Învățământul românesc este, într-adevăr, dezastruos. Nu are curriculă, nu are profesori, nu are nimic. Îmi arăta fii-mea că, la nush ce materie de asta de lvl 2, trebuie să scrie, pentru fiecare oră, 14 pagini de text, text care este corectat și verificat, gen și pe baza lui se acordă notele. Acesta este învățământul românesc.

Iar profesorii vor arunca, în continuare, vina pe copii, părinți, greau moștenire și orice altceva în afară de propria incompetență sinistră și încremenirea în timp, agățându-se de posturi pe care nu le merită și unde nu își au locul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Mesajul e clar: stimați clienți, mai aveți 3 luni să marcați banul cum trebuie la meditații.

    36
  2. #3

    Pentru că sistemul e încremenit în Evul Mediu. Citesc acum o carte cu acțiunea acum câteva secole. Vrei să fii vodă? Pac cu plocoane la Sultan. Vrei să faci ceva mișcări local? Pac cu ploconul la vodă. Vrei să nu-ți moară copiii de foame și frig iarna asta? Pac cu ploconul la boieri. Și nimeni nu mișcă nimic în front de frică să nu-l supere pe cel care i-a dat funcția actuală.
    Crezi că profesorii nu știu că materia e un mare rahat? Evident că știu. Dar mai știu și ce valoare au pe piața muncii.
    Crezi că directoarea aia nu știe că e nu e plăcut pentru copii să fie violați? Sigur că știe. Dar știe și cât a costat-o să ajungă director și probabil nu și-a recuperat investiția.
    Am în familia extinsă bugetari din ăștia. Când mai aud la știri că unul din breaslă are probleme, nu e niciodată că ăla ar fi corupt sau incompetent. Întotdeauna l-a săpat careva. S-a dus altul cu plocon mai bun la boier.
    Nu poți face progres cu slugile. Trebuie să fii un pic liber să poți schimba lucrurile.

    45
  3. #4

    Poza aia e pe bune ? Adica cineva a aprobat chestia aia sa fie materie scolara ? gesus

    27
  4. #10

    De cand s-au bagat camerele de supraveghere in scoli, in 2008 mai exact, tot ce inseamna procentaj de promovare a bacalaureatului, examenului de capacitate, sau teze unice, a scazut cu 25-30 %, instant ( generatia mea in 2009, si generatia din 2008, am prins cele mai nenorocite admiteri la liceu din istoria invatamantului Romanesc, cu teze unice care incepeau din clasa a 7-a semestrul I, si care contau 50% pentru media de admitere la liceu, celalalte 50% fiind media generala din clasele 5-8, ceilalti dinaintea generatiilor noastre, dand o singura capacitate, fara supraveghere, la sfarsitul clasei a 8-a, si la fel au facut si aia dupa noi =))) ) .

    Exista putine lucruri pe lumea asta pe care le urasc mai mult decat expresiile ” pe vremea mea se facea scoala ” // ” pe vremuri se invata, luam toti capacitatea si bacalaureatul ” .

    Se invata pe plm, pana la supravegherea video scolile erau locurile nimanui, facem exceptie probabil de cateva licee de top de prin Bucuresti si restul tarii, iar in rest se treceau clase si examene cu bani, cafele, tigari si cadouri date in fata clasei :))) .

    Pana sa incepem sa ne mai imbogatim si noi la inceputul anilor 2000, 90% din scolile si liceele din Romania, dupa revolutie, nici garduri nu aveau, nu existau paza, paznici, securitate, camere, erau efectiv ghetouri, intra cine vroia, pularai de 25 – 30 de ani care buzunareau copiii si se dadeau la minore, tigani care cautau scandal si veneau 25 peste cate un copil de clasa a 6-a ca s-a luat de vreun puradel de-al lor, scolile si liceele erau teritoriul nimanui.

