De câte ori citesc dude de astea ca în pozele de mai jos, sunt recunoscător că am luat decizia de a locui la casă și sper din suflet ca viața să nu mă împingă niciodată înapoi spre traiul la bloc.
Am mai aflat zilele trecute de la un prieten că, la ei în bloc, administratora nu le permite să plătească în cont, trebuie să vină la program, care program e până la 4 după masa, de 2 ori pe săptămână. Și cine are ceva de obiectat, primește și o mică bătaie, așa, de control.

Între timp, imbecilii au realizat că sunt păcăliți cu contoarele alea de calorifer.

1, 2

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

150 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Viata la bloc sau cum i-ar spune Ponta lui Udrea: sugi pwola.

  2. #2

    Dreptatea e la mij, ca de obicei. Sunt si isterici care la orice pas de copil bat in teava, sunt si imbecili care sambata la 15.10 sau in cursul saptamanii la 23 fara ceva dau gauri cu bormasina. Eu am intalnit la mine in bloc ambele situatii, cu accent pe a doua.

    • #3

      Daca stai la bloc si nu dai niste gauri cu bormasina ai trait degeaba.

    • #4

      eu am niste ninjalai care lucrau pe la 1 in creierii noptii

    • #5

      Numa fraierii au bormasina. Oamenii adevarati au rotopercutoare.

    • Asta inseamna popor harnic !

    • #7

      “dreptatea e la mij”. good one 🙂

    • #8

      nu exista temei legal pentru sanctionarea persoanelor juridice care isi desfasoarea activitatea intre 8 si 17:00 ziua, deci daca ai de dat gauri faci contract cu o firma si ei iti pot da gauri in pereti oricand in timpul zilei :).

  3. #11

    Poa’ sa plateasca in cont si sa precizeze la efectuarea platii scopul (plata intretinerii), nume, adresa. Odata plata intrata in contabilitate, sunt obligati sa-i scada datoria de la intretinere. Toata smecheria este sa-i dea numarul de cont.
    Mie nu-mi primea banii pe intretinere pana nu achitam acoperisul (pe care l-as fi achitat cu draga inima daca imi punea la dispozitie orice document prin care mi-arata valoarea lucrarilor, ceva conform legii, lucru pe care l-au refuzat cu incapatanare, ca nu e treaba mea… treaba mea e sa platesc, nu sa comentez, sa-i f…)

    • #12

      aia e ideea, ca nu le da contul

    • #13

      pai am intrabat io la mine de ce dracu nu pot sa platesc direct in cont. pentru ca pus poprire pe cont din cauza retarzilor care “uita” sa plateasca cu anii si atunci pentru a nu bloca diverse gen utilitati se plateste totul cash.

    • #14

      fix in aceeasi situatie sunt si eu: am nevoie de cont dar administratorul devine tensionat si conflictual cand deschid subiectul
      ma feresc sa-l etichetez intr-un anume fel deoarece incerc sa ma pun in locul lui si nu-mi pare usor sa ai de-a face cu locatarii a 88 de apartamente, fiecare considerand ca problema lui e cea mai importanta si ca trebuie rezolvata cat de urgent se poate

    • #15

      Dar la mine refuza de vreo 10 ani SA FACA CONT! Motivarea? “Ne ia astia bani pentru cont”. Cand ii spui ca la BT e moka, zice ca Radet il obliga sa lucreze doar cu BCR. Go figure!

  4. #16

    Din primul afis, inteleg ca persoanele juridice au voie sa faca galagie, adica daca ai un mic atelier de lacatuserie-confectii metalice, la etajul 4, oamenii inteleg ca asta e painea ta

    • Ai vrut sa fii carcotas 😀 . A formulat bine, pentru ca un sediu de firma este tot in apartamentul unei persoane fizice 🙂

    • #18

      Jerome, incearca sa deschizi sediu de firma/punct de lucru intr-un bloc.

    • #19

      Plus ca in afisul indicat de tine scrie “orice persoana”.

    • #20

      Unu e presedinte, celalalt administrator…

    • #21

      @Eugen: dezvolta putin te rog ideea cu deschisul unei firme in apartament de bloc.

    • #22

      Te duci frumos la vecini, iti iei semnaturi de la fiecare and you’re good to go. Am facut de 3 ori chestia asta. Ce e asa complicat?

    • #23

      Ala e fara desfasurare de activitate.

    • #24

      Oh well, a spus “sediu de firma”?

    • #25

      Ma scuzati, gripa nu-mi permite sa raspund mai repede si mai citet. Reformulez, incercati sa deschideti un “atelier de lacatuserie” intr-un bloc, sau sa obtineti autorizatie pentru orice altfel de activitati poluante (si) fonic.

      Asa, pentru sediu de firma unde dai declaratie ca la respectiva adresa nu se desfasoara activitati, am deschis si eu fara probleme.

    • #26

      Da, m0fo, “greseala” mea. Ma refeream la activitatea descrisa de Jerome.

      Asa cum zice si Ioana.

    • #27

      Am fost si eu putin carcotas, ce-i drept. Am deschis un sediu social fara prestare de servicii la o adresa, un sediu social cu prestare de servicii IT la o alta adresa (no biggie here) si un sediu social/profesional pentru PFA. In niciuna din cele 3 situatii nu am avut probleme.

  5. #28

    Asta e urmarea dezvoltării țării a lu’ ceaușescu
    A încolonat oamenii de la țară, și i-a băgat în blocuri ( cu animale și metehne ).
    Acuma ” ăia ” sunt orășeni ( cică ), au bască și-s administratori de bloc.
    ps.
    Îți dai seama ce ar fi dacă i s-ar îndeplini dorința lui Vali ( de a desființa satele românești – că-s fără rost și practică agricultura de subzistență ).

  6. #29

    Sa vezi ce frumos e sa prestezi niste servicii pentru Asociatiile de Proprietari…un vis!
    Presedintele de bloc se crede un zeu al scarii,administratorul se crede seful banilor,cenzorul este si el un sef mai mic care nu ii semneaza ordinul de plata administratorului ca factura pe care o are de la tine nu are stampila(dafuq?)…si el vrea sa ii duci in dinti factura in original(smartbill ftw)…chestii d-astea.
    Aveam si eu o colectie de poze d-astea,prin natura meseriei ajung des prin scari de bloc.O sa le caut cand ajung acasa…

  7. #30

    Am facut si eu galagie privind repartitoarele de caldura dar n-ai cu cine..cand s-a votat daca sa le scoatem au decis babalacii…si am ramas tot cu repartitoare. e normal, ei le tin inchise si dau drumul la gaz maxim, luna trecut gazele au costat triplu decat normal.

    la ista platesc “by default” 10 lei citire si ~40 tevile care trec prin casa plus ce consuma si caloriferele.

    Am norocul ca e liniste, exceptie fac cei de deaspra care mai dau cateodata muzica tare la la 12 noaptea insa nu trebuie sa merg eu la ei pentru ca mosul(ex securist) de dedesupt are urechile fine si ii potoleste cu o scurta bataie in tevi :))

    • #31

      Cred ca nu am inteles eu ceva, poate sunt mai lent asa ca te rog explica-mi daca mi-a scapat ceva si asta o zic fara nici o urma de gluma.

      Din ce am citit reiese ca daca nu avem repartitoare se calculeaza cumva un consum total si apoi se imparte egal, minus/plus niste rahaturi mai stiu eu ce adauga ei pe acolo..

      Daca avem repartitoare fiecare plateste cat consuma, nu si cat consuma vecinul sau alti locatari care se gandesc numai cum sa fenteze sistemul. In plus mai adaugam si faptul ca teoretic repartitoarele astea functioneaza si cu nu stiu ce algoritm care calculeaza si fata de vecini ca sa nu platesti consum si pt. aia daca la aia nu e caldura si tu incalzesti peretele si pentru ei.

      Ce inteleg eu din asta e ca daca se scot repartitoarele platim si pentru altii, adica fiecare poate sa ii dea blana chiar sa faca risipa si eu platesc pentru asta.

      Stiu doar doua cazuri dar poate se fac si aici manevre, unde s-a renuntat la repartitoare si facturile de la intretinere s-au dublat si nu exagerez. Unul din cazuri de la 200 de RON 2 persoane 2 camere la 400 de RON 2 persoane 2 camere.

      Deci unde e adevarul?

    • Repartitorul NU e contor.
      Iti spune cit % din ce-a intrat in bloc a iesit prin caloriferul respectiv.

