Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Stai sa vina iPhone 6, deja 5 are mai mult de 6 luni vechime 🙂
#2 NOU
VladM
pacat ca trenul inovatiei nu inseamna procesor rapid…(vezi cursa dupa GHz la CPU-uri de la inceputul anilor 2000)
#3 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
nu asta le diferentiaza
#4 NOU
VladM
le diferentiaza faptu ca S4 are niste inovatii total inutile.
Nu-s fan apple (am un BB acum) dar dupa ce am luat in mana un GS3 si apoi un 4S/5 pot zice ca samsungu e un fel de chinezarie.
Plus ca androidu e o mizerie de struto camila de linux din care au ramas doar partile naspa si are gauri de securitate cat China.
Nu mai intereseaza sa pot face hacking pe telefon sau sa rulez simulari CFD.
Vreau sa pot vorbi, sta pe net, sa-mi planific niste chestii, sa-mi citesc mailu si evnetual cateva joculete stupide pt stat pe buda. Vreau sa miste fluid, vreau sa arate frumos…iar la capitolele astea apple e la ani lumina in fata samsung.
#5 NOU
Meekuu
Ia spune-ne tu care-s găurile alea de securitate cât China ?
Băi frate, io zău nu înțeleg, dacă n-ai habar despre ce vorbești, de ce sula calului insiști sa te bagi ?
#6 NOU
Sabotor
@VladM
Si care ar fi gaurile alea de securitate?
Sa nu-mi zici acum de aplicatii care cer acces la nu stiu ce, userul zice OK si apoi se mira ca a trimis sms-uri nu stiu unde si lista lui de contacte a ajuns la spammeri.
Am ca tableta Google Nexus 7 cu ultima versiune de Android instalata si m-am jucat cu SGS 3 si Note 2. Nici un aparat nu sacadeaza deloc in nici o aplicatie, nici chiar in cele mai performante jocuri si toate astea in timp ce faci multitasking real, plus widget-uri si alte prostii pe un ecran HD imens. Cat de fluid ai vrea sa il mai faca? Singura chestie pe care pot sa le-o reprosez e bateria, chiar as vrea sa tina 2 zile.
#8 NOU
Sarpele
Biniditat, z-mi si mie ce inseamna pentru tine “multitasking” real si da-mi si cateva exemple, ca la partea cu multitaskingul, Nexusul meu se comporta EXACT ca iOS. Multumesc.
Deci majoritatea aplcatiilor nu ruleaza in background, sunt doar “ingehtate”.
Ceea ce nu inseamna ca multitaskingul pe Android e mai bun sau mai rau. E doar diferit.
#10 NOU
Sarpele
Sabotor, la fel este si pe Nexus 7. Sunt doar cateva aplicatii care merg in spate, gen Skype, navigation, music si cam atat. In iciun caz nu e este vorba de multitasking real. Ca daca ies dintr-un joc, isi pune pauza. La fel YouTube sau orice program de vazut filme. COmportamentul este IDENTIC, cel putin pentru mine ca utilizator. Sunt convins ca ambele sisteme sunt capabile de multitasking “real”, insa ar avea nevoie de o baterie uriasa.
#11 NOU
miticosul
@Meeku – a citit intr-o revista cum ca Android incepe sa devina tinta preferata a hackerilor si a presupus ca are “gauri de securitate cat china”. 🙂 Prin metoda deductia caciulii …
#12 NOU
George
@Sabotor
Pai google a implementat in android 4 un sistem de management al proceselor asemanator cu cel al iOS doar ca o idee mai libertin, adica tot ii da voie developerului sa foloseasca un proces in background atat timp cat exista suficiente resurse. Ei, daca developerului i se rupe de consumul de resurse per procesul din threaul de background, atunci bateria ta scade. ios iti permite sa rulezi procese clare, sesiune audio, locatie, VoIP.
Deci Android 4 si-a imbunatatit performanta chiar inspirindu-se din managementul ios. Totusi nu te fereste complet de excesul de zel al developerilor care vor ei neaparat sa ruleze niste procese care tie nu-ti sunt atat de utile. Desigur, sunt si situatiile norocoase in care aceasta permisivitate face Androidul mai special, dar te asigur ca sunt foarte rare cazurile. De fapt nici nu pot sa-ti dau un exemplu real ca nu-mi vine in minte. In plus ar fi frumos sa te anunte, “vezi ca rulez un proces in background care face asta, vrei sa-l lasi sa faca asta de acum incolo ?”. Ai fi suprins sa vezi cate aplicatii ruleaza procese de background de-a proasta asa ca bariera pusa de apple nu e tocmai reavointa, iar daca le semnalezi o exceptie sa stii ca inginerii apple ori iti vin cu o solutie reala ori se apuca macar si incearca sa promoveze intoducerea exceptiei intr-un nou update.
#13 NOU
Sabotor
@Sarpele, George
O p*la. In Android procesele nu sunt suspendate, sunt omorate, dar doar cand un alt proces are nevoie de memorie si nu mai este memorie libera. Jocul, aplicatia de youtube se pun pe pauza pentru ca developerul a facut asa aplicatia. Dar o aplicatie care downloadeaza ceva poate rula in background fara sa fie pusa pe suspend dupa 5 secunde (sau 10 minute, daca cere dreptul sa ruleze in background) fara sa fie oprita de nimic atata vreme cat nu pornesti o alta aplicatie care sa ceara multe resurse. android-developers.blogspot.cz/2010/04/multitasking-android-way.html
#14 NOU
Sarpele
Inseamna ca aplicatiile pe care le folosesc eu sunt facute de programatori cu bun simt…
#15 NOU
George
Deci tu nu citesti comentariile dar raspunzi la ele.
Ia uite ce am scris eu:
“…ii da voie developerului sa foloseasca un proces in background atat timp cat exista suficiente resurse.”
#16 NOU
George
In plus esti si prost informat, pentru ca in Android 4 anumite procese pot fi protejate in background astfel inca sa nu fie omorate.
#17 NOU
Sabotor
@George
Ideea e ca in Android procesele nu sunt imediat suspendate (ma rog, dupa 5 secunde) ca si in iOS. In iOS poti cel mult sa ceri o extensie a acestui timp, la 10 minute (exceptand anumite cazuri – de exemplu, cand aplicatia ta reda ceva audio), pe cand in Android nu ai aceasta limitare.
Si nu sunt prost informat, tu esti, nu numai din Android 4 poti crea un proces ce nu va fi omorat, ci de la primul Android – baga un ochi pe la “Service”.
Dar vorbeam de cazul cel mai simplu – procesele in Android nu sunt suspendate si nici omorate – exceptand cazul in care e nevoie de resurse. Ca pula mea, multitasking nu inseamna sa nu omoare procesele nefolosite atunci cand alte procese au nevoie de resurse.
Bottom line – in iOS, cand apesi pe Home, procesul e suspendat, pe cand in Android nu. De aici ideea cu multitasking adevarat pe Android.
#18 NOU
Revo
What if i told you … there’s no such thing as multitasking in a microprocessor.
#19 NOU
Andy
Samsung e cum e Steaua in campionat, iar Apple pe locul 2 (dar totusi la multe puncte distanta fata de Steaua).
#20 NOU
Marius
ai vrut sa zici “…dar totusi la multe puncte distanta in fata Stelei…” nu?
#21 NOU
Andy
Deloc. Apple se duce la vale. Incet, dar sigur.
#22 NOU
Haotik
Eu abia astept sa apara Note 3 ca sigur o sa fie mai puternica ca S4
#23 NOU
DePlictis
testele astea, benchmarkuri & shit sunt niste chiftele obosite, eu niciodata nu am crezut in ele si oricat de android fan sunt, niciodata nu voi crede ca un samsung e de 2x mai android decat un iphone5.
#24 NOU
DePlictis
Rectific: “un android e de 2x mai rapid decat un iphone 5” 🙂
#25 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
nu orice android, ca nu e ios vs android, ci e hardware specific
#26 NOU
Marius
Benchmark-urile sunt sintetice. As vrea sa vad totusi in real life S4 vs i5, ambele ruland aceleasi aplicatii in background, cum se misca. Asta face o mare diferenta, usability in contitii reale, appswitching, etc.
#27 NOU
Alex
Samsung nu are nici un merit in benchmark-ul ala de care nu a auzit nimeni, totul depinde de Qualcomm si procesoarele facute de ei. Orice firma pune procesorul ala intr-un telefon va obtine rezultate duble fata de Apple.
#28 NOU
ionica
Parca Samsung foloseste Exynos…produs propriu. Si cica Tegra 4 e peste. Dar tot HTC One mi-as cumpara:D
#29 NOU
ratonbox
Geaba ai i7 dar il folosesti ca sa rulezi Windows 95(sau si mai rau, Vista). La fel si cu S4-ul asta.
#30 NOU
ratonbox
*daca il.
PS: ar fi buna si optiune de edit la comentarii, pentru 5 minute de la postare, de exemplu.
#31 NOU
RAIDER
de la Nokia N97 incoace, am avut doar Android. Aia am si acum…da` sincer: as trece pe Iphone doar pentru cum se misca sistemul de operare.
In parte m am si plictisit de Android…da` ce i al Iphone ului…
#32 NOU
230v
Degeaba ai un Pagani Huayra când un 911 turbo e mult mai civilizat și te poți bucura de ea zilnic.
#33 NOU
Dan
Nu ca e de doua ori mai rapid, dar scoate rezultatul asta in timp ce are widget-uri, ofera multitasking real, notificari complexe, functie share pentru majoritatea aplicatiilor instalate, ruleaza aplicatii inca neoptimizate si toate astea pe un ecran de 5 inch si rezolutie Full HD.
#34 NOU
Cristian
Teste d-astea vad frecvent, desi eu (ca utilizator normal) nu mi-am pus problema ca smartphoneul meu nu a fost suficient de rapid (am Iphone; am avut si HTC si Samsung ambele cu Android). Vreau sa ma tina bateria cat mai mult, si aici nu vad sa inoveze nici un producator de smartphone.
In rest, toti se lauda ca au procesoare cu 28123 de core-uri si 5000 de GB de RAM …
#35 NOU
gabriel
Dar parca S4 era bullshit, acum e bun? Astia de la samsung investesc o groaza de bani in performante dar in android nu prea investesc deloc. Degeaba ai octacore daca androidul nu prezinta nimic nou de cativa ani.
Ma amuza haterii care se apuca de aruncat cu rahat in samsung, apple sau orice marca cand ei habar nu au cum se numeste surbelnita care le desface telefonul. Daca sunt atat de buni in datul cu parerea de ce nu fac ei ceva mai bun?
#36 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
android e al luu google
#37 NOU
vlad
@arhi : atat 😀
#38 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
poinu?
#39 NOU
un muc
iar altii habar n-au al cui este androidul :))))
#40 NOU
Alecs
Iar altii habar nu au ca android e open source, modificat in proportie destul de mare de producatorul device-ului. Samsung nu ia androidul de la google si-l baga pur si simplu in telefon.
#41 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
buhahaha cu androidul open source. androidul e pe bani, tinere, tu platesti pentru ca il folosesti
#42 NOU
Alex Dumitru
Android este gratis pentru toata lumea.
“Android is open source and Google releases the code under the Apache License.[11] This open source code and permissive licensing allows the software to be freely modified and distributed by device manufacturers, wireless carriers and enthusiast developers.” de aici en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)
Nici macar nu esti obligat sa folosesti serviciile Google pe el ( search, Play, Gmail etc. ).
Google castiga din reclama ( Google Search si AdMob ) + 30% comision din vanzarile prin Google Play.
#43 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
zic sa mai cauti. pentru fiecare terminal cu android se plateste o taxa care e chiar maricica si esti obligat sa ai search, play si maps. de fapt, licentierea se refera la play, ca sa nu scoata androidul din sfera free. dar banuiesc ca e clar ca nu poti instala android pe terminale fara sa ai Play, nu?
#44 NOU
Alecs
Eh, m-am exprimat gresit, e open source pentru producatorii de device-uri, e bine asa? Samsung are tot dreptul sa umble in el.
#45 NOU
George
@gabriel. Android a evoluat si nu-mi vine sa cred ca oamenii se mai cearta inca pe tema asta (cine o are mai mare).
@Alecs Nu este Open Source, este construit pe kernel de linux (kerne sub licenta GPL) insa Play si multe alte module sunt licenta propritara. Chiar daca este mai deschis decat Apple sau Windows, google nu e un sfant in privinta respectarii libertatii software.
Uite, asta e un Android ce respecta liberatatea software: replicant.us/about/
#46 NOU
Sabotor
@Arhi
Nu chiar. Nu chiar toti producatorii platesc. HTC-ul plateste, si Samsung (parca) la MS pentru ceva patente (ceva de genul 5$ la device cu Android vandut) dar sunt altii care nu platesc (Motorola, de exemplu). In rest, nu se plateste. Nimeni nu plateste la Google pentru faptul ca telefoanele lor folosesc Android ca OS.
@Alecs
E open-source pentru toata lumea. Nu sunt open-source anumite aplicatii – Gmail, Maps, Google Play, etc. Android-ul (adica OS-ul) in sine e open-source.
#47 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
dude, citeste android faq
#48 NOU
Sabotor
@Arhi
Mai, eu n-am auzit niciunde ca producatorii de telefoane trebuie sa plateasca licenta pentru a include Google Play, Maps, etc pe telefoanele lor. Din ce stiu eu, singura chestie e ca astea nu sunt open-source, deci spre deosebire de OS, nu se gasesc sursele la ele (si mi se pare normal, nu faci publice sursele la ceva precum Google Play) iar pentru a le obtine, trebuie sa-i contactezi pe aia de la Google (care probabil vor sa se asigure ca chiar produci telefoane, sau cine stie ce). Ma rog, daca ai un link sau asa ceva, as fi recunoscator daca-l pui aici – chiar ma intereseaza chestia asta.
Ideea e ca Samsung nu are android untouched(Nexus?) pe toate terminalele, flegma aruncata lui Gabriel, ca android e google, nu isi avea rostul.
George, nu inteleg, e open source sau nu? E gratis, daca-i punem funda roz nu mai e gratis. Exista terminale cu android fara google play.
“The Android operating system is open source, which means that any device manufacturer is free to use Android on its devices. However, the Google Play app is only made available to devices that pass Google’s compatibility requirements. Manufacturers must obtain a license from Google in order to install the Google Play Store app on their devices.” – support.google.com/googleplay/bin/answer.py?hl=en&answer=1397129
#54 NOU
m0fo
Bajetii, hai sa va lamuresc putintel.
Avem CyanogenMod: Android, customizat. Baietii nu platesc pentru a-l customiza pentru ca-i Open Source. Dar el asa free cum e, nu vine cu nimic Google-related. Asta inseamna: nema market, nema maps, nema tot.
Pentru astea exista GApps (Google Apps) care se instaleaza dupa ce instalezi CyanogenMod. De ce?
Mai exact: “since the ROM could be ported to devices which are not licensed to have the Google Apps”.
#55 NOU
gabriel
Oh shit, 19 raspunsuri? Stiu ca android apartine de google, dar ar putea cineva din conducerea samsung sa urle ca vrea ceva mai bun in materie de soft. Parerea mea e ca octacore pe un telefon, este o chestie inutila pentru 90% din oamenii care vor avea un S4. Nu sunt fan apple sau android, sigur se va trezi un aphater sau andoirdhater sa arunce cu caca.
#56 NOU
Alex Dumitru
Octa core e doar pentru marketing. E exact ca Nvidia 4+1 ( quad core pentru aplicatii si single core pentru standby ).
Exynos 5 Octa e compus din doua procesoare quad-core care nu lucreaza simultan. Unul e pentru putere, iar altul pentru baterie.
In loc sa faca 4+1 ca Nvidia, au ales 4+4, pentru ca suna mai bine Octa.
#57 NOU
un muc
daca ar fi avut ecran de 4 inci…
#58 NOU
vlad
o fi mai rapid dar vorba unuia de mai sus arata a chinezarie
#59 NOU
Alecs
Ce inovatie bre, Arhi. Tu numesti puzderia de mhz si core-uri inovatie?
Multe aplicatii abia stiu single core, sunt convins ca vor folosi acel octa/hexa-core din plin. Cand o sa apara o aplicatie/joc care sa puna probleme unui iphone4/4s/5 abia atunci poti spune ca au ramas in urma. Pana atunci… la ce-mi trebuie Buggati sa merg la munca, in Bucuresti?
#60 NOU
raw
Apple a fost inovator cu 2g(wow pe vremea lui), 3g/s si apoi s-a terminat totul.De-acum primim doar Marii cu alte palarii – indiferent ca-s apple/google/samsung.Cred ca-mi scot 6310i-ul de la naftalina sa moara hipsterii cum stau pe net pe gprs.
#61 NOU
A. Freigedank
Tot nu am reusit sa pun diacritice,dar voi pune. Referitor la ce discutati voi.. nu e tata. Note 2., ce am eu e seful. Ii am la pula pe toti cu telefonu astA. E prea smecher. Nu ca voi sarantoci. 2500 de mardei am dat pe el. 1 mardei=1 leu. E cel mai tare.e telefon arian samsung. Adica 3,cifra 3 trei stele samsung.,,adica
#62 NOU
Dani Corban
Freige, am o propunere indecenta pentru tine. Scrie un articol scurt despre viata ta in Orchestra Romana de Tineret si va aparea pe danicorban.ro 😉
#63 NOU
A. Freigedank
Adica sfanta treime. E telefon crestin. Acum ma pun sa mananc o varza tare de tot cu snitele
Iar mai incolo si mai tare .-pilaf de orez cu o gaina fe la tara
#64 NOU
cristi
oooooooo! dar bine ai revenit!
#65 NOU
semeketh
ma intreb cum se comenta daca rezultatele erau inversate.
#66 NOU
ovi sirb
N-am răbdare să citesc comentariile dacă s-a mai întrebat, aşa că întreb eu: ce anume a măsurat benchmarkul ăsta, că nu scrie? Viteză de execuţie a comenzilor? Browser? HTML5?
daca mizeria de android ar face copypaste, as putea sa iti arat. cum nu face, doar iti zic ca e de procesor
#69 NOU
Sabotor
@Arhi
pentru copy/paste, tine putin apasat pe text, trebuie sa ai un pop-up cu un meniu micut de copy/paste. Sau ceva de genu’.
#70 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
hai bre…
#71 NOU
Sabotor
Ma rog, credeam ca nu stii 😉
#72 NOU
ovi sirb
Trebuie sa apesi mai tare, poate merge 😀
#73 NOU
Madalinul
Asta fiind versiunea quad, cel mai probabil in Romania va veni cel cu opt nuclee.
#74 NOU
Andrei
Stai sa vezi tu cand scot ei iPhone 6, care o sa fie de 3 ori mai subtire decat iPhone 5, daca o sa mai ai aceeasi parere despre S4.
#75 NOU
Adi Negrea
da cat de subtire crezi ca o sa il faca. o sa ajunga vremea sa fie la moda alea groase ca alea dau senzatii mai tari in realitate
#76 NOU
amzis
Iphone o bate in cap de cand a aparut iphone4s. Si eu ma bucur ca am zis pas la iPhone5. Fiecare cu gusturile lui.
#77 NOU
dan28
cred ca nici 10 % nu sunt interesati de partea hardware a telefonului, tabletei , …. majoritatea clientilor sunt interesati de ce anume pot sa faca cu respectivul device. Samsung S2, S3 in US la abonamnet au fost vandute mai scump decat iphone . Folosesc SG 2 de peste 18 luni si nu am avut nici o problema poate de vreo 2 ori a trebuit sa il opresc pornesc. Apple inchiriaza amfiteatre in care tin cursuri cum sa-ti folosesti iphoneul , sunt multi care fac poze si nu stiu sa le transfere pe calculator , setari de emails si altele ….
Samsung a venit cu multe inovatii care poate sunt inutile pentru unii si utile petru altii. Camera de pe SG 3 e super buna afara dar intr-o incapere face poze super aiurea.
nokia e6le meu cu procesor de 600mhz e extrem de rapid la lansat procese și făcut apeluri.
#79 NOU
Roxi
Femeile isi cumpara iphone pentru aplicatia whats app cu scrisul ei frumos inclinat si fundalul interesant :))))) imgur.com/oFXslfO :))) :))))
#80 NOU
super_fotbal
mereu sunt surprins de discutiile femeilor…
#81 NOU
Sebastian
Trenul inovatiei este pierdut si de Samsung daca nu vin cu o baterie care sa tina macar 3 zile daca nu chiar o saptamana in regim de uz hard-core. Altfel vitezele ametitoare ale procesoarelor nu ajuta cu nimic statul pe facebook sau pe twitter sau verificatul mailului.
#82 NOU
Adi Negrea
in momentul de fata nu prea au cum sa scoata o baterie care sa tina 24 de ore in regim de full load in conditiile in care au ditamai display-ul. din pacate ei ne ofera un telefon tot mai mare, nu pentru ca se cere tot mai mare, ci pentru ca le trebuie spatiu sa puna in el baterie de 2500-3000 mah si procesor “octo core”.
eu cred ca succes mare o sa aibe telefoanele de dimensiunile iphone 5 si s3 cu baterie ceva mai buna pe ele. pentru ca in momentul de fata si s2 ruleaza fulent in regim de functionare normala (fara sa ruleza nu stiu ce jocuri)
#83 NOU
super_fotbal
nu iti iei smart dock din ala? 😀
#84 NOU
smk
Pai Arhi , cum era faza aia .. un i4 cu procesor de 800mhz se misca mai fluent decat un Galaxy Sx cu dual core 1,5Ghz… Am tot citit pe net de oameni cu S3 care se plangeau ca odata umplut telefonu cu mai mutle aplicatii incepe sa scartaie miscarea.
Dpmdv deja nu se prea se mai simt diferentele , androidul s-a dezvoltat ft mult , nu mai are lagul ala (desigur ajutat si de hardware ft puternic) insa testele alea sunt fix pix… degeaba are ala 3000 puncte fata de alalat care are 1500 cand defapt la deschiderea unei pagini e o diferenta de 0.3 sec la incarcare… nu poti spune ca nu mai rezisti cu telefonul actual ca se misca prea greu.
#85 NOU
IanculescuHimself
Eu am trecut recent de la HTC la Samsung si ma bucur ca am reusit sa depasesc sentimentele mele pentru marca HTC 🙂
Samsung este exact ceea ce-mi trebuie, pentru moment.
#86 NOU
Alin
Benchmarkurile sunt o tampenie care nu spune absolut nimic.
E ceva ciudat cu preturile pe market. Un exemplu : Order and chaos online joc facut de Gameloft este 23.87 RON pe market iar daca il cumperi direct de la ei e 1.99E.
#87 NOU
Cetin "Arhi" Ametcea
comisioane?
#88 NOU
Alecs
Eu l-am gasit la 4.99$, 1.99$ am impresia ca e comisionul pentru plata cu cardul, in total 7$.
Comision 200%? ouch
#89 NOU
Daniel
Si ce? Asta demonstreaza de cat hardware este nevoie pentru anroid :)). iOS nu are nevoie de 2 giga ram si de core 2 quad ca sa mearga super bine. In plus, plasticul tot plastic ramane!
#90 NOU
Bass player
Daniel, cred ca majoritatea celor care reclama plasticul respectiv n-au tinut in mana niciodata un S3/Note 2 – nu spun ca ar fi cazul tau. Ideea e ca NU are aspect ieftin, arata impecabil si in mana se simte la fel. Chiar nu lasa senzatia de ‘low cost’…
NOU
Stai sa vina iPhone 6, deja 5 are mai mult de 6 luni vechime 🙂
NOU
pacat ca trenul inovatiei nu inseamna procesor rapid…(vezi cursa dupa GHz la CPU-uri de la inceputul anilor 2000)
NOU
nu asta le diferentiaza
NOU
le diferentiaza faptu ca S4 are niste inovatii total inutile.
Nu-s fan apple (am un BB acum) dar dupa ce am luat in mana un GS3 si apoi un 4S/5 pot zice ca samsungu e un fel de chinezarie.
Plus ca androidu e o mizerie de struto camila de linux din care au ramas doar partile naspa si are gauri de securitate cat China.
Nu mai intereseaza sa pot face hacking pe telefon sau sa rulez simulari CFD.
Vreau sa pot vorbi, sta pe net, sa-mi planific niste chestii, sa-mi citesc mailu si evnetual cateva joculete stupide pt stat pe buda. Vreau sa miste fluid, vreau sa arate frumos…iar la capitolele astea apple e la ani lumina in fata samsung.
NOU
Ia spune-ne tu care-s găurile alea de securitate cât China ?
Băi frate, io zău nu înțeleg, dacă n-ai habar despre ce vorbești, de ce sula calului insiști sa te bagi ?
NOU
@VladM
Si care ar fi gaurile alea de securitate?
Sa nu-mi zici acum de aplicatii care cer acces la nu stiu ce, userul zice OK si apoi se mira ca a trimis sms-uri nu stiu unde si lista lui de contacte a ajuns la spammeri.
De o singura chestie mai nasoala am auzit, dar si atunci parca erau afectate numai Samsungurile – www.nwradu.ro/2012/09/vulnerabilitate-android-atentie-linkurile-accesate/
In rest, citeste si aici:
www.geek.com/articles/mobile/ios-has-10x-more-security-holes-than-android-but-its-still-safer-says-symantec-20110628/
Daca citesti printre randuri, Symantec zice ca problema Android-ului e lipsa unui sistem de aprobare a aplicatiilor.
NOU
Am ca tableta Google Nexus 7 cu ultima versiune de Android instalata si m-am jucat cu SGS 3 si Note 2. Nici un aparat nu sacadeaza deloc in nici o aplicatie, nici chiar in cele mai performante jocuri si toate astea in timp ce faci multitasking real, plus widget-uri si alte prostii pe un ecran HD imens. Cat de fluid ai vrea sa il mai faca? Singura chestie pe care pot sa le-o reprosez e bateria, chiar as vrea sa tina 2 zile.
NOU
Biniditat, z-mi si mie ce inseamna pentru tine “multitasking” real si da-mi si cateva exemple, ca la partea cu multitaskingul, Nexusul meu se comporta EXACT ca iOS. Multumesc.
NOU
Las’ ca-ti dau eu 😉
www.macworld.com/article/1164616/how_ios_multitasking_really_works.html
Deci majoritatea aplcatiilor nu ruleaza in background, sunt doar “ingehtate”.
Ceea ce nu inseamna ca multitaskingul pe Android e mai bun sau mai rau. E doar diferit.
NOU
Sabotor, la fel este si pe Nexus 7. Sunt doar cateva aplicatii care merg in spate, gen Skype, navigation, music si cam atat. In iciun caz nu e este vorba de multitasking real. Ca daca ies dintr-un joc, isi pune pauza. La fel YouTube sau orice program de vazut filme. COmportamentul este IDENTIC, cel putin pentru mine ca utilizator. Sunt convins ca ambele sisteme sunt capabile de multitasking “real”, insa ar avea nevoie de o baterie uriasa.
NOU
@Meeku – a citit intr-o revista cum ca Android incepe sa devina tinta preferata a hackerilor si a presupus ca are “gauri de securitate cat china”. 🙂 Prin metoda deductia caciulii …
NOU
@Sabotor
Pai google a implementat in android 4 un sistem de management al proceselor asemanator cu cel al iOS doar ca o idee mai libertin, adica tot ii da voie developerului sa foloseasca un proces in background atat timp cat exista suficiente resurse. Ei, daca developerului i se rupe de consumul de resurse per procesul din threaul de background, atunci bateria ta scade. ios iti permite sa rulezi procese clare, sesiune audio, locatie, VoIP.
Deci Android 4 si-a imbunatatit performanta chiar inspirindu-se din managementul ios. Totusi nu te fereste complet de excesul de zel al developerilor care vor ei neaparat sa ruleze niste procese care tie nu-ti sunt atat de utile. Desigur, sunt si situatiile norocoase in care aceasta permisivitate face Androidul mai special, dar te asigur ca sunt foarte rare cazurile. De fapt nici nu pot sa-ti dau un exemplu real ca nu-mi vine in minte. In plus ar fi frumos sa te anunte, “vezi ca rulez un proces in background care face asta, vrei sa-l lasi sa faca asta de acum incolo ?”. Ai fi suprins sa vezi cate aplicatii ruleaza procese de background de-a proasta asa ca bariera pusa de apple nu e tocmai reavointa, iar daca le semnalezi o exceptie sa stii ca inginerii apple ori iti vin cu o solutie reala ori se apuca macar si incearca sa promoveze intoducerea exceptiei intr-un nou update.
NOU
@Sarpele, George
O p*la. In Android procesele nu sunt suspendate, sunt omorate, dar doar cand un alt proces are nevoie de memorie si nu mai este memorie libera. Jocul, aplicatia de youtube se pun pe pauza pentru ca developerul a facut asa aplicatia. Dar o aplicatie care downloadeaza ceva poate rula in background fara sa fie pusa pe suspend dupa 5 secunde (sau 10 minute, daca cere dreptul sa ruleze in background) fara sa fie oprita de nimic atata vreme cat nu pornesti o alta aplicatie care sa ceara multe resurse.
android-developers.blogspot.cz/2010/04/multitasking-android-way.html
NOU
Inseamna ca aplicatiile pe care le folosesc eu sunt facute de programatori cu bun simt…
NOU
Deci tu nu citesti comentariile dar raspunzi la ele.
Ia uite ce am scris eu:
“…ii da voie developerului sa foloseasca un proces in background atat timp cat exista suficiente resurse.”
NOU
In plus esti si prost informat, pentru ca in Android 4 anumite procese pot fi protejate in background astfel inca sa nu fie omorate.
NOU
@George
Ideea e ca in Android procesele nu sunt imediat suspendate (ma rog, dupa 5 secunde) ca si in iOS. In iOS poti cel mult sa ceri o extensie a acestui timp, la 10 minute (exceptand anumite cazuri – de exemplu, cand aplicatia ta reda ceva audio), pe cand in Android nu ai aceasta limitare.
Si nu sunt prost informat, tu esti, nu numai din Android 4 poti crea un proces ce nu va fi omorat, ci de la primul Android – baga un ochi pe la “Service”.
Dar vorbeam de cazul cel mai simplu – procesele in Android nu sunt suspendate si nici omorate – exceptand cazul in care e nevoie de resurse. Ca pula mea, multitasking nu inseamna sa nu omoare procesele nefolosite atunci cand alte procese au nevoie de resurse.
Bottom line – in iOS, cand apesi pe Home, procesul e suspendat, pe cand in Android nu. De aici ideea cu multitasking adevarat pe Android.
NOU
What if i told you … there’s no such thing as multitasking in a microprocessor.
NOU
Samsung e cum e Steaua in campionat, iar Apple pe locul 2 (dar totusi la multe puncte distanta fata de Steaua).
NOU
ai vrut sa zici “…dar totusi la multe puncte distanta in fata Stelei…” nu?
NOU
Deloc. Apple se duce la vale. Incet, dar sigur.
NOU
Eu abia astept sa apara Note 3 ca sigur o sa fie mai puternica ca S4
NOU
testele astea, benchmarkuri & shit sunt niste chiftele obosite, eu niciodata nu am crezut in ele si oricat de android fan sunt, niciodata nu voi crede ca un samsung e de 2x mai android decat un iphone5.
NOU
Rectific: “un android e de 2x mai rapid decat un iphone 5” 🙂
NOU
nu orice android, ca nu e ios vs android, ci e hardware specific
NOU
Benchmark-urile sunt sintetice. As vrea sa vad totusi in real life S4 vs i5, ambele ruland aceleasi aplicatii in background, cum se misca. Asta face o mare diferenta, usability in contitii reale, appswitching, etc.
NOU
Samsung nu are nici un merit in benchmark-ul ala de care nu a auzit nimeni, totul depinde de Qualcomm si procesoarele facute de ei. Orice firma pune procesorul ala intr-un telefon va obtine rezultate duble fata de Apple.
NOU
Parca Samsung foloseste Exynos…produs propriu. Si cica Tegra 4 e peste. Dar tot HTC One mi-as cumpara:D
NOU
Geaba ai i7 dar il folosesti ca sa rulezi Windows 95(sau si mai rau, Vista). La fel si cu S4-ul asta.
NOU
*daca il.
PS: ar fi buna si optiune de edit la comentarii, pentru 5 minute de la postare, de exemplu.
NOU
de la Nokia N97 incoace, am avut doar Android. Aia am si acum…da` sincer: as trece pe Iphone doar pentru cum se misca sistemul de operare.
In parte m am si plictisit de Android…da` ce i al Iphone ului…
NOU
Degeaba ai un Pagani Huayra când un 911 turbo e mult mai civilizat și te poți bucura de ea zilnic.
NOU
Nu ca e de doua ori mai rapid, dar scoate rezultatul asta in timp ce are widget-uri, ofera multitasking real, notificari complexe, functie share pentru majoritatea aplicatiilor instalate, ruleaza aplicatii inca neoptimizate si toate astea pe un ecran de 5 inch si rezolutie Full HD.
NOU
Teste d-astea vad frecvent, desi eu (ca utilizator normal) nu mi-am pus problema ca smartphoneul meu nu a fost suficient de rapid (am Iphone; am avut si HTC si Samsung ambele cu Android). Vreau sa ma tina bateria cat mai mult, si aici nu vad sa inoveze nici un producator de smartphone.
In rest, toti se lauda ca au procesoare cu 28123 de core-uri si 5000 de GB de RAM …
NOU
Dar parca S4 era bullshit, acum e bun? Astia de la samsung investesc o groaza de bani in performante dar in android nu prea investesc deloc. Degeaba ai octacore daca androidul nu prezinta nimic nou de cativa ani.
Ma amuza haterii care se apuca de aruncat cu rahat in samsung, apple sau orice marca cand ei habar nu au cum se numeste surbelnita care le desface telefonul. Daca sunt atat de buni in datul cu parerea de ce nu fac ei ceva mai bun?
NOU
android e al luu google
NOU
@arhi : atat 😀
NOU
poinu?
NOU
iar altii habar n-au al cui este androidul :))))
NOU
Iar altii habar nu au ca android e open source, modificat in proportie destul de mare de producatorul device-ului. Samsung nu ia androidul de la google si-l baga pur si simplu in telefon.
NOU
buhahaha cu androidul open source. androidul e pe bani, tinere, tu platesti pentru ca il folosesti
NOU
Android este gratis pentru toata lumea.
“Android is open source and Google releases the code under the Apache License.[11] This open source code and permissive licensing allows the software to be freely modified and distributed by device manufacturers, wireless carriers and enthusiast developers.” de aici en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)
Nici macar nu esti obligat sa folosesti serviciile Google pe el ( search, Play, Gmail etc. ).
Google castiga din reclama ( Google Search si AdMob ) + 30% comision din vanzarile prin Google Play.
NOU
zic sa mai cauti. pentru fiecare terminal cu android se plateste o taxa care e chiar maricica si esti obligat sa ai search, play si maps. de fapt, licentierea se refera la play, ca sa nu scoata androidul din sfera free. dar banuiesc ca e clar ca nu poti instala android pe terminale fara sa ai Play, nu?
NOU
Eh, m-am exprimat gresit, e open source pentru producatorii de device-uri, e bine asa? Samsung are tot dreptul sa umble in el.
NOU
@gabriel. Android a evoluat si nu-mi vine sa cred ca oamenii se mai cearta inca pe tema asta (cine o are mai mare).
@Alecs Nu este Open Source, este construit pe kernel de linux (kerne sub licenta GPL) insa Play si multe alte module sunt licenta propritara. Chiar daca este mai deschis decat Apple sau Windows, google nu e un sfant in privinta respectarii libertatii software.
Uite, asta e un Android ce respecta liberatatea software: replicant.us/about/
NOU
@Arhi
Nu chiar. Nu chiar toti producatorii platesc. HTC-ul plateste, si Samsung (parca) la MS pentru ceva patente (ceva de genul 5$ la device cu Android vandut) dar sunt altii care nu platesc (Motorola, de exemplu). In rest, nu se plateste. Nimeni nu plateste la Google pentru faptul ca telefoanele lor folosesc Android ca OS.
@Alecs
E open-source pentru toata lumea. Nu sunt open-source anumite aplicatii – Gmail, Maps, Google Play, etc. Android-ul (adica OS-ul) in sine e open-source.
NOU
dude, citeste android faq
NOU
@Arhi
Mai, eu n-am auzit niciunde ca producatorii de telefoane trebuie sa plateasca licenta pentru a include Google Play, Maps, etc pe telefoanele lor. Din ce stiu eu, singura chestie e ca astea nu sunt open-source, deci spre deosebire de OS, nu se gasesc sursele la ele (si mi se pare normal, nu faci publice sursele la ceva precum Google Play) iar pentru a le obtine, trebuie sa-i contactezi pe aia de la Google (care probabil vor sa se asigure ca chiar produci telefoane, sau cine stie ce). Ma rog, daca ai un link sau asa ceva, as fi recunoscator daca-l pui aici – chiar ma intereseaza chestia asta.
NOU
e chiar pe android.com la faq, cred
NOU
Eu n-am gasit decat asta:
source.android.com/compatibility/index.html
– sectiunea “Joining the ecosystem”.
NOU
cauta si tu pe google licensing play store
NOU
Cautat, nu scrie nimic de bani:
support.google.com/googleplay/bin/answer.py?hl=en&answer=1397129
NOU
Ideea e ca Samsung nu are android untouched(Nexus?) pe toate terminalele, flegma aruncata lui Gabriel, ca android e google, nu isi avea rostul.
George, nu inteleg, e open source sau nu? E gratis, daca-i punem funda roz nu mai e gratis. Exista terminale cu android fara google play.
“The Android operating system is open source, which means that any device manufacturer is free to use Android on its devices. However, the Google Play app is only made available to devices that pass Google’s compatibility requirements. Manufacturers must obtain a license from Google in order to install the Google Play Store app on their devices.” – support.google.com/googleplay/bin/answer.py?hl=en&answer=1397129
NOU
Bajetii, hai sa va lamuresc putintel.
Avem CyanogenMod: Android, customizat. Baietii nu platesc pentru a-l customiza pentru ca-i Open Source. Dar el asa free cum e, nu vine cu nimic Google-related. Asta inseamna: nema market, nema maps, nema tot.
Pentru astea exista GApps (Google Apps) care se instaleaza dupa ce instalezi CyanogenMod. De ce?
Pentru ca: wiki.rootzwiki.com/index.php/Google_Apps#Licensing
Mai exact: “since the ROM could be ported to devices which are not licensed to have the Google Apps”.
NOU
Oh shit, 19 raspunsuri? Stiu ca android apartine de google, dar ar putea cineva din conducerea samsung sa urle ca vrea ceva mai bun in materie de soft. Parerea mea e ca octacore pe un telefon, este o chestie inutila pentru 90% din oamenii care vor avea un S4. Nu sunt fan apple sau android, sigur se va trezi un aphater sau andoirdhater sa arunce cu caca.
NOU
Octa core e doar pentru marketing. E exact ca Nvidia 4+1 ( quad core pentru aplicatii si single core pentru standby ).
Exynos 5 Octa e compus din doua procesoare quad-core care nu lucreaza simultan. Unul e pentru putere, iar altul pentru baterie.
In loc sa faca 4+1 ca Nvidia, au ales 4+4, pentru ca suna mai bine Octa.
NOU
daca ar fi avut ecran de 4 inci…
NOU
o fi mai rapid dar vorba unuia de mai sus arata a chinezarie
NOU
Ce inovatie bre, Arhi. Tu numesti puzderia de mhz si core-uri inovatie?
Multe aplicatii abia stiu single core, sunt convins ca vor folosi acel octa/hexa-core din plin. Cand o sa apara o aplicatie/joc care sa puna probleme unui iphone4/4s/5 abia atunci poti spune ca au ramas in urma. Pana atunci… la ce-mi trebuie Buggati sa merg la munca, in Bucuresti?
NOU
Apple a fost inovator cu 2g(wow pe vremea lui), 3g/s si apoi s-a terminat totul.De-acum primim doar Marii cu alte palarii – indiferent ca-s apple/google/samsung.Cred ca-mi scot 6310i-ul de la naftalina sa moara hipsterii cum stau pe net pe gprs.
NOU
Tot nu am reusit sa pun diacritice,dar voi pune. Referitor la ce discutati voi.. nu e tata. Note 2., ce am eu e seful. Ii am la pula pe toti cu telefonu astA. E prea smecher. Nu ca voi sarantoci. 2500 de mardei am dat pe el. 1 mardei=1 leu. E cel mai tare.e telefon arian samsung. Adica 3,cifra 3 trei stele samsung.,,adica
NOU
Freige, am o propunere indecenta pentru tine. Scrie un articol scurt despre viata ta in Orchestra Romana de Tineret si va aparea pe danicorban.ro 😉
NOU
Adica sfanta treime. E telefon crestin. Acum ma pun sa mananc o varza tare de tot cu snitele
Iar mai incolo si mai tare .-pilaf de orez cu o gaina fe la tara
NOU
oooooooo! dar bine ai revenit!
