www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/ponta-daca-vreun-ministru-din-guvernul-meu-dadea-mailul-pe-care-l-a-dat-costache-il-aresta-dna-din-sedinta-de-guvern-1258916

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

13 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Man, aici sunt cam cu liberalii: daca exista echipament, de ce sa nu il folosim. Hai sa poata alege bolnavul unde se trateaza, iar banii sa il urmeze. In felul asta poate motiveaza si spitalele de stat sa se eficientizeze.

    • #2

      da da, fix se eficientizeaza, când medicii și șefii de spital lucrează la spitalele private. va fi un calcul greu, să iau mii de euro la spitalul privat sau sa eficientizez. dada, greu.

    • #3

      Ar merge faza dacă s-ar interzice ca medicii care lucrează la stat să aibă cabinet privat sau să lucreze cu spitale private.

      Dar altfel e cum zice Cetin.

      Hmm, să încasez zero euro pe operația asta (care e tehnic inclusă in salariul lui) sau să ii zic să vină la mine la privat unde ii pot da factura?

      Și atunci medicul de la stat are tot interesul să redirecteze totul spre privat.

      Și acuma deja se întâmplă așa cu toți medicii ce au privat. Îți face una alta la stat de ochii lumii dar îți zice că trebuie să vii la cabinetul lui pentru una alta. Și trebuie să mergi că altfel nu te operează.

    • #4

      Daca statul deconteaza tot atat per pacient, ar trebui ca pacientul sa decida. In fond, sunt banii lui. Pe de alta parte, ceea ce spune manu s-ar rezolva cu un cost defalcat pe operatiune, care sa fie vizibil. Dar sistemul de sanatate nu are niciun interes (de la nivel de CNAS) sa vezi cat costa si cat se plateste in mod transparent, ca s-ar vedea matrapazlacurile. De ce nu pot sa vad cat cheltuie statul in numele meu, daca tot am card de sanatate.? Hotiile astea facute de medici care au cabinete private nu sunt influentate de legea asta, ca oricum exista, sau ma insel?

  2. Nu e ca şi cum operaţia la stat nu costă cît la privat, dacă pui la socoteală şpăgile.

  3. #6

    mananca cacat aia care spun ca ordonanta e in interesul “pacientului”. cata vreme doctorii pot lucra si la stat si la privat orice modificare de genul asta e strict in interesul doctorului si a spitalului privat.

  4. #7

    undeva ai dreptate. ca e bine sa se clarifice cu jobul doctorului, la stat sau la privat, nu la ambele. dar sa spui ca e aiurea ca a dat posibilitatea oamenilor sa fie tratati la mai multe spitale e gresit. eu zic ca e bine ca a spart monopulul. acum in mod normal trebuie ajustata masura ca sa duca la rezultate corecte. e complet stupid sa zici ca mai bine nu o dadea.

  5. #8

    daca dadea si pentru salvarile private, ramaneam fara arahat?!

  6. #9

    Și pîn-acu’ a fost posibil să alegi, nu asta era chestiunea. Acum s-a dat verde ca să aibă acces la fonduri pe niște chestii grele, pe bani mulți. E una din măgariile cele mai mari făcute de un guvern post 90, după părerea mea, în special că e făcută cu obrăznicie, de unul care e angajat la o clinică privată și ne rîde în nas.
    Pe de altă parte, am citit undeva zilele astea ca spitalele de stat decontează cazarea la CAS pe niște sume exorbitante (care nu se văd, că, deh, plătește statu’)…

    • #10

      din ce expui, rezulta ca ”magaria” este corecta si necesara!

    • #11

      Poti detalia cum puteai sa alegi sa te tratezi la privat, pana acum? Da, poti alege, daca platesti integral, dar nu sa acoperi din asigurarea de sanatate…

    • #12

      se putea, pana la guvernarea dragnea, care a reziliat contractele cass cu prestatorii privati.

  7. #13

    e genul de situatie in care e bine sa avem un punct de vedere al unei persoane din sistem