Am aflat și eu, probabil printre ultimii că, dacă vrei să faci top-up de pe un card de firmă, în revolut, plătești un mic comision de 1.2%. În continuare, nu înțeleg de ce cardurile de firmă au tratament separat și nu neapărat doar la revolut, ci în general.

Una peste alta, după experiența de aproape cu băncile din UK și Germania, am ajuns la concluzia că nu există, în europa civilizată, bancă mai mișto decât ING România. Probabil și din cauza legilor bancare mai laxe, dar asta e irelevant.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Deobicei firmele au tratamente preferintiale ca ruleaza mai multi bani. In relatia cu bancile tot ce conteaza e banul. Am vazut unitati inchise pentru ca venea domnul X sa faca o operatiune la banca.

    • #2

      Bun si preferential nu ar trebui sa insemne taxe si comisioane mai mici?

    • #3

      aiurea . Sa vezi la ce cozi stau eu la Raiffeisen pentru un BO. Desi, e banca premium si au sectiune separata pentru persoane juridice… Nu mai vb de comisioane care se aplica la orice: incasezi, platesti, retragi, respiri etc.
      Firmele sunt un cal de bataie de care trag toti.

    • #4

      Nu ii pentru saraci, adica e pentru aia de ruleaza milioane. Stiu de la cineva din banca, ca ei isi triaza clientii, in functie de venituri. 🙂 Spre exemplu, daca ai un salariu de vreo 10000 de lei, si te duci sa iei un credit de cateva zeci de mii de lei, iti poti negocia contractul. Nu stiu in ce conditii.

  2. #5

    Am vrut să depun niște euro la ING.
    – Ne pare rău, noi nu mai punem mâna pe cash, mergeți la aparat.
    – Oky…
    – Aveți cumva bancnote de 500?
    – Câteva, nu multe.
    – Aparatele noastre nu primesc, deci le puteți depozita în cur.
    – Ok.
    – Oricum oferim dobândă de kkt. Nici nu vă sfătuiesc să depuneți euro la noi, proastă decizie! Am în schimb niște oferte EXCEPȚIONALE de investiții. Haideți să vă explic cum puteți cumpăra niște dude cu șanse de profit EXCEPȚIONALE

    Aflu pe urmă că ING are cele mai mari comisioane în caz că ți se coc dudele. Apreciez însă comisionul 0 la extragere din orice bancomat.
    Încă un minus recent: Dacă vreau să extrag sau să DEPUN peste 15.000 de lei trebuie să-i sun înainte și să le explic pentru ce îmi trebuie fabuloasa sumă. Totul pentru siguranța mea, bineînțeles.

    • #6

      sa vezi cum e sa nu poti retrage decat 500 de lire.

    • #7

      Să vezi cum este să ai un cont în USD şi să nu ai de unde să scoţi USD. I-am sunat şi mi-au spus să scot în LEI să mă duc la schimb valutare, să schimb în USD şi să le trimit chitanţa şi să-mi dea diferenţa de schimb. Dar chestia asta o pot face o singură dată, însă eu din acel cont trebuie să scot lunar… Deci în curând schimb banca cu totul.

    • #8

      Toate bancile solicita sa fie anuntate inainte sa scoti peste 15000 lei. Un motiv era acela de a se asigura ca au cash in casierie(daca vin cateva zeci de oameni ca tine, raman fara cash)
      – Pentru depunere de sume mari te intreaba la orice suma de unde provin banii(daca depui la ghiseu), mai ales la sume mari. E o cerinta de la BNR/ANAF, sa stie si ei daca e cu spalare de bani, daca e cazul sa te impoziteze(sa compare cu ce venituri ai declarat sau sunt declarate pentru tine)
      – La retragere e ce am zis mai sus plus ceva actiuni impotriva spalarii banilor si terorism.

      Majoritatea regulilor care ni se par stupide(desi au logica) vin de la BNR

    • #9

      Poti scoate USD de la ghisee.

    • #10

      La 50000 euro, depozit pe un an la ING, am primit exact 45.64 euro, din care putem scade 2 euro lunar întreținere cont. Bani rămași 21.64 euro. Nu socotesc cât îmi opresc dacă-i retrag.

    • #11

      @Eu Ghişee care nu mai există din toamna anului trecut.

  3. #12

    Feeurile visa/mc pt PJ diferă față de cele pt PF. Instituțiile bancare aleg sau nu să le transmită clienților săi.

    Noi la Libra avem 0.6% pt PF și 1.8% pt PJ, la pos fizic. La BT avem 0.8% flat. Cum peste 60% dintre clienții noștri sunt PJ, normal că împingem Posul de la BT

    • #13

      Puteai sa spui La Libra este…. NU NOI! ce vrei sa arati?

    • #14

      Ca sa nu mai scrie “disclaimer” a pasat informatia ca lucreaza la Libra de la primul cuvant. Mi se pare de bun simt.
      WTF, chiar este motiv de lauda si/sau invidie ca lucreaza la o banca?

  4. #15

    Completare: Astea cu másuri de prevenire a spălării banilor, măsuri de dracu să-i ia sunt vrăjeli. Lui Dragnea i-a pus DNA-ul sechestru pe 27 milioane euro. Îi avea la bănci pe ăștia 27 mil, nu? Mă gândesc că nu i-au pus sechestru pe saltele și șosete. Pe bugetarul de-o viață Dragnea nu l-a întrebat nici dreq de unde are 27 mil. euro. Și nici acum nu îl întreabă! Dar eu trebuie să dau raportul pentru 3000 de euro. Așa că nu-i nici o măsură de prevenit nimic. Este încă o metodă de control, de asuprire a prostimii. Tot talpa țării, tot sărăntocii cu 3 mii sunt vizați, nu ăia cu zeci de milioane.

    • #16

      Mare dreptate ai…

    • #17

      Tu crezi ca 27 mil eu se ruleza prin bancile din ro? Offshore, valize, pungi de hartie, portbagaje, numa saracii ruleaza 3000e prin ing, restul cinstitilor stiu ca bancile e rele si nu au nici carduri de salar, pt ca fix comisionul ala ii saraceste, nu mai fac avere

    • #18

      Tu nu esti Dragnea…si asa cum a zis cineva mai sus..aia trec banii prin offshore, nu se duc cu punguta la bancomat ING. Lasa, o sa ajunga si Dragnea sa scrie carti(la un moment dat).

      Plus ca, e o simpla formalitate cand te intreaba de unde ai banii…spui frumos economii si gata. Nu e ca si cum ar refuza sa ti-i dea sau sa ii primeasca :))

    • #19

      sau Servicii sexuale, ca sa nu fii mincinos

    • #20

      Bugetarul pe viata, Dragnea? Nu ii tin partea, dar poate ar trebui sa te mai documentezi.

      Dragnea si-a inceput periplul vanzand ciunga si bere la halba, prin comunele din Jud Olt si Teleorman la inceputul anilor 90.

      Da, furaciuni si alea-alea, dar sa nu-l confundam totusi, cu bugetarul pe viata Bombonel.

  5. #21

    Nici Banca Romaneasca nu mai face top-up moca.

    • #22

      Asta pentru că românul inventiv se folosea de top-up pentru a simula rulaj pe cardul de credit și a nu mai plăti dobândă în felul ăsta. Cetin nu la asta se referă, totuși…

    • #23

      Era doar o mentiune pentru cei care au cont acolo si se gandesc sa-si faca un card Revolut. Am vazut pe multe site-uri ca BR inca e trecuta la categoria fara comision.

  6. #24

    In urma articolului precedent despre Revolut am concluzionat ca merita sa incerc schimbarea cardului de debit. Initial aveam un card Maesto BRD pe care l-am schimbat cu un VISA classic – tot BRD. Am facut doua top-upuri de 50 lei la care nu a mai fost aplicat nici un comision.
    Categoria platii imi apare ca fiind “Utilizare POS – Comerciant Strain” iar problema pe care am avut-o cu cardul Maestro era legata nu doar de revolut si si de alti comercianti care pentru platile online folosesc conturi din strainatate – parca Dodo pizza – la fel suma platita era ceva mai mare decat valoarea comenzii.

  7. #25

    Asta nu-I nimic. La garanti nu ma lasa sa alimentez contul de betano 🙁

  8. #26

    UniCredit imi ia pt cardul de firma comision la retragere din propriile bancomate. 0.2 % din suma retrasa dar nu mai putin de 50 de bani. Cardurile de firma au tratament super preferential. Asta are firma? Pai mutu-l in aripa de chiabur. Ia plateste tu comision.

  9. #27

    Tot noi sa te invatam Cetine, nimic nu stii.. Trimiti de pe cardul de firma pe contul PERSONAL de Revolut, fara taxe, apoi intern de pe Revolut personal pe Revolut de firma again fara taxe. Apoi faci plata de pe Revolutul pe firma 1000 lei catre x. Pe extras apare depunere Revolut 1000 lei si pe Revolut apare plata din Revolut catre X suma de 1000 lei. Problem solved, zero taxe..

    • #28

      da, nu poti trimite de pe cardul de firma pe revolut fara taxe. ce vezi tu e fix asta, topup de pe card de firma pe revolut personal

  10. #29

    Exista

    ING Olanda

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.