    Ma cert cu orice retardat, profesor, parinte, care zic ca ” si pe vremuri era la fel, da’ se invata domle !1!1!1! ” . Nu, pe vremuri, in mod special intre revolutie si 2008, nu existau camere de supraveghere si securitate in timpul examenelor, atat, asta este singurul motiv.

    Materia din scoala Romaneasca a fost mereu o incarcatura infecta .

    37
    • #11

      “Pe vremea mea se făcea școală” – când eram mică mă duceau ai mei la dispensarul din sat unde mulți pacienți “semnau” înmuind degetul în tușiera ștampilei și lăsându-și amprenta în căsuța pentru semnătură.
      Sunt un pic mai tânără decât Arhi.
      “Pe vremea mea se făcea școală” – și apoi vezi cum comentează pe facebook: “sti ce este tare: toate milioanele de oameni care au pelegrinat la parintele Arsenie sunt prosti si tampitoi, iar tu si inca cativa a-ti gasit geniul inegalabil de a-l denigra.”
      “Pe vremea mea se făcea școală” – țin minte primii studenți intrați cu media de la bac la secția de engleză (până atunci se dăduse examen riguros de gramatică). Unul nu știa lega două vorbe. Dar erau toți cu medii de la 9.50 în sus. Și oamenii ăia au terminat și au devenit profesori și traducători după 3 ani de zile.

      12
    • #12

      Ți-ai dat răspunsul singur, Ventor. Erau câteva locuri unde ajungeau ăia mai spălați și restul erau niște păducherii unde “atentau” plebeii. Cred că nimic nu vorbește mai bine despre România decât ceea ce tocmai ne-ai spus. Unde era lume spălată era bine. Unde nu era lume spălată, na. Până la urmă peste tot se lucrează cu materialul clientului. Și nația cam asta este, o leprozerie.
      Chapeau, pana mea.

      8
  5. #13

    In clasa a 12-a am avut o simulare interna la proba de sport (da, sunt printre norocosii care au prins proba de sport la BAC). Deoarece nu m-am incalzit bine si am si fortat putin la proba de viteza, mi-a aparut o mica febra musculara. Din cauza aceasta, la proba de saritura de pe loc am sarit fix de nota 5.
    Pana la proba de BAC, cine credeti ca repeta saptamanal in fata blocului, cu dungile trase cu creta, proba de saritura in lungime?
    Ce voiam sa spun, simularea nu prea mobilizeaza elevii daca nu exista o miza reala. Aveam si noi simulari si la anumite materii, se puneau ca teza.
    Asta nu inseamna ca majoritatea elevilor nu sunt analfabeti functional si ca la BAC o sa fie procentul celor promovati mult mai mare 🙂

    4
    • #14

      Ce ai scris tu acolo e fix motivul pentru care era foarte riscant sa dai proba la sport. Pentru ca sistemul era idiot. Daca se intampla orice, cat de mic, picai bacul, sau luai o nota mica. La sport…

      11
    • #15

      bine, sa iei 5 la sport, mai ales la simulare, din 3 probe, inseamna ca ai sarit 10 centimetri. nu in cazul lui punK, zic asa, in general. altfel, bac la sport e imbecilism stas. inteleg alergarea de rezistenta, proba de viteza (mai putin), insa, pe bune, saritura in lungime de pe loc? who the fuck does give a fuck? mai bine faci flotari sau genuflexiuni, dar, serios, saritura de pe loc? Jesus!!!

      3
    • #16

      proba la sport nu era la alegere?!
      am fost la liceu teoretic (fără clase cu profil sportiv sau ceva), toți cei care au dat BAC la sport au dat pt că ei au ales să dea BAC la sport, să scape de o materie la care să învețe.

      3
  6. #17

    Din cei care nu au intrat la liceu din clasa mea, vreo 3 au firmele lor (transport, construcții, agricultură) și alți 5-6 sunt mecanici auto, instalator, șofer TIR sau plecați în afară în construcții. Cam toți câștigă mai bine ca premianții clasei. Nici nu știi cum o fi mai bine.

    43
  7. #18

    In alta ordine de idei, mi s-a oferit un post de profa la Universitatea din BV. Sa predau fix materia care e profesia mea.

    Ma gandesc sa accept.

    36
    • #19

      Dacă predai fizica pe jumătate la fel de interesant cum o abordezi în scris, ai avea succes.

      15
    • Sărut mâna, Maddame și bine ați revenit.
      Mi-a fost dor de un articol scris pe acest blog de Maddame.
      Cred că studenții care vă vor avea profesoară vor fi foarte avantajați.

      11
    • #21

      part-time, full-time?
      misto si ft rar sa faci ce-ti place si sa fii si platit.
      succes!

      6
    • #22

      Voi fi platita, dar putin, pentru ca nu ma intereseaza o cariera universitara nici macar un pic.

      As face asta ca hobby, pentru ca imi place sa predau.

      Am de gand sa predau FIX cum povesteam si aici fizica. Un meme in mijlocul cursului nu a omorat niciun demers academic.

      8
    • #23

      s-ar putea să-ți blestemi zilele când ai să constați cui te chinui să predai.

      5
    • #24

      o provocare misto. succes!

      1
    • #25

      @Maddame, sfatul meu nesolicitat: nu te băga, că te mănâncă porcii! Nu vei preda ce-ți place ție, decât dacă intri direct șefă de catedră sau ai soț rector…Dar dacă te mânâncă în mazdă, atunci scarpină-te!

      1
    • #26

      cine face subiectele care se dau la examen?

  8. #27

    Problemele astea de cacat de la matematica sunt de toata jena… practic ele sunt generate prin luatul unei probleme clasice de geometrie si se cauta ceva poveste sa o transpui in realitate si de aici toate textele astea jenante…

    In loc sa iei o problema din viata reala si sa o transpui in geometrie… ar fi atat de simplu, de exemplu.

    Daca ai o casa in forma dreptunghiulara de 14 x 18m si la unul din zidurile de pe lungime legi o capra fix la mijlocul zidului cu un lant de 20 de metri, uiti de capra cam 2-3 saptamani, care este aria suprafetei unde nu mai ramane urma de iarba? Si dezvolti de aici… daca ploua iarba creste xgrame pe metru patrat, capra mananca ygrame pe ora… bla bla bla-uri dinastea random.

    Dar nu, hai sa calculam cat zboara o albina dintr-o floare in punctul A al unui rondou in forma de trapez pana la punctul B din intersectia laturilor nordice…

    9
    • #28

      Păi și dacă „compozitorul” problemei fu yoghin ori din neamul Șeherazadei, de ce te pui travers?

      5
  9. #29

    Tot ce se intampla in Romania e o simulare, cine nu a inteles asta ramane un actor fara voie blocat pe veci in acest teatru absurd. Cativa papusari, o armata de marionete care-si ignora schizoid sforile si zero spectatori, Samuel Beckett e gelos.

    4
  10. #30

    Si in plus sa nu uitam ca, asa cum se intampla si la orice alegeri (politice, asa cum voiculescu sau oprea sau mai nou, piedone isi asigura procente mici ca sa se poata lipi ulterior de partide mai puternice), exista o deturnare a capacitatii de invatare catre materii care nu sunt cu adevarat importante, dar pentru care exista aproape in orice unitate de invatamant profesori care le considera “miezul” – sport, muzica, desen, etc unde exista riscul sa iri reduca mult media sau, in unele cazuri, sa ramai corijent la acele materii. Cunost cazuri de corijente la muzica sau sport, fiica-mea de exemplu era sa ramana pe vara la desen doar pentru ca nu avea aceeasi viziune cu profesoara asupra metodei de a desena un copac, de exemplu. Sau ca de ce la o gura de varsare a unui râu in mare se vad muntii – i-a raspuns ca e gura de varsare a Mekong-ului …

    1

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam