Nu mi se pare o idee rea deloc. Pentru ca piata chiriilor e o jungla. Si nu ma refer doar la proprietari nesimtiti, ci si la chiriasi, la care predomina nesimtirea, delasarea, spiritul distructiv Da-l in ma-sa ca oricum nu e al meu.
Si nu vorbesc din auzite, ai mei au avut un apartament de inchiriat, l-au inchiriat la 3 chiriasi diferiti, din care 2 erau fete, l-au primit inapoi distrus, inclusiv cu urme de bocanci pe pereti (care e problema, sunt la mine acasa, stau cu bocancii pe pereti, daca vreau), dupa care pur si simplu au refuzat sa il mai inchirieze.
Chiriasi si proprietari verificati. Interesant. De urmarit. Doar ca merge cam greut. Poate ar trebui sa isi ia un hosting bun? Sugestii?
NOU
lasa ca nici proprietarii cu :
– mobila clasica
– 6 luni avans (3 garantie – 3 avans)
– central la 5 min de pta Uniirii – cu concorde-ul
si altele nu unt mai breji
intr-adevar, de urmatit treaba asta. Ma gandeam sa ma bag la o chirie daca apare un strumf (inchiriez garsoniera – ofer + inchiriez 3 camere – caut)
NOU
Declara si tu variabilele, ca nu inteleg…
NOU
Cred ca a trecut vreo luna de cand am vazut ideea asta pe undeva, cred ca la Vali, si n-am primit nici pana acum acceptul sa intru in comunitatea de chiriasi. Dar nu-i nimic, stau calm sub pod si astept.
NOU
Dragos, iti multumim pentru rabdare:)
Deja sunt 60 de proprietari verificati in platforma, vreau sa vorbesc personal cu primii 100. E un proces care necesita timp si arentie astfel incat atunci cand vei primi acces in platforma sa gasesti ceea ce ai nevoie in deplina siguranta.
Lista de asteptare este intr-adevar mare si le multumim tuturor pentru rabdare, insa le garantam ca va merita asteptarea.
NOU
Multumesc pentru raspuns, Cornel! Mai astept, atunci 🙂 Ma temeam ca ideea a fost uitata.
NOU
In primul rand, daca in secolul vitezei as cauta chirie si dupa o luna de la inscriere pe site, un reprezentant mi-ar raspunde: “Dragos, iti multumim pentru rabdare:)”, as lua-o ca pe un facut misto.
In al doilea rand, 90% din proprietari nu inregistreaza contractul la Adm Financiara. Nu-i vad apeland la un asemenea serviciu, ce poate ‘lasa urme’.
Multi dintre aceiasi proprietari au capatat apartamentele de la Nea Nicu, asadar s-ar incadra intr-un profil de 45-60 ani, care pun mai mult baza in telefon si cuvinte decat in internet.
In al treilea rand, ce inseamna mai exact “a verifica” pe cineva? Prin ce mijloace?
Parerea mea este ca, cu toata incantarea marilor blogari, acest proiect se va intoarce in tarana din care e facut.
NOU
Liviu, nu ai de ce sa crezi ca e “la misto”. Te asiguram ca suntem aici si vom ramane. Nu suntem zei, mergem in ritmul nostru sigur insa cu motoarele turate la maxim si avem tot timpul din lume sa schimbam piata intr-una ‘de incredere’.
Sistemul este conceput sa te ajute sa ai un control total asupra datelor personale. Deci datele de contact si numele proprietarilor il vor vedea decat cei care au fost acceptati chiar de catre acesta. In plus, ne vom bucura sa lucram cu cei 10% care inregistreaza contractul la Finante si sa-i facem si pe ceilalti sa faca acelasi lucru: Nu volumul ne intereseaza ci calitatea. Calitate care ne va permite sa oferim incredere.
Avem temele facute si stim exact nivelul pietei din acest moment 🙂
A verifica pe cineva inseama a-l verifica pe acel cineva ca este cine declara ca este.
NOU
“…Deci datele de contact si numele proprietarilor il vor vedea decat cei care…”. Ar merge angajat și un vorbitor de limba română pentru comunicare.
NOU
il vor vedea toti cei care cunosc secventa select, click dreapta, search on google 🙂
NOU
Mulțumesc pentru lămurire, e perfectă! Mulțumesc și pentru smiley! Decât atât mai am de zis
NOU
Am crezut ca e o intrebare punctuala despre platforma, nu m-am asteptat la o atat de importanta intrebare care astepta un atat de important raspuns despre un dezacord facut incercand sa raspund la 3 dimineata. oh, sa-mi fie rusine!
NOU
Atunci când vrei să promovezi un produs și vii cu un text de genul ăsta, fie și la 3 dimineața, ar cam trebui să-ți fie rușine. Să-ți spun și de ce: când am văzut textul primul lucru care mi-a venit în minte a fost un samsar de mașini care încearcă să îmi vândă o mașină de 15 ani, cu 50.000 km la bord, a unei bătrâne din Germania, ținută în garaj și folosită duminica la piață și la biserică.
NOU
A aparut romanu care stie el ce trebuie sa faca. Si isi spune el parerea despre ce a vazut el prima data. Dute acasa si verifica prizele…
NOU
Da, este arhiblog.ro nu microsoft.com /deci am citit si exact genul asta de conversatie gasesti pe microsoft.com la sectiunea “help”
-asigurati-va ca ati pornit calculatorul.
-sageata pe monitor de culoare alba este “mousul” dvs.
-din setting alegeti optiunea update
-si asta e tot.
al tau,
ajutor de ferestre,
cu stima si respect din partea companiei,
Eu.
NOU
@Cornel Axin …eu va urez succes. Imi mentin totusi intrebarea ‘ce inseamna verificari?’. Daca un traficant de carne vie declara cine este, atunci el este cine este => eligibil? Corect ar fi ca natura acestor verificari sa fie la vedere, pe site, inainte de a ma inscrie. Vericari: Anaf, serviciu, baba de pe banca etc. Trebuie sa stiu pentru a sti daca sa am sau nu incredere in voi. Vorbele nu construiesc incredere. Inca o data, succes!
NOU
Liviu,
verificarea tine strict de statutul pe care il ai in procesul de renting: chirias sau proprietar. Este o platforma de inchirieri care iti usureaza intreg procesul de cautare al unei chirii, insa tu esti cel care va decide in ultima instanta daca-ti place omul pe care l-ai intalnit(daca ti se pare ca are trasaturi de criminal sunt convins ca nu vei merge mai departe). Pentru fiecare din aceste doua calitati, proprietar si chirias, avem un set de actiuni pe care le facem pentru a ne asigura ca esti un om de incredere(id card, factura de utilitati, sms verification, confirmare loc de munca + multe altele ). cam atat
thx pentru feedback
NOU
“confirmare loc de munca”
Acum nu vreau sa fiu rau, dar sincer si desi destul de public (linkedin, etc), de ce e de interes locul de munca a persoanei respective?
Si chiar sunt curios si ce inseamna mai departe “multe altele”.
NOU
Rant,
nu esti rau deloc: ma bucur sa primesc intrebari:)
Locul de munca (sau orice alta metoda de remunerare) ajuta proprietarul sa ia o decizie mai rapida si maj buna. Ne asteptam ca, indiferent daca esti CEO sau patron, sa ai un cont de linkedin care sa justifice asta. Daca sunt trecute acolo si nu e nimic suspicios (cont fara conexiuni/poza/activitate) totul va fi in regula.
‘Multe altele’ va fi surpriza noastra pentru tine cand vei veni in platforma:)
NOU
Într-un minunat oraș al patriei, în care îmi expir codoiu’, sunt = calculat pe eșantion de 30.000 de apartamente din total de 98.000, 17,56% apartamente nelocuite. Cu toate marjele de eroare în minus, nu-s mai puține de 15.000 nelocuite. De toate felurile, in toate zonele.
Cinșpe mii, uăi!
Dar vânzari nu, închirieri nici atâta.
Și, implicit, nici scăderi de prețuri.
NOU
N-ai cu vine, ba, n-ai cu cine! Niste braileni…
NOU
Arhi, iti multumim mult pentru articol.
Platforma este pusa pe un subdomeniu, ceea ce vezi e doar un landing page pe WordPress, care intr-adevar se misca putin mai greu. Incercam sa-l optimizam:)
NOU
Disclaimer: Atentie nimic nu-mi este necunoscut. S-ar putea sa te julesti emotional.
@Cornel
Ideea e buna, dar implementarea lasa de dorit. Idei probabail prea indraznete pentru piata din ro, plina cum zice Liviu de proprietari evazionisti:
– lasa naibi wordpressul pentru asa ceva, foloseste app engine sau aws beanstalk (java sau python cu js)
– verificat identitatea initiala prin SMS si prin card de credit (ex. de servicii e Twilio). Pare rau, fara card de credit in sistem nu puteti beneficia de servicile noastre.
– asuma-ti raspunderea si ofera escrow, toate platile se fac prin tine si evident opresti comisionul
– creaza un sistem privat de verificare a bonitatii cu acordul userului
– verifica adresa si unicitatea apartamentului prin serviciu postal trimitind la adresa indicata un plic ce contine un cod unic ce trebuie introdus pentru activarea anuntului. Dureaza 2 – 3 zile pana ajunge un plic.
– check in apartamentului se face doar cu poze hi-res precum si check out
– contract standard pe care proprietarul il accepat astfel incat sa protejezi chiriasul de abuzuri, ca statul roman nu o va face prea curand
Nu poti face ceva notabil lasand omul sa astepte 1 luna. Ce faceti va imprieteniti ? Afacerile se fac pe dovedirea bonitatii si contract nu pe prietenie si vorbe frumoase.
NOU
George, super feedback, thx.
-Proprietari evazionisti:
Noi incurajam respectarea legii si ii acceptam pe cei care nu fac evaziune, insa platforma nu are nicio legatura cu declararea contractului la Finante, ci conecteaza mai bine proprietarul cu chiriasul si-i ajuta sa administreze locuinta;
– lasa naibi wordpressul pentru asa ceva:
Doar Landing-pageul este pe wordpress. La platforma se lucreaza de mai bine de un an, e pornita de la 0, cu investitii pe masura( ca o ironie, e facuta cu banii pentru o casa:D)
– verificat identitatea initiala prin SMS:
Folosim Twilio si Id card. In functie de nota de incredere pe care ti-o acorda sistemul (esti recomandat, esti conectat cu anumite restele sociale, ai telefon verificat, etc) pot exista si verificari manuale (discutie mail/telefon/skype sau chiar meeting acum, la inceput)
– Pare rau, fara card de credit in sistem nu puteti beneficia de servicile noastre:
🙂 dap, am refuzat cativa pana acum.
– Asuma-ti raspunderea si ofera escrow.
🙂 Un alt feedback bun care ma bucura.
Nu stiu daca se intelege din video insa platforma este in acelasi timp si un tool de administrare a locuintei si poate fi folosita si de cei care au deja chirie si sunt happy cu proprietarul lor (sectiunea myHome). Aici adaugam gestionare schimbari/modificari prin casa, adaugare Roomates si, undeva la jumatatea lui 2016 Plata Chiriei Online si Integrare Servicii Firme (daca ti s-a stricat dusul de la baie vei invita un instalator de incredere sa vina asap:))
– creaza un sistem privat de verificare a bonitatii cu acordul userului;
Exista 🙂
– verifica adresa si unicitatea apartamentului.
Avem. Cerem factura de utilitati in plus fata de procesul de verificare standard.
– check in apartamentului se face doar cu poze hi-res precum si check out:
Tu sigur nu lucrezi la noi ? 🙂
Cerem doar poze HQ si daca nu se poate, facem poze cu fotograful nostru. In Vara16, aducem un gadget super misto pentru realizare de plan virtual 3d.
– contract standard pe care proprietarul il accepat astfel incat sa protejezi chiriasul de abuzuri, ca statul roman nu o va face prea curand
Cand doua profile se matchuiesc si bat palma, pot accesa myHome pentru administrarea locuintei. Aici este generat automat un contract cu termeni acceptati de amandoi.
Nu poti face ceva notabil lasand omul sa astepte 1 luna. Ce faceti va imprieteniti ?
Da, aici te contrazic. Chiar ne imprietenim:). Nu va dura o vesnicie sa vorbesc personal cu primii 100 de oameni. In momentul cand avem 100 de proprietati de incredere(estimez undeva in septembrie), cu imagini frumoase si detalii amanuntite(atat de amanuntite ca nu tre’ sa mai intrebi nimic), atunci dam drumul la inregistrari cu un ritm rapid si facem push pe importanta functiei Report:D
Super bun feedbackul,
Iti multumesc mult inca o data.
NOU
Primii 100 sunt importanti, dupa liber la neghina, cernem cu functia Report. Tipic romanesc.
NOU
247, procesul de verificare este la fel pt toata lumea, insa nu ma pot vedea cu toti
NOU
Tot ce am vrut sa zic e ca poti automatiza. Cred ca cel mai important Feedback primit la postul asta e sa te mai gandesti la ideea aia cu “prietenia” ca nimeni nu cauta “oameni de treaba” ci oameni corecti. E inadmisibil ca un anunt sa apara mai tarziu de 2 – 3 zile, iar chiriasul sa nu poata face cont instant fara sa iti zambeasca fals la o intalnire in care tre sa para de treaba.
NOU
Se poate da spre închiriere o camera din cele doua deținute pentru două studente moldovence? Nu eu, era curios un prieten…
NOU
Fiecare locuinta are profilul ei: Accept fumatori/ catei/ pisici, accept sa se redecoreze sau nu, nu accept copii sub 1an, etc. Tu va trebui sa mai adaugi cateva: doar fete; sex feminin; moldova:)
NOU
doar bucuresti ?
NOU
Toate orasele din Romania.
NOU
Ar fi bine daca nu te-ai limita doar la Romania, ci ai trece si la orase mai evoluate, din Vestul Europei: Timisoara, Cluj…
NOU
Nea Zapada, hahaha, buna asta, incercam sa ne ridicam la valoarea lor vest-europeana;)
NOU
Ca proprietar cand dai legal in chirie si ceri garantia inainte plus plata a cateva luni atunci te descotorosesti de studenti si aia care stau pe perioadele scurte, atunci o sa fie mai responsabili.
apropo am vazut ca profita astia la Untold si dau chirii pe 2-3 zile in regim hotelier la 350 euro, wtf? cu banii aia stai la hotel de 5 stele, sau stai gratis la cate stele vrei.
NOU
prost nu e ala care cere
NOU
Ap inchiriat fara mobila si zugravit. Inchiriat minim un an. La predare ai obligatia sa il lasi tot zugravit asa cum l-ai gasit prin contract. Fara avans de multe chirii, platesti mereu luna ce urmeaza sa stai.
NOU
Du-Te tare ma. Pai eu cumpar un apartanent Il dau la inchiriat Si practic daca Il inchiriez 100 de ani la 100 de persoane am 100 de zugraveli moca
NOU
o găleată de lavabilă nu-i aşa scumpă
NOU
@toma: iti dau eu de la mine 2 galeti de lavabila. Daca faci ca noua 1 camera macar esti eroul meu. Daca nu…ma mai gandesc
NOU
Cu ce-l incurca pe chirias faptul ca proprietarul nu inregistreaza contractul la administratia fiscala?
Contractul intre cele 2 parti e perfect valabil, proprietarul face evaziune fiscala, e strict problema lui cum isi gestioneaza partea asta.
NOU
True, desi incurajam respectatea legii, scopul platformei ramane strict acela de a eficientiza intreaga relatie chirias-proprietar, atat partea de cautare cat si partea de adminsitrare locuinta, si nu de a reduce evaziunea fiscala. Aia e treaba statului:)
NOU
De undeva trebuie începută curăţenia dacă vrem şi noi o piaţă imobiliară decentă şi nu jungla actuală. Dar mă gîndesc că au mai început-o şi alţii şi s-au trezit apoi plini de căpuşele şi bubele inevitabile din acest domeniu. Că doar e foame de bani, băieţi! Şi la un moment dat te cam saturi să-i aduci de acasă.
În cazul de faţă sunt foarte, foarte superficial şi trag următoarea concluzie: un tip ce pare din poza de profil un hipster cu ochelari, mărgele şi barbă trendy, încearcă să vîndă o idee frumoasă, pentru a face bani. Problema e că din start dă vina pe ora 3 pentru lacunele de limba română şi anunţă că standardul de calitate impus, e limitat la primii 100 de clienţi. Ce se întîmplă după? Nici el nu ştie, că doar nu poate sta de vorbă cu toţi. Deci dacă nu poţi menţine acelaşi sistem de raportare pentru toată lumea, înseamnă că e vorba de o microafacere, care să-ţi ajungă de-o Eugenia. Iar dacă nu e aşa, mi se pare un business plan făcut pe genunchi, ca multe altele, care se termină cu ” şi mai vedem noi ce facem după”. Caz în care eu n-aş investi niciun leu.
Nu vreau să-l descurajez pe iniţiator dar e puţin aiurea să te încînte aici sloganul ăla cu “viitorul sună bine”. Tre să arăţi că ştii şi poţi să-l şi construieşti. Altfel, vei ajunge doar o altă cărămidă-n zid, vorba cîntecului.
NOU
Cand vorbesti despre lacune, te referi la tine sau la Cornel Axin? La o prima vedere am identificat 3 greseli, suficiente pentru a-mi face o idee asupra ipocriziei de care dai dovada.
Ca fapt divers, ce plm relevanta are cum arata fizic? Exista vreo conditie pentru antreprenori in care aspectul fizic este proba eliminatorie?
NOU
Ideile preconcepute nu-si au locul intr-o relatie de business. Sunt deja clasice cazurile cu ‘Aparentele insala’ 🙂
Anyways, suntem aici sa ramanem si sa facem treaba. Pentru ca suntem trecuti prin toate problemele actualului proces de inchiriere.
Nu ai citit tot ce am spus, o sa repet: Intreg procesul de verificare este identic pentru toata lumea, nu ne dorim multi useri ci multi useri de calitate. Faptul ca vreau sa vorbesc personal cu primii 100 de oameni nu inseamna ca ceilalti vor fi ignorati: poti sa-i privesti pe acestia ca beta testeri. oameni care sunt dispusi sa ofere feedback de calitate si sa te ajute sa construiesti noile functionalitati prin prisma lor.
NOU
@Cornel Axin, eu cred că ai înţeles ce am vrut să spun prin acea precizare de om foarte, foarte superficial, cum am scris anterior. Mă gîndesc că într-un business de această factură, te vei lovi vrei-nu vrei şi de astfel de oameni care au ceva bun de vîndut-cumpărat, dar şi o groază de idei preconcepute.
Eu n-aş merge cu ideea că vreau doar useri de calitate. Bănuiesc că nu-ţi încadrezi afacerea la businessuri de nişă. Sau poate că mă înşel eu şi discuţia se opreşte aici. Aş merge pe ideea că vreau cît mai mulţi useri pe care să-i conving că actualul standard de calitate din piaţa imobiliară e unul greşit. De aceea cred eu că trebui discutat cu toţi potenţialii clienţi. Poate nu tu personal, dar altcineva din firmă să o facă fizic. Vei avea clar feedback mult mai bun şi sită mult mai deasă decît un chestionar online, în care oricine bifează chestii cu plus ca să dea bine.
Am trăit pe pielea mea experienţe din piaţa imobiliară ca şi chiriaş şi nu mi-a plăcut de loc modul de acţiune. Din păcate nu exista nici alternativă.
Ideea ta pare frumoasă la prima vedere. Poate fi şi realizabilă dar ai nevoie de o voinţă de fier pe o piaţă haotică încă. Lucrez în retail şi ştiu ce înseamnă chiar şi o mică renunţare la un standard de calitate.
Sincer, îţi urez succes. Cum spuneam, chiar avem nevoie să începem de undeva s-o facem bine.
NOU
Krantzro,
sunt perfect de acord:), vrem cat mai multi useri care sa inteleaga importanta unui astfel de tool si vom incerca prin toate metodele sa convingem cat mai multi sa-l foloseasca.
Asta nu inseamna ca vom face rabat la calitatea procesului de verificare.
Luarea cat mai in serios a procesului de verificare poate fi definit si ca o doza de respect pe care userul in cauza o are pentru ceilalti useri. Verificarea si increderea generata de aceasta este -daca vrei- ‘un cadou’ pe care userii si-l fac reciproc: ‘Accept sa fiu verificat pentru ca vreau sa gasesc doar profile verificate’
NOU
Io am vazut la ei pe site la rubrica necesitati portar (?!?) si chestii cu care de obicei vii in valiza, gen router sau xbox. N-am vazut aer conditionat, masina de spalat rufe, frigider, centrala proprie, garaj/loc parcare, boxa pentru biciclete sau wc serviciu.
NOU
Mircea, alea sunt diar simple screenuri din platforma. Te asigur ca toate cele amintite de tine sunt acolo. si cateva peste 🙂
NOU
Pare o idee super tare si chiar speram sa scap de mizeriile de pe siteurile agentiilor imobiliare, cat si de agentii nu tocmai “profi”. E buna ideea cu verificarea face to face ( nu am citit toate comentariile, dar asta am inteles din comentariile lui @Cornel ), dar in cazul de fata pe mine m-au pierdut de client, nu am 2 luni la dispozitie sa gasesc chirie, trebuie o metoda care sa permita atat chiriasilor cat si proprietarilor sa acceseze sistemul intr-un timp rezonabil. Da, dupa ce intri in sistem o sa fie mult mai usor de colaborat, dar pana atunci multi s-ar putea sa si gaseasca chirie pe un termen destul de lung folosind metodele clasice 😀
NOU
Stefan,
nu va dura sub nicio forma atat.
In plus, nu vrem sa fim doar o platforma de search and discovery, noi oferim si zona de administrare a locuintei.
Chiar daca ar sa astepti 2 luni, inchipuieti ca vei folosi platforma toata viata de chirias:
-daca stai deja cu chirie, folosesti myHome;
-vrei sa pleci, activezi profilul din nou pentru cautare
-ai gasit iar chirie, treci din nou in myHome pentru administrare locuinta, plata chirie, etc.
Toata nebunia cu mutarea, stresul, agitatia, cautarea propriuzisa vor disparea. va trebui doar sa alegi ce ti se potriveste mai bine:)
NOU
Ca să dispară de tot agitaţia ar trebui să faceţi şi o secţiune gen ” te mutăm noi”, de care să beneficieze chiriaşii care şi-au schimbat proprietarii prin platformă, din motive rezonabile (de exemplu au trebuit să se mute din oraş, sau stăteau în garsonieră şi au vrut să se mute la 3 camere, sau astfel de exemple)
NOU
Aplicatie Android,Windows Phone si iOS?
NOU
@Toma, sigur, se numeste managed account si este in plan. poate fi folosit inclusiv de proprietarii/chiriasii foