Mulțumită sfaturilor voastre, am rezolvat-o într-o zi, ceea ce nu mă așteptam nici pe departe să o fac, mai ales că eu sunt chițibușar, stau,mă uit, citesc reviewuri, caut compoziția chimică, prostioare de astea.

Așa că sfaturile celor care au folosit au fost invaluabile.
Grătarul a fost acel Tenneker smoker pe care l-au recomandat mai mulți. L-am luat de la Hornbach și are 60 de kilograme, deci are, cu siguranță, tablă groasă. Încă e prăvălit prin spatele casei, a trebuit să îl aduc pe bucăți. Azi sper să reușesc să îl fac să meargă, am fost ieri pe la kaufland și am luat niște coaste de alea în baiț, niște mici și simt că mi-e greu să rezist încă o zi fără.

Piscina a fost asta, luată de la emag.

Având în vedere că e pentru copii, este fix ce am nevoie, prea mare m-ar încurca, dpdv logistic, ce dracu să faci cu 16 tone de apă?

Substanțele pentru piscină sunt astea, luate de la Dedeman.

Dacă mai lipsește ceva de la substanțe sau utilitare, vă rog să nu vă sfiiți, le-am luat fix pe baza recomandărilor voastre. Pentru o găleată un pic mai mare, cât e piscina aia, zic că sunt suficiente. Știu, nu am luat pompă cu nisip. Vom vedea dacă e necesară la momentul potrivit.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

34 comentarii Adaugă comentariu

  1. orice ai luat, nu e bine! trebuia să iei altceva! 😀

  2. #4

    Smokerul e pt gătit la temperatură mică, timp îndelungat. Adică 120C-135C. La temperatura asta, coastele se fac cam in 3 ore. Pt mici ai nevoie de temperatură de grătar, 200C-250C. E greu să obții la smoker temperatura pentru mici.

    • #5

      smokerul e separat, sefu, trebuie montat pe magaoaie

    • clorul l-a luat să il bea, nu mai puneți botul la prostii.

    • #8

      Vali e invidios ca el are gratar din ala ieftin, de tabla. Ii da aer cu evantaiul…

  3. #9

    tenneker ie ce trebe! 😀

  4. #10

    Deci maine ne inviti la niste coaste? 🙂 O sa fim liberi.

    Pe langa coaste iti recomand, cand treci pe la o macelarie, sa iei un rasol, sau o halca de 2 kg de vita.
    Nu stiu cum ii zice, vrabioara cu tot cu coaste. li dai cu ce condimente vrei tu si o impachetezi in hartie de copt.
    Cand e gata, dai hartia la o parte si bagi aschii de afumat.

    Ca sa fii sigur ca e gata e util un termometru cu fir de la Ikea, are alarma, setat la 70 grade.

  5. #11

    Felicitari pentru achizitie, sa ne arati rezultatul (atat gratar cat si afumatoare).
    Cat despre mine, pretul gratarului este peste pragrul meu psihologic :))
    Dar poate ma faci sa-mi schimb parerea.

  6. #12

    Sa va bucurati de ele 🙂 si pofta mare

  7. #13

    O nelamurire totusi:
    Ai luat si folie de incalzire si sistem solar de incalzire?

  8. Să le folosești sănătos !
    PS – Astept sa te muți și să bagi grătarul la un giveaway 🙂

  9. #16

    Acuma tot ce iti mai trebe e un vagon de carbuni…

  10. #17

    Mai multă lume a recomandat cana pentru aprins carbunii de tipul:

    www.hornbach.ro/shop/Dispozitiv-aprindere-carbuni-17-cm-Zinc/6830908/produs.html

    chiar funcționează senzațional (eu mi-am manufacturat-o). Umpli cana cu cărbuni, o așezi pe o suprafață plană, pe pamânt sau direct pe grătar, pui sub ea o pastilă de aprins focul (daca cărbunii sunt perfect uscați uneori merge să inițiezi cărbunii si cu o bucată de ziar mototolită) si în 10-15 min ai toți cărbunii din cană roșii. Eu am ales să fac o cană de dimensiuni puțin mai mari ca să nu fac doua ture de cărbuni – dar acolo unde fac de obicei grătarul se fac cantități industriale de cărnuri, mici, cârnați, burgeri și legume.

  11. #21

    Nu strică să iei un tester pentru verificarea calității apei. în funcție de culoarea indicată pe tester corectezi clorul și ph-ul apei. La piscinele exterioare ar trebui să ai clorul la o valoare de 1,2-1,3 ppm.

  12. #22

    Asa am gandit si eu ca tine: ce puii mei fac eu cu atata apa – dada, 16 tone – pana m-am apucat sa folosesc si eu piscina pe langa copii. Skimmerul l-ai luat cam degeaba daca ai ales piscina mai mica. Stiu, ti-am recomandat skimmer, dar ala functioneaza bine abia la pompe care au minim 3mc/ora, ori piscina aia aleasa de tine are 2 mc/h, deci nu-ti va trage bine de la suprafata. Mai ales ca o parte din puterea pompei va fi folosita si de covorasele de incalzire, deci probabil in real vei avea cam 1 mc/h de filtrare. Stiu, asa m-am fript si eu. Please nu ma injura 🙂 . Vezi, filtrarea e recomandat sa o lasi in priza 10-12 ore (priza programabila), daca nu chiar full time, dar opreste-o cand veti folosi piscina. Pur si simplu nu m-am simtit niciodata confortabil sa stiu ca pompa are curent in ea si comunica cu apa din piscina. Da, are protectii, dar cat te poti baza pe ele?

    Noi intre timp la piscina am mai adaugat cos de baschet gonflabil, plasa de volei gonflabil, o saltea si un scaun cu suport de bere pentru cand e “daddy time” in piscina.

    Oricum, ma bucur ca am facut si eu mica parte din recomandari. Cat priveste produsele, asteptam si review-uri.

  13. #23

    “Skimmerul l-ai luat cam degeaba daca ai ales piscina mai mica. Stiu, ti-am recomandat skimmer”
    Epic!

    • #24

      Daca vedeai si comentariul initial la care faceam referire, vedeai ca acolo i-am recomandat o piscina de 4.57 m x 1.22 m (aia de 16 tone) care are pompa de 4mc/ora, deci perfecta cu skimmer-ul recomandat. El si-a cumparat o piscina cu pompa de 2mc/h. Deci tu ce zici?

    • #25

      copii, calm, e ok, costa cat o shaorma, lasa ca se joaca copiii

  14. #26

    Salut.
    Ti-ar mai trebui o cutiuță cu testere de PH și clor…
    În funcție de cum vei avea valorile PH-ului din apa pusa deja în piscina îți va trebui PH Plus sau PH Minus.
    Eu nu am avut nevoie și cel mai simplu verifici cu testerele înainte sa cumperi PH plus și minus.

  15. #27

    Incearca sa nu mai iei carne ”baituita” din market. Este in general din loturi vechi si aranjata ca sa nu miroasa. (sfat preluat de la un inginer tehnolog care lucreaza in domeniu si fix p-acolo)
    Sint misto condimentele in amestec ”best spices” de Abido, le gasesti pe la Carfut.

    • #28

      nu iau asa ceva. eu cumpar chestii de la firme care cu asta se ocupa, in general sigilate

    • #29

      Unde lucreaza inginerul ala? Ca sa stim ce magazine sa evitam.

    • #30

      @Andrei – Toate fac la fel . Eu prefer carnea proaspata pe care mi-o baituiesc eu daca vreau ( de obicei nu).

    • #31

      baitz sucks. sare, piper, eventual usturoi sau foi de dafin. the secret of gods

  16. #32

    Intrebare – apa pe care o pui in piscina de unde provine?

  17. #34

    Atunci exista posibilitatea sa aiba ioni metalici care se vor oxida in contact cu clorul/oxigenul activ . Apa se va maroni/inverzi in fctie despre ce metal e vb. Cel mai probabil ( daca sunt) e vb de ioni de fier. Daca se va intampla ( nu-i obligatoriu) ma cauti in privat sa-ti spun cum sa faci.