Salut,
Aș vrea să adresez o întrebare comunității.
Vreau să fac mining de bitcoin, nu mă pricep decât relativ la calculatoare și văd tot felul de mining rigs pe internet la niște prețuri amețitoare.

Există cumva opțiunea de a construi tu personal, de la zero, așa ceva, cu costuri mult mai reduse? Și cam ce specificații sunt necesare ca să și fac bani, nu doar să consum curent degeaba?

Mulțumesc anticipat.

Și eu sunt curios, așa că, dacă aveți ceva util de comentat, lămuriți omul, dacă nu, well, nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

66 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    lol, pierdere de vreme sa incerci sa minezi cu unealta ta.
    ok. dai 16.000 de lei intial dupa care vin costurile cu energia iar draciile astea consuma o groaza de curent.
    si cu un singur rig probababil ca nu faci 0.05 BTC/luna
    sunt deja fabrici de minat la chinezi care au sute si mii dintr-astea.

    altfel, e mai interesant sa minezi ethereum, inca e rentabil sa minezi cu propriul calculator daca e mai de doamne ajuta.

    altfel, viitorul cryptomonedelor e fara mineri, fara fee de mining, cum incearca sa faca baietii cu IOTA

  2. #5

    La scara mica nu mai este rentabil sa faci mining.E ca si cum ai investi sa zicem 100 euro si in 3 luni ai avea profit 2 euro.Iar la scara mare vorbim de mine moderne in adevaratul sens al cuvantului adica hale, angajati, echipamente de milioane de euro, mentenanta si sa nu uitam ca echipamantele se uzeaza din punct de vedere tehnologic ca sa zic asa.Adipa peste 2 saptamani apare un procesor mai bun.Pe mine m-a tentat aceasta idee acum 2 ani dar am realizat ca am venit prea tarziu.Acum singura solutie profitabila ca sa zic asa este sa cumperi bitcoin care va creste 99% peste 10k usd.

  3. Bitcoin, fara mineri dedicati, cam slab. Ai putea sa incerci pe eth, atunci iti trebuie o placa video zdravana.

  4. #7

    In principiu, cine trebuie sa intrebe pe un blog desi sunt tone de informatii disponibile, nu.

  5. #8

    – placi cu 8GB RAM. Dificultatea creste constat urmand ca placile slabe sa nu poate mina decat “shittycoins”
    – surse gold (recomand FSP). Ia in calcul ca sursele nu au “utilizare” 100%. Daca ai 4 placi nVidia 1070 (consuma 180W) nu le vei putea alimenta cu o sursa de 750 (de obicei cele mai bune surse au +85% utilizare). De asemenea orienteaza-te catre surse modulare, exista posibilitatea sa se mai arda/strice cabluri, nu vrei sa schimbi toata sursa…
    – In caz ca intentionezi sa faci un rig un pic mai mare vei avea nevoie de minim 2 surse. Comanda-ti din timp unul d-asta: www.ebay.com/bhp/dual-power-supply-adapter, nu vrei sa faci tot felul de “smecherii”, cum ar fi “paper clip test psu”
    – incearca sa cumperi piese pe care le poti valorifica in caz nu va mai merge asa bine
    – poti incerca o placa de baza dedicata pt minat (AsRock H110 Pro BTC+ etc) (yep, p-asta nu o poti valorifica, dar oricum costa cam cat o placa de baza ok, doar ca-ti poti extinde minerul fara prea mult stres)
    – ar trebui sa mai gasesti gasesti placi video mai ieftine pe amazon (es, de, uk, it etc)
    – legat de materiale pentru structura: cateva bare de metal in forma de L de la praktiker, niste traverse de lemn sau o placa de PAL pe care sa agati placa de baza si sursele, o masina de nituit + nituri, o bormasina + burghiee si cam asta e)
    whattomine.com/1stminingrig.com/coinmarketcap.comwww.kraken.com/
    – Te poti documenta mai mult despre ASIC-uri in caz ca vrei sa minezi bitcoin

  6. #10

    Voi spune doar din ce am citit eu, cand am vrut sa ma apuc. Ca sa rezum, mi-am bagat picioarele si ma laud ca pot sa imi iau iphone cu banii aia. Daca as avea vreo cateva milioane de euro, s-ar merita.
    Analizele detaliate despre cat consuma o placa si cat mineaza si ce eficienta are le gasesti pe net gata facute si daca nu le gasesti si nu le intelegi nu prea ai de ce sa te mai complici.
    In primul rand nu face prostia sa cumperi putere de minare in ferma nu stiu cui. Nu ai zis ca vrei sa faci asta, dar o zic pentru toata lumea. E ca si cum ai da foc la bani.
    Chestiile gata facute de obicei sunt greu de gasit, se duc din prima direct in ferme. Si asta ma aduce la concluzia la care am ajuns, daca nu ai cum sa iti faci o ferma de minat nu merita efortul. Multi promoveaza minatul ca pe ceva asa lejer, cand intrii in detalii vezi ca nu e chiar asa si e un job cu norma intreaga.

    • #11

      Ca sa comentez si pe subiect, iti trebuie undeva la vreo 10 placi video si nu merge cu din alea vai mama lor. Singura problema aici e ca sa gaseti o cantitate asa mare de placi e dificil, alea care chiar sunt bune dispar in ferme cat ai zice peste.

    • #12

      daca nu stii ce vorbesti,mergi la somn. nu se mai mineaza bitcoin cu placa video fix din 2013

  7. #13

    La muncă nu la întins mana (mining).

  8. #14

    De la AntMiner S7 incepe discutia despre profitabilitate, pe care il cumperi la aprox 400 – 500€ de la chinezi. La un moment data treaba s-ar putea sa nu mai fie doar despre profitabilitate ci si despre responsabilitate sociala pentru ca nu vrei sa hotarasca altii pentru tine (e un mod de a vota). Alegerea poolului in care doresti sa minezi este controversata pentru ca majoritate poolurilor mari cu comision consistent si maricel sunt in China. Financiar e foarte probabil sa vrei sa minezi in antpool, politic nu vrei sa contribui la monopolizarea retelei. Tu decizi.

    In urmatorii ani vor face bani cei ce vor deschide “payment channels” si vor oferii servicii extrem de bune din punctul de vedere al experientei. Adica servicii precum Stripe vor avea probabil un comision mai mare pentru canalele lor de plati dar servicii mult mai bune si usor de implementat.

    • #15

      Fix asta a fost si sentimentul meu. Aia care au casele de schimb sau servicii sunt singurii care fac cu adevarat bani.

    • #16

      Da clar ca exchangeurile fac cei mai multi bani si ei sunt si cei ce iubesc haiducia, volatilitatea si toate rahaturile care incetinesc bitcoin de a fi o moneda. Prin intermediul lor va fi atacat guvernamental pentru ca singurul lor model de business e bisnita. Dar eu vorbesc de servicii mai spalate cu oameni care isi asuma niste responsabilitati si care pot fi oricand inlocuite de un startup cand fac magarii spre deosebire de sistemul bancar unde pt a deschide o noua banca iti trebuie capital de cateva zeci chiar sute de milioane bune. Probabil Stripe va fi printre primele businesuri care vor putea pune bazele bitcoin ca moneda de schimb, pentru ca astazi bitcoin e orice dar bumai moneda de schimb nu este, ori daca nu demonstreaza rapid ca poate fi asta, are toate sansele sa ramana pentru mult timp rahatul relativ inutil care este astazi.

  9. #17

    Salut , eu îți sugerez sa iei un Antminer s9 , e ușor de configurat îl iei de pe bitmain , legat de rig, pentru eth acolo e mai greu , momentan prinzi foarte greu stoc pentru Antminer și Atenție se plătește in Bitcoin Cash , și trag un semnal de alarma ! La valoarea de 2200 cu tot cu sursa De dolari mai plătești taxe vamale ..nu știu cât De rentabil este, calculează curentul și ROI , la anul o sa apăra aparat de minat pe 7 nm( sau cum era ) actualul este pe 16, pana una alta este cam ilegal dacă nu declari venitul obținut , îți trebuie un wallet bun , Exodus și unde sa schimbi acele monezi , bittrex

  10. #18

    Mining de bitcoin nu se mai face de multa vreme cu un calculator obisnuit (nu mai e eficient), acum se folosesc asic-uri care sunt un fel de calculatoare specializate pe un singur task. Asic-urile sunt destul de rare si relativ scumpe, sunt doar cativa producatori pe piata si, de obicei, sunt rezervate cu mult inainte de a fi produse. Strict legat de Bitcoin, e mult mai simplu sa se cumpere direct in speranta ca acesta va creste, dar, cum piata este foarte volatila, poate sa si scada in aceeasi masura. Cei care doresc sa foloseasca un calculator obisnuit, de fapt un calculator cu mai multe placi video, pot mina alte monezi, anul aceasta a fost la mare cautare ETH (ether), dar mai sunt si altele care pot aduce ceva profit. Ca idee, in momentul asta investitia s-ar recupera in 8-10 luni, bineinteles ca volatilitatea mare a pietei poate mari sau micsora intervalul. Constructia propriu-zisa nu e complicata, dar necesita cateva notiuni de asamblare, e nevoie de o carcasa deschisa (placile video genereaza multa caldura), placa de baza cu minim 6 porturi pcie, placi video, usb raisere pentru conectare placi video la placa de baza, sursa de alimentare corespunzatoare, un hd-ssd sau chiar cheie usb pentru sistemul de operare si un buton de pornire. Din cauza cererii foarte mari placile video sunt fie foarte scumpe fie greu de gasit. Mai e nevoie si de cateva cunostinte despre sistemele de operare/drivere, dupa instalare mai pot apare probleme de compatibilitate si performanta. Pentru cineva care nu are cunostinte cat de cat solide referitoare la asamblare si configurare e recomandat sa se adreseze unui specialist, el ar trebui sa fie in masura sa dea si sfaturi legate de achizitia echipamentelor si sa le faca se inteleaga intre ele cat mai eficient.

  11. #19

    Costuri mult mai reduse in mining nu există. Dacă vorbim de minute cu GPU… prețurile plăcilor video sunt mari. Dacă vorbim de minute cu ASIC prețurile minerilor sunt mari. Parerea mea… nu te apuca dacă nu ai curent ieftin sau gratis

  12. #21

    Poti mina ethereum + alti altcoins daca pui mana pe 5-6x ati rx580 la pret bun, desi la ora actuala nu prea merita (return 1an+, cu riscurile de rigoare)
    Pentru bitcoin, ai nevoie de aparatura specializata ca sa merite. Antminer parca se recomanda. N-am probat.

  13. #22

    Lumea mineaza alte monede si este platita in bitcoin folosing nicehash dot com. Trebuie sa calculezi cat de profitabil iesi dupa costurile investitiei initiale si electricitatea folosita. Asta daca vrei sa faci totul ca la carte. Daca vrei sa risti, atunci minezi azi in pierdere, sperand ca pretul bitcoinului va fi mai mare peste un an. Fac 5-8 dolari pe zi cu 2 placi grafice 1080ti pe care le aveam oricum. Electricitatea e gratuita unde stau, altfel profitul era putin peste zero. Partea buna este ca face caldura iarna!

    • #23

      electricitatea gratuita chiar nu e 🙂 cineva tot plateste intr-un fel sau altul pt producerea ei.
      esti student prin ce stiu eu ce campus si dai de-i julesti?

  14. #24

    Pai ideea e asa.

    1. Depinde ce vrei sa minezi, deoarece sa minezi bitcoin nu se mai merita, acum pe val este ethereum, sau mai nou catre monero. De ce ? Deoarece china acaparat piata in proportie de , care beneficiaza de doua cateva autuuri, a) piese ieftine (like preturi bulk foarte ridicole) b) electricitate foarte foarte ieftina si c) mana de lucru foarte iefina si ea. Asta nu este de ieri de azi ci de vreo 2 ani veche. Citeste asta. Este destul de decent scris articolul si ca outsider iti da o veredere de ansablu asupra situatiei destul de coerent asupra ce inseamna minarea unui cripto-coin in China. China nu o sa omoare altcoin deoarece industria este un cash-cow, vrea doar controlul asupra lui, ceva ce nu poate avea, asa ca acum cauta metode de regulare a industriei, insa nu prea tine pasul. Daca intra bitcoin-ul peste yuan il omoara, asa devalorizat cum este el, mai ales ca tot caut camasa guvernul chinez dupa 2016.

    2. Costa asa mult un rig ? Complicat raspuns. Da sunt si ieftine, cu 4000 de lei poti sa faci un rig decent pentru inceput, sau daca iti place pericolul cu 2000 de lei din piese refurbished. Ca sa nu fac eu aici un wall text uite cateva articole din 2017 care te pot ajuta 1,2,3 (vezi ca link-urile cred ca au afiliat, nu-s ale mele just saying), util si 4, si asta (oarecum). Este un subiect pentru mine prins din mers, like a home-project, constant citest si nu am o sursa ideala de pas cu pas valaibila in Nov 2017. Recomand si unele sub-reddituri de rig sau altcoin, dar vezi ca lumea e cam autista si uneori risti sa iei cancer din discutiile cu ei, dar uneori au sfaturi bune.

    3. Cumperi din ro sau amazon sau de unde ? Eu sunt foarte multumit de preturile de pe amazon.de varianta prime (foarte important pentru ca posta romana ciordeste), garantia este egala cu zero logic, ca nimeni nu o sa iti dea garantie nici in Romania cand faci mining, drept umare am pe parte de service am un tip caruia ii platesc la ora sa imi faca board repairs cand am nevoie, ca personal nu am timp sa fac bibileala pe fiecare cacat de rezistor si imi mai si tremura mana pe lecon (solder) si electronica mie uneori imi da cu virgula.

    4. Curentul. Vezi ca este scump daca esti la retea … oricare, inclusiv la DIGI. Eu sunt fan energie solara, dar deja o dau in alte manele si deja se complica discutia, dar esenta este ca nu este ceva de neglijat. Daca incepi din casa, recomand sa iti faci un excel unde iei frumos consumul preconizat de rig, costul pe kW din casa, si sa monitorizezi la 24 de ore consumul conform contoarului din curte/scara, si sa ajutezi excelul ca sa stii la ce cost sa te astepti la sfarsitul lunii / regularizare. Totodata vezi ca daca faci un consum mare pe temen lung, pentru uz caznic este posibil sa trezesti cu DIICOT la usa – bicaz … cananbis. Fun fact cu digi daca esti “entitate juridica” (stiu cat de ambiguu sunt, pentru ca exact asa este) si ai un volum mare, poti sa negociezi cu ei un pret mai mic decat cel pe piata, dar logic trebuie sa ai cu ce sa il consumi si plata se face oarecum in relativ avans.

    5. Break even. Orice ai mina, sa nu crezi ca daca nu ai costuri, precum curentul de mai sus sau piese care se strica si timpul tau pe documentare si administrare. Aspect foarte important. Banii de inceput de la T0 sunt bani pierduti pana la un Tx cand iti permiti sa ii recuperezi. Iti recomand sa bugetezi, strict ce faci si sa incerci sa nu ajungi la investii mari la T0 sa cauti un break even rapid si pe cei 2-4-6000 de lei de la inceput si sa nu nu ii bagi in buzunar sa ii reinvestesti. De exemplu cu un singur RX 470-580 nou nout, investitia o scoti in vreo 1-2 luni daca esti foarte smart, dar again depinde ce tot sitemul si ce efectiv minezi – adica grad de complexitate al nethas-ului / raportat la pretul de vanzare.

    6. Elefantul din camera. Colaps al tuturor cripto-currency. Este o posibilitate foarte mare. In cazul bitcoin, valoare reala este undeva la 10-15% cel mult, restul este bubble si foame de bani, care tot creste si undeva o sa fac poc. Sunt made-up money si nu prea imi pasa pentru ca nimeni nu isi pierde pensia sau casa fara voia lor (gen 2008) multumita statului Chinez care a refuzat recent un fund pe bitcoin. Poc-ul asta este foarte mult influentat de piata din China si statul chinez, care are o putere foarte mare asupra intregii industrii. Nu intru prea multe in detaliii, dar ea exista si este foarte foarte mare. Jucatorii din industriie majoritatea sunt realtiv indoctrinati pe subiectul viitor + cripto-moneda si in caz de shake-down – aka short on the bitcoin lumea o sa migreze in altcoin, parerea mea, deci rigul va fi util pentru altceva de minat. Pe subiectul shorting the bitcoin il tot aud de vreo jumate de an, dar nu prea am vazut mari socuri din care piata sa nu isi revina la ritmul de buble si nimeni n-are coaie sa faca asta momentan. Eu personal habar n-am unde merge viitorul cripto-moneda dar cand o sa cada o sa se dea cu dinti de bordura in maxim 1 ora.

    7. Balena din camera. Bitcoin-ul (si altcoin-urile), defapt incepe sa sufere pe termen lung si foarte lung, din cauza blockchain care incet dar sigur ca fii inlocuit de hashgraph. Bitcoinul este limitat la blockchain nu va putea sa treaca la hashgraph, el va murii in blockchain, asta permite ca orcine vrea sa faca un cetincoin pe hashgraph poate sa o faca si va avea mai mare putere in temen lung din cauza flexbilitatii hashgraph-ului si prea multe parti care trag de bitcoin spre ei, exemplul recent este BitcoinCash.

    Cacat iar am scris un wall text.

    • #25

      hashgraph pare a fi tehnologia mai bună, dar atât timp cat nu este open source și gratuit de folosit sau creat aplicații… O sa rămână o soluție doar pentru corporații cu buget de experimentat (R&D)

      Legat de minerit ai punctat foarte bine, aspectele financiare.

      Din experienta proprie, pot sa adaug și trading (bișniță pe românește) ca soluție de a genera bitcoin sau ethereum. Buy the dip Și vinzi pe vârf (înainte de corecție) sau doar hodl 😉

      Și geană pe cryptowat.ch

  15. #27

    In ziua de azi nu mai e loc de sapat. Au câștigat la început. In prezent sunt pe piața peste 16 mil bitcoins ai e tot mai greu sa apara altii limita fiind de 21 mil. Daca ar mai iesi bani am fi sapat cu totii. Ramai la salariul de 1500 lei 😛

  16. #28

    Singurul lucru pe care il stiu despre Bitcoin este ca exista, am incercat de mai multe ori sa intru in detalii si sa citesc mai multe despre toata chestia asta, da’ eram ca in bancul ala cu ” profesorul intreba, eu ma inchinam, dupa aia raspundeam si profesorul se inchina ” :)) .

    • #29

      Same here. Doar explicatii docte am gasit. Iar eu am 8 clase si profesionala la seral, dar am mintea dexchisa si vreau sa inteleg.

    • Voiam sa scriu comentariu separat, dar v-am gasit aici pe hol, asa ca… DESPRE CE PLM VORBESC ASTIA?

    • #31

      Sa ma chemati si pe mine daca iesiti la o bere.

    • #32

      Sunt niste mineri hipsteri. In loc sa mineze si ei o roca, o banca, un seif, au creat un fel de rubik virtual si nus ce fac pe-acolo, cica calculeaza ceva, sa le iasa un anumit sir de numere. Si cica daca ai gasit un bitcoi, adica un sir de numare cu ochi albastri, cica urmatorul bitcoi e mai greu de gasit, ca se mareste zona de sapat.

    • Astia vorbesc aici despre cum sa consumi curent in Romania, sa subventionezi industria chineza de elctronice dubioase si sa ai si tu de-o bere la pet dupa o luna. de fapt ce e sigur e ca toti cieilalti cistiga din asta, doar tu iti asumi o gramada de riscuri….

  17. #34

    Las acest link aici:
    Pasul 1 presupune sa te familiarizezi cu termenii de baza ca sa stii in ce te bagi:
    bitcoin.org/en/vocabulary
    Este bine documentat si explica destul de clar lucrurile: 99bitcoins.com/bitcoin-mining-profitable-beginners-explanation/

    Din punctul meu de vedere, daca nu ai access la curent foarte foarte ieftin si niste sume “ametitoare” de investit, uita de minat bitcoin. Vorbim de 4-5k USD minim. Nu vei putea acoperi nici macar costul curentului cu ceea ce obtii dupa o luna. Pur si simplu “dificultatea” este prea mare iar rezultatul ca valoare este destul de mic astfel incat la vanzarea a ceea ce ai minat sa obtii profit.
    Alt coins (ether…) sunt mult mai ok in acest moment. Sumele de investit raman totusi.
    Uite si un calculator pentru comparatii pe GPU mining. Aici te poti lamuri ceea ce poti obtine minand cu placile video.
    whattomine.com/
    Un “rig” decent contine minim 6 placi video. din zona GTX1060 6gb GTX 1070 sau AMD RX 480. Exista placi dedicate pentru mining. Mare atentie: au garantie doar 6 luni.
    O placa de baza ce stie sa suporte 6 gpu, sunt placi dedicate pentru mining.
    Memorie Ram 8gb DDR 4
    Sursa ce poate acomoda 6 placi
    Riser
    Sistem de operare: windows 10 sau linux dupa preferinte
    Un cadru custom unde asamblezi sistemul
    Cunostintele de baza despre “ mining pools” si cum sa conectezi “ minerul” la un “ mining pool”. Exista tutoriale pentru asa ceva.
    Ca sa inchei ideea initiala, in opinia mea in acest moment chiar daca pretul unui BTC a ajuns la 28500 RON, ca simplu utilizator nu are absolut nici o logica sa minezi BTC daca nu vrei/permiti o investitie de 5kusd. Nu iti acoperi costurile. Alege altcoins (ether..sau altele) si acolo o sa poti face ceva cu o investitie mai mica.
    Verifica mai intai ce costuri ai /kilowatt
    Verifica cat consuma o placa video
    Verifica ce poate produce o placa video in decurs de 24 de ore. Exista calculatoare dedicate ce iti arata ce produce o placa in functie de crypto momeda aleasa.
    Multiplica calculul pentru mai multe placi
    Verifica cat costa in bani reali ceea ce vei mina dupa o luna.
    Scade costul curentului.
    Profit/ ROI
    Dupa un calcul pe luna ai idee in cat timp iti vei recupera investitia/ intra pe profit net.

    Este o discutie foarte lunga si ar mai fi detalii insa notiunile de baza sunt aici.

  18. #35

    Mai bine dai la curve banii aia, nu ii sparge inutil. Esti ultimul de la coada Caritas de joc piramidal. Ia-ti ceva PC de jocuri sa te mai si joci tu sau altcineva din casa si noaptea il lasi sa rontaie in gol baze se date distribuite pt ca de ce nu si cam aia e. Cu cat intelegeti mai repede ca e doar un sistem piramidal(pt ca singura sursa de venit in “investitie” sunt investitorii noi) cu atat mai bine.

  19. Mai bine faci tranzactii cu bitcoin, iei cand e ieftin vinzi, pe plus cand e mai scump :)) . Sau te angajezi, e simplu sau iti faci pfa :)) .
    Ce recomad eu, poti sa iti iei mining machine gata facute ori sa le inchiriezi din data centere specilizate ori pastrezi banii si faci altceva cu ei :)) .

  20. #37

    Nu, nici sa nu te gândești.
    Doar dacă ai câteva bucăți de S9 poti incerca sa speri la ceva dar tine cont ca vine hard fork saptamana viitoare si se duce dracului iarăși totul.
    Mai bine cu banii aia cumpără cat poti dintr-un bitcoin si lasa- l acolo, poate mai ai noroc sa faca niste pui.
    Sau Bitcoin Cash daca vrei sa riști putin.

  21. 1. Bitcoin nu se mai minează cu GPU.
    2. 1stminingrig.com – hardware, setup, modare, configurări etc, păreri de la oameni care chiar au făcut, nu doar care își dau cu părerea. Omul e român și se lasă “angajat” pentru consultanță. 🙂
    3. Dacă nu ai găsit bitcointalk.org și întrebi în locuri random clar nu are rost.

  22. #39

    Minatul nu mai este profitabil 😉 Cel mai bine investesti aceasi bani in Ethereum de exemplu si uiti de ei cativa ani. O sa ai o surpriza fericita. Eu am investit cand un ETH era 5$ si o sa mai tin monezile cel putin pana in 2020. Nu uitati ca suntem la inceput cu toata tehnologia asta crypto 😉

    • #40

      so…ai cumparat 20 ETH cu 100 USD care acum fac…..5000 USD? fucking lucky you are!

    • #41

      …chestia e ca nu am luat 20 ci mult mai mult 🙂

    • Costică, dar ai auzit de băiatu’ ăla din SUA care a luat acu 6 ani Bitcoin de 1.000$ și acum valorează ceva peste 1 milion de $? A, și are până în 20 de ani.
      Probabil nu e singurul.

      Cum ți se mai pare ideea acum?

      Așteptăm să vedem cum ai făcut tu peste 5.000$ din 100, fără pic de efort sau timp pierdut.

    • #43

      Eu am tot auzit de povestile astea. In schimb nu am auzit ca sa isi fi luat ceva de banii aia.

    • #44

      super_fotbal, cunosc cel putin 10 persoane care sau rezolvat pe viata din bitcoin 🙂 casa, masini, afaceri si ceva conturi pline in banca.

  23. #45

    Toti minerii mari au gasit metode de a nu plati curent electric. Nu-ti bate capul daca nu reusesti acelasi lucru si tu.

    • #46

      cumva prin metoda alternator de dacie 1300 legat la roata bicicletei eliptice? gasesti 10 insi care vor sa slabeasca si le mai ceri si bani pentru asta.

    • #47

      te duci in sat de tigani bransati ilegal si faci ferma de minat, nu se baga nici dracu acolo sa verifice

    • #48

      Se baga doar vecinii.

  24. Auziti. Cati dintre astia care minati bitcoins cu utilaje grele ati fost la proteste cu Rosia Montana, mediu, unitisalvam chestii? Nu de alta, dar energia electrica e produsa de fostele rauri de munte din fostele paduri …

  25. #50

    eu nu stiu ce capabilitati are baiatul care a intrebat, dar daca vrea sa construiasca personal de la zero, in primul rand trebuie sa se apice de minat pe adevaratealea si sa faca rost de niste minereu de siliciu, pe care sa il prelucreze si sa scoata ce are nevoie pentru chip-uri. dupa aia, mai are nevoie de niste metale si plastic pentru restul de componente, deci trebuie sa mineze un pic mai mult (are nevoie de cupru, aluminiu, aur, probabil si niste fier plus alte materiale, cred ca germaniu pentru tranzistori sau poate e suficient siliciul). pentru plastic ar trebui sa extraga niste petrol si sa foloseasca monomerii si polimerii de acolo etc. costuri ar fi, dar cu un pic de noroc, poate gaseste pe la el prin curte, prin munti la bunici, printr-o groapa din padure etc.

    oricum, dupa ce face rost de toata materia prima, are nevoie sa faca design-ul circuitului si a placilor logice, in timpul ala sa se gandeasca si cam ce fel de procesoare si unitati logice sa foloseasca. aici i-ar prinde bine niste cunostiinte de design de microelectronica, macar ceva gen VHDL si cineva care poate sa produca microchip-urile respective.

    dupa aia, treaba e simpla, trebuie doar sa scrie niste soft pentru ele, sa le monteze si sa le puna in functiune si doar asa poate avea sistem de minat facut de la zero.

    • Pe mine m-ai pierdut de la minereul de siliciu.

    • #52

      stii cum e, iei nisip si il freci pana iese minereu

    • #53

      Pentru a crea chipseturi integrate ai nevoie de VLSI nu de VHDL. In VHDL sau Verilog programezi FPGAuri nu ASIC.

  26. #54

    A spus-o Dragos inaintea mea, cheia succesului e sa gasesti o modalitate de minat prin care sa nu platesti energia. Daca as fi student azi as fi foarte pasionat de AutoCAD, nu cred ca m-ar satisface o configuratie cu doar doua placi video de top, s-ar misca destul de slab pentru nevoile mele =))

    • #55

      daca ai fi baiat pasionat de cad si te-ai si pricepe ai castiga mult mai multi bani din cad decat din investit in minat de bitcoin.
      dar se stie ca natura umana ne face sa investim timp si bani in chestii pe care le vedem la altii nu neaparat mai destepti ca noi.

  27. Pentru minat acum este un pic cam tarziu.
    Motivele au cam fost expuse: consum mare de energie, investitie initiala mare, ROI mic.

    Bitcoin mai poti mina doar cu mineri dedicati, Ethereum poti mina doar cu placa video si mai sunt alte cateva crypto pe care le poti mina cu placa video.

    Mai bine te axezi pe cateva monede deja existente – ETH are potential mare, dar in timp, nu imediat, la fel si OMG-ul, NEO – este de studiat, nu te baza pe ce spun eu.

    Cumperi moneda si o tranzactionezi sau o cumperi si un an uiti de ea si vezi peste un an ce si cum.
    Daca stai sa o monitorizezi zilnic, peri albi in cap iti ies!

    Ce ar mai fi de zis?

    • #57

      Asta zic si eu. E mult mai accesibil si mai putin riscant sa faci direct specula, adica sa cumperi moneda cu cash. Cand cumperi hardware si se duce moneda in jos, e si pierderea mai mare. Daca cumperi direct moneda nu trebuie sa mai amortizezi costul cu hardware ul.

  28. #59

    www.olx.ro/oferta/rig-complet-pentru-minat-170mh-s-cu-6-x-rx-580-8gb-sapphire-nitro-ID9r9KW.html#310fe22bea

    Asta e cam maximul pe care il scoti la banii respectivi si scoti cam 150 de dolari pe luna la o investitie de 2500.

    • #60

      Numai ca intre timp creste dificultatea chiar si de câteva ori, timp în care hash rate-ul tau rămâne fix acelasi =》 iesi tot mai mult in pierdere pe masura ce trece vremea, doar daca nu te apuci sa iei aketr plăci video.

    • #61

      @Cristi Dificultatea creste direct proportional cu energia depusa in sistem. Deci fie va creste comisionul per tranzactie pentru a ramane profitabil, fie va scadea puterea depusa (se vor opri multi din minerit din cauza nerentabilitatii), caz in care scade dificultatea. E gandita treaba.

    • #62

      e gandit cum bine zicea careva mai sus, daca ai curent gratis iesi pe profit, daca nu, vei spera sa iti recapeti investitia, cine stie daca tot se umfla bula probabil vei iesi in castig dar nu vad cum e mai profitabil decat sa cumperi direct

  29. Și mai simplu ar fi să chemi toată Valea Jiului !
    În felul ăsta garantat vei producea chiar și zeci de bitcoini pe zi !!!

  30. #64

    61 de commenturi si n-am vazut mai mult de 4 persoane care sa stie ce vorbesc in legatura cu subiectul.

  31. #65

    pool.bitcoin.com/index_en.html daca vreti sa faceti bani din bitcoin la ora actuala, uite cam asta va trebuie (vedeti background pic :D) (in fine nici serviciu asta nu e rau ca model de business… dai fraierilor o mica parte din ce farmezi in hala si imbunatatesti constant hardware-ul)

    stie careva un soft care are implementat SIMD arithmetic pe placile video folosite la mining?

  32. intreb si eu pentru un prieten, daca ati avea 10-20,000 euro in ce ati investi, mining ? alte monede?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam