Bănuiesc că toți ați zis că domnule, readerul nu aduce bani, de aia e scos, trebuie săracii să se concentreze pe produsele competitive.
Știați că google hostează imaginile pe care le pui pe site? Tu le vezi direct la ei, într-un lightbox, și, doar dacă ești un milostiv, poți da click pe poză, să mergi pe situl proprietar. Practic, un publisher muncește pentru bunăstarea și afișările lui google com.
But wait.
Ați auzit de Google Currents?
Google Currents e un app de iOs și Android, care înlocuiește readerul. Cu o singură deosebire. Currents descarcă tot conținutul în device, urmând să îl poți citi ulterior. TOT conținutul, iar dacă ai setată opțiunea de trunchiere, articolul se deschide tot în app. Ba chiar îți oferă și opțiuni de a citi chestii plătite.
Ce înseamnă asta?
Înseamnă că eu voi scrie pentru propășirea lui google. Cititorii mei vor citi articolele pe deviceurile proprii, fără să îmi mai acceseze situl. Ce mai contează teme, design, usability și alte mizerii, când totul va fi strâns grijuliu de google și prezentat ca marfă proprie?
Și așa ne pregătim cu succes de banarea parserelor google pe situri. Bine, cei ce nu depind de traficul general de el. Cei ce depind au o mare problemă. De ce aș mai intra pe un agregator care fură conținut, când am agregatorul în telefon?
Viitorul sună prost.
NOU
Incurcate sunt caile … Google !
NOU
E metoda “Cipru”, adaptată la internet.
NOU
We Are the GoogleBots. You Will be Assimilated. Resistance is Futile. (asta ar fi sloganul google :D)
NOU
Funny, dar trist.
NOU
Din pacate pentru ei, o mare parte dintre cei 5 milioane de utilizatori Google Reader pentru Android au trecut pe gReader, Feedly, Flipboard, Pulse News, NewsRob si alte cateva sute de alternative.
Adica si-au bagat picioarele in 5 milioane de utilizatori Google Reader ca sa castige cateva zeci de mii la Currents.
1. Au dat altora cateva milioane de utilizatori.
2. Au aparut cateva mii de articole in care cei de la Google si-au luat mue.
3. Au aparut cateva mii de articole cu alternative pentru Google Reader.
4. Le-au deschis mintea altora sa-si faca readere (vezi cazul Digg).
Desteapta miscare, ce sa zic.
NOU
Greader, Feedly si toate astea depind momentan de Google Reader. Sa vedem ce se va intampla dupa ce se inchide 🙂
NOU
Google poate face si alte magarii: tu le banezi parserele ei te scot din search results, sau iti reduc pagerank-ul.
NOU
nu imi pasa, traficul meu din google e sub 30%, mai degraba peste 20%. sa fie sanatosi
NOU
Google e relevant pentru spam siteuri nu pentru branduri.
NOU
Feedly au zis ca sunt acoperiti si ca inchiderea Google Reader nu ii va afecta pe cei care le folosesc serviciul.
NOU
Chiar poți sa te abonezi la orice folosind Currents? Eu nu prea cred.
NOU
daca ai feed, ce te impiedica?
NOU
Și dacă scoți feed-ul? [n00b question]
NOU
nu stiu alta posibilitate de a parsa continutul, dar nu sunt interesat sa scot feedul, mai sunt si oameni care il folosesc
NOU
cu feedul tu parsezi continutul pt altii si il dai gata aranjat, da’ exista foarte multe metode de a lua continut si fara feed. pt google si algorimtii lor chiar n-are cum sa fie asta o problema.
NOU
Eu am incercat sa ma abonez la blogul tau, par egzamplu. Nicio treaba, cand ii dau “Add subscription” imi apar tot felul de site-uri mai putin al tau (aplicatie instalata acum 2 minute pe mobil).
De asta am intrebat daca poti sa te abonezi la orice feed vrei tu folosind Currents.
(sau poate nu ma pricep eu caz in care fuck curents, feedly e mai simplu)
NOU
@jollyca
Cand dai add subscription, totul e impartit pe categorii, iar una dintre ele e google reader. In google reader gasesti feedurile recente. Daca vrei sa adaugi un feed nou, ce nu-l gasesti in google reader atunci trebuie sa dai un search, de exemplu “arhiblog.ro” si ti-l gaseste.
Dar sa stii Arhi ca nu ai dreptate la faza cu trunchiatul. Daca iti trunchiezi feedul apai trunchiat si ramane, daca vrei sa citesti restul articolului te duci la sursa. Nu vad cum difera asta fata de google reader.
NOU
Mersi, m-ai luminat.
Mneh, tot nu-mi place.
NOU
sau varianta aplicata de ziarele franceze.nea gogle,banul jos
NOU
francezii au sange in p… asa trebuie actionat cand te bazezi pe trafic direct.
NOU
Francezii au sange-n tzeava? hahahaa, hai ca am ras putin
NOU
Transmit life fratilor’ de la mine din veceu, din toaletă cum s-ar zice , m-am căcat . Și mă cac în continuare .Chiar acum, exact acum mă cac. stau pe veceu suit cu picioarele Turcește si mă cac. Bine nu am veceu gen gaură turcesc, dar așa mă Cac mai bine. Iată domnii mei minunile tehnologiei ce poate face tehnologia! Scriu cu acest minunat s pen î șin același timp Îmi admir flocii’ :)))
NOU
vezi sa nu iti scapi deviceul in wc incercand să pui diacriticele
NOU
Veceu gen gaură aveam In pârnaie. C- am făcut pârnaie fraților, chiar dacă nu mai credeți. Am învățat multe Tn pârnaie glume ghicitori cu skepsis că acolo ce să faci. E si asta, a fost si asta o experiență de viață până la urmă<Adică arestarea mea. Am fost 7-inși ÷ amehăAmfost arestat preventiv vă dați seama. Am fost eliberat că sunt nevinovAt.
NOU
O sa dea drumul la un altfel de Reader, dar o sa-l incadreze in Google Plus ca sa mai creasca centralizarea de-acolo. Ba chiar o sa fie vazut ca Google cel bun, care ne-a dat super-readerul in loc de reader.
Cat despre motive puerile, ultima grija a Google-ului e ca ceva nu produce bani. Ca nu produce informatie de organizat, aia-i alta treaba.
NOU
ce rahat.
NOU
Mamă mânca-ț-aș gura ta eram – io)Stelică, Bogdan Fotologea si 5 mascați . În jurul nostru frate ne Încercuise 25 de țigani-25 frate . AlAtțiîn In lacu nostru o rupea l fugă. si io șmecher am Inceput să strig la Țigani’ Ca să le arăt că nu mi-e frică de ei. Si am început să strig Ca pe stadion să moară Jana. Cu mascatii lângă mine strigam: AVEȚI SÂNGE-N COAIE, SĂRIȚI LA BĂTAie! AVEȚI SÂNGE N COAIE SĂRIȚI LA BĂTAIE! :))
NOU
bun, am inchis si google…
NOU
au vazut articolul tau, si-au facut calculele cam cat ar trebui sa iti dea pe luna ca sa te bage in currents ( altfel cine mai instaleaza aplicatia ) si au comandat de urgenta un patch :)).
NOU
amin
NOU
despre poze: oricum era prost facuta partea aia. se incarca site-ul proprietarului in spatele pozei cam aiurea, nu dadea nimeni click sa ajunga pe site. sau, cel putin, nu mai multi decit ar da acum, cu noile butoane. era doar incarcarea tzevii de internet degeaba.
probabil se poate rezolva cu un text pe poza: CLICK AICI sau MOAR PICS AICI and stuff. probabil ca ar avea efect mai bun. daca poza aia chiar merita, desigur.
NOU
newsflash: ca cititor nu ii pasa de “teme, design, usability și alte mizerii”, vreau continut de calitate si atit. pot sa scap de degign neintuitiv, de teme urite, ba chiar si de reclame enervante citind intr-un reader.
la fel ca si altcineva de mai sus, nu cred ca e o miscare pentru a promova currents, care oricum nu merge peste tot, ci ma astept sa apara niste functionalitati noi in google plus.
PS: “fura continutul” e o hiperbola
NOU
Asa se intampla cand depinzi de altii. Teoretic este corect ce spui dar asta este. Daca nu are un competitor serios la nivel mondial isi permite orice.
De aceea concurenta este benefica in economie, numai ca noua nu ne place asa ceva.
Noua ne place aranjamentele dintre noi nu concurenta…
NOU
Eu folosesc multe servicii de la google, dar asta cu reader chiar ma suparat. Si credca cu incetul o sa incep sa caut alternative la toate serviciile google.