Eram eu cu Luna in Liverpool si murram de poftă sa mancam ceva de mancare care sa aiba si gust de mancare, nu doar mizerie de curry sau altă aroma de indian. Serios, eram acriti de genul ala de food, am ajuns la concluzia ca englezii au devenit pirati din cauza ca acasa aveau doar femei urate si mancare proasta.

Si am auzit noi de un magazin romanesc. Uraaaa, hai ca mergem Dar nu acum. Nu avum oentru ca era la mama dracului, mergeai o ora si ceva cu autobuzul pana acolo sau 20 de lire la Uber. Nu-s sarac, dar nici la fraierii anonimi nu sunt, nu dau atatia bani la Uber.

Si într-o zi, ne am luat inima in geci si am plecat cu autobuzul. Ajungem, intram, ne-a izbit parfumul de romania. O chițimie intunecata, cu rafturi de metal pe pereti si o tigancanla tejghea. Salutam, nu ne raspunde nimeni, mergem, ne uitam printre rafturi, cam meh, nu ne tenta nimic. Am luat un borcan de castraveti murati in sare, ca englezii au doar de aia in otet, trași prin miere, probabil, in halul asta de dulci.

Ne intreaba tiganca la casa daca nu mai vrem si niste “mizel” adus de acasa, adica niste carnati morti si verzi, zicem nu, platim, multumim, nu ne raspunde nimeni si plecam.
Am comentat noi spre casa cum ne-a lovit parfumul de romania si cum tara nu ar nimic, dar locuitorii ei trebuie obliterati nuclear, ajungem acasa, deschidem castravetii si vine lovitura finala.

Erau stricati, aveau consistenta de muci.
Tara mea de glorii, tara mea de dor.

LE: Va rog frumos, nu mai fiti idioti sa imi explicati ce lanturi de restaurante sunt in anglia, pentru ca oamenii normali isi gatesc si mananca acasa, nu mananca doar in oras. Iar in uk nu gasesti nimic de gatit, nu exista mezeluri, nu exista condimente, totul e bazat pe porcarii indiene.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

71 comentarii Adaugă comentariu

  1. Și uite cum te-ai întors tu în țară în pofida castraveciorilor necorespunzători

    • #2

      “Fie paine cat de rea
      Tot ti-o fura cineva”

    • #3

      Concluzia ca englezii au ajuns mari navigatori din cauza de haleala si femei nashpa este corecta. Interesant este ca prin UK de mult timp sunt multi oameni veniti din multe tari, cartile de bucate se vand foarte bine insa haleala e tot de cacat deci dupa sute de ani nu u reusit sa invete.
      Pentru Sora si fanii lui corect este ‘fie painea cat de rea tot mai bine in tara ta’ ca sa sara baietii cu textele clasice: trol, Badea, Putin, muiebircalpsd.

  2. #4

    Bine ca, macar, n-ai dat si 20 de lire la Uber.

  3. #5

    dar brânza avea mucegai măcar?

  4. #8

    Asta e ca magazinele alea rusesti/romanesti/bulgaresti din germania.
    mai stiu si eu pe cineva care s-a lecuit de cumparat mortaciuni de la ei…

  5. Cand te mai duci prin Londra, incearca un d-asta goo.gl/maps/v7BLtYcWbiDFCvvA6

    • #10

      never in my life

    • Atunci, nu cred că poți da gres cu un cotlet de berbecuț, făcut cum trebuie de amicii nostri, turcii. Ultima oară când am fost in UK, am mâncat foarte bine de la turci, oaie, mai ales.
      Ce să-i faci, îmi place oaia ca lui Daia.

  6. #12

    Castraveti in muci si malai cu furnici. Combinatia perfecta pentru hepatita.

    • #13

      Hepatită eu știam că faci de la viruși. Bine, dacă mănânci furnici bolnave de hepatită fără să le fierbi in mămăligă vârtoasă, a cui sa fie vina?

    • #14

      Cum iti dai seama ca furnicile au hepatita?
      Au ochii galbeni si sunt obosite
      Asa ca probabil de aici eroarea daca le bagi in mamaliga

  7. #15

    ”am ajuns la concluzia ca englezii au devenit pirati din cauza ca acasa aveau doar femei urate si mancare proasta.”

    Există o glumă cu asta.

    Un coleg de liceu, plecat în UK și ulterior Canada, a avut posibilitatea să cunoască umorul englezesc ”organic” (nu de TV, cu toate că și acela e bun). Legat de istorie și de imperiul lor, nu știu cum s-a ivit dar s-a cunoscut cu un istoric englez. S-au împrietenit, a fost invitat la casa sa, a mâncat fursecuri făcute de nevasta englezului, băut ceai cum trebuie din ăla englezesc și purtau discuții.
    La un moment dat, vine vorba despre analiza imperiului (ca abstracțiune, de ce lumea vestică a ”inventat” imperiul & colonialismul, de ce englezilor le-a ieșit și așa mai departe).

    Ce-i zice istoricul englez colegului meu: cică există un crez, învârtit prin cercurile elitei britanice, că motivele principale de ce regatul britanic a făcut demersurile să-și stabilească imperiul (deja apus) a fost din cauză că ei, britanicii, s-au săturat să mănânce terci de ovăz și plăcintă cu carne.

    Da. Se pare că cel mai mare imperiu din istoria omenirii a fost posibil fiindcă făptașii acestuia erau disperați (cronic înfometați) la cap și-n maț de la mâncat atâta terci și carne (tocăniță) în aluat.

    Și s-ar mai zice (iarăși, din istoria aia nescrisă) că atunci când portughezii și spaniolii se dădeau mare cât aur au ”extras” ei din Americi, englezilor li s-a topit gura când au gustat ”aurul consumabil” și i-au înjurat de morți pe toți din Europa (în special pe francezi), fiindcă ei erau interesați de mâncare. Sigur, sigur, și aurul și argintul și altele erau importante pe fișa de lucru, însă forța & voința dominatoare perpetuată de britanici s-a proptit, în primul și-n primul rând, pe nevoi culinare.

    Amuzantă istoria… număr de cadavre incalculabil, dar amuzantă…

    • #16

      O sa-mi permit un citat din Kipling:

      “Tho’ I walks with fifty ‘ousemaids outer Chelsea to the Strand,
      An’ they talks a lot o’ lovin’, but wot do they understand?
      Beefy face an’ grubby ‘and –
      Law! wot do they understand?
      I’ve a neater, sweeter maiden in a cleaner, greener land!
      On the road to Mandalay…”

      Toate imperiile sunt facute pentru, pardon-scuzati, pi*da.

      *Pentru aia de sunt curiosi, asta e poezia cu care l-a apucat spontan recitatul pe Boris Johnson acu cativa ani prin Burma de s-a aricit ambasadorul la el de bou ce-a fost….

    • #17

      @habarnam

      Cred ca exista si traducerea in romana printr-o carte veche politista din colectia enigma…

  8. #18

    Meh … aștept lecția de fizică geostrategică de mâine dimineață.

  9. #21

    N-ai stiut tu, daca luai si carnatii aia atunci combinatia ar fi fost senzationala.

  10. #22

    Clar, nu ai ce manca in UK si nici nu exista restaurante bune in Liverpool…

    Roski
    Panoramic 34
    The London Carriage Works
    Oktopus
    The Art School Restaurant
    Malmaison Brasserie
    Pen Factory
    Slim’s Pork Chop Express
    Sapporo Teppanyaki
    Salt House Charcuteria and Tapas Bar
    Hanover Street Social Brasserie and Bar
    TribeCa
    Almost Famous
    Etsu
    Gusto

    • #23

      eu obisnuiesc sa mananc acasa, nu sunt atat de bogat ca voi, se pare

    • #24

      Take away de la

      Five guys
      EastzEast Liverpool
      wagamama
      Cypriana
      Fattoush
      Noya Concept Mediterranean Restaurant
      Tusk Baltic
      Down The Hatch
      Spitroast Smithdown
      Eton Place
      Bakchich
      Chop Chop
      Pho
      Malmo Mat
      Tortilla Liverpool

    • #25

      ai o problema de perceptie sau nu te duce capul. oricum, e ultima ta contribuție la acest subiect

    • #26

      Daca il mai lasai, primeai si lista cu ce bucatari vin la domiciliu sa iti gateasca, daca tot mananci acasa pe canapea.

  11. #27

    Hai mah…nici macar Nando nu era ce trebuia?

    • #28

      adica alte mizerii indiene? si, intreb si eu, familia ta mananca zi de zi, de 2 ori pe zi, in oras?

    • #29

      Nando’s e portughez ceva, pui facut la flacara, foarte bun. Si au si sosuri bune rau.

  12. #30

    Cel mai bine in strainatate daca te pocneste dorul de mancare est-europeana este sa te duci la magazinele rusesti sau poloneze.
    Cele mai bune preturi sunt la alea poloneze si gasesti cam tot ce vrei dar calitatea este mult mai buna decat la magazinele romanesti.
    La magazinele romanesti se aduce cea mai ieftina marfa posibila din Romania si se vinde la suprapret. Sau asta e explicatia sau calitatea preparatelor in Ro este execrabila in general, nu ma pronunt. La polonez/rusesc gasesti de la varza murata, castraveti murati si alte muraturi normale la diverse tipuri de cabanos, smantana, paste fainoase gen fidea mai bune calitativ decat alea romanesti, pe aici mai fac si dulciuri de casa, placinte, coltunasi cu carne, cvas de casa etc. Este adevarat ca nu au bere la Pet sau mici, deci romanii traditionali vor stramba din nas dar este o alternativa.

  13. #33

    Hai Cetin că nu e dracul așa de negru. Sunt de aproape 4 ani in UK, ne place să gătim acasă și nu a fost mâncare pe care să nu o putem găti din lipsă de ingrediente sau condimente. La magazinul românesc (Leeds) ajung o singură dată pe an și mereu îmi promit că nu o să mai calc vreodată. Totul scump și cu valabilitate minimă, poate chiar expirate.

    • #34

      e chiar atat de negru, la mezeluri. in rest, da, daca TE CHINUI, gasesti condimente si plm. mai greu sa gasesti lucruri pentru ciorbe

  14. Lasă că nici nemții nu sînt mai breji. Am căutat cîndva un iaurt cu măcar 5% grăsime și se uitau la mine de parcă eram nebun.

    • #36

      la nemti tanjeam dupa branza. nu au asa ceva, doar cascaval numit branza.

    • #37

      Sunt pline toate magazinele de iaurt cu 10%. Smântână cu 20%

    • #38

      Cat am fost in vacanta in Germania, nu m-am putut atinge de cascavalul ala al lor. E ceva gen Gouda, nu stiu ce kkt e, dar imi da o stare de greata. Urasc Gouda si Emmental si tot ce lasa gustul ala amarui- dulceag pe gat.

      Acum, boii de la cinema-ul din Baneasa, s-au gasit sa bage gust de gouda in sosul de branza. si l-au stricat. Practic, Plaza a ramas singurul mall din bucuresti cu nachos si sos branza decente.

      Si in grecia am dat nas in nas cu gouda in orice preparat care continea branza. Si daca nu era gouda,.. era feta de OAIE. Cand am ajuns acasa, am bagat telemea de-a noastra, de vaca, cu doua maini :))).

      Traiasca cascavalu’ hochland si telemeaua cu gust domol de la napolact. AM ZIS!

    • #39

      Aferim Jupâneaso!

      Nimic nu se compară cu gustul ăla neaoș de brânză, mai ales de brânză de la mănăstirea de taici.

  15. #40

    Bai eu in UK mi-am făcut destul de des si mamaliga, cu malai boromir de la polonezi (+branza, cârnați, pui la cuptor). Paste, orez, tăitei+ceva legume +carne.
    Mezeluri polonezi cumparate din Sainsbury, mai ieftine ca ham and shit englezesc si somonul polonez era mai ieftin la ala englezesc. Nu am sesizat vreo diferența de gust. In rest o sunca normala (nu aia honey roast) de la Aldi/Lidl era super decenta.
    Eu am dat de un magazin romanesc in creieri munților in Windermere din Lake District. Foarte aranjat, dar am cumparat numai snack – uri de mancat pe drum.
    Da, englezii au mancare extrem de fada, dar majoritatea ingredientelor pentru mâncărurile sufletul le găsești. Acum depinde si ce gusturi ai. Eu pot trai 2 săptămânii numai pe sandwich – uri.
    Funny enough, acum asociez diminețile reci si ploioase cu ceai englesc cu lapte (in esenta ceai negru) si biscuiți.

    • #41

      am vorbit cu o fetita de vreo 12 ani, odata, care a ramas paf că noi nu bem ceai cu lapte?? savages!

    • #42

      Ceai sau Chai?

      Cred ca dacă bei Chai fara lapte, chiar ești savage, beam cu aia de își scutură pula de pișoar, și ciobesc smalțul…

    • #43

      Eu abia dupa 2 ani i-am prins gustul si dupa am bagat la greu ca merge pe frig si ploaie sa te incalzeasca. (nu beau cafea).

      Asa un francez mi-a zis ca branza noastra dulce de vaci, nu e branza ci e materie prima din care se face branza adevarata.

    • #44

      Ceai cu lapte, cafea cu lapte! Am ajuns la concluzia ca astora le place laptele.

  16. #45

    Dupa 5 ani aici pot sa confirm. La mezeluri astia-s varza. Cum a mai zis cineva mai sus recomand magazinele International in gen poloneze/lituaniene. Au inclusiv varza murata. Altfel, da in Londra e un cash and carry romanesc (al unor unguri ) care are cam tot ce iti poti dori in materie de ciolane afumate.

  17. #46

    Cam nasol Liverpool-ul in cazul asta, te compatimesc. Pebtru noi romanii mancarea traditionala e foarte importanta, mai ales daca am trecut prin comunism. Tineretul mananca orice. Nu am locuit in Liverpool, dar in Marea Britanie am trait vteo 11 ani, pana prin 2009. In Manchester, Edinburgh si Portsmouth… Nicio problema sa gasesc prin superstore produse pentru mancaruri romanesti – in afara de leustean si bors, dar bors faceau niste amici. Cele mai bune mezeleuri le gaseam la polonezi, dar nu prea consumam. In cele din urma, polonezii au inceput sa aduca si produse romanesti, inclusiv mici congelati – dar nu pot manca mici de fel, probabil din cauza bicarbonatului. Gaseam si varza murata, bors chiar si bere romaneasca ursus etc. Dar sa fii nebun sa bei bere romaneasca in Marea Britanie. Sfatul meu este urmatorul: daca nu gasesti leustean sa iti iei seminte din romania si sa pui tu in ghiveci. Nu creste la fel de inalt ca cel de curte, dar este la fel de bun. Borsul se face usor, cu bran flakes – adica tarata. Trebuie doar sa dezinfectezi recipientul in care faci borsul. Succes!

    • #47

      ma indoiesc ca, vreodata, mai calc prin UK.

    • #48

      E foarte greu sa te adaptezi intr-o alta tara, mai ales daca nu vorbesti foarte bine limba si nu poti intelege cultura acelei tari. Insa cel mai important, cred eu, este sa iti faci un grup de prieteni bastinasi. Cel mai simplu este sa participi la evenimente de volutariat, poti intalni foarte multi oameni interesanti asa. Apoi, sa te implici in problemele comunitatii, sa simti ca faci parte din peisaj. noi luam parte chiar si la sedintele de consiliu din comunitatea noastra de cate ori puteam. Cel putin o data la cateva saptamani. Daca doar te duci la munca si apoi acasa… e intr-adevar destul de greu sa te adaptezi si sa te bucuri cu adevarat de tara adoptiva. Si foarte important este sa vorbesti in casa doar limba tarii in care traiesti. Partea cea mai buna este ca nu te mai cearta nevasta mereu lol si bine inteles ca inceti mai usor limba. Bineinteles, iti poti face amici la locul de munca, dar preferabil este sa ai si un grup de prieteni si activitate in afara serviciului. Marea Britanie este foarte frumoasa daca reusesti sa te adaptezi si sa o explorezi. Din satele pescaresti de prin sudul Angliei pana in highlands in Scotia, este o experienta extraordinara. Pentru mine este a treia casa.

    • #49

      iti irosesti sfaturile, eu nu am plecat in uk sa emigrez, a avut sotia contract si au trimis-o acolo. e misto o pula in uk, cu vremea de cacat, vant tot timpul, ploaie tot timpul, dupa care iar ploaie.

  18. #50

    Mie chiar mi-a placut foarte mult. Chiar daca nu emigrezi undeva, ci doar ai un contract de sase luni – un an, este de preferat sa incerci sa te bucuri de locul in care traiesti, sa explorezi, sa cunosti alti oameni, alte mentalitati. Daca vezi doar lucrurile negative: ploua, bate putin vantul, nu gasesc mici, nu vei rezolva mare lucru. Nici eu nu am plecat sa emigrez, ci pentru un contract de 1 an, dar am gandit ca daca tot o sa locuim 1 an acolo, sa ne simtim bine. Sotia nu muncea initial si i-a fost destul de greu primele doua luni – depresie, dor de casa, nu ii placea nimic, nici nu prea vorbea bine limba engleza etc. Sa inteleg ca este si cazul tau. Atunci ne-am gandit ca cel mai bine este sa ne implicam in comunitate, sa facem volutariat, sa ne facem conexiuni, prieteni si asa mai departe. Important este sa nu cedezi la primul hop, asta e reteta sigura spre depresie, nemultumire, totul e urat, aia nu-mi convine, nu gasesc nu stiu ce si tot asa. Depinde mult si de personalitatea ta si de felul in care vezi viata, dara daca iti faci un grup de prieteni si te implici in comunitate, nu ai cum sa nu te adaptezi si sa te bucuri de locul in care traiesti.

    • #51

      lol masiv la aia cu bate putin vantul. am detestat fiecare secunda petrecuta acolo. am inteles, tie ti-a placut. super.

  19. Cetin, daca ar fi fost la indemana o aplicatie mobila / site unde sa cumperi produse romanesti, si sa iti fie livrate acasa unde locuiai in Anglia, ai fi facut-o?

    • #53

      absolut

    • Discut cu multi expati din diverse tari europene aici in A Coruna unde Inditex angajeaza cateva mii (de vreo 4 ani de cand ma gandesc la asta), si toti au aceiasi poveste: cand merg in vizita acasa, ori cand vine cineva in vizita, in bagaj se afla mereu produse autohtone alimentare. Iar in EU, din EU, erau – conform Eurostat cand am facut eu research acum cativa ani – peste 60M de expati. Acum or fi mai multi. Chestii ciudate pe care le aduc oamenii (desi in Spania ai aceste lucruri…): mustar din Franta, Fanta cu nu stiu ce aroma din Germania. Da.. fanta si mustar.

      Nevoia este certa – cumparam nostalgie, nu mancare (putem oricand manca si altceva). Viabilitatea ideii, si frecventa problemei insa nu sunt validate, si aici e riscul / oportunitatea.

      Daca ai cititori care au experienta si au lucrat / lucreaza in lanturi internationale de magazine, in principal in zona de import/export produse alimentare perisabile din/in tari Europene, mi-ar face placere sa aflu detalii despre industrie, si sa vedem ce iese. Asta poate fi doar un startup finantat de VCs pt ce implica.

      Sunt pe Twitter @andupotorac. 🙂

    • #55

      Andu, eu pot sa-ti spun cum se livreaza produse de-acasa in comunitatile de britanici din Bulgaria (sunt stabilita acolo, traiesc printre britanici).
      Ma intereseaza sa discut mai mult pe subiect. Nu-s cu twitter, o sa-ti dau add pe facebook.

    • @Outcast Poti sa imi scrii direct pe Messenger la @andupotorac fara sa imi dai add.

    • #57

      Ti-am scris si pe messenger, ideea cu add era ca sa-ti atrag atentia. Acum stii ca ai un mesaj (eu inca uit sa verific daca am message requests) 🙂

  20. #58

    Ceea ce cauti se gaseste numai in sud, rar au ajuns romani inteligenti care sa nu doreasca sa ti ia doar banii, ci sa ti si ofere si ceva calitate in partea de nord. Eu imi fac ciorba de miel cand am pofta de ceva romanesc, cum ziceai o fac acasa dar daca vreau sa mananc o ciorba de burta sau ceva preparat romanesc plec in sud, de la northampton in jos dai de niste restaurante bunicele care nu te ajuta sa stai pe tron instantaneu.
    In rest, daca ai sta 5 6 ani o sa gasesti multe locuri de mancat foarte bune sau multe ingrediente perfecte pentru orice fel de mancare, chiar numai trebuie sa ti faci mancare acasa, dat fiind faptul ca bucatariile si ca stil in anglia se numesc a doua sufragerie, plus micul dejun englezesc nu e rau deloc, au super vita in orice restaurant preparata cum vrea sufletelul tau, si oamenii normali nu si mai fac mancare acasa ca numai au timp, de lene sau din multe alte motive, un motto local si nu numai spune ca, timpul petrecut in bucatarie este timp mort. Nu se mai sta nicaieri in europa in bucatarie, decat est europenii care au 2 lucruri sfinte pe lumea asta, mancarea si banii..

  21. #60

    Ceea ce cauti se gaseste numai in sud, rar au ajuns romani inteligenti care sa nu doreasca sa ti ia doar banii, ci sa ti si ofere si ceva calitate in partea de nord. Eu imi fac ciorba de miel cand am pofta de ceva romanesc, cum ziceai o fac acasa dar daca vreau sa mananc o ciorba de burta sau ceva preparat romanesc plec in sud, de la northampton in jos dai de niste restaurante bunicele care nu te ajuta sa stai pe tron instantaneu.
    In rest, daca ai sta 5 6 ani o sa gasesti multe locuri de mancat foarte bune sau multe ingrediente perfecte pentru orice fel de mancare, chiar numai trebuie sa ti faci mancare acasa, dat fiind faptul ca bucatariile si ca stil in anglia se numesc a doua sufragerie, plus micul dejun englezesc nu e rau deloc, au super vita in orice restaurant preparata cum vrea sufletelul tau, si oamenii normali nu si mai fac mancare acasa ca numai au timp, de lene sau din multe alte motive, un motto local si nu numai spune ca, timpul petrecut in bucatarie este timp mort. Nu se mai sta nicaieri in europa in bucatarie, decat est europenii care au 2 lucruri sfinte pe lumea asta, mancarea si banii..

  22. #61

    Adevărul e că și pe mine mă enervează la culme să mănânc doar mutton, ori să beau bere caldă și răsuflată.

    Însă curry, îmi place de mor! Atât doar că nu îl pregătesc acasă, fiindcă nu iese mirosul nici după zugrăveala.

  23. #62

    In NY gasesti si Timisoreana si varza murata de Riureni si Piure de castane si salam de Sibiu,apa Borsec. Bors au rusii, polonezii au mezeluri, mai e si un Lidl, doar ca n-au licenta de bauturi. Mi-e dor de Perlenbacher si de citeva vinuri…

  24. #63

    Mai o chestie dar mi-e cam jena sa scriu pe acest blog de oameni cu dare de mana, mega salarii, hipsteri etc. Dar iata. Un sfat din romania reala (ceilalti 99% de pe aeroport).
    Daca eu stiu ca imi face placere sa mananc mezeluri romanesti, bineinteles am doar o marca doua pe care o cumpar in functie de preferintele mele, este clar ca nu o sa regasesc acelasi gust oriunde m-as duce. Deci la plecarea din tara (avand chiria asigurata nu zic de hoteluri si city break) se ia un bagaj mai incapator asa, si se pun aceste preparate, cateva kile zic, ambalate bine, of course. Asta legat de mezeluri. Apoi sa zicem ca imi place ciorba: carne, morcov, cartofi, ardei, patrunjel le gasesti oriunde in Europa, eventual poti lua de acasa un leustean congelat. Telina si pastarnac se mai gasesc in unele magazine, eventual trebuie colindat un pic. Sau.. nu. Acuma eu stiu ca romanul e fudul, umbla cu mici in bagaj dar pe bloguri scrie de bere artizanala in localuri butic, dar na. Umbla Israelieni, rusnaci, greci, italieni la greu cu mancarea de acasa in bagaje si nu se mira nimeni, nu numai un prost de roman care vrea sa isi faca o ciorba.
    Si pe final inca un sfat: daca va puneti mintea la blogurile de calatorie despre ASIA si va duceti pe termen mai lung (o sapt-doua nu se pune, ca rezista ficatul fara sa crape in voi) luati neaparat la voi cateva supe de pui la plic, in caz de CEVA sa puteti manca un preparat cu un gust CUNOSCUT. Bine, mai e si orezul simplu care se gaseste peste tot dar poate vrei o supa fara lemongrass, ghimbir, galangal si alte cacaturi.

  25. #64

    Ca si mancare de restaurant habar nu am ce or servi da stiu sigur ca nu mirosea bine. Noi am mancat doar la unul libanez care avea preparate bune da si scump, cel putin din punctul meu de vedere. Doua lipii cu pui veneau vreo 20 si ceva de lire… Bun, dar cum am zis, scump.
    Am fost la o firma din asta care facea evenimente unde puteai conduce tancuri, sa tragi cu pusca samd si evident fiind pe durata intregii zile, aveau si masa inclusa… Mi-am luat un curry..mare greseala. Fara sare, apos… Lumea pe acolo era mega incantata de mancare, toti erau “wooww, delicious”.. Mmmok, daca ziceti voi.. Nu stiu, dar acolo oamenii se bucura la niste mancaruri extrem de insipide.
    In hipermarket-uri gaseam cam tot ce vroiam ca aveau rafturile cu produse internationale. Si gateam tot ca si acasa. Indienii care aveau magazin in cartier incepusera sa aduca varza murata de la noi, eugenii, seminte, bors, malai, mezeluri.
    Ce m-a bucurat insa ceeeel mai mult a fost cand au adus cascaval afumat, fiindca imi iesise pe urechi cheddar-ul lor prea sfant.
    Condimentul dupa care am umblat in zadar a fost cimbrul, fiindca ei au doar cimbrisor, care e complet diferit la gust, iar fraierii care fac misto de chestia asta, cum ca aaha ce prosti sunt romanii care plang dupa cimbru, dupa cum am mai vazut pe net, probabil ca nu gatesc. Aceeasi poveste e si aici in Franta, deci am avut grija cand am fost acasa sa imi aduc vreo 15 plicuri de cimbru.
    O sa incerc sa si plantez anul viitor ca am luat de la maica-mea seminte.
    Ce pot zice sigur este ca mancarea in Londra era extrem de ieftina fata de orasul langa care locuim noi aici si care e la 130 de km de Paris. Daca acolo gaseai legume la 0.70 bucata, de la salata la castraveti, conopida etc, aici in Franta toate astea sunt de la 1 euro in sus, de multe ori o conopida putand sa coste 2 3 euro, cartofii rosii 2.5 kile sunt 5 euro.. De carne nu mai spun, ca al mai ieftin pui e 8 euro kg iar vita pleaca de la 14 euro. Dar na, macar au gust si chiar am vazut multe ferme unde gainile erau lasate afara sa alerge.

  26. Scurt si la obiect….UK nu este pentru toata lumea…..i love you!!!!

  27. #67

    Offtopic: iti dai seama ca ai citit prea mult Cetin când iti apare in sugestii pe google now

  28. #69

    nush ce sa zic, ma gandesc ca nu ar avea nici un rost sa minti ca asa a fost. Asta a fost experienta ta.
    Acu vreo 3 ani de Craciun am fost in Irlanda de Nord. Prietena pe care am vizitat-o era acolo de vreo 15 ani intr-un orasel d-ala mic de a lor.
    La magazinul polonez am gasit tot ce a fost necesar pentru o masa de Craciun romaneasca. Sarmale included

    • #70

      evident ca experienta mea, doar nu vorbesc in numele tuturor. e dragut cum “tuturor” a decis sa vina sa imi spuna cat de fraier sunt, ca de fapt e bine

  29. #71

    Tocmai ce m-am întors de la o autoservire de cartier, cam de săraci și totuși cu lucruri proaspete, dar doar ce-am văzut apă minerală Borsec. Plm, nu mă interesează, eu venisem să cumpăr niște sare marină fara iod.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam