Stau și mă întreb, care e faza cu permiterea existenței unei “facultăți” ca Spiru Haret. Adică știe o românie întreagă că acolo se trece cu șpagă, că sunt așa ziși studenți care nici măcar nu au trecut vreodată pe la ore sau nici măcar nu știu unde e sediul, că diplomele se vând pe prețuri modice, numai poliția nu știe, de atâția ani?

Da, ok, se cercetează acum. Pfff, ce s-a întâmplat, nu s-a mai plătit taxa de protecție unde trebuie? Să nu uităm că Spiru e facultatea aia care nu era acreditată de nimeni, a fost suspendată, diplomele nerecunoscute, după care brusc, un ministru a decis că nu putem lăsa oamenii așa, doar au plătit bani. Pe vremea aia chiar mă gândeam să îmi deschid o facultate, cu răbdare, în timp, scoteam promoții cu diplome.

Revenind, cine ține în brațe fabrica asta de hârtie igienică?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

22 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Haret, Saguna, Bioterra, una si una, toate. Acu’ niste ani vine un pusti (vecin) la nevasta-mea sa-i tipareasca (la munca, eram saraci tare atunci) o lucrare de licenta la Hîrleț. Paginatie aiurea, grafice alandala, gramatica de clase primare, fraze fara inteles si legatura… ”Cine a scris, mai, lucrarea asta? Pai nu stiu, e de la secretariat asa. Dar lasati-o asa, ca nu verifica nici dracu… ” Deh, ea cu ”statul” pe varianta veche, da-i si cizeleaza… Era baiat destept, dar nu avea hirtie la dosar.
    Astia (Abramburica) mai aveau putin si cereau doctorat si directorului departament curatenie (femeie de serviciu) ca oricum nu conta provenienta si profilul in standardele lor…

  2. Toate facultatile din Spiru Haret au avut sistem de examene grile, iar examenul de licenta o formalitate. Aceasta inca din 2005/2006. Multe facultati acum nici nu mai exista. Are cineva curajul sa anuleze diplomele din perioada 2005-2019?Apoi toti din conducere verificati la averi Toate universitatile private, chiar daca unele se dau onorabile au scos un procent de diplome false.

  3. #3

    Poate primim și niște explicații în legătură cu desființarea Facultății de arhitectura și despre modul în care și-au bătut joc de niște copii care au fost admiși în anul I, apoi anunțați, cu doua zile înainte de începere a anului universitar, ca au intrat în insolventa..

  4. #4

    Nici nu stiu la ce plm foloseste mastodontul asta construit la Aparatori acolo. Nu trec foarte des prin zona, dar in viata mea, de cate ori am trecut, n-am vazut mana de student prin preajma, nici macar vreun palc de 10-15 oameni cu mape in mana sau altceva de genul. De asemenea, n-am cunoscut niciodata pe nimeni care sa fie student la Universitatea Spiru Haret si sa frecventeze vreun curs sau orice altceva pe acolo.

    La Bioterra am mai zarit cativa sa zica ca sunt studenti, sa aiba poze pe acolo etc. o fi ea tot fabrica de diplome, dar parca-i unpic mai serioasa.

    Foarte interesant sa vedem ce baroni sunt in spatele acestei “institutii” , daca se va afla vreodata.

    • #5

      La Bioterra e cumva diferita situatia. Doar un procent de aproximativ 15% din studenti sunt cei care nu calca vreodata in facultate si obtin diploma, de obicei acestia fiind cei cu pile din politica si primarii. Restul trebuie sa aiba prezenta si sa invete la fel ca la orice alta facultate, altfel pierd anul.

    • #6

      Buna ziua.
      Nu știu cum e in țară, dar la Constanța e puhoi de studenți.
      Chiar stau la cursuri.
      Depinde de student daca vine la școală, nu de profesor.
      L

    • titi: un procent, oricât ar fi el de aproximativ, e 1%.
      15% sunt 15 procente.
      Știu că e efortul mai mare dar merge și „procentaj”

  5. #8

    Cică la drept ar fi lucrurile făcute pe bune. Sau mai pe bune, cu profesori care își dau interesul, te ard daca nu înveți, și alte trenuri de “facultate serioasa”.

    In plus, atata timp cat vor exista firme unde promovare in anumite funcții e legată de prezența unei hârtii, facultățile astea vor face bani in continuare. Și nu mă refer doar la stat, sunt exemple și în domeniul privat.

  6. #9

    “Follow the money”, vorba unui classic, dar prin 2002 se mai facea carte – la drept si la limbi straine, cum a zis cineva mai sus.
    Cred ca de prin 2003, asa, a inceput sa se strice treaba. De vazut ce schimbari s-au facut in anii aia la nivel de rectorat…

  7. #10

    pregatiti heit dala bun:
    eu am am diploma de mk de la spiru. am inceput in 2006 si am terminat in 2009.
    terminase liceul si nu mai aveam chef de scoala. lumea mea se invartea intre o firma de audio-video-proiectie (la care mai bagasem verile anterioare. distractie, evenimente misto, concerte, deplasari etc. ceva de vis pana la o anumita varsta) si inca una cu lumini si echipamente pentru filme.
    aveam un prieten care era cu un an in fata mea la spiru si a zis ca e ok si poti sa si muncesti, nu te fute nimeni la cap. si m-am inscris la spiru cu gandul sa iau mai repede diploma aia.
    in primul an am fost la mai toate cursurile, eram un grup frumos, mai ca nu-mi venea sa cred.
    examenele erau usurele daca invatai un pic. gaseai material peste tot. grila e grila.
    dupa primul an m-am dus doar la examene, lucrarea de licenta a fost identica cu a prietenului ce terminase cu un an inainte. intre id,fr si zi erau diferente doar la taxa anuala.
    invatam chiar si pentru examenele alea grila dar nu pot sa zic ca am ramas cu ceva. in 2008 am schimbat si locul ala de munca frumos pentru unul de birou. comandantul suprem de la noul loc de munca (absolvent de poli, sef de promotie etc) m-a intrebat cum o sa ma descurc si cu facultatea si ca nu a auzit lucruri prea bune despre spiru, ca o sa-mi dea voie la examene dar sa ma pun pe lecturat niste chestii specifice noului loc de munca (vanzari, relatii clienti, conta etc – admin contracte si garantii). cam asta e spiru si restul. la vremea aia, dupa 3 ani si ~4000 lei aveai o diploma. sunt si oameni care au mers zi de zi si au facut-o “pe bune”. a fost un colac de salvare pentru cei care nu au facut o facultate la vremea ei si s-au trezit la 40-50 ani ca au nevoie la locul de munca. mergeti prin marile companii unde nu ai posturi cu profil tehnic si vedeti care pe unde au terminat cursurile. o sa fiti surprinsi. nu ma refer doar la executati, chiar si din midle m sau mai sus.

    • #11

      Prin 2007 parca, am avut o oferta de diploma de la UMC la 3500 euro. Si cu ea si fara ea tot salariul ala este, doar ca dadea mai bine la orgoliu.

  8. #12

    Buna ziua.
    Nu știu cum e in țară, dar la Constanța e puhoi de studenți.
    Chiar stau la cursuri.
    Depinde de student daca vine la școală, nu de profesor.

    0
  9. #13

    Am mai povestit de Spiru Haret în alte comentarii.
    Am terminat și Psihologie la Spiru Haret Am fost la toate cursurile în primul an, s a fost format un grup de 30 persoane care veneau mereu la cursuri dar și o “mare” de absenți. Am terminat în 2017 și nu am prins nimic grilă și am “picat” și la examenul de licență pentru ca nu am învățat și știam sa mai mult de 5-6 nu primesc, asa ca am ieșit din sala.
    Am fost coleg care nici acum nu a luat examenul, după 3 încercări.
    Acum este frustrant sa știi ca alții pentru 700 de euro sau câțiva litri de vin au terminat fără stres și pe noi ne frecau la cap cu “voi sunteți aici pentru ca vreți sa copiați” și veneau și cu 6 supraveghetori, la o sesiune de licență au venit 10 la vreo 45 studenți. (bănuiesc ca doar pentru atmosferă pentru ca 3 profesori ar fi fost mega suficient sa se asigure ca nu se copiază)
    Per total a fost ok, sunt și profesori care se dedică și profesori care postau pe pagina Accept “moarte gay lor” și CpF iște înfocate și diverși prea ocupați sa vină.
    Cam cum au ajuns și astea de stat, doar ca acolo șpagă e mult mai mare.
    Eu am ales pe criteriul “taxa cea mai mică” și având în vedere ca o făceam pentru mine (chiar și asa a devenit frustrant acum, nu poți spune ca ai făcut la Spiru Haret nici în gluma :)))
    Nu am trecut în CV

  10. #14

    Am si eu diploma de Spiru. Marketing.
    A doua diploma dupa ce m-am sters la fund cu cea de Politehnica si am reusit sa-mi fac o profesie in domeniul marketingului.
    Am facut-o pentru ca aveam nevoie si de o diploma care sa “dubleze” experienta mea practica.

    Am facut intre 2008 si 2011.

    Comparat cu Politehnica e apa de ploaie. Examenul grila mi se pare si in ziua de azi o blasfemie la adresa invatamantului. Imi amintesc ca la Engleza m-am dus dupa ce am fumat un joint cu un coleg in masina. Am intrat la examen, abia puteam sa citesc intrebarile din grila, le vedeam duble si scrise in romana desi erau in engleza 🙂
    Am luat 8….

    Am terminat cu media generala 7,5 si 9 la licenta.

    Culmea, diploma aia mi-a folosit mai mult profesional decat diploma de la UPB care zace si acum la facultate.

    Profesorii de la SH erau mediocrii spre slabi, elevii (clasa mea) erau 50% bugetari care trebuiau sa bifeze o diploma ca sa ajunga consilieri sau mai stiu eu ce, 25% pitipoance fortate de parinti sa faca si ele o scoala desi erau mai pasionate de fb si hi5 decat de scoala, 25% erau dintr-astia, asa ca mine, trecuti de 30 care vroiau sa se respecializeze, sa faca ceva nou. Cu astia m-am inteles cel mai bine.

    Am participat la vreo 50% din cursuri, overall n-am invatat nimic.

    Ulterior, folosind diploma de Spiru, am fost admis la Sorbonna la MBA.

    Cred ca depinde foarte mult de fiecare in parte si cred ca diferentele intre universitatile din Ro sunt chiar f mici doar ca unele se vand mai bine politic si nu numai.
    Daca e sa numaram toate nulitatile care termina ASE-ul s-ar putea sa constantam ca procentual sunt la fel de multi ratati ca si la SH.

    Probabil ar trebui sa dispara examenele alea grila desi scutesc o gramada din timpul de corectare, probabil ar trebui reglementata prezenta la zi (acum e acelasi lucru zi, ff, distanta) si cred ca admiterea ar trebui sa fie un pic mai dura, macar un examen de inteligenta sa se dea pentru ca aveam impresia uneori ca unii nici nu stiu sa citeasca sau sa inteleaga instructiunile simple de pe o pagina de net. Cred insa ca acelasi lucru gasesti si la ASE.

  11. #15

    Vă dați seama prin ce chinuri morale, prin ce disonanțe cognitive or fi trecut bieții jandarmi care au participat la arestarea prorectorului si a celorlalti? Câti dintre ei si-or fi luat diplome de intelectuali exact de acolo, ne mai mirăm de 10 august…

  12. #17

    Dacă unu sau doi au făcut porcarii asta nu înseamnă că peste tot la spiru este Asa. Eu am făcut în țară la spiru si mereu era o cameră legată la București. Nu prea reușeam să copiez ca apăreau supraveghetorii si imi luau telul sau hârtiile, m-au si dat afară. Am incercat până m-am enervat și m-am pus cu burta pe carte. Lucrarea de diplomă mi-au băgat o în program antiplagiat ca de 2 ani pe toate le baga in program. Dacă ai peste 30% nu ti-o acceptă în plus de 2 ani teste grila sunt puține, acuma au trecut pe clasice. Am dat chiar și orale, mai grele dar daca citeai puteai trece. La stat fără plic nu treceai examenele. Am incercat dar când m-a picat unu de 4 ori ca nu dădeam am plecat la spiru. Știți ce este curios? Nu mi-a cerut nimeni bani la spiru sa trec examenele, plateam doar taxele.

    • #18

      Ce scenariu, ce valuare, of dar mai ales ce păcăleală de ciorditor/samsar!

      Să muoharaă cikalaca daca nuiașa buoss!”

  13. #19

    Nu pot crede cata rautate cata prostie poate exista !!! Inainte de a denigra universitatea Spiru, puneti mâna pe gramatica, sînteți la pământ Ce scoli ati facut?

    1
  14. #21

    De verificat diplomele obținute la Buzău!!!!

  15. #22

    Ganditi-va ca la o universitate numita Titulescu parca, se face stomatologie! Mare grija! Eu am absolvit inginerie mecanica la Ovidius Constanta. Ce se facea acolo, ce pregatire aveau profesorii, era o blasfemie la adresa ingineriei. Cine intelege matematica stie ca rezultatul final se poate obtine prin mai multe metode, nu neaparat prin cea agreata de profesor. Cand esti picat pentru ca nu folosesti metoda lui, ce poti intelege din asta? Nu oricine e facut pentru niste meserii, cum e ingineria, stiintele medicale, da stiu ca suna bine sa zica mata ca fata ei e doctor stomatolog, dar… Dupa vezi la stiri, pacient ars sau n cazuri de malpraxis. La Ovidius era plin de personaje de prin tarile arabe, la medicina culmea, plateau zecii de mii de euro sa treaca examenele