      ‘zdai seama ce haios e cind iese totalul si la 50% dar si la 110%

    • #33

      @ bitpsychobyte

      Eu iti dau cazuri concrete:

      Socrii – apartament cu 3 camere, repartitoare, 2 persoane la intretinere, frig in casa , repartitoarele merg doar 2 repartitoare din 4 (si alea la jumatate)= 350 lei luna decembrie (Bucuresti)
      Noi – apartament 2 camere, fara repartitoare, 2 persoane la intretinere, trebuie sa tinem geamul deschis din cand in cand deoarece este prea cald in casa = 350 lei luna decembrie ( Bucuresti)
      Parintii – apartament 2 camere, fara repartitoare, 3 persoane la intretinere, confortabil in casa = 650 lei luna decembrie (oras mic de provincie)
      Fratele – garsoniera, fara repartitoare, 1 persoana la intretinere, cald in casa = 400 lei luna decembrie (Bucuresti)

      La fiecare caz, trebuie analizate o multitudine de chestii: din ce este construit blocul, daca este anvelopat sau nu, daca exista termopane sau nu, daca apa este la pausal sau nu, daca vecinii dau drumul la repartitoare sau nu, daca apartamanetele vecine sunt locuite sau nu etc.

      Din experienta mea, este mai bine fara repartitoare.

    • #34

      una din corvoadele galaxiei repartitorului este citirea lunara fortata. trebuie sa fim prezenti si sa permitem citirea altfel suntem amenintati cu duhul pausalului.

      unuia dintre baietii care citesc acele repartitoare i-a scapat odata faptul ca nu conteaza valorile citite (il corectasem eu ca pusese o valoare prea mica intr-o camera) :)))

    • #35

      “Din experienta mea, este mai bine fara repartitoare.”

      depinde la ce capat al repartitorului te afli.

      daca ai un apartament situat pe colt, orientat spre nord / eventual mai ai si un bloc in fata si la ultimul etaj cu siguranta este mai bine fara repartitoare.
      daca esti pe sud, etaj intermediar, fara pereti exteriori in afara celor cu ferestre este mai bine cu repartitoare.

    • #36

      @ pvladc

      Am stat in ambele situatii descrise de tine: spre nord/sud, pe colt/ pe mijloc, la etajul 1/6/4/2, cu bloc in fata/fara bloc.
      Raman la aceeasi concluzie. Poate am avut eu noroc. 🙂

    • #37

      Baeti, cu repartitoarele e groasa, daca ai vecini care fac frigul si fac focul la aragaz, ati belit-o. Daca mai si pacalesc repartitoarele, ati belit-o grav. Daca insa toti vecinii sunt civilizati si lasa caldura pornita atunci nu aveti nevoie de repartitoare. 300-400 de lei pe luna de iarna e foarte putin, daca nu va permiteti sau va zgarciti la banii astia mergeti inapoi la tara. Si sa inchizi caloriferele complet cand pleci o luna la tara e taranie maxima.

      Pe scurt, daca simti nevoia de repartitoare la bloc, marsh inapoi la tara. Sa curga minusurile.

      1
    • #38

      Depinde de multe variabile ce si cum este mai bine. La mine de ex. daca trece in casa de 23-24 de grade se lasa cu nervozitate si certuri cu nevasta. Sa platesti pentru caldura full când tu tii caloriferele mai mult inchise nu mi se pare prea ok. Daca esti un friguros, însă, sau reteaua e varza si abia prinzi o temperatura aproape decenta cu toate caloriferele deschise maxim, parca n-ai vrea sa platesti dupa “repartizare” si partea cucoanei de la 3 care pune gheata la repartitor.

      1
    • #39

      Inca unul fript cu repartitoarele aici: am avut cinstea de a prinde repartitoarele la una din locuintele unde am stat cu chirie. Dupa o iarna de boiereala (la pausal), s-a decis trecerea la repartitoare. Vreau sa spun ca deschideam caloriferul doar intr-o camera (unde stateam mare parte din timp) si in baie, iar de platit am platit in iarna aia cu 30-50% mai mult decat platisem cu un an inainte la pausal.

      Plus, parintii, in ciuda sfatului meu, au fost si ei de acord cu montarea rahaturilor respective. Si daca nu erau de acord, majoritatea ar fi impus masura. Urmare: acum se sta cu caloriferul deschis la jumatate in dormitor, restul camerelor inchise, si platesc mai mult decat pana acum la incalzire.

      Deci da, repartitoarele sunt bune. Pentru cei care le-au instalat si care acum incaseaza multi euro lunar pentru citiri.

      1
    • #40

      Mda, deci voi vreti sa plateasca toti pentru risipa voastra?

      Aura, deci fara repartitor zici ca deschizi geamul sa faci racoare de caldura ce e, si platesti 300-400 RON, pai normal, ca se imparte totul, inclusiv aia de consuma mai putin, sau sunt plecati si aia practic ies in pierdere, in timp ce tu faci risipa.

      Deci daca eu plec in concediu si tin calorifere oprite o luna, cat platesc?
      Sau cand sunt plecat la munca si nu am nevoie de caldura, ca nu il tin pe 0 dar nici la maxim.

      Daca stai la casa vrei si acolo pausal? :))

      Cred ca ma retrag aici ca eu nu vad logica la ce spuneti voi si sunt total contra celor spuse de majoritatea in cazul asta. Oricum la mine nu au sa dispara prea curand, cand a circulat foaia aia pentru a le scoate au fost 6 persoane care le-au vrut scoase dintr-o scara cu 10 etaje.

      Si da, o sa ma intorc la tara ca nu sunt dispus sa platesc pentru rasfatul altora. Nu sunt Gica contra sa va fac paguba sa ziceti ca incalziti si perete meu. Calorifer nu e niciodata mai jos de 2, eu asta inteleg prin oprit.

    • #41

      Inca unul care confunda repartitorul cu contorul.

    • #42

      Da ma, le confund, ma intreb de ce ii zice la repartitor si anume calorimetru.

    • #43

      Din moment ce spui “deci voi vreti sa plateasca toti pentru risipa voastra” si “daca eu plec in concediu si tin calorifere oprite o luna, cat platesc” inseamna ca da, confunzi. Sau ca nu stii ca toate citirile dintr-o scara sunt apoi trecute prin “sita” unui gigacalorimetru si ca pretul unei “unitati” consumate nu e niciodata fix, ci depinde tocmai de acel gigacalorimetru. Si probabil nu stii (sau, uimeste-ne) formula si coeficientii prin care se stabileste cat are fiecare de platit. Cand calculezi, nu uita sa tii cont si de tevile care trec prin casa, de numarul de elementi, de etaj, de numarul de camere, de faza lunii si de numarul de cutremure din Vrancea. Toate par a fi factori determinanti in stabilirea cheltuielilor lunare cu incalzirea.

    • #44

      @bitpsychobyte Exista blocuri mai vechi unde nu sunt repartitoare si caloriferele nu au robineti pentru a fi date mai incet si mai tare, de aceea este nevoie sa se dechida un geam pentru a se racorii oamenii 🙂

    • #45

      *racori

    • #46

      @MNAXN (scuze, nu stiu sa pun diacritite in alte texte decat formatul word), eugen, va rog eu frumos explicati-mi si mie care-i diferenta dintre repartitor si contor. o explicatie logica, tehnica sau legala, sau de care vreti voi, dar care sa stea in picioare in fata Asociatiei de Proprietari, RADET, primarie, ANRE, eventual instanta sau a oricui altcuiva.
      sa ma explic: acu’ vreo 2 zile imi zice presedintele asociatiei ca i-a spus nu stiu cine ca-i obligatorie montarea repartitoarelor. acu’ eu una nu-s de acord sa se monteze repartitoare, dar vorba aia “unde-i lege, nu-i tocmeala”. azi, umbland pe net, dau de tot felul de chestii despre interzicerea repartitoarelor, implicarea ANPC si alte alea pe tema. si ma ia cu lesin. cineva ma ajuta cu cadrul legislativ (legea 121/2014 dc intereseaza pe careva). o iau la puricat si ma ia si mai tare lesinul.
      la art. 10 zice “consumatorii finali sunt dotati cu contoare”.
      sa trecem peste aspectul cine, cum ii doteaza, peste lipsa cuvantului “obligatie” sau a vreunui sinonim. pe mine ma intereseaza cuvantul “contor”.
      legea zice “contor” deci as dori din tot sufletul sa-mi lamuresc care-i faza cu “repartitorul nu-i contor”.
      presedintele nu e un mos securist si nu pare a avea chef sa ne puna la cheltuieli aiurea. sunt convinsa ca ar fi fericit (el si o gramada de vecini si eventual alti locuitori la bloc) sa afle ca nu suntem totusi obligati sa montam repartitoare.
      multumesc pt intelegere.

    • #47

      @ Alex, ai descris perfect blocul meu: este bloc vechi din caramida, caloriferele originale din fonta, fara robinet. In vara vreau sa le pun robinet caci nu se mai poate altfel.
      @bitpsychobyte Mi-am spus parerea personala formata in urma experientelor avute cu repartitoarele. Nu am facut comparatie intre apartament si casa. Daca imi permiteam sa stau la casa, stateam. Insa asta inseamna sa am tot confortul pe care mi-l doresc. Nu doresc sa fac parte din grupa celor care se muta la casa si apoi se incalzesc la lumanare deoarece nu au bani sa plateasca gazul/lemnele pentru centrala.

    • #48

      bitpsychobyte ai dreptate cu risipa, unde nu sunt repartitoare se deschide geamul, nu se da caloriferul mai incet nici daca se poate.
      Dar, nu ai dreptate sa inchizi de tot caldura cand pleci. Apartamentul tau este parte a unui bloc si ar trebui sa existe o regula care sa impuna sa menti in el o temperatura minima de, sa zicem, 18 grade, astfel incat sa nu inoportunezi ceilalti vecini prin pereti reci, in special podele. Cand inchizi caldura apartamentul tau primeste caldura gratis de la vecinii care nu le inchid. Si nu, nu e ok sa zici ca nu e treaba ta, tu nu ceri caldura de la vecini.
      Multi nu inteleg ce-i ala bloc: nu e fiecare stapan absolut pe o bucata ci toti sunt stapani pe tot blocul. Mentalitatea “in apartamentul meu fac ce vreau eu” e de cacat.

      1
    • #49

      @Aura
      – numarul de persoane NU conteaza in calculul incalzirii
      – conteaza la lift, gunoi si gaze. Daca vecinii se incalzesc cu gaze costul pe persoana creste
      – numarul de camere Nu conteaza la sist cu repartitoare. Conteaza numarul de calorifere, dimensiunea lor (factor global), suprafata apartamentului si nr de coloane de alimentare din locuinta
      – la sist cu repartitoare conteaza pozitia locuintei – se aplica niste coeficienti de ponderare. Spre ex 1000 de unitati pe repartitor la et 2 vor costa mai putin decat 1000 de unitati ls ultimul etaj sau la parter – la numeste factor de amplasare si la mine e 0.95

      nu e vorba doar de noroc

      Nu sustin ca repartitoarele sunt bune, depinde de situatia fiecaruia si de vecinii pe care ii are.

    • #50

      ady, doar si din denumirea de repartitor rezulta ca e o chestie care repartizeaza. Nu are cum sa fie contor, cum sunt de exemplu apometrele sau contoarele de gaz/energie. La alea te uiti si stii clar, ai consumat atatia metri cubi de apa, de gaz sau galeti de curent. Aici la repartitor te uiti degeaba, iti afiseaza niste unitati, dar ti le afiseaza degeaba. Trebuie ca acele citiri sa fie calculate (foarte la obiect explicatia lui pvladv) a. i. caldura totala intrata intr-un bloc sa fie repartizata locatarilor.

      Nu te uita ca administratorul nu e mos securist, nu inseamna ca n-are un interes in a instala repartitoare. Iar daca insista cu obligatia de a monta, sa va dea si justificare legala, articol de lege ceva, nu ca “i-a spus lui cineva”.

    • #51

      @pvladv

      De acord cu tine, insa eu ma refeream la costul total al facturii de la intretinere. Asta inseamna caldura+apa+cheltuieli comune+ gaze+ salarii. Nu m-am referit strict la caldura. Insa iti multumesc pentru informatii.

    • #52

      @bitpsychobyte:
      Incerc sa-ti explic mai in detaliu de ce repartitoarele nu-si indeplinesc corect funtia pentru care au fost create: anume de a repartiza costurile proportional ( cu caldura generata).
      0. Exclud de la inceput reaua credinta (a se citi metode de furt prin izolarea sau inlaturarea repartitoarelor de pe calorifere).
      1. In mod intrisec, metoda prin care repartitoarele “citesc” cantitatea de caldura este supura unor erori masive. N-am nici o teorie care sa justifice asta, dar as spune ca o toleranta de +/- 20 % tot exista, si numai faptul asta anuleaza din start ideea de repartitor. Nu sta nimeni sa lipeasca repartitoarele cu aceeasi grisa cu care e lipit un cooler pe un CPU insa efectul e cam la fel de dramatic. Poate normativele pricind coeficinetii de corectie in functie de calofer amplasamentul locuintei or fi relativ buni insa si de pe acolo e un +/- 10% marja de eroare.
      2. Ideea de condomeniu implica faptul ca estista un important trasfer termic intre diversele parti ale acestuia. Fapul ca un apartament “face economie” inseamna ca acest apartament primeste gratuit caldura de la apartamentele invecinate. Apartementele invecinate respective consumea mai mult prin metoda repartitoarelor pentru a genera acelasi confort termic,
      3. Repartitoarele functioneaza impreuna cu robineti termostatati. Acestia ar trebui sa functioneze pe principiul echilibrelor de presiune insa au oobiceiul pacatos de a avea si ei desiperii de valori. Asa incat desi eu reflez “la fel” toti robinetii o parte din calorifere sunt fierbinti (si-mi fac risipa dupa gustul meu) iar altii sunt reci (si-mi produc discomfort)
      4. Ideea de repartitoare are sens doar daca pe fiecare dintre coloane sisteme de echilibrare hidraulica, Ceea ce nu se intampla. In practica, in functie de modul cum relgeaza vecinii caloriferele, eu primesc mai multa sau mai putina caldura. Asta anuleaza principiul pentru care au fost invetate repartitoarele anume de a-mi putea sinte consturile sub control in functie de confortul dorit. Unele coloane sunt reci, infundata, altele fierbinti.
      5. Ideea dupa care s-au facut normele de repartizare a caldurii este ca in principiu aproape toate calorifele vor fi deschise aproape de maxim. Adica de ce-ai tine in casa un calorifer cat un butoi care sa fie inchis, nu? Cand un inginer a calculat ce calorifer trebuie intr-o camera a calculat ce calorifer _deschis_ trebuie pentru acea camera. In aftfel de conditii pierderile (pe tevi/spatiu comun) sunt corect estimate (estimabile) la valoare de 10% (sau cat o fi ea). In practica, daca eu sunt singurul care tin caloriferul deschis in tot blocul primsec doar 20% din caldura si platesc cam 90% din caldura., deci o eroare de 450%.. Sau pe acolo…

      1
    • #53

      (daca e duplicat, asta e -something went wrong , unul din mesaje o sa fie sters…)
      @bitpsychobyte:
      Incerc sa-ti explic mai in detaliu de ce repartitoarele nu-si indeplinesc corect funtia pentru care au fost create: anume de a repartiza costurile proportional ( cu caldura generata).
      0. Exclud de la inceput reaua credinta (a se citi metode de furt prin izolarea sau inlaturarea repartitoarelor de pe calorifere).
      1. In mod intrisec, metoda prin care repartitoarele “citesc” cantitatea de caldura este supura unor erori masive. N-am nici o teorie care sa justifice asta, dar as spune ca o toleranta de +/- 20 % tot exista, si numai faptul asta anuleaza din start ideea de repartitor. Nu sta nimeni sa lipeasca repartitoarele cu aceeasi grisa cu care e lipit un cooler pe un CPU insa efectul e cam la fel de dramatic. Poate normativele pricind coeficinetii de corectie in functie de calofer amplasamentul locuintei or fi relativ buni insa si de pe acolo e un +/- 10% marja de eroare.
      2. Ideea de condomeniu implica faptul ca estista un important trasfer termic intre diversele parti ale acestuia. Fapul ca un apartament “face economie” inseamna ca acest apartament primeste gratuit caldura de la apartamentele invecinate. Apartementele invecinate respective consumea mai mult prin metoda repartitoarelor pentru a genera acelasi confort termic,
      3. Repartitoarele functioneaza impreuna cu robineti termostatati. Acestia ar trebui sa functioneze pe principiul echilibrelor de presiune insa au oobiceiul pacatos de a avea si ei desiperii de valori. Asa incat desi eu reflez “la fel” toti robinetii o parte din calorifere sunt fierbinti (si-mi fac risipa dupa gustul meu) iar altii sunt reci (si-mi produc discomfort)
      4. Ideea de repartitoare are sens doar daca pe fiecare dintre coloane sisteme de echilibrare hidraulica, Ceea ce nu se intampla. In practica, in functie de modul cum relgeaza vecinii caloriferele, eu primesc mai multa sau mai putina caldura. Asta anuleaza principiul pentru care au fost invetate repartitoarele anume de a-mi putea sinte consturile sub control in functie de confortul dorit. Unele coloane sunt reci, infundata, altele fierbinti.
      5. Ideea dupa care s-au facut normele de repartizare a caldurii este ca in principiu aproape toate calorifele vor fi deschise aproape de maxim. Adica de ce-ai tine in casa un calorifer cat un butoi care sa fie inchis, nu? Cand un inginer a calculat ce calorifer trebuie intr-o camera a calculat ce calorifer _deschis_ trebuie pentru acea camera. In aftfel de conditii pierderile (pe tevi/spatiu comun) sunt corect estimate (estimabile) la valoare de 10% (sau cat o fi ea). In practica, daca eu sunt singurul care tin caloriferul deschis in tot blocul primsec doar 20% din caldura si platesc cam 90% din caldura., deci o eroare de 450%.. Sau pe acolo…

  8. #54

    In blocurile noi nu se mai bate in teava,au grupuri pe Feisbuc,se injura acolo…

    • #55

      Nu cumva sint tevi de plastic la blocurile noi? Degeaba bati in ele.

    • #56

      Nu sunt,ca au centrala proprie…Iar tevile de apa sunt mascate.

  9. #57

    Lipseste ceva de genul: “Cand faceti sex acopera-i gura o cu perna”

    • Mai bine chemati un vecin sa va ajute, poate aveti mainile ocupate si nu puteti folosi perna

    • #59

      “…si daca e urata pune-i si o punga de hartie pe mecla”

    • #60

      da, corect, eventual scris cu “face-ti”

    • dar janel, nu asa este corect

    • #62

      @w: “facet-i”?

    • #63

      @w: Janel se referea la faptul ca multi administratori sunt analfabeti si ca scriu incorect. E bine ca te-ai prins de gluma.

    • andrei, eu l-am corectat pe janel deci nu m-am prins de gluma.nu ai de ce sa imi spui ca e bine

  10. #65

    eu locuiesc intr-o garsoniera de 20j de metri patrati intr-un oras mare si urat si muncesc in niste sate. imi vine sa innebunesc cand imi aud colegii de birouri ca vor sa stea la bloc. aia care au case mari, gradini si animale. traiul la bloc e un rau pe care nu-l crezi posibil, decat traindu-l.

    1
  11. #67

    Sa-mi dea ameda cat vor! Sunt curios cine imi da amenda ca la noi nu mai sunt “administratori” de 15-20 de ani.

  12. fica mea de sotie si juma’ de imparatie pentru cine imi spune ce plm inseamna “mers abrupt”:))))

  13. #74

    acu ~10 ani in brasov am facut sedinta la bloc.
    1 -> repartitoare
    2 -> centrala de bloc (pausal la gaz)
    3 -> centrale individuale.
    a venit cineva de la cet care ne-a prezentat in mod real (si anonim) cam ce inseamna fiecare alegere, si s-a preferat varianta cu centrale/contoare individuale, ca fiecare sa stie exact cat are de plata. ce vreau sa zic e ca de atunci fara sa ne zica omul ceva am pus pe lista repartitoarele ca alternativa cretina, nu s-a discutat 1 minut in mod serios sa punem repartitoare. practic discutia a fost intre pausal la gaz sau contor individual. ma mir ca au prins la atat de multa lume.

  14. #75

    La mine la bloc,cand se afiseaza intretinerea iti pune si in cutia postala o foaie cu toate cheltuielile defalcate…nu ca sta cineva sa le citeasca.faza frumoasa la foaia asta e ca are cod de bare pe care il poti scana la banca si achiti contravaloarea intretinerii.

    • #76

      Si la mine baga foaie in cutia postala, fara cod de bare, asta pentru ca nu vrea sa monteze avizier. Si cand era montat avizierul, o binefacatoare care sta prost cu nervii rupea foia…

    • #77

      Am si avizier la bloc..2 chiar.unul pentru intretinere,unul pentru diverse chestii.program afisat pentru femeile de servici,care si ce sa faca exact in fiecare zi..telefoane utile,gen deranjament interfoane…bloc vechi,comunist,jumate plin de pensionari….deci se poate si bine.pe de alta parte,nu administrator comunist,ci firma angajata sa faca toate angaralele astea

  15. #78

    Mbun, astept minusurile, dar primul anunt are aproximativ dreptate. E de bun simt sa respecti niste norme de convietuire “in comun” astfel incat sa-l derajezi cat mai putin pe celalalt si el sa te deranjeze cat mai putin pe tine. Cum ziceau antecomentatorii mai sus de bormasi la ore imposibile. Toti oamenii pe care i- auzit/citit despre locuitul la bloc in tarile cu apa calda vorbeau de reguli fata de care ale noastre sunt pistol cu apa.
    Acu’ ce intelege fiecare prin zgomote e complet alta poveste. Am avut vecini care faceau circ cand se auzea aspiratorul lovit de mobile (nu incercam sa le distrug, doar lovitul accidental al periei de vreo mobila) (la ore decente si neinterzise) sau cand alerga javra prin casa ( o chestie cat juma de pisica, nu va inchipuiti vreo namila la fel de grea ca mine). Acum am vecini giugiuc. Mosuletul de sub e acum la azil, dar era o dulceata-cand m-am mutat a venit sa ma intrebe dc ma poate ajuta cu ceva desi el se misca in 2 bastoane; aia de sus au copil-la cat tropoteste ala nu se mai sinchisesc de zgomote vecine; aia de alaturi se schimba ca sosetele, ca-s chiriasi.
    In ceea ce priveste incasarea, avem firma care se ocupa de administrare. 2 zile de incasari pe saptamana: 19.30-21.00 si respectiv 17.30-19.00. Functional chiar si pt corporatisti. N-am cerut contul; cred ca mi l-ar fi dat.

    • #79

      In primul rand, nicio asociatie de proprietari nu are autoritatea si competenta de a imparti amenzi dupa bunul plac deci pica primul anunt. Mai mult de atat, ce naiba se intampla intre 13-14 de trebuie sa fie o ora liniste? Du-te lasa-ma ca unele chestii sunt complet deplasate. Ajungi sa nu mai poti face nimic in casa pentru ca trebuie sa-ti traiesti viata in conformitate cu ceilalti…

    • #80

      E una dintre chestiile pe care le sacrifici pentru “privilegiul” de a sta la bloc: nu poti face tot ce vrei, sau poti face dar atata timp cat nu deranjezi.

      1
    • #81

      Legea nr. 61/1991, care a fost republicată recent în Monitorul Oficial nr. 96/2014.
      Art. 2 alin. 26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

    • #82

      daniela, o sa ma uit in lege la faza cu amenzile.
      intre 13-14 mai dorm copii, mai una-alta. d-astea. parca nu-i asa placut sa incerci sa adormi bebelul sau scolarul mic (trezit la 7 dimineata) si sa fie concert pt bormasini si ciocane (sau rock, manele si orice alt tip de muzica).
      sincer, in scola, cand aveam ore dimineata eu dormeam 1-2 ore dupa-amiaza. inclusiv in cls. XII. (singura zi cand imi aduc aminte ca n-am dormit, n-am fost om tot restul zilei).

    • #83

      Mihai, stiu legea. A fost modificata recent pentru ca acum cativa ani se scosese orele de liniste. Politia oricum poate veni la orice ora vrea daca un vecin considera ca ai depasit limitele bunului simt in ceea ce priveste galagia. Oricum, mi se pare stupida ora 13-14. Ma rog… Inainte era intre 22:00 si 06:00..

      1
    • #84

      @daniela, m-am uitat in lege. asociatia de proprietari nu are dreptul sa aplice amenzi. in acelasi timp in anunt nu scrie ca asociatia ar fi cea care a instituit obligatia sau ar aplica amenzile. desi asta pare. ci doar ca fapta x se amendeaza. (si au adaugat tropaielile, mersul abrupt si ce mai e scris de mana 🙂 )
      dupa toate probabilitatile, amenda este prevazuta de dispozitiile legii mentionate de mihai. caz in care amenda o aplica politia (sau politia locala, sau cine pisici o aplica-o), institutie care trebuie sesizata de catre cineva. ca e contraventie.
      acu’ exista mai multe posibilitati:
      1. diversi vin la usa si fac circ ca: mergi prin casa, faci dus la tzshpe noapte, alearga pisica sau mai stiu eu ce li se nazare. sunt o gramada de oameni care fac spume la gura pe diverse teme, dar pentru nimic in lume n-ar depune undeva o reclamatie/cerere/sesizare/orice scris/verbal cu “nume, prenume, reclam problema x”. crede-ma ca am intalnit destui.
      2. a. diversi vin la usa si fac circ ca: mergi prin casa, faci dus la tzshpe noapte, alearga pisica sau mai stiu eu ce li se nazare. si fac si reclamatie la politie/primarie/orice institutie care-ti trece prin cap si chiar la unele care nu-ti trec. institutiile sesizate aiurea vor redirectiona totul la politie. sunt reclamagii de profesie si se poate intampla ca politia sa nu-i mai ia in serios. or sa vina la tine la usa (ca au un dosar si tre’ sa faca ceva cu el) si, cu exceptia cazului in care din apartamentul tau chiar se aud zgomote puternice si deranjante, o sa stati la o sueta mica, or sa-ti spuna de mosu’ nebun de la 3, care face cate 3 reclamatii pe saptamana si or sa-ti ceara scuze ca te-au deranjat. eventual or sa-l amendeze pe mos ca i-a chemat degeaba. am inalnit si cazuri d-astea.
      2.b. diversi vin la usa si fac circ ca: mergi prin casa, faci dus la tzshpe noapte, alearga pisica sau mai stiu eu ce li se nazare. si fac si reclamatie la politie/primarie/orice institutie care-ti trece prin cap si chiar la unele care nu-ti trec. institutiile sesizate aiurea vor redirectiona totul la politie. politia vine si-ti da amenda. poti sa o contesti, bine inteles, dar e un pic mai greu sa dovedesti ca nu era zgomot. poate doar daca te intelegi bine cu restul vecinilor si aia sunt intregi la cap. si-s de acord sa depuna marturie. din fericire, nu mi s-a intamplat.
      aia cu orele de liniste s-ar putea sa fie prevazuta de asociatie, pentru ca nu-mi amintesc s-o mai fi vazut in lege. si in cazul in care nu ar exista “orele de liniste”, te-ai putea trezi ca te reclama orice ipochimen ca-ti renovezi apartamentul si bormasinezi chiar si la ore “decente”.
      traiul la comun nu inseamna “sa-ti traiesti viata in conformitate cu ceilalti”, ci tinand seama si de ceilalti.
      in acelasi timp, “asociatia de proprietari” nu inseamna doar babele si mosii din bloc. de cate ori ai fost la sedintele adunarii generale a proprietarilor/sau alea de scara? daca ti s-ar solicita/ai fi propusa ca responsabil de scara/presedinte/administrator/cenzor/etc ai accepta? cati dintre cei care l-au injurat pe presedintele/administorul-mosu’ securist ar accepta o astfel de functie? eu va spun ca inclusiv cei mai multi mosi si babe ar vota pt unu’ mai tanar. la mine la bloc, in afara de responsabilul de scara de la sc e (care chiar face o treaba minunata pt scara lui), niciunul dintre ceilalti (presedinte, responsabil, cenzori; ca administor avem o firma) n-are mai mult de 45 de ani. fostul presedinte era o ea de 30 si ceva de ani. aleasa in majoritate de mosi si babe. si actualii la fel. (la ultima adunare generala, aia legata de tzevile de apa, care erau sparte si n-aveam apa la bucatarie deja de 2 saptamani au venit 4 persoane; era programata pt ora 7 sau 8 seara, sa ajunga acasa si astia care muncesc). cati dintre cei care au comentat impotriva asociatie de proprietari s-au implicat?
      si ca sa raspund eu insami la intrebarile de mai sus, de cand sunt proprietar am lipsit la o singura adunare generala. si am fost vreo 2 ani responsabil de scara. sa-ti zic ce misto era sa sune la usa seara tarziu (recunosc, mai tarziu de 11,30 nu s-a intamplat niciodata) ca s-a spart o teava si trebuie oprita apa si anuntata firma de administrare sa trimita mester?! sa-ti zic cum era sa iau scara la spinare sa ma duc la subsol sa inchid robinetii?!

  16. #85

    Serif, off-topic, dar trebuie sa vezi: www.youtube.com/watch?v=eJNAx4BsUtE

    Eu vreau sa stiu soferul ala de taxi ce scrie in cererea de despagubire catre asigurator?

    In rest… e cu morti acolo, si acolo. Desi s-a prabusit in oras, intr-un rau. Ce-i drept, un rau foarte poluat. 23 morti, cifra confirmata pana acum. Cad avioanele prin Asia mai ceva decat parlamentarii la noi.

  17. #86

    Da’ parca la bloc nu se aud chiar asa de mult zgomotele de vidanja…

    • #87

      Iar prin zgomote intelegi mirosuri. Dar si cand vine perioada de-si arunca fiecare varza murata la WC… vis!!!

    • #88

      se aud in schimb zgomotele de kkt cazut pe tevi..

    • #89

      Si nici manelele vecinilor cind se aduna la un gratar in curte…

  18. #90

    Eu de obicei dorm in weekend pana pe la 10-11, noroc cu vecinul care la 8:30 a inceput sa dea gauri, asa m-am trezit sa vad finala Australian Open.

    Prefer sa sufar din cauza unor bormasine decat sa locuiesc in pantelimon unde strada nu este asfaltata iar in weekend miroase a wc. amin.

    • #91

      Sa vezi cum m-a trezit mosul de sub mine la 6.45 dimineata ca-si darama balconul inchis metalic ca sa puna termopane, ca atunci ii venea mesteru’. Mester care a venit pe la 12 asa si povesteaaaau in gura mare la cafea inainte de a se apuca politichie & stuff… Eu eram gravida in 8.5 luni (si la 90kg, adica vizibil gravida) si dormeam cu fetita cea mare in varsta pe atunci de 2 ani pe motiv de “tati sforaie”. Si, daca l-am rugat sa munceasca putin mai tarziu a urlat din toti bojocii ” pai daca dormi ca vaca pana la 12 normal ca esti deranjata”…

  19. Stau la bloc.
    Pe faleză, 30 de metri de Dunăre.
    Din balcon văd 4 județe şi-un raion din 3 țări + toate gagicile mijto care ies la plimbare.
    Beat this, Pantelimoun!

    • #93

      “Iaca… toate lucrurile mi se arata gaurite ca sitisca si stravezii ca apa cea limpede; deasupra capului meu vad o multime nenumarata de vazute si nevazute; vad iarba cum creste din pamant; vad cum se rostogoleste soarele dupa deal, luna si stelele cufundate in mare, copacii cu varful in jos, vitele cu picioarele in sus si oamenii umbland cu capul intre umere. ”
      : )

    • #94

      Intr-o balta neagra,

      Patru ochi luceste.

      Ce sa fie oare?

      Cred ca e doi peste.

      ___

      Pe un camp cu viorele

      Crestea numai ghiocei.

      Si-a venit mandrele mele

      Si le-a cules ei pe toti.

      ___

      Creste iarba, iarba deasa

      Perpendicular pe casa

      Vine calul si o paste

      Alta iarba se dezvolta

      ___

      Tara mea cu rauri multe

      Si cu frunze si cu flori

      Ai in tine-o populatie

      De mai multi locuitori

      Si din bolovani cu apa

      S-au format inspre apus

      Muntii tai de incretire

      Orientati cu varfu-n sus

      ___

      Trece lebedele-n zare.

      Eu ma uit, ele dispare…

      ___

      Am iesit in gradinuta

      Patrunjelu-i pin la puta

      Ma, al naibii patrunjel,

      Nu pot sa ma p*s de el.

      ___

      Cite stele sint pe cer

      Pin’ la ziua toate pier.

      Numai pe uzina noastra

      Arde una, ca o proasta.

      ___

      Mos Craciune, Mos Craciune,

      La mine sa nu mai vii,

      Ca te bag in p#%&a ma-ti

      Si ma c*c pe jucarii!

      ___

      Soarele si tenisul

      Intareste penisul.

      1
    • #95

      m-a distrat cum vede Mihai 4 judete din trei tari si m-a dus gandul la Ochila
      imi pare rau ca unii n-au inteles gluma

    • 4 județe: Galați + Brăila + Tulcea + Cahul
      1 raion: Izmail
      3 țări: România + Moldova + Ucraina
      imgur.com/tRqneyu,klYw2XV
      imgur.com/tRqneyu,klYw2XV#1

      enising els?!

    • #97

      nu contestam deloc spusele tale
      m-a amuzat teribil cum a iesit

    • Asta cu amuzamentul e în top trei chestii prestabile în perimetru.
      Keep it that way

  20. #99

    Sub mine locuia intr-un timp presedintele blocului. Ma astepta in fiecare dimineata, stia cand plec la serviciu, sa ma intrebe de ce imi alearga pisica pe hol, ca o aude el cand derapeaza pe gresie si intra in perete. Si ma tot ruga mereu sa nu mai fac baie noapte, ca aude el cum curge apa.
    Si noi avem program la plata 3 zile pe luna, 2 ore 16-18 seara, iar la plata in cont trebuie sa printez chitanta si sa ma duc cu ea tot in aceste intervale sa o arat casierie sa ma treaca acolo ca platit, ca altfel ma afiseaza cu restanta.

    • #100

      Si mie mi-a atras atentia mosul de sub ca fac baie la 12 noaptea domne si nu poate sa doarma. Tot el mi-a reprosat ca are igrasie/mucegai din cauza mea ca de ce nu pun termopanul mai la marginea balconului :))

      Tot el a aparut la usa mea(abia ma mutasem) sa imi spuna sa nu sparg peretele cu aerisirea ca a spart si el si apoi ii curge lui in casa molozul de la lucrare si praf :))

      e nasol ca ai nevoie de semnaturile acestor specimene in caz ca vrei firma sa ceva in apartament…daca il luam la organ de prima oara nu mai semna in veci ca e deacord.

      Mai am un dobitoc in bloc care lipeste afise pe unde apuca(a umplut liftul) cu mesajul “miroase a kkt in blocul 420…locatari, luati atitudine!!” :)) le lipeste cu aracet/lipici industrial ca nu ai cum sa le dezlipesti. lifturile noi,abia montate, sunt mega jegoase din cauza lui. Daca il prind ii bag alea pe gat si ii scot kktul din cap.

    • #101

      de ce nu ii lipesti de usa cu ceva lipici de ala ultradur un mare afis? la mine e o solutie care a mers intotdeauna

    • #102

      pentru ca nu stiu cine e. Eu dezlipesc afisele pentru ca ma irita vizual dar inca nu l-am prins in fapt si nu am timp sa fiu vizorist. Sa dea ‘Mnezeu bunutu sa il vad fix cand lipeste unul…

    • #103

      alexandru C, bombani tu, dar la mine in bloc se mai balendeaza o pustoaica (de fapt, nu-i stiu varsta), nepoata unei vecine. tipa (nu vecina) are ceva retard mintal, ca se k.., p… in lift sau la ghena. uneori chiar pe vreun palier.

    • #104

      ady:blocul e curat, nu miroase in nici un fel. Eu am presupus ca omul sta la parter si sunt tevi sparte la subsol.. Chiar daca i-ar mirosi a kkt, asta nu justifica sa lipeasca afise pe oglinzi si peste tot in lift, afise care nu se pot dezlipi. imagineaza-ti cum arata un lift nou cu urme de afise jupuite

    • #105

      oh, crede-ma, mama a fost administrator 22 de ani, stiu absolut toate tampeniile posibile si imposibile… gandeste-te la un lift NOU, schimbat total, caruia in prima zi i s-au smuls butoanele si a primit o gaura in perete.

    • #106

      Niste dezaxati…eu nu inteleg ce iti poate face un lift, o usa, o oglinda incat sa le spargi, murdaresti.

      Mi-ar placea ca in Romania sa existe sistemul american de locuinte CO-OP(housing cooperative), poate atunci o sa inteleaga si romanu’ verde ce inseamna cu adevarat sa fii proprietar.

  21. #107

    Ca majoritatea celor care locuiesc intr-un apartament, ma confrunt cu multe situatii. Am avut vecini foarte sensibili, care nu suportau nici un fel de zgomot si se certau cu toata lumea din aceasta cauza.
    Am avut vecini nesimtiti care lucrau cu bormasina, flexul etc de la 7 dimineata pana la 1 noaptea.

    Am avut vecini cu copii care ii intaratau la ora 1 noaptea sa sara prin casa, sa tipe, iar daca incepeau sa planga, ii pocneau si ei, zicand ” Na, ca sa ai de ce plange!” ( acesti vecini-proaspeti parinti eu ii incadrez intr-o categorie separata data de ceilalti).

    Concluzia: daca nu iti permiti la casa, stai intr-un apartament si “te bucuri” de toate cele.

  22. #108

    Eu pe unde am stat am tot avut probleme cu vecinii, ba cu bormasini, ba cu inundatii, ba cu manele noaptea, ba cu batai de neveste, asa ca acum vreo 2 saptamani, m-am simtit asa de bine, ca trebuia sa repar ceva si am avut nevoie sa dau niste gauri cu bormasina.

  23. #109

    Cand ne-am mutat acum opt ani, nevesti-mii i-a spus vecina de sub apartamentul nostru sa mearga mai incet prin casa, ca o deranjeaza. Nevasta-mea are 45 de kile (da, invidioaselor, ati citit bine 🙂 45 ), asa ca i-a raspuns: “Da’ ce vreti doamna, sa valsez prin casa?”. Si dupa cateva luni m-am lasat de fumat si m-am ingrasat cam 14 kg. Si merg prin casa ca un elefant 🙂 Si mi se rupe de ce crede vecina.

    • #110

      Mi s-a intamplat acelasi lucru dupa ce m-am mutat in actuala locuinta, numai ca eu de abia ma trezisem din somn. I-am zis ca de zburat prin casa nu prea pot. Daca nu ii convine, sa se mute. Eu banuiesc ca de fapt dorea sa vada cine s-a mutat in apartamentul de deasupra si nu a gasit alt motiv.

  24. #111

    Eu am avut vecini 2 studenti arabi la medicina. Nu stiu daca stiti, eu am aflat pe pielea mea, dar arabii nu dorm noaptea. Nu 1 zi, nu 2 zile, nu 1 saptamana, permanent. Se culca doar la 4-6 dimineata, zi de zi, indiferent de sezon, Ramadan sau nu.
    La 10 se strangeau, mai multi, nu doar astia 2, doar barbati, niciodata femei. Incepeau cu mutatul mobilei, mese, scaune, trantit pe podea, mers “abrupt” pe parchet, intotdeauna incaltati. Niciodata nu mergeau descalcati, intrau in casa si mergeau direct pana in camera din celalalt capat al apartamentului.
    Dupa aia incepea vorbaria. Nu am auzit niciodata barbati sa vorbeasca atata, incontinuu, pe mai multe voci. Araba are o anume sonoritate, care te trezeste instantaneu si nu vorbesc, urla, asta e stilul lor de a vorbi.
    Nu stiu ce facultate faceau ei, probabil dadeau banelul si treceau, e imposibil sa fii student cu programul asta.
    Am chemat politie, dar in afara de amenzi, nu au ce sa le faca. Nici nu stiu daca le plateau, cum nu au rol fiscal in Romania, nu ii executa ca pe romani, cand te duci la Taxe si Impozite locale.

    • #112

      OMG, sunt inconjurat de arabi inseamna ca… Cu diferenta ca “ai mei” nu prea intra incaltati, cel putin obsedatul de deasupra stiu ca verifica des cat de bine aspira nevasta-sa, nu o data l-am auzit certand-o pe tema 😀 A, si la discutii (cel putin la cei de sub mine) participa activ si tipat femeile.

      Mda, deci nu arabi, alta natie…

  25. #113

    Viata la bloc – divina comedie.
    A. Cand am renovat apartamentul (mers la toti vecinii de pe etaj + 2 etaje mai sus si mai jos sa ii anunt si sa-mi cer scuze anticipat pt galagia din urmatoarele 3 sapt) – in limita orelor de odihna – ma pandea cand veneam sa vorbesc cu muncitorii cu probleme gen:
    1. Ma deranjeaza muncitorii pt ca la 7:45 dim ei fac galagie – canta cand isi pregatesc materialele, nu dat gauri etc – si eu la ora aia sunt pe WC
    2. In timpul orelor de odihna nu dau gauri dar totusi se aude zgomot ca vorbesc si mucitorii mei dormeau in orele alea (cand a renovat ea) – am batut in teava sa inceteze si mi-a sarit vopseaua de pe teava. Cum, reparam ? 😐
    Madama are 14.000 ron restante si gura cea mai mare + ca isi bate copilul de 3 ori / sapt cu tipete, merge pe tocuri pe gresie la 8 dim si dupa ce isi taie unghiile le arunca pe geam – pe aerul meu conditionat

    B. Vecinul de la 1 crestea maidanezi .. in scara blocului, pe presul lui si putea a zambile

    C. Vecinul de deasupra lateral e nebun cu acte si face pisu pe geam ( informatie aflata de la vecina de sub el si cea de vis a vis care l-au prins in fapt )

    D. Vecina de pe palier (amanta unui nene ai carui nepoti apar pe aici si striga dupa bunicu sa o lase in pace pe tanti cea rea) vroia sa ma cupleze cu baiatul ei …care e doar un pic insurat

    Sunt muuulte. Ar trebui sa scriu pe cateva pagini.

    Traiasca Pantelimonu’ !

    • #114

      Zi mersi ca arunca doar unghiile pe geam, eu gasesc pe masina:cozonac, paine, tigari, pungi. A cazut odata o punga langa mine dar nu am apucat sa identific unde sta vita care a aruncat-o

      Mai am o baba care si-a facut suport pe aerul conditionat unde pune mancare la porumbei, la inceput nu stiam si parcam masina sub geamul ei…o gaseam plina de graunte si gainat. Acum parchez sub ala care arunca paine si cozonac, e mai bine asa, gainatul iese greu la spalat :))

    • #115

      eu m-am trezit cu un pepene care a explodat la 5 metri de mine. Daca ma nimerea naiba lua amprentele de pe arma crimei? Daca iau un balon/prezervativ cu apa in cap si e cald rad. Dar pepene ma nene? Pe parbrizul de la masina am gasit o sticluta de carmol, facuta tandari. Noroc ca a nimerit la marginea parbrizului si nu s-a facut el tandari. Vecin stanga sus pe diagonala. Stateam pe geam vara si imi pica scrum in cap. Ii zic zi ma nene ca n-ai 2 lei de o scrumirea ca iti iau eu una. El ce vrei ba? Dupa 20 de minute de batut la usa lui se pare ca nu vroia sa stie ce vreau de fapt…

    • #116

      dragilor, sunteti norocosi. frate-meu a gasit masina praf ca l-au apucat pe unu’ pandaliile si si-a aruncat compunerul pe geam (acu’ nu mai stiu dc unitatea centrala sau monitor cu tub). masina nu era fix langa bloc. si langa trotuarul care e langa micul spatiu verde lipit de bloc. deci a avut ala nervi….. (in afara de ceva coji de diverse fructe, ceva legume, paine si alte chestii maruntele n-am vazut altceva in fata blocului in care locuiesc).

  26. #117

    Nici cu pantelimon nu m-as lauda, unde ti-e frica sa pleci si sa nu lasi pe cineva acasa, ca sa nu te intorci si sa nu mai gasesti nici poarta, daca-i de ‘fer’ forjat.

  27. Eu am un vecin sub mine caruia din pacate am facut prostia sa-i dau numarul de telefon si acum ma suna mereu cand nu-i convine ceva.

    Ultima oara a fost acum o luna, cand eram in sufragerie si ma suna ca aude zgomote si bubuituri prin casa. Eu eram pe canapea si ma uitam la un film cu prietena. Il intreb unde aude zgomotele, sa-mi dau seama, si imi spune ca aude in general prin toata casa. Ma ridic de pe canapea si merg pe hol, moment in care imi spune “Uite, acum, aud bum bum prin casa”. Moment in care realizez ce-l deranja si-i spun “Stii, acum doar ma plimbam prin casa, nu pot sa nu merg prin casa”.

    La care el, foarte simpatic, “da, inteleg, dar stii, dupa ora 22:00 te rog sa nu mai aud bubuituri”. L-am rugat frumos data viitoare cand aude “bubuituri” ca merg prin casa sa cheme politia.

  28. #119

    in cei 28 de ani de locuit la bloc, aproape in fiecare an apartamentul a fost inundat de acelasi vecin, cu urmatoarele motive:
    – a venit soacra in vizita si nu stia cum sa umble la dus si a uitat apa deschisa
    – s-a grabit sotia sa plece la serviciu si a uitat apa deschisa
    – s-a grabit el la serviciu si a uitat apa deschisa
    – au venit copiii din tabara , au facut dus si au uitat apa deschisa
    – si-au schimbat tevile, revonat baia si muncitorii au uitat apa deschisa
    ……

    dupa un numar de ani, asigurare privata. vine asiguratorul, se descurca cu vecinul in cauza, isi recupereaza banii.

    si de atunci, nimeni care intra in acel apartament nu mai uita apa deschisa. ce-i drept, nici ‘buna ziua’ nu mai primim 😀

  29. #120

    E naspa la bloc, dar macar n-ai nevoie de hidrofor, boiler, generator si SUV 😀

  30. #122

    Cand a intrat sora-mea in Cluj la facultate si avand in vedere ca urma sa vin si eu peste 5 ani, si-a zis tata sa investeasca intr-un apartament (poate urma sa si ramanem acolo) si a cumparat un apartament de 2 camere unde sa stam noi doua; intr-o zona bunicica fara mosi si babe la fiecare palier, constructie noua, ce mai un vis!

    Regret ca am putut nimeri cu cel mai antipatic, obsedat, handicapat social vecin pe care l-am putut prinde in bloc. Statea sub mine si bineinteles ca i se parea ca aude orice. Eu de fapt chiar cred ca avea halucinatii dar nah trecem peste.

    Peste nu stiu cate batai in usa si sunat la sonerie de-a lungul motivelor din diferite motive:
    – ca am scapat telecomanda pe jos,
    – ca matza mea noaptea sare prin casa si se aude (pisica aia era cea mai lenesa pisica, daca sarea de pe canapea jos era muuult dar ma rog),
    – cand umblam prin cluburi si veneam pe la 5-6 : de ce nu ma descalt in scara de tocuri ca fac galagie cu ei,
    – cand am venit o data acasa din oras pe la 4 dimineata si mi-am gasit apartamentul in apa (mi se stricase centrala) si normal fiind panicata nu m-am mai pus sa ma descalt de tocuri ci sa opresc apa si sa evacuez, sa ridic boxele, tot ce se poate strica mi-a venit atat el cat si cu nevasta si m-a facut de la curva pana la femeie fara coloana vertebrala pentru ca mi-am permis o data in viata sa umblu cu tocurile in casa
    – cand primeam musafiri venea politia la noi
    – cand ascultam putin mai tare muzica venea politia la noi (peste 10 milioane amenzi platite pe care n-am avut de multe ori cum sa le dovedesc ca-s nefondate..)
    – cand mi-am adus provizoriu cainele o saptamana in Cluj a avut el “bunavointa” sa-mi spuna ca daca vreau sa-l tin definitiv trebuie sa cer voie tuturor locatarilor din bloc desi nici nu era cazul
    – bineinteles cand mi-am adus cainele atunci si de unghiile lui pe gresie/parchet s-a plans.

    Deznodamant: politie, tribunal, interdictie de a se mai apropia de mine – l-am acuzat de hartuire. Ceilalti vecini nu s-au legat niciodata de mine cu absolut nimica, el era singurul cu gagauni in cap pe mine. Am vandut apartamentul tot din cauza lui anul trecut pentru ca atat eu cat si sora-mea nu mai suportam psihic. Am dat apartamentul in chirie si nu ne stateau chiriasii mai mult de 2-3 luni pentru ca avea el grija sa plece de acolo.

    Asa ca bloc = amintiri neplacute pentru mine. Aiurea ca trebuie sa-l auzi atat pe vecinul acela care i se pare grozav sa faca party fix cand tu trebuie sa inveti sau alte chestii. Dar cel mai aiurea este cand nimeresti un vecin care nu te lasa sa-ti traiesti viata dupa bunul plac in propria casa.

    • #123

      dar un racord slab care sa se strice la 2 zile nu aveai si tu sa ii zici ca il repari doar cand tace? Sau poate ii placea Venetia…

    • #124

      Am incercat si cu frumosul si cu uratul.De-a lungul celor 10 ani (pfoai ce a trecut timpul) cred ca am avut infinita rabare atat eu cat si sora-mea plus chiriasii. Nu aveai cu cine te intelege si asa ca in ultimii ani ne-am razboit prin tribunale. Noroc ca eu aveam atatea faze si martori care sa certifice cele intamplate incat mi-a fost mai usor. Ce am povestit e doar un sfert…

    • #125

      In primul mesaj: *de-a lungul anilor

    • #126

      la asta se rezolva cu o bataie buna aplicata de niste baieti “di pesti Prut”, apoi nu te mai deranja niciodata.

    • #127

      Acum doi ani cand am fost prezent la judecatorie ca martor pentru un prieten cu carnet luat(am castigat procesul 😀 ) am asistat la judecarea unei spete oarecum tragi-comica. Un comunist daduse in judecata niste tineri care l-au “inundat”.Am pus inundat in ghilimele pentru ca dupa doua ore de interogari si marturii, la intrebarea judecatoarei(o tinerica pe care o cheama MADULARESCU) despre cat de mare a fost inundatia, mosul a raspuns ca “apa mi-a produs o pata pe tavan de marimea unei carti” :)) Judecatoarea a intrebat “De care carte? Atlas, carte de povesti?” moment in care au izbucnit toti in ras iar judecatoare se abtinea cu greu sa nu rada si a spus grefierei sa consemeneze dimensiunea de 30x20cm :))

      Cireasa de pe tort a fost atunci cand, intrebat ce pretentii are de la ceilalti, a raspuns “NICI UNA” si ca asa a inteles de la asigurator…judecatoarea n-am mai rezistat si a incheiat sedinta spunand ca o sa se pronunte altadata :)))

    • #128

      Sa vezi la tribunal ce comic a fost. Chiar si judecatorul radea pe sub mustata la ce bazaconii scotea pe gura.
      Oameni si oameni ce sa-i faci? Super hilar: o data mi-a zis ca atunci cand desfasor activitati sexuale cu prietenul meu sa incerc sa fiu mai …. ca se aude. Am ramas muta. Eu fusesem plecata 2 saptamani acasa pentru ca am fost in vacanta, apartamentul fiind gol. De aia zic ca era dus cu pluta, audea tot felu’ de chestii…

    • #129

      oh well, poate trebuia sa il intrebi pe prieten ce a facut in perioada aia…

    • #130

      Bai, prietenul era din Baia Mare. La cat lucra n-avea el vreme sa vina prin Cluj, ma duceam eu acasa ca aveam mai mult timp. Asa ca nu stiu ce putea vecinu’ sa auda :))))

    • #131

      nu recunosc nimic 🙂

    • #132

      o fi o alta Daniela, dar zic si eu asa, in caz ca

    • #133

      Tot ce-i posibil, ce stiu eu? :)))

  31. #134

    Aseara au lipit astia un anunt ca vin aia de la elscao joi (maine) intre 16.30 si 19:30 sa verifice repartitoarele si sa fim acasa ca daca nu ei nu mai revin si platim pausal.
    Am scris pe anunt, politicos, ca poate unii nu-s acasa ca nu suntem asistati social cu totii si sa faca bine sa anunte cu 1 saptamana inainte si sa aiba 2 reveniri la ore diferite in 2 saptamani diferite. Azi, cineva a scris langa “ap 116 e in aceasta situatie”.
    Se pare ca suntem 2 din vreo 220 sau cate naiba de ap si garsoniere is in blocu asta.
    Dar si de ma pun pe pausal la caldura, sa vezi de nu incalzesc eu parcul din spatele blocului cu calorifer la maxim si geam deschis. Si la apa m-au amenintat ca ma baga pausal ca li se parea ca consum putin, eu avand cabina de dus cu cap cu atomizator. Si le-am zis. Pausal? Nici op problema, fac piscina in spatele blocului, ca legal nu ma puteti pune cu mai mult de 5 mc / luna. Si o fac incalzita.

  32. #137

    Stau la bloc….

    Azi-noapte pe la trei vecinul s-a apucat sa bata tare la mine la usa. Atat de tare m-am speriat ca mi-a cazut rotopercutoarea din mana!

    2
  33. #138

    Casa, 200mp, 24 grade non-stop, 500 RON pe decembrie.
    Deci se poate si la casa, daca nu te zgarcesti la materiale si centrala.

    • #139

      Cat iti vine btw factura de regularizare?
      Stau momentan la bloc, aprox 90 mp si centrala cu incalzire prin pardoseala. Mi-a venit 970 lei factura de regularizare si mi se pare asa muuuult de zici ca stau la casa :(. Si nu depasesc 22 de grade ca n-am nevoie de mai mult.

  34. #140

    vrei sa-ti zic una misto?
    pe mine ma costa mai mult cheltuielile administrative decat intretinerea in sine…

  35. #141

    citind ce se scrie pe aici ma simt cu adevarat norocos

  36. #142

    P.s. – lupta murdar, arunc-o pe soacra in lupta cu vecinii!Allah sa-i calauzeasca pasii.

  37. la mine e boierie. Platesc totul de pe net. Trimit datele pe net. Administratorul ne da informatii pe net.
    Si e decent de ieftin

  38. #144

    apropos de titlu, pt cei care s-au la casa: nu v-au deranjat niciodata vecinii, muzica tare sau mai stiu eu ce.? sau curiosi care vi se uita in curte/in casa? ai mei au schimbat in vara gardul si p-asta nou l-au facut cu scandurile aproape lipite, plus ca e de vreo 2 m si ceva. (dupa ce au surprins diversi uitandu-se printre scanduri in curte/gradina). si au pus jaluzele/rulouri/rolete (cum le-o mai zice azi) la toate camerele cand tata l-a vazut pe unu cocotzat pe gard sa se uite in casa (o camera are geamul foarte aproape de un gard, intr-o anumita zona casei). sa nu mai vorbim de flori furate cu tot cu radacina din straturile de la strada si alte maruntisuri. (nu vorbesc de furturi d-alea de sa te duci la politie, dar tot felul de tampenii d-astea).

    • #145

      mi-au furat tomberonul:))

    • #146

      Mie mi l-au furat de 3 ori in 2 ani.Cred ca uneori mai au gunoierii vreo comanda ca de cand am pus unul vechi si ponosit nu s-a mai atins nimeni de el.

    • #147

      Pe mine nu m-au deranjat vecinii cu muzici si alte alea. Deranjul e ca locuiesc intr-o zona oarecum izolata (un drum cam de 200 de metri de soseaua principala), si in zona respectiva nu sunt decat 5 case. Deci noi si alte 4 familii. Care au decis ca, daca suntem asa de putini, suntem si cei mai buni prieteni din lume. Cu chestii din alea, gratare de grup vara o data pe saptamana, vizite peste vizite, seri de rummy iarna, propuneri sa petrecem revelionul impreuna, etc. Oameni foarte cumsecade de altfel toti, da excesiv de sociabili pt gustul nostru.

      Cand stateam la bloc, a fost OK si acolo, cat de cat, adica cheltuielile nu erau mari, oamenii nu erau galagiosi, in schimb era un presedinte de bloc care era prototipul turnatorului la Secu de pe vremuri (chiar a chemat politia la un moment dat pt ca s-au mutat niste studenti negri in bloc si de buna seama daca-s negri vand droguri). Dar munca de administratie propriu-zisa era facuta de o firma, ne venea factura in casuta postala, puteam plati la sediul firmei, la banca etc., deci il ignoram pe musiu prezidentu’.

      In schimb era sub noi o familie de 2 batranei, doamna era clar sarita de pe fix, care erau genul hoarders (toate minunile de la tomberon le recuperau si si le duceau in casa), plus ca bagau in casa toti cainii si pisicile de prin zona. Culmea, galagie nu se prea auzea de la ei, dar gandaci….vai, gandacii, si acum am cosmaruri, cata spuma si silicoane am bagat pe langa toate tevile, cate feluri de otravuri si sprayuri pt gandaci am folosit, si degeaba, cate firme am chemat si ne-au facut dezinsectia….Dispareau gandacii o luna-doua si iarasi reapareau. Pana la urma s-au mutat batraneii din bloc, aveau ceva casa pe la tara si au plecat cu tot cu gandacii, dar cativa ani a fost super-nasol. Cu atat mai mult cu cat aveam copil mic in vremea aia, si ma stresa la culme ca trebuia sa dau cu otravuri prin casa tot la 2-3 luni.

    • #148

      Ai nevoie de un dog.

  39. #149

    Casa,140 mp,550 lei gaze pe luna Decembrie.

  40. Acum vreo 4 ani am dat 700 de lei la intretinere, in ianuarie, cu repartitoare pe care le inchideam ziua (8:00 – 18:00), cand eram la munca, in rest, stateau la 100% ca era frig. Garsoniera 35 mp in Crangasi, parter, 1 persoana. Am facut scandal, dar pana la urma a trebuit sa platesc, ca n-am avut cum sa dovedesc ca erau manarite.
    A propos de zgomot, tot in anul ala (in vara), stateau babele pe banca in fata blocului si zbierau mai ceva ca suporterii giulesteni cand mergeau la stadion. Culmea e ca pusesera afise cu pastrati linistea intre orele x si y, dar nu tineau cont de ele, mai ales ca era si administratora in grupul vesel.