Puțini dintre voi își mai aduc aminte de valutiștii anilor 90. Băieții băieților cu ochi albaștri, care curățau dolari pentru alții, pe Moșilor, Obor, Gară, băieții ăia cu Hello, mister, can you tell me if this is real leu? Sau care numărau teancul pus în jumătate de parcă era un teanc întreg și te făceau de 50% din sumă.
Eh, ING sunt băieții ăia, azi.
NOU
Pe site 4.71-4.85
NOU
ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar#exchange-second-tab
NOU
Scuze. M-am grabit ca
NOU
la mine in homebank a fost 4.71. ccand am cumparat euro. pe site e mai prost
NOU
astia nu au marci
ma rog, stiai ca azi e bf prin alte tari unde se plateste in euro si……….
NOU
Tre sa faca si ei niste bani de undeva… Faptul ca au cursuri in copaci se stie de mult. De ce mi-as fi luat Revolut daca nu de asta – ca la restul ING e ok ( pana acum cel putin).
NOU
Tot e bine, abia m-am mutat cu salariul de la hotii de la Unicredit.
Poate ING fura de la cei care fac schimb valutar,
ca sa avem noi astia care cumparam din China curs bun. 🙂 🙂 🙂
Acum o ora am luat ceva de pe aliexpres la un curs ING de 1USD=4,35 lei.
Pe site-ul BNR e 4,34 lei.
NOU
stii ca nu ala e cursul si ca ing iti va mai face o data conversia, nu?
NOU
Bineînțeles că tranzacția în așteptare este la acel curs. În momentul când vor pleca banii la comerciant (peste câteva zile) să verifici tranzacția efectuată și vei avea o surpriză… neplăcută.
Am făcut reclamație pentru diferențele dintre suma primită în sms-ul de notificare și suma luată când au plecat banii din cont și ghici ce au făcut ei… au schimbat moneda în sms-ul de notificare. Nu mai fac conversia în lei, îmi spun cât am plătit în moneda în care am plătit.
NOU
Nu stiam, Unicreditul ma fura de la inceput cu 4,82 si gata.
NOU
nu, si unicreditul te fura dupa. toate bancile fac dubla conversie la cumpărături in afara, de ce crezi ca avem revolut si alte manele?
NOU
cursul bnr e un curs de referinta !!!!!
NOU
Poveste lunga…
Eram prin belgia. Platisem niste hoteluri. Si cand vad efectiv ca ing mi-a luat cu 160 lei mai mult decat au blocat initial, era sa ma urc pe pereti. ajung in tara si sun la jigodii, ii iau tare din prima… Stati domnu ca va dam diferenta inapoi ca sunteti al mai fidel client si alte manele.
Baaaah, lasa asta, nu ma intereseaza banii cum faptul ca mi-ati luat mai mult decat ati zis initial. urmat telefoane pana am ajuns sa vorbesc co head of mortii ma-sii communications…
Dupa ce i-am umplut si lu asta frigiderul timp de vreo ora, mi-au dat banii indarat si s-au scuzat de 1000 ori.
Si astfel am trecut la revolut, ing sa te fut.
Restul e tacere…
NOU
Uite de aia folosesc eu Revolut la toate subscripțiile pe care le am. Pentru că ING sunt nesimțiți cu cursul ăla. Și nu este vorba de diferență, e mică, e vorba de un principiu: ești porc cu mine, sunt Revolut cu tine. Just as simple.
NOU
Pai nu trebuie sa manance si gura lor o paine? Dupa ce au captat multi corporatisti si nu numai, zero comisioane oriunde, plata direct cu telefonul si alte fantezii d-astea care dau bine si sunt trendy, trebuie sa le iasa o sparla pe undeva ca doar nu fac munca de caritate.
Ce mi se pare mizerabil este ca mi se pare asa, pe sub mana, desi la urma urmei, e treaba fiecaruia sa se informeze si informatiile sunt acolo.
NOU
Sînt hapsîni, aia e. Nu le ajunge că au dat afară o gramadă de casieri, iar clientul își face singur tranzactiile și ei rămîn cu comisioanele. Măcar dacă aveau bunul simț să nu le mărească, dar ți-ai găsit. Nesimțiți…
NOU
“Dupa ce au captat multi corporatisit si nu numai” ar trebui sa le ajunga veniturile si sa isi optimizeze operatiunile pentru a capta altii si a oferi servicii noi care sa continuie sa atraga si sa fidelizeze.
Modul lor de “valutisti” de a opera schimburile ne-au facut pe toti se uitam de fidelitate (ca doar frate frate dar de ce pe banii mei?) si sa sarim in alta barca/banca.
Ok, Revolut nu nu ne-au convins inca pe deplin si in contiuare primim salariile la ING. Dar daca in 2-3-5 ani continua sa-si imbunatateasca comportamentul crezi ca vor mai fi tot atat de multi corporatisti dispusi sa stea tot timpul cu ochii pe tarife, comisionae si operatii la ING, (insert aici orice alta banca in acceptiunea clasica de azi)?
NOU
1 – daca te legi de ing inseamna ca esti antieuropean pe linia dracnia iar asta e buba.
2 – valutistii de azi gen ing nu pot face smecherii fara sprijinul noilor baieti cu ochi albastri gen citu si mai ales manole/mugur.
NOU
Ooo, daaa, Cîțu… Ăsta e venit de cîteva zile, șmenarii din sistemul bancar sint de ani si ani. Deodată cu besedeul draknian, aș putea spune…
NOU
A venit de cateva zile la butoane la minister insa cîțu a mai lovit intre 2006-2007 cand a fost economist sef la ing si a fost dat afara tocmai pentru speculatii pe leu. Deci e cel mai potrivit specialist la tzepe.
NOU
n-ati disparut?
NOU
@Cristi
Ce am scris este corect si gasesti in cv-ul lui. Ai si ceva link-uri de la Hotnews si Digi
mobile.hotnews.ro/stire/8371729
www.economica.net/dezvaluirile-ocante-fostului-trezorier-de-la-ing-despre-ilegalita-ile-comise-de-banca_31442.html
www.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/florin-citu-investigat-de-asf-788017
Ce plm, nu mai ai iarba sau esti dus?
NOU
Nu trebuie să fii PSD-ist ca să îți dai seama cine e Câțu. Zicea senin că ce a făcut cu leul poate că n-a fost moral dar legal sigur a fost.
Corect.
Nu poți zice că e de vină pentru ceva pentru că abia a fost pus în funcție, dar nu vreau să știu ce urmează.
Personal sper că va tuna un pic in ING, după ce l-au tunat ei acum ceva ani.
Și eu sunt la ING de 12 ani și sunt extrem de nemulțumit. Dar efectiv nu știu la ce bancă să mă bag.
Sunt IT-ist și nu pot merge la bănci comuniste gen cec sau BCR, sau BRD unde trebuie să aprob pe hârtie conturile dinainte în care vreau să fac plăți online. E aberant.
Nici 100 de aprobări ca să fac ceva in euro sau în dolari.
Sau să fiu taxat pentru onoarea de a incasa bani ca la Transilvania.
Pe cuvânt că față de vest, aici pare că e sălbăticie când vine vorba de bănci. Nu există o bancă de care să nu aud înjurături.
NOU
Din ce inteleg “atacul speculativ pe leu” al lui Citu a fost ceva ce orice om cu un dram de minte si cu cascaval ar fi facut. Omul a zis dupa un anunt politic de crestere de salarii ca leul se va duce pe p*la, si a pariat pe asta. Iar Isarescu ptr ca rezerva valutara nu-s banii lui i-a zis “coae ai grija ca n-ai atat cascaval cat am eu valuta sa ard sa tin cursul sus” si aici Citu a inteles si s-a retras.
Este atac speculativ cand zic acum ca dupa maririle alea de pensii ale PSD-ului care pun probleme acum cursul iar se va duce pe p*la si ca ar fi bine sa luati euro?
NOU
CEC are inca o oferta acceptabila.
Am ajuns clientul lor acum multi ani dupa o experienta extrem de neplacuta la Bancport si BRD.
Partile proate:
Persoanele de la front-end sunt de o prostie monumentala, de exemplu mi-au gresit numele de pe card, insa le ignor. Macar nu sunt rau intentionate ca alea de la BRD sau Bancpost.
Interfata la Internet Backing este execrabila pe laptop (inteleg ca e si una destul de buna pe telefon, dar costa alti bani); Pot sa fac totusi deposite de economii si sa transfer bani oricui.
Partile bune:
Nu stiu cum mai e acum, dar cand in foloseam un rulaj mai mare decat …ceva ( parca 5000RON /luna?) era totul gratuit: trasferuri in Ro/ extrageri de la bancomatele lor (mai putin 2.5RON abonamentul si 62 RON blocati pentru o caramida pentru internet banking). Cred ca mai e si acum ceva de genul asta in oferta.
Cu cardul lor debit am putut plati cam oriunde, inclusiv in USA pentru masina inchiriata unde specificau ca trebuie card de credit. Cursul de schimb este extrem de avantajos: Cursul spot Reuters+1%, fara alt comision, indiferent de valuta.
Inca mai folosesc cardul lor cu ceva economii ramase cand mai vin prin tara si ocazional sa vad ca mai merge. In 15 ani, singura problema pe care am avut-o au fost bani blocati pe card la plata unui hotel ( evitati IBIS cu plata la hotel – patit in 2 locatii diferite cu carduri diferite) Mi s-a spus ca va suma va fi deblocata in maxim 30 de zile si a durat exact 31 de zile.
NOU
n-am mai auzit de dubla-conversie = recalculare ulterioara avand ca rezultat perceperea unui comision mai mare. dar daca ai aproape suma fixa in contul din care faci plata, in urma reconversiei ce se intampla daca nu mai ai bani in cont? se respinge tranzactia?
NOU
nu, iesi pe minus si trebuie sa acoperi suma, ulterior. faptul ca nu ai mai auzit te face doar un om neinformat. google e prietenul tau
NOU
am patit eu de mai multe ori, ramai cu balanta “-7 lei” sau “-10 lei”
NOU
E chiar mai rau … smenarii aia din anii ’90 aveau, teoretic, niste riscuri. Poate Politia, poate unul mai smecher de le dadea un cap in gura … ma rog, mai mult la nivel teoretic dar totusi existau riscurile.
Bancile de astazi nu au NICIUN risc.
ASF-ul freaca plua (pentru cei care au deschis radioul mai tarziu, salariile alea barosane ale sefilor din ASF sunt “cotizate” in primul rand de toti jucatorii din piata financiara), Protectia consumatorului e un fel de caine castrat (da tu o amenda de 5-10 K RON sau chiar EURO unei banci si vezi cam cat de mult o afecteza), Consiliul Concurentei e ocupat cu razbunari politice de rahat, dragutul de Mugurica le tine palmuta la curisor sa nu cumva sa pateasca ceva sau, Doamne fereste! sa saraceasca vreun bancher.
Am lucrat in sistem >5 ani si va dau niste cifre/detalii: prima si cea mai interesanta – daca nu stiati, TOTI directorii de departamente critice dintr-o centrala de banca (aia care semneaza chestiile grele), isi iau autorizarea de la BNR, daca BNR nu vrea sa fii tu director, nici proprietarii bancii nu au ce sa faca/zica; practic candidatul pupa mana la suveran si jura credinta inainte sa aiba voie sa semneze orice – pe cale de consecinta, daca BNR-ul zice ca nu stie ce face X sau Y banca si pe unde se plimba banii, o suge in cur la modul ipocrit; alta, de 10 ani incoace, BNR-lul a inasprit constant, in principal, conditiile de acordare doar pe instrumentele de finantare adresate PF-urilor asta in timp ce minim 80% din expunerile din piata sunt adresate si utlizate doar de PJ-uri; cele mai mari credite “explodate” si care au ingropat oameni la propriu contribuind la criza din 2008 au fost bubuite in toate bancile (unele cu dedicatie) exclusiv pe PJ-uri; manevra cu CHF a fost facut cam de TOATE bancile, sub supravegherea BNR care urmarea cu atentie si ingrijorare fenomenul; cand s-a votat legea darii in plata (vorbim de PF) Mugurica si BNR-ul faceau cel mai mare gat ca se va distruge sistemul bancar din RO – ca urmare s-a facut fix plua, cred ca >80% din cererile de dare in plata au fost contestate de banci si dosarele se acopera de praf prin instante.
La nivel de can-can, stiu eu o banca la care aproape TOTI directorii din centrala aveau Audi A6 (50-60 K euro/buc, leasing-uri pe 3 ani), masini pe care le-au schimbat dupa vreun an de utilizare ca aparuse modelul nou si nu se face sa mergi cu modelul vechi la nivelul asta, asta in timp ce tot in anul ala au dat afara cateva sute de fraieri ca banca trecea printr-o perioada grea si restructurare/reducere de costuri and shit.
Stiu personal cateva persoane care erau “in the circle of trust” al BNR-ului (neamuri, epoleti, chestii socoteli) si care, obligatoriu, aveau loc de munca intr-o banca sau alta ca sa faca nimic, doar asa in semn de respect si supunere. Daca unul dintre aia pleca brusc din banca A si i se facea loc la banca B, puteai sa pariezi ca banca A calcase pe bec si urmau niste probleme iar banca B urma sa faca succesuri.
By the way – pentru cititorii mai “corporatisti” care le stiu ei pe toate si o sa ma injure copios, macar sa le dau un motiv clar – inainte sa ne repezim ca rata la muci, fac precizarea ca dupa ce am lucrat in banca privata cam 5 ani, pentru un timp de inca 5 ani dupa am fost furnizor pentru vreo 5-6 banci private, si toate mizerille povestite mai sus se refera (in special si in primul rand) la bancile private. Sa nu mutam discutia inspre CEC sau alte chestii care au legatura cu statul. Nu stiu cum e acolo, imi imaginez ca e posibil sa fie acelasi KKT doar ca pe bani mai putin decat invart astia mari si privati.
NOU
valuta si forinti, baiatu’
NOU
Politică și Delicatese – nu băgați combustibil de la pompele companiilor rusești, nu folosiți serviciile rusești de ride-sharing, dar Revolut e bun la nevoie.
Doar zic.
NOU
Pai cum? Nu au eliminat ei comisionul la retragere de la orice bancomat din lume? A, acum platesti de 2-3 ori mai mult comision din diferenta de curs valutar? Aiurea
NOU
Păi cum?! De unde crezi tu că are Putin bani de rachete hipersonice, te-ai întrebat?
There is no free lunch, mafrend…
NOU
Inca mai sunt smenari d-astia prin d-alde Rm. Valcea / Horezu. Probabil au curs mai bun, comparat cu ING. 😀
NOU
Tarziu au realizat unii ca a avea bani in Romania e mai greu ca nicicand. Vrei sa schimbi – cumperi, vinzi, platesti, nu conteaza – platesti. Platesti sa tii euro la ei [ habar nu am daca mai exista bancomate in EURO in RO? ], nu mai zic sa primesti salriul in EURO sau USD in contul de lei [ ca sa nu faci alt cont, alta conversie, etc. ]. Pur si simplu nu vad sa ai scapare in tara asta cand e vorba de valuta.
Mai nesimtit mi se pare sa ai udupa un an mai putina valuta in mana decat ai pus in cont [ de economii! ]. Salteaua frate, salteaua e solutia [ la noi in Maramures mai punem si la borcan! ]. La ciorap nu pun sa nu ma trezesc cu ei aruncati din cauza mirosului .. 🙂
NOU
Ai dreptate, m-am ars cu ING-ul inca de acum cativa ani cu niste sume de nivelul sutelor de lei – la 3000 lei mi s-a taxat 3200 sau putin peste. Si discutam despre o amarata de plata internationala. Asa ca nu iti trebuie sume extraordinare ca sa fi si f***t si cu banii luati.
Trecand peste asta, am renuntat la serviciile lor, mi-am vazut de treaba, sunt la BT. Nici astia nu sunt vreun “caine cu covrigi / colaci in coada” dar macar nu te jupoaie in ultimul hal (desi acei 4 lei la incasare pe PJ, indiferent de tranzactie parca prea de porc este, mai ales daca ai tranzactii dese si mici). Diferenta este ca la numarul de telefon de contact chiar raspunde cineva, destul de repede si te mai ajuta cu una-alta.
Am si carduri pe Revolut insa prefer mai mult Transferwise si am mai spus-o de ce: comisionul de administrare este practic 0, ai telefon la care sa suni si raspunde cineva (eu sun la numerele din UK, macar am habar sa ma inteleg cu aia), cardul este acceptat peste tot, cursurile de schimb sunt cele mai bune (la baza firma practic cu transfer si exchange-ul se ocupa) si, per ansamblu, sunt peste Revolut, ca servicii. Dar nici rusii nu-s de lepadat, oricat de rusi ar fi (si va asigur ca nici in cur nu ii doare de cateva sute de euro maxim pe care le ruleaza un Gigel lunar prin ei).
Insa ING?! Never ever.
NOU
Eu am cativa euro la ING, dar nu ma pot muta, ii tin pe numele persoanei mandatate, ca nu vreau sa fiu bogata pa hartie.
In idea in care voi face alt cont comun, la ce banca sa fac in ro ?