NOU
ma intreb cum se comenta daca rezultatele erau inversate.
NOU
N-am răbdare să citesc comentariile dacă s-a mai întrebat, aşa că întreb eu: ce anume a măsurat benchmarkul ăsta, că nu scrie? Viteză de execuţie a comenzilor? Browser? HTML5?
NOU
www.primatelabs.com/geekbench/
NOU
daca mizeria de android ar face copypaste, as putea sa iti arat. cum nu face, doar iti zic ca e de procesor
NOU
@Arhi
pentru copy/paste, tine putin apasat pe text, trebuie sa ai un pop-up cu un meniu micut de copy/paste. Sau ceva de genu’.
NOU
hai bre…
NOU
Ma rog, credeam ca nu stii 😉
NOU
Trebuie sa apesi mai tare, poate merge 😀
NOU
Asta fiind versiunea quad, cel mai probabil in Romania va veni cel cu opt nuclee.
NOU
Stai sa vezi tu cand scot ei iPhone 6, care o sa fie de 3 ori mai subtire decat iPhone 5, daca o sa mai ai aceeasi parere despre S4.
NOU
da cat de subtire crezi ca o sa il faca. o sa ajunga vremea sa fie la moda alea groase ca alea dau senzatii mai tari in realitate
NOU
Iphone o bate in cap de cand a aparut iphone4s. Si eu ma bucur ca am zis pas la iPhone5. Fiecare cu gusturile lui.
NOU
cred ca nici 10 % nu sunt interesati de partea hardware a telefonului, tabletei , …. majoritatea clientilor sunt interesati de ce anume pot sa faca cu respectivul device. Samsung S2, S3 in US la abonamnet au fost vandute mai scump decat iphone . Folosesc SG 2 de peste 18 luni si nu am avut nici o problema poate de vreo 2 ori a trebuit sa il opresc pornesc. Apple inchiriaza amfiteatre in care tin cursuri cum sa-ti folosesti iphoneul , sunt multi care fac poze si nu stiu sa le transfere pe calculator , setari de emails si altele ….
Samsung a venit cu multe inovatii care poate sunt inutile pentru unii si utile petru altii. Camera de pe SG 3 e super buna afara dar intr-o incapere face poze super aiurea.
NOU
nokia e6le meu cu procesor de 600mhz e extrem de rapid la lansat procese și făcut apeluri.
NOU
Femeile isi cumpara iphone pentru aplicatia whats app cu scrisul ei frumos inclinat si fundalul interesant :)))))
imgur.com/oFXslfO :))) :))))
NOU
mereu sunt surprins de discutiile femeilor…
NOU
Trenul inovatiei este pierdut si de Samsung daca nu vin cu o baterie care sa tina macar 3 zile daca nu chiar o saptamana in regim de uz hard-core. Altfel vitezele ametitoare ale procesoarelor nu ajuta cu nimic statul pe facebook sau pe twitter sau verificatul mailului.
NOU
in momentul de fata nu prea au cum sa scoata o baterie care sa tina 24 de ore in regim de full load in conditiile in care au ditamai display-ul. din pacate ei ne ofera un telefon tot mai mare, nu pentru ca se cere tot mai mare, ci pentru ca le trebuie spatiu sa puna in el baterie de 2500-3000 mah si procesor “octo core”.
eu cred ca succes mare o sa aibe telefoanele de dimensiunile iphone 5 si s3 cu baterie ceva mai buna pe ele. pentru ca in momentul de fata si s2 ruleaza fulent in regim de functionare normala (fara sa ruleza nu stiu ce jocuri)
NOU
nu iti iei smart dock din ala? 😀
NOU
Pai Arhi , cum era faza aia .. un i4 cu procesor de 800mhz se misca mai fluent decat un Galaxy Sx cu dual core 1,5Ghz… Am tot citit pe net de oameni cu S3 care se plangeau ca odata umplut telefonu cu mai mutle aplicatii incepe sa scartaie miscarea.
Dpmdv deja nu se prea se mai simt diferentele , androidul s-a dezvoltat ft mult , nu mai are lagul ala (desigur ajutat si de hardware ft puternic) insa testele alea sunt fix pix… degeaba are ala 3000 puncte fata de alalat care are 1500 cand defapt la deschiderea unei pagini e o diferenta de 0.3 sec la incarcare… nu poti spune ca nu mai rezisti cu telefonul actual ca se misca prea greu.
NOU
Eu am trecut recent de la HTC la Samsung si ma bucur ca am reusit sa depasesc sentimentele mele pentru marca HTC 🙂
Samsung este exact ceea ce-mi trebuie, pentru moment.
NOU
Benchmarkurile sunt o tampenie care nu spune absolut nimic.
E ceva ciudat cu preturile pe market. Un exemplu : Order and chaos online joc facut de Gameloft este 23.87 RON pe market iar daca il cumperi direct de la ei e 1.99E.
NOU
comisioane?
NOU
Eu l-am gasit la 4.99$, 1.99$ am impresia ca e comisionul pentru plata cu cardul, in total 7$.
Comision 200%? ouch
NOU
Si ce? Asta demonstreaza de cat hardware este nevoie pentru anroid :)). iOS nu are nevoie de 2 giga ram si de core 2 quad ca sa mearga super bine. In plus, plasticul tot plastic ramane!
NOU
Daniel, cred ca majoritatea celor care reclama plasticul respectiv n-au tinut in mana niciodata un S3/Note 2 – nu spun ca ar fi cazul tau. Ideea e ca NU are aspect ieftin, arata impecabil si in mana se simte la fel. Chiar nu lasa senzatia de ‘low cost’…