciclete, pentru că nu avem nevoie de mașini.
Iată că, de fapt, nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.