Prima oară când am mers în Bulgaria, pentru altceva decât micul trafic de frontieră cu castraveți și gumela, a fost în 2006, cred. Sau 2007? Nu mai știu, sunt bătrân. Cert e că atunci am fost cu scopul declarat de a mă distra și am fost la ceva de lângă Ruse, numit Liulaka. Și, venit de la vacanțe la Năvodari și Bușteni, am fost ca olteanul în fața girafei. Smm, așa ceva nu se egzistă. Atât de bine era, așa de bine se mânca, cazare mișto, personal drăguț. Așa că, în anii următori, am fost doar prin bulgaria în concedii sau ieșiri la mare. Sau peșteri (mergeți la Black Stork, nu o să vă pară rău. Sau sper să nu vă pară rău, nu am mai fost de mulți ani. Să nu vă băgați în jacuzzi, se face sex în fiecare noapte acolo.)

Anyway, după câțiva ani de mers și scris despre ce experiențe bune am avut, s-a umplut bulgaria de români, bulgarii s-au umplut de bani și, brusc, serviciile au ajuns la nivel românia, mâncarea la nivel românia, totul era ca acasă, ba mai rău, auzeai în jurul tău numai vorbă românească, spre deosebire de românia, unde mai auzeai câte un fraier străin, picat în capcana minciunilor agențiilor de turism.

Așa că m-am orientat, câțiva ani, spre Grecia, Thassos și Halkidiki mai mult, până când și acolo s-a umplut de români, de a devenit Thassos pământ românesc. Și nu am mai mers acolo din momentul în care, în apă nu mai deosebeai românii de căcați și invers, pentru că românul nu folosește toaleta, el se cacă natural, în apa mării. Prin urmare, în ultimii ani, m-am reorientat spre Spania, dacă jonglezi din timp cu biletele de avion, știi unde mergi și ce faci, costurile sunt mai mici decât dacă te-ai duce în Grecia cu mașina, timpul mai puțin, satisfacția e mai mare.

Ce voiam să zic e asta

Bulgarii nu înțeleg sau se prefac că nu înțeleg sau, din cauza cefei late, nu le funcționează bine cerebelumul. Turiștii nu le scad din cauză că nu au chartere. Nici înainte nu erau chartere. Nici înainte nu ne opreau reparațiile făcute anual doar vara, la podul de peste Dunăre, mai sunt încă vreo 3 locuri pe unde poți trece. Nu. Turiștii îi pierd pentru că serviciile lor s-au făcut de un căcat masiv, iar românii au și alte locuri, relativ la fel de aproape, unde pot fi tratați ca un cur, gen Grecia. Dar măcar te poți lăuda la prieteni că ai fost în Grecia, nu la Ruse sau la Nisipurile de Aur. Prea mulți ani au avut siguranța că oricum proștii le vin, așa că pot scădea calitatea fără probleme, nu există pierderi.
Iată că a venit și vremea pierderilor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.