medici-floreasca

Atâta tristețe și durere a fost cu demisiile medicilor de la Spitalul Floreasca, ceva de speriat. Cum nu primesc ei banii pe gărzi și cum li se vorbește urât și cum nu au pacienții medicamente and shit.

Sunt curios, banii ăia pe gărzi sunt banii pentru benzina pe o zi la mașinile din parcarea lor? Colegul nostru care ne-a trimis poza mi-a zis că a pierdut și un Panamera, care pleca, nu a mai avut timp să îi facă poză.

Da, știu, doctorii sunt prost plătiți. Până când condiționează actul medical de șpăgile cu care își iau mașinuțele de genul acesta. Din estimările mele, doar portarul de lângă liftul de la Floreasca face mai mult de 1000 de euro pe lună.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

92 comentarii Adaugă comentariu

  1. Au si gusturi fine la masini 🙂

  2. #2

    Unde mai pui ca nici nu sunt inmatriculate pe Bg.
    Nu cred ca mai gasesti vreun medic sub 60 ani caruia sa-i chiar pese de juramantul lui Hipocrate.

  3. Doua G-uri. Frumos. Ieftin.
    Vreau sa lucrez si eu la stat.

  4. #6

    Mai pozati voi mult masinile lor, ca o sa ajungeti sa va tratati la Chisinau, ca bani de Viena sigur n-aveti!

    • #7

      Daca ai fost mai de mult timp pe aici ai fi stiut ca majoritatea comentatorilor arhiblogului castiga de la 2000 eur lunar in sus.

      Si nu vorbim de varfuri ca Georgel care ia banii astia doar pentru o ora de consultanta pentru clienti corporate, (NASA gen), vorbim doar de comentatorii obisnuiti.

    • #8

      sunt de la inceput. tocmai de asta ziceam 😉

  5. #9

    Sunt un medic care de la bun inceput (adica din 2009, cand mi-am incheiat rezidentiatul) a muncit la privat, refuzand sa fie “platit” de statul roman si sa aiba de-a face cu fenomenul spagii. Ciupeala asta trebuie sa se termine, nu are ce sa caute in medicina. Pe de alta parte nu inveti pe rupte 10-11 ani (facultate + rezidentiat) ca sa pise astia pe tine cu 1000-1500 de lei pe luna. Unii pleaca, altii raman aici si se reorienteaza. Dar altii vor sa faca medicina de urgenta si nu prea au alternative.
    Tu ti-ai ales un exemplu extrem de prost – masinile alea de neam prost sunt ale unor sefi pe care i-a uitat al de sus in posturi si spaga o fi deja parte din fiinta lor de multi ani. In nici un caz nu-s ale baietilor si fetelor de la UPU, care sunt hingheriti pe salarii mizerabile si nu sta nimeni sa le “dea atentii”.

    • #10

      vezi tu, atunci cand te-ai apucat de medicina, erau cumva salariile mai mari? rezidentii o duceau mai bine? dar bine, nu aia e ideea, eu sunt de acord ca medicii sunt ingrozitor de prost platiti, ci de conditionarea actului medical, ce se intampla acum in toata romania, de plata spagii. exempul nu e deloc prost, pentru ca de la urgente, acum cateva zile, si-au dat demisia in mod demonstrativ bosii, nu amaratii.

    • #11

      Nu vreaubsa acuz, sunt convins ca exista oameni pasionati, dedicati, totusi, cand vad atatia tineri la politie, la medicina, imi rasuna intrebarea asta in minte : care e scopul meseriei pe care ti ai ales sa o practici? Exceptii exista, multe, curentul principal care ar fi raspuns la intrebare…il stim.
      La treaba cu tratamentul la Viena… Well, la viena nu stim, dar iti pot spune sigur ca o consultatie la Anadolu in turcia + avion pentru un bolnav de cancer e mai ieftina ca o zi la fundeni.

    • #12

      Chiar se mai invata asa pe rupte? Hai sincer. La ultima discutie cu o amica de la medicina (universitate de stat serioasa) imi spunea ca mai nou examenele sunt cam toate grila si se copiaza pe rupte. Aia mai silitori copiaza, ca aia jmecheri isi cumpara direct examenul. Deci asta cu invatatul pe rupte cred ca a ramas doar in folclor.

    • #13

      Bine, atunci reformulez, eu am invatat pe bune, ca mie chiar mi-a placut. Aia pe care i-am vazut eu ca si-au dat demisia si au aparut la TV nu pareau sa fie “bosii”. Conditionarea actului medical este o chestiune profund inumana. Cine se face medic si vrea musai medicina clinica in Romania ar trebui sa fie pe faza inca din timpul facultatii, sa-si dea seama in ce se baga – intr-un sistem care isi bate joc si de pacienti, si de medici.
      Cine cere spaga, pentru ca e negustor si nu medic, sa fie pedepsit si tras pe dreapta. Totusi, ar fi bine sa nu aruncam cu cacat in ventilator si sa-l indreptam spre TOTI medicii. Zic si io. Un pic de fair-play nu strica. Si in alte profesii din Romania se intampla fix la fel – unii isi fac treaba, unii isi bat joc. “Presa” ii vede pe ultimii, ca de aici ies stirile.

    • #14

      Traveller. Pacient adus cu smurd, in infarct dus pe picioare de o zi inainte, leziuni pe nunstiu ce artera. Intrat in upu pe linia albastra ( urgenta imediata) imediat sub rosu (resuscitare), stat 4 ore dupa fetele de la upu care au vazut ca enzimele erau nemodificate deci nu i infarct. Facut curaj, intrat, discutat, platit, in 20 de minute era deja o urgenta majora pregatit de interventie cu stend sau cum dracu s o chema.
      Deci lasa upu, fetele si baietii aia amarati de la upu, percuteaza cand sare sange din om, Altfel cauta motivatie.

    • #15

      Traveller, atata timp cat medicii nu-i condamna ei pe aia rai, pana cand nu scot ei mizeria din randurile lor, rahatul va fi imprastiat peste toti. Pentru ca nu lasam 10% sa strice impresia proasta facuta de ceilalti 90%. Atat de simplu.

    • #16

      @Arhi
      Exista o varietate de motive pentru care cineva se apuca sa faca medicina. Unii vor prestigiul asociat pozitiei sociale, altii vor bani ( fie aici la stat, fie in privat, fie afara). Ca absolvent de medicina pot sa-ti spun ca am vazut un numar inspaimantator de mare de oameni care au ales facultatea pentru ca acolo i-au trimis parintii ( medici sau nu).

      Eu personal am facut medicina pentru ca asta mi-a placut. Asta mi s-a parut interesant. Pe mine m-a interesat cum functioneaza organismul viu. Mi-a placut biologia si domeniile asociate. Asta mi s-a parut si inca mi se pare interesant.

      Iti dau dreptate cu ce spui referitor la conditionarea actului medical – este o problema si o prostie din partea cadrelor medicale. Exista si alte metode a obtine un profit bun din medicina dar din pacate majoritatea celor implicati nu este interesata sa isi creeze un avantaj sustenabil pe termen lung si prefera sa sara gramada pe primul plic pe care il vad.

    • Am un prieten din copilarie, a rezistat 15 ani de zile la Floreasca. Da, tot sarac e. Mai are o juma’ de norma la alt spital pe langa Bucuresti, ca sa se poata descurca cu doi copii. De ce s-a facut medic? Era si maica-sa si i-a placut. Mama e tot medic, dar nici ea nu s-a imbogatit, si mi-a zis sa nu ma fac daca nu imi place. Eu am iesit inginer, asta imi place.

      Asa ca va rog, de dragul alora care nu iau spaga si isi fac meseria ca asta au ales, va rog nu ii bagati in aceeasi oala. Mi-e o sila maxima sa va vad comentand pe aici de ce masini au unii, de parca toti sunt la fel. NU SUNT.

    • @Traveller: “refuzand sa fie “platit” de statul roman”: nu statul roman plateste “bugetarii”, ci platitorii de taxe din bani reali, adica angajatii din privat; statul incaseaza taxe de la acestia si le sifoneaza, furand astfel atat de la platitorii de taxe cat si de la medicii bugetari.

      @Arhi: “atunci cand te-ai apucat de medicina, erau cumva salariile mai mari? rezidentii o duceau mai bine?” Prin clasa a IX-a sau a X-a, adica atunci cand elevul ia decizia sa dea la Medicina, nu prea are nimeni maturitatea sa se gandeasca la salarii, elevul se gandeste atunci doar la faptul ca o sa vindece alti semeni.

      Oricum, e ironic ca folosesti aproape argumentul marelui tau dusman Base, ala cu “nu va convine, plecati din tara”.

      De altfel, procentul urias de medici care pleaca din tara e argumentul cel mai bun ca furia ta generalizata impotriva medicilor e gresit directionata.

      Solutia e chiar simpla: statul trebuie sa lase platitorul de taxe sa directioneze macar un 25 % din CAS catre asiguratorul privat pe care il alege. Asta ar fi incercat Base si Boc, numai ca a iesit Arafat si Antena 3 ca se privatizeaza spitalele, prostimea a iesit in strada si a cazut Guvernul Boc. Asa ca poporul si-a spus cuvantul, end of story pt inca vreo 20 de ani. Mie cel putin mi-e clar ca CAS-ul se va duce catre stat integral inca vreo 20 de ani, adica o mai mocirlim vreo generatie.

    • #19

      imi pare rau, eu nu folosesc niciun argument, am si zis ca medicii sunt crunt platiti si eu o bataie de joc. eu ma refer la altceva

    • @John: Ai dreptate, calitatea invatamantului universitar medical din RO scade catastrofal.

      Totusi, UMF Bucuresti are cel mai greu examen de admitere din toate facultatile de orice profil din tara (bio, chimie, fizica). Altfel spus, bobocii de la UMF sunt cei mai buni fosti elevi din tara (la bio, chimie sau fizica), deci macar baza de selectie e foarte buna.

      (Nu am studii de medicina, ma batea gandul anii trecuti sa dau admitere la Medicina (la plus 30 de ani), dar cand am vazut ca profesorii care fac subiectele la examenul de admitere dau meditatii viitorilor candidati, am renuntat la plan si mi-a reinnoit pasaportul canadian.)

    • #21

      daca e acelasi examen la biologie si chimie, cum il stiu eu, nu prea e greu. trebuie sa inveti 2 carticele relativ subtiri

    • #22

      Si pot sa pun pariu ca cel putin unu din voi astia ce se dau cu coitele de asfalt ca sa vezi cum nu toti doctorii sunt la fel, si a bagat pula sustinut in toata breasla taximetristilor din articolele anterioare. Pentru ca aia chiar sunt la fel, toti, muie lor. Din fericire pe aia poti sa i alegi, la spital nu prea ai cum. Merci de intelegere, iar pentru atitudinea, mama, tata e doctor si va rog putin respect ca e profesie nobila… Hai sictir, ponderea zidarilor oameni e mai mare ca a doctorilor oameni.

    • #23

      Ba merita sa fie bagati si aia de nu iau si nu conditioneaza in aceeasi oala. Indirect sunt si ei implicati, chiar daca nu iau nici un ban. Ala de ia in loc sa ii fie frica de ala de nu i-a, ii zice ca e prost si cere si mai multi bani.
      Si in ultimul rand ala de nu ia si isi face treaba si vezi doamne ii place lui medicina si ii place sa faca bine la oamenii necajiti e constient ca e un ipocrit? Ala de ia bani isi bate joc de ceea ce vezi doamne pretuieste el si pe el il doare-n fund din varii motive, asa ca sa ma lasati cu lacrimogenele astea proaste. In loc sa va mobilizati sa deschideti ochii oamenilor, voi “nu mama hai sa nu deranjam chiar pe toata lumea”.
      Neam de lasi si fricosi, dar care daca te-au prins la pamant iti arata ei de ce sunt in stare.

    • #24

      @Ursu si Arhi
      Omul are dreptate, nu trebuiesc toți medicii blamați, ca nu sunt toți la fel. Desigur, dacă ai doar 2 neuroni in cap si s-au întâlnit (ca in bancul cu blonda) atunci merge, altfel nu.
      Si ursule, mai ușor cu sictirul ca pana una-alta tu te duci la doctor sa te tratezi si nu invers.
      Ma amuza cum ei sunt de vina ca iau șpagă (cei care iau), dar a li se oferi șansa sa nu o ia (adică salarii decente). Dar ca sa faci ceva e nevoie de timp si efort, pe când sa blamezi pe net o breasla întreaga e moca.
      PS: Nu sunt medic, nu am părinții medici si nici măcar nu mai locuiesc in țara asta, însă afirmațiile categorice de genul asta ma deranjează și ma aprind la o discuție.

    • #25

      @Traveller @MD @Claudiu

      Offtopic

      Vă plac documentarele despre Al Doilea Război Mondial? E unul mişto făcut recent, are vreo 3-4 sau 6 episoade (cred), şi se numeşte Poporul lui Hitler sau ceva de genul. E foarte tare documentarul, îl recomand.

      @George Coman

      Totusi, UMF Bucuresti are cel mai greu examen de admitere din toate facultatile de orice profil din tara (bio, chimie, fizica). Altfel spus, bobocii de la UMF sunt cei mai buni fosti elevi din tara (la bio, chimie sau fizica), deci macar baza de selectie e foarte buna.

      Dacă ecuaţia mentalităţii ceauşiste a rămas aceeaşi, adică aptitudini conform fişei postului=cât de grele sunt examenele din şcoală & facultate, ne-a luat Dracu’ şi te dai cel mai avid susţinător.

    • #26

      O sa fac niste precizari si o sa comentez niste afirmatii facute de cei de mai sus.

      ” elevul se gandeste atunci doar la faptul ca o sa vindece alti semeni.”
      Nu e chiar asa – o parte se gandesc la asta – majoritatea nu se gandesc la nimic. As spune ca e exagerata notiunea ca oamenii care vin la medicina vin acolo in principal pentru ca vor sa vindece si sa salveze diferiti semeni de-ai lor.

      “UMF Bucuresti are cel mai greu examen de admitere din toate facultatile de orice profil din tara (bio, chimie, fizica).”
      Nu stiu exact cum se compara cu alte admiteri – dar sa spui ca examenul de admitere la UMF Bucuresti este greu reprezinta o exagerare masiva. Desigur – depinde si de subiectivismul fiecaruia. Dar eu nu l-as numi greu. E un examen pe care nu l-am dat dar pentru care m-am pregatit.

      “ar cand am vazut ca profesorii care fac subiectele la examenul de admitere dau meditatii viitorilor candidati,”
      Exact asta. E un examen “greu” daca nu ai habar cum sa te pregatesti pentru el. Si permisul se ia greu in romania daca nu ai idee cum trebuie sa procedezi.

      Obiectiv vorbind insa – examenul nu este unul foarte dificil.

      “Hai sictir, ponderea zidarilor oameni e mai mare ca a doctorilor oameni.”

      Felicitari – tocmai ai descoperit minunatul fapt ca oamenii aflati intr-o pozitie mai favorabila si care au un avantaj asupra ta se vor folosi de acel avantaj in beneficiul lor.

      “Ba merita sa fie bagati si aia de nu iau si nu conditioneaza in aceeasi oala. Indirect sunt si ei implicati, chiar daca nu iau nici un ban. Ala de ia in loc sa ii fie frica de ala de nu i-a, ii zice ca e prost si cere si mai multi bani.”
      Foarte inteligent. De ce anume sunt si ei implicati? Nu e treaba colegilor medici sa faca ce trebuie sa faca justitia si organele de politie. Nu e problema mea ce face colegul meu.

      Pragmatic vorbind – daca eu ma apuc sa denunt in stanga si in dreapta ( lasand la o parte reputatia pe care mi-o fac) si din 5 doctori pe o sectie cu 30 paturi ramanem 2 ( presupunand ca justitia chiar va face ceva impotriva celorlalti 3) cred ca putem toti observa cum situatia devine o problema – volumul meu de munca creste iar salariul meu nu creste. (numere ipotetice).

    • #27

      Sa stii ca e o afirmatie chiar foarte banala, daca ti se pare ca e prea multa inteligenta in spatele ei si e complicata problema e la tine. Nu am chef sa ma pun cu romanii, daca au descoperit ei o gaura in rationament o sa ma aduca la discutii cu oul si gaina si tot nu recunosc ca au gresit.

    • #28

      Eu sunt medic rezident. Atât pe timpul facultatii, cat si pe timpul rezidentiatului, NU am întâlnit pe unul singur pe care să-l aud zicând ca el face medicina de placere si e interesat de cum funcționează corpul uman.
      Mă gândesc ca voi cei ce spuneti asta ati fi niste specimene de pus într-o rezervatie ca sunteti pe cale de dispariție. (In caz ca nu va primesti, va zic eu: E doar o ironie !)
      Pe toti, dar absolut toti, ii interesează cum sa scape de cutare examen sau restanta si cum sa ajungă cat mai repede doctor. Toti sunt interesati de specialitatile cat mai bănoase si fac tot posibilul sa ajungă acolo. Si când zic banoase nu ma refer la spor de conditii grele de munca ci de spaga. De mici, de studenti se interesează cat se da pentru o operatie de apendicita, de cutare sau de cutare si isi aleg tintit specialitatile la rezidentiat.
      Daca va place asa de mult cum functioneaza corpul uman de ce sunt atatia restanțieri ? Sa inteleg ca studentele au supt cucul lu’ domnul profesor de la UMF Iasi atatia ani, nu ca sa treaca examenul ci fiindcă avea un gust bun ? Nu, au supt cucul lu’ domn profesor pentru ca sunt in stare sa daca orice pentru a ajunge într-un final doctor acolo unde viseaza ca vor primi bani cu carul. Tot de asta si dau bani atatia de multi ca sa isi cumpere examenele, când ar putea sa invete daca chiar le-ar plăcea medicina. Tot de asta înghit toate mizeriile de care au parte pe perioada rezidentiatului, fiindcă stiu ca într-un final ei vor face cărțile.

    • #29

      @Brexit – ma bucur ca te amuza motivatia mea de a-mi alege drumul in viata. Intr-adevar sunt de acord ca in afara de mine nu am mai auzit alt coleg sau alta colega care sa invoce acelasi motiv. Totusi motivul meu mi se pare valid. Imi plac sistemele biologice – vreau sa le inteleg. Imi place sa stiu de ce se intampla lucruri cu mine si cu cei din jur.

      “Pe toti, dar absolut toti, ii interesează cum sa scape de cutare examen sau restanta si cum sa ajungă cat mai repede doctor.”

      Sunt de acord – majoritatea se confrunta cu problemele astea. Personal nu m-a interesat sa “scap” de un anume examen – ci doar sa fac bine. Restante nu am avut niciodata cu exceptia unei sesiuni la care nu m-am putut prezenta din motive personale la 3 examene.

      “Toti sunt interesati de specialitatile cat mai bănoase si fac tot posibilul sa ajungă acolo.”

      Corect – si nu vad de ce nu ar fi asa. In orice domeniu de activitate economica oamenii cauta sa obtina maximum de profit per ora lucrata.

      ” Si când zic banoase nu ma refer la spor de conditii grele de munca ci de spaga.”
      Aici este problema de fapt. Daca ar fi destepti s-ar orienta sa faca bani fara sa fie nevoie sa se implice in asa ceva.

      “De mici, de studenti se interesează cat se da pentru o operatie de apendicita, de cutare sau de cutare si isi aleg tintit specialitatile la rezidentiat.”

      Sincer asta nu am vazut-o. Poate pentru ca nu m-a interesat. Poate pentru ca nu am vrut niciodata specialitate chirurgicala. Pare totusi plauzibil.

      “Daca va place asa de mult cum functioneaza corpul uman de ce sunt atatia restanțieri ?”

      Pentru ca majoritatea studentilor sunt prosti, nemotivati si nu au nici o farama de disciplina.

      “Tot de asta si dau bani atatia de multi ca sa isi cumpere examenele, când ar putea sa invete daca chiar le-ar plăcea medicina.”

      Nu inteleg de unde scoti chestiile astea – nu am sustinut niciodata ca majoritatea celor care dau la medicina o fac din curiozitate sau pasiune. Am dat exemplul meu. Realizez ca este un caz izolat.
      Majoritatea care dau la medicina habar nu au ce fac. La fel cum habar nu au avut ce fac cu viata lor inainte sa dea la medicina si din nefericire aproape toti raman in aceeasi stare si dupa ce intra la medicina – unii chiar si dupa ce termina.

      “Tot de asta înghit toate mizeriile de care au parte pe perioada rezidentiatului, fiindcă stiu ca într-un final ei vor face cărțile.”

      Iar, din pacate asa este.

  6. #30

    Trec zilnic pe langa spitalul asta in drum spre birou, iar masinutzele imi atrag atentia de fiecare data, daca de sarmanul X3, inteleg, dar restul ale cui sunt, ale spitalului sau ale vreunui medic, adica daca au fost donate si ele ar fi folosite la interventii, nu as avea nici o problema, patriarhia, primeste intotdeauna ultimul model de A8 deci de ce sa sarim.

    Insa problemele. de la Floreasca sunt altele, iar acele probleme sunt raspandite prin toate spitalele din Romania, iar problemele sunt din cauza oamenilor care il alcatuiesc. Iar despre, Floreasca si Sfantul Ioan, poti sa intrebi orice rezident care face garda in vreunul din spitalele din Bucuresti si o sa intelegi metehnele de pe acolo.

  7. G urile alea pleaca de la 43000 pe unele siteuri.Din 2010.Si nu Ron.

    • #32

      masini de oameni saraci. panamera ala cat e?

    • #33

      Tot injur de 40.000. De la.

    • #34

      O sa revin cu un panamera alb, parcat dupa bariera in spate. Sa mi zici pretu de lista.

    • Panamera tot de acolo porneste, cu toate ca nu cred ca isi cumpara ei masini sh 🙂
      Iar de G-uri,daca is cum zicea cineva mai sus AMG, pretul de plecare se cam dubleaza:)
      Dar da, viata-i greu.

    • #36

      Mamă, ce vă mai place s-o scăldați! Bă băieți, o Panamera incepe de la 85.000 de euro, asta la cotațiile din 2012, varianta de bază. Deci, suma corectă e pe la 120.000 de euro, că nu luăm nici full options fără piele, nici ediția aniversară.

    • #37

      Bă băiete, eu (și cred că și Alin) ziceam de SH. Însă vorba cuiva de aici, probabil că proprietarii nu au suportat ideea de a conduce autovehicule bășite de nemți. Caz în care se înmulțesc prețurile cu 2, 3, poate chiar cu 4…

  8. #38

    Unul dintre Guri este al doctorului Serban Bradisteanu, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara 😀 iar X3ul e donatie de la BMW catre SMURD, pentru interventii in teren, e dotata cu truse si diverse – se numeste Masina Medicului de Urgenta.

  9. #40

    Acum 2 ani, tatal meu a avut nevoie de o operatie pe cord deschis, contra cronometru. Neoficial, la Floreasca, ni s-a transmis ca toata operatiunea costa in jur de 10.000 -15.000 de EUR. Dupa foarte multe recomandari, l-am operat pe un sfert, la un alt spital, intr-un alt oras.
    La cateva zile de la operatie a avut niste complicatii, asa ca l-am dus de urgenta la Floreasca. Ni s-a transmis sa-l luam acasa pentru ca “oricum moare” si ca ei “nu intervin daca am ales sa-l operam in alta parte”. Nu intervin si nici nu ne acorda transport de urgenta la o alta unitate medicala. Pentru ca “ORICUM MOARE”. Ah, si “d-l profesor X oricum nu da sala de operatie fara o anume suma”.

    Dialogul a fost mult mai brutal de atat, dar nici nu mai conteaza.

    Ne-am descurcat prin resurse proprii si tatal meu traieste si in acest moment.

    Totusi, doua intrebari ma macina inca de atunci si probabil ca efectul este permanent:

    Ce s-ar fi intamplat daca nu aveam posibilitatea de a ne descurca prin resurse proprii?

    Ce s-ar fi intamplat daca ne resemnam, asa cum ne-au transmis cei de acolo?

    Probabil ca raspunsul e unul singur, pentru ambele intrebari.

    Sunt convins ca este un caz.. destul de izolat si nu se aplica la nivel general. Dar e suficient cat sa creasca rata mortalitatii, nu?

    • #41

      andu, daca nu ne dai numele, e o poveste inutila.

    • Serios, eu asta nu o inteleg.
      Zi fratele nostru cu nume si prenume si date si tot.
      Ce rahat va ascundeti dupa deget?
      Cum vreti sa se opreasca toate astea daca voi tot va fofilati asa.

    • #43

      Pai si respectivul mai are falci? De ce nu ai facut denunt? De ce ai acceptat?

    • #44

      Bineinteles, esti liber sa dai pumni, doar ca in sala de operatie nu intri si tu sa l pazesti. Cand ti l vezi pe taicatu lat pe masa…sa vezi cum se schimba optiunile astea. Nu, nu merge nici dupa, pentru ca un cardiac poate avea complicatii si ai vrea sa poti ajunge cu el undeva oricand la un 12 noaptea, nu sa te gandesti pe care ai batut si pe care nu.

    • #45

      Motivele pentru care nu da numele sunt urmatoarele:
      1.Exista repercursiunea ca in viitor apropiat, nici un medic sa nu-l mai vada, daca apare o problema sau face un control. Oricine face vreo nebunie, de genul asta, lucrurile astea se afla, cam toti smecherii astia vorbesc intre ei, e un fel de casta, la care nu mai ai acces daca faci chestiile astea, nu ca inainte ai avea, dar iti diminuezi sansele foarte mult.
      2.Exista sansa de un proces, pentru calomnie, iarasi o situatie in care omul isi complica situatia.
      3.Motivul pentru care, nu a facut, un denunt sau ceva atunci este strans legat de 1 si situatia limita.

      De ce se intampla asta? Pentru ca oamenii din sistem, sunt cum sunt. Cei care au coloana vertebrala, spun ce gandesc, sunt marginalizati, umiliti. Iar treaba asta se va schimba in cateva generatii, momentan ne uitam la ei cum ne saluta din masini scumpe.

    • #46

      @Ursu
      si sa nu uitam de partea legala. Ca, plm, poti sa urli tu cat te tine gura ca a refuzat sa opereze fara spaga si d-aia i-ai mutat falcile, ca politia o sa te intrebe de ce n-ai anuntat politia in cazul asta. Si oricum, daca el neaga ca a cerut spaga, va fi cuvantul tau impotriva cuvantului lui si ghici cine e mai credibil, un doctor respectat, sau unu’ ce l-a snopit in bataie?

    • #47

      Aham, calomnie, o sa existe un proces pentru ca un anume Andu a lasat un comentariu pe un blog. In plus, toti Anzii din Romania vor fi persecutati de mafia medicilor. Stati cuminti, ciocul mic! Internetul nu uita si nu iarta.

    • #48

      Aveam de ales intre a pierde timp cu denunt si a castiga timp pentru tatal meu, alegerea a fost usoara.
      Perioada de dinainte si dupa operatie a fost si asa tensionata, orice alta operatiune nu ne-ar fi permis sa ne concentram pe ce era cu adevarat important pentru noi. Nu stiu cum se simte din exterior, din interior asa s-a simtit.
      Ne-au trecut prin minte si celelalte motive invocate in comentarii ( inclusiv faptul ca puteam crea “neplaceri” viitorilor membri ai familiei care doresc sa lucreze candva in sistemul medical :)) ), insa motivul principal a fost cel de mai sus.

      Am retinut un singur nume, al invocatului profesor cardiolog X, despre care s-a tot scris, si cu bune si cu rele.

      De acord ca e inutila povestea, mi-as permite sa recomand doar ca, in astfel de situatii, resemnarea e buna doar cand intradevar ai epuizat toate variantele si nu mai ai ce face.

    • #49

      Dani Corban, tu ai citit articolul lui cetin in care i se ceruse IP-ul unul user exact in urma unui asemenea proces? Eh, o data identificata identitatea , e foarte usor sa nu mai fie un Andu anonim 😉
      Asta doar asa, ca paranteza, nu zic ca ar trebui sa tacem malc si sa lasam mizeriile sa se intample.

  10. #50

    Fiți cuminți, mașinile alea sunt lăsate la deruta de asistente. Doctorii are mult mai luxoase și scumpe.

  11. #51

    La Fundeni. Avut bunic in spital care avea nevoie de operatie pe inima. Internat si operat fara nicio spaga. Am vrut sa dau unor doctori care l-au operat, dupa operatie, si au luat dupa ce am inistat de 2 ori!
    Tot la Fundeni, am vb cu un doctor despre o alta operatie, pentru mine, si nu a adus niciodata vorba de spaga!
    Tot citesc comentarii cu cat de nesimtiti si jegosi sunt medicii, insa eu, de cate ori am interactionat cu sistemul n-am patit nicio nasoala. Poate am fost norocos, sau poate sunt cativa altii foarte ghinionisti

    • #52

      Confirm si eu situatia de la fundeni. Nimeni nu a adus in discutie spaga si au refuzat orice atentie. Profesionalism 100%. Asta nu inseamna ca dupa operatie nu poti lasa pe birou ceva. Dar it’s up to you daca o faci sau nu.

  12. #53

    Au si ei 2 ARO-uri amarate… Cine nu-si permite!?

    • #54

      Ma doare capul. Spaga luau si inainte. Adica problema asta este… dinainte de Hristos. Nu mai pun ghilimele, stiu deja ce se intampla daca le tastez. Problema spagii este exact asa dupa cum mentioneaza articolul, conditionarea actului medical. Si asta e de cand lumea! Si da, exista medici care nu fac asa ceva. Dar ii numaram pe degete. Si eu am intalnit in viata mea asa rara avis la spitalul de copii Grigore Alexandrescu si la spitalul Universitar. La Universitar anul acesta am intalnit ceva oameni minunati. Eram invatata cumva altfel, de la Judetean Ilfov. :)))) Si nu am trait putin si inca mai vreau sa traiesc, desi datorita faptului ca nu a recunoscut ca e depasita de situatie (madam dr olteanu) era sa mor de doua ori anul acesta. Si m-a costat, chiar de era sa ma omoare. In cativa ani chiar destul…

  13. deci, alea doo masini la un spital cum e floreasca inseamna ca tot ce inseamna UPU ia spaga si sunt mizerabili.

    intamplator jumatatea a facut acolo un curs. Problema mare era lipsa de medicamente si intrumentar (chestia principala de care s-au plans medicii). Unul dintre baietii jmecheri de acolo avusese o luna buna, cu tot cu garzi avea in jur de 2400. Lei. Much wow!!
    hai sa aruncam cu rahat in medici ca o sa ne tratam la biserica

    • #56

      “ca o sa ne tratam la biserica”

      Și crezi că mai avem mult?

    • #57

      hai sa aruncam cu rahat in medici ca o sa ne tratam la biserica

      Crezi ca acolo n-o să dai spaga?

  14. #58

    G Wagon urile sunt modelul meu preferat de Mercedes, daca mai erau si albe, era perfect . Problema este ca in alte tari mai dinspre vest, medicii cat de cat cunoscuti si buni, au fara probleme bani sa isi permita asemenea masini, in schimb ce la noi, odata ce le vedem apartinand unor doctori, gandurile ne fug imediat la chestii nasoale, spagi, bani pe sub mana, combinatii cu medicamente si retete etc.

    Foarte gresit ceea ce fac ei, foarte gresit si nivelul absolut precar al sistemului sanatatii de la noi . Doctorii au nevoie de salarii mult mai mari in tara asta .

    • Medicii buni ajung sa aiba salarii decente (pentru Romania). Cei care ajung sa se planga sunt cei care au facut medicina doar fiindca aveau un loc de munca asigurat.
      Dar asta e valabil pentru orice domeniu. Daca esti dispus sa inveti chiar si dupa ce ai terminat facultatea, daca muncesti si daca iti faci munca cu simt de raspundere ajungi sa traiesti cel putin bine. Nu cunosc oameni competenti care sa se planga de bani.

  15. #60

    Sa zic ce a patit frumoasa mea?(la alt spital,intradevar).Operatie de tiroida,dupa 6 ore iese medicul din operatie,mi-a zis ca a reusit operatia.Si ca mic detaliu,sotia mea in coma,dar nu are ce sa ii faca,ca nu tine de specialitatea lui.Trebuie sa vina alt medic sa repare ce a taiat el cum nu trebuia.Sa zic ca dupa 18 ore am mutat-o ea fiind tot in coma la alt spital?Sa zic ca momentan are corzile vocale paralizate?Si banuiala mea este ca efectiv am refuzat sa dau spaga(care a fost insinuata in mod destul de agresiv).
    Asa am o scarba de unii medici,de nu va inchipuiti.Noroc ca la celalat spital am gasit OAMENI si MEDICI care i-au salvat viata.
    A fost exact ca in bancurile vechi:operatia a reusit,dar pacientul e in coma si nu am ce sa fac.Eu am scos tiroida,restul nu e problema mea(textual mi-a zis medicul asta).
    Intamplare veche doar de 3 luni

    • #61

      nume???

    • #62

      Ma, sa nu dati nume, sa nu stim de cine sa ne ferim, FFS.

    • #63

      Tot privatul să rezolve ce-a distrus publicul…

    • #64

      @chris06: via seniorul Cetin poate vorbim in privat despre cum trebuie abordat punctual cazul tau.

    • #65

      Nu pot sa dau nume.Momentan.Inca suntem”legati” de el cu un control post operator,care va fi facut in octombrie.In functie de rezultatele din octombrie vedem ce cai de urmat sunt.In plus,o discutie acum ar afecta-o extrem de mult pe frumoasa mea,destul este cu psihicul/moralul la pamant,nu vreau sa ii fac mai mult rau.Culmea e ca am si dovezi scrise:pe foaia ei de externare scrie”stare ameliorata” si ea a plecat in coma,intubata,cu salvarea la alt spital.Inca nu stiu daca medicul respectiv a facut operatia ca lumea…aflu luna viitoare.dar comportamentul lui pre si post operator a fost absolut execrabil si inuman.
      Apropo,nu v-am zis ca la pre-operator,in momentul in care medicul chirurg prezinta riscurile,ea a cerut in mod specific sa fiu si eu de fata.Ghici ce?Nu am avut voie.
      @cetin:daca vrei,iti dau numele medicului pe privat,inclusiv toata povestea.Doar sa promiti ca nu zici nimic fara aprobarea mea.
      @Paul:multumesc de intentie,inca 1 luna stau in stand by.Eventual vorbim pe urma
      @Pigus:nu toti avem bani de privat,de aia platesc impozite si taxe si sunt asigurat

  16. #66

    Eu era sa fac peritonita de la apendice,era înainte de 89 ,era o iarna si nu circula nimic din cauza zăpezii,si al bătrân m-a dus cu sania.De garda Ion Vasile,m-a palpat si a spus sa vin miercuri,problema ca ala si-a băgat destu in buricu meu sambata.Al bătrân cu incapatanare si balcestii in suflet s-a dus la alt medic si in 2 ore eram deschis.Cum înjura si medici ala maxim juma de zi si rahatu ala se spărgea in mine.

    • #67

      Bre, macar da tu nume, iti promit ca din ’89 pana acum s-a prescris…
      Imi place, toti ati patit nasoale, care mai de care mai desprinse din House MD, dar nimeni nu da nume.

    • #68

      Ion Vasile -medic si dupa 89 senator PSD.

    • #69

      Domnu’, scuzele mele, la ce nume generic e, chiar am crezut ca e dat la biza.

    • #70

      @edelweis – In iunie ’98, Romania juca cu Anglia la Mondial, eu stateam cu peritonita pe patul de spital. Doctorii se uitau la meci, nu aveau timp de “un rahat de apendicita”. Dupa indelungi negocieri si spaga m-au taiat dupa meci. Daca ma lasau pana dimineata nu mai scriam aceste randuri, era deja perforata apendicita de mai multe ore. Atunci aveam doar 10 ani si nu am inteles ce s-a intamplat.

  17. #71

    Ne pacalesti, sefu’. Ai facut poza fix cand se tinea saptamanala fan club-ului Gumball 3000. 😉

  18. #72

    Din estimările mele, doar portarul de lângă liftul de la Floreasca face mai mult de 1000 de euro pe lună.

    E portarul ăla şi el medic sau… ?

    • #73

      5 lei minim sa treci de el. Intra 30 de oameni acolo sus zilnic ? Bine, intra 300 dar punem 10% ca nu e chiar bariera cu fisa. 150 lei / zi. Luni – duminica, duminica-luni. Count this

  19. #74

    Tatal meu a murit de cancer la 60 de ani.Ultimul an si jumatate de viata a fost tratat la Fundeni.Ajunsese o umbra dupa ce cheltuise cam 70000 lei cu domnii doctori de acolo.Daca se mai ducea si la ultima sesiune de citostatice nu mai venea acasa viu.A stiut ca va muri si a vrut sa moara in casa lui si sa nu dea si ultimii bani pe care ii avea agonisiti dupa o viata de munca.A suferit doua operatii, a dat bani in stanga si in dreapta, a primit asigurari ca va fi bine, evolutia e pozitiva, bla bla bla.Aiurea…Si asta dupa ce dobandise virusul hepatic cu 30 de ani in urma, la stomatologie din cauza instrumentarului nesterilizat.Poate or exista si medici adevarati dar astia sunt la fel de rari ca preotii cu vocatie.Mi-e dor de tine TATA…

    • #75

      @Robert

      Ştii ce o să-ţi zică facebook-ul, oamenii robotizaţi, hipsterii şi pompoşii? Un clişeu cinic: “Omul adună bani în prima parte a vieţii pt că, la bătrâneţe, îi cheltuie toţi pe medicamente.”

      Eu nu. Condoleanţe.

    • 52 de ani.Dar in loc de Romania vorbim de Italia.
      Acelasi virus, dobandit la fel, credem.
      Nimeni nu a luat nimic, nu a cerut, ne-au zis tot timpul cum sta situatia.
      Crunta senzatie sa-ti vezi parintele cum trage ultima gura de aer si sa nu poti face nimic.

    • #77

      De cand i s-a pus diagnosticul eu nu am sperat.Am fost sigur ca va muri mai devreme sau mai tarziu.Mi-e ciuda ca a tinut regim 30 de ani, a mancat carne doar de sarbatori, nu a baut.Stresul i-a declansat boala; oboseala, munca. A avut cultul asta , al muncii cinstite, s-a zbatut , s-a zdrobit , a trudit 2 decenii sa isi construiasca o casa, asta in conditiile in care a avut, o parte din anii de munca, un serviciu care i-ar fi permis s-o ridice in jumatate de an ca si ceilalti colegi ai lui.Avea o vorba a lui” s-avem pe ce pune mana” la vreun necaz si ” sa punem capul linistiti pe perna”.Iata ca au avut doctorii pe ce pune mana…

    • #78

      56 ani. Cancer pulmonar cu ‘metastaze multiple’, iar analizele, radiografia și documentele medicale luate cu câteva luni înainte îl dădeau drept sănătos tun.

      A, să vă mai spun ceva, știu că tata nu s-ar supăra, râdea și el când ne aduceam aminte: a fost la o consultație, internare de zi, iar pe foaia de externare scria că i s-au găsit (și nu glumesc!) “chisturi ovariene”. Săracu’ tata, ne prăpădeam amândoi de râs când îl întrebam dacă-l mai deranjează chisturile.

      Și mie mi-e tare dor de el. Acum 3 săptămâni s-au făcut 7 ani de când s-a stins. L-am dus la spital pe picioarele lui, conștient și cooperant, luni dimineața, cu o stare generală mai slabă și cu dureri de cap, iar joi dimineața mă întreba una dacă are rost să-i facă autopsie…

  20. Mie mi se pare aiurea să blamăm doctorii că au mașini scumpe. Pare genul de înfierare proletară a celor care au îndrăznit și poate că au și muncit să aibă mai mult. Pe mine personal nu m-ar deranja ca medicii, mai ales cei de top la care fiecare dintre noi ar vrea să ajungă dacă și cînd e cazul, să aibă G-uri, ML-uri, X-uri și alte litere. Toți. Că altminteri nu prea ne deranjează că ăia de la spitalul din Viena au așa ceva. Dar să știu și că atunci cînd mă duc la ei bucăți, mă cos și mă fac mai frumos decît eram înainte.
    Iar problema nu cred că e la ei, ci fix la alde dragnea, tăriceanu&co care trag sforile, jefuiesc sistemul și fac ca lumea să creadă că e normal ca alde brădișteanu, după ce ți-a pus o altă inimă în tine, trebuie să se suie într-un Matiz. Și ăla la mîna a doua. Doar ca să arate celor din jur că jurămîntul lui Hippocrate îl obligă la muncă silnică și la apă cu pîine.

    • #80

      pentru ca desigur, asta am zis.

    • De zis n-ai zis. Dar ai pus poza aia cu 1000 de cuvinte.

    • #82

      yep. si pune-o in contextul la care ma refer eu, demisiile de saptamana trecuta. adica asa cum am scris eu.

    • #83

      @krantz – Cum plm sa ai masina din aia, cand salariul tau e de cel mult 4000 de lei?
      Chiar in halul asta ne-am prostit, incat nu mai putem pune cap la cap doua lucruri?

    • coane senior. Demisiile erau ale alora de la upu nu toti doctorii din floreasca si-au dat demisia.
      Mai sus ai niste nume de doctori. Sunt unii care au atatia bani incat sa isi ia g-uri si nu numa. Si culmea: vorbesc de banii albi.
      nu e vorba de urgente. aia aveau numarate branulele. Da, la urgente trebuia sa ai grija sa numeri cate branule ai. Sa te rogi la alti doctori sa iti dea din instrumentarul lor. Eventual sa ceri ceva si asistenta sa iti aduca altceva, pentru ca pula ei

  21. #85

    Eu sunt de acord ca nu toti medicii sunt la fel, ca sunt si oameni seriosi si nu ar trebui blamati generalizat, insa in acelasi timp as institui pedeapsa cu moartea pentru functionarii publici care conditioneaza efectuarea sarcinilor de spaga.
    E simplu – e doctor, cere bani pentru operatie? Executat. E profesor si cere bani pentru un examen? Acelasi lucru.

  22. #86

    Credem sau STIM ca masinile apartin personalului de la UPU? pt ca daca nu apartin (o fi asa, dar nu vad nicio dovada ca ar fi asa, sunt doar parcate la Floreasca, unde lucreaza cateva sute de medici), e doar o logical fallacy. Din cate stiu, medicii de la UPU nu prea iau spagi, odata ca sunt camere peste tot acolo, apoi ca fac doar stabilizare si triaj, unde mai pui ca vin tot felul de cazuri direct din strada, oameni “nepregatiti” cu plicuri.

  23. #87

    @cetin: joaca de-a demisia (de saptamana trecuta) are alt substrat (oarecum legat de X3).

    Si ca tot suntem la faza cu povesti nemuritoare din spitalele romanesti hai sa las si eu una de data recenta.
    Mama, om inca activ in campul muncii in ciuda varstei inaintate, afla la un control de rutina ca are cancer. Si nu stie cum sa dea vestea celor doi copii cu pregatire medicala asa ca ne transmite scurt si la obiect informatia.
    Al dintre copii cu obiceiul prost de a pune intrebari inca din frageda pruncie solicita in prima faza o copie a scrisorii medicale dinspre specialistul care a pus diagnosticul catre medicul de familie. Reactia sistemului a fost de parca le-am cerut combinatia seifului de la BNR.

    Mama revine la specialist pentru planul de tratament (chirurgical si nechirirgical) conform programarii si la un moment dat ii spune: nu va suparati, dar nu voi purcede pana nu am acordul copiilor.
    “Da’ cine sunt copiii dvs doamna?” intreaba, pe un ton deplasat, doctorasul. “Ce, credeti ca dr Google va face pe toti atotstiuitori?”

    Long story short: diagnostic pus aiurea, fara investigatii complete cf protocoalelor. Era un biet chist ovarian, indepartat chirurgical, clasic. 2 saptamani de concediu medical, niscaiva antiinflamatoare.

    Am depus sesizare la Colegiul Medicilor. E inca in lucru.
    Dar imediat ce am depus-o am primit telefoane de “hai ba las-o mai moale”.

    Nota: nu e printre cei 77 anchetati pe tema spagi sub forma de excursii in India.

    • #88

      Știm pe cineva care a pățit o chestie asemănătoare. La primul spital medicul i-a dat vestea cea cruntă, are cancer și maxim 6 luni de viață. Și că, bineînțeles, trebuie operată imediat. Tanti respectivă a reușit să aibă prezența de spirit de a-i spune medicului că merge până acasă (că ăla o trimitea la internare), a urcat în primul tren spre alt oraș, control la alt medic, verdict ‘chist ovarian’. Nu cancer. A trebuit într-adevăr operație, pentru că era mare și singur n-a vrut să iasă.

      Stau și mă întreb, oare pentru medicii ăștia care sperie oameni (cu scopul de a-i face să accepte o operație, însoțită bineînțeles de șpagă) nu ar trebui să existe un etaj separat în iad. Sau unde dracu’ s-or duce când crapă.

      În altă ordine de idei, mai nou la Suceava e nasulie mare șerifule. În ultimele 6 luni au murit 3 bebeluși, s-ar părea că toți din cauză de infecții nosocomiale. Iar eu personal am cunoscut pe cineva care a murit, 99% sigur tot din cauza unei infecții intraspitalicești. Colecistectomie, cu drenele de rigoare de după operație, dar cu ‘gaura’ aia mai mare, pe unde e scoasă mizeria, făcându-i probleme. Nu se închidea, supura, venea mereu asistenta să-i curețe zona și să schimbe pansamentul. La un moment dat i-au pus un fel de pansament numit ‘vârf de lance’, poate cei din domeniu știu. Practic un pansament care INTRA puțin în gaura lăsată de operație. Când am sunat, după câteva luni, să-l felicit de ziua numelui, am aflat că a murit. L-au externat, deși rana nu era închisă. Ajuns acasă, se simțea rău în continuare, mi s-a spus apoi că a avut și o diaree cumplită, gen ‘nu intra pe gură cât ieșea pe partea ailaltă’. Apoi s-a dus… Asta, plus rana aia, pe mine mă fac să cred că omul s-a dus din cauza unei infecții intraspitalicești.

    • #89

      @eugen: cufureala imprastiata post operator are ca potentiala sursa infectia cu Chlostridium difficile.

      Basca, in zilele noastre, in tarile cu apa calda, colecistectomia se poate face cu one day surgery (in-taiat-out in max 24h).

    • #90

      Da, mi-a spus sotia ca e semn de Clostridium, de asta am si mentionat “cufureala imprastiata”. Probabil bacteria i-a distrus flora intestinala si topaia prin intestine.

  24. #91

    Internat de urgenta pe secția ORL in 12/13 iunie după 2 lovituri cu bata.Diagnostic:multiple fracturi faciale printre care piramida nazala praf. Consultat de Avram Sergiu,medic sef secție ORL ,sp. Jud. Baia Mare. Concluzie:operație. In particular ii comunic ca nu am sute de euro pt. operație. Răspuns,citez:”nu vb cu nimeni de bani iar daca îți cere cineva bani pt operatie să-l trimiți la mine!” Cu excepția unui brancardier revoltat ca nu a primit partea lui,nu mi-a cerut nimeni bani in 9 zile de internare.

  25. #92

    nu scriu astia nume, prenume spital samd unde au dat spagi. se plang pe unde apuca inclusiv aici.
    nu scriu pentru ca o sa ajunga iarasi la aceeasi si roata morii se-nvarteste, tzac tzac tzac- bani d-izmene nu mai am si tac tac tac, hai vreunul fa scandal ca ma si bag bag bag, am copii mai multi acasa s-aia fac fac fac, doar ating un nerv acolo si iar pac pac.

    am dat spaga lui Georgescu- doctor cardiolog la spitalul |Spiridon din Iasi 3,4 ori. – same shit , operatie reusita pacient decedat.
    , altu, Branisteanu, tot din Iasi.
    sa-i fut , c-am tot dat da cine mai tine minte.
    SI LOGIC CA NU EXISTA NICI O DOVADA.
    – si lui Dr. Oz i-am dat dat spaga sa-l trateze pe creier pe Dr.Phil.

    ce tot atata cu nume si prenustiucenume. se aduna o baza de date fara o baza.
    smoke and mirrors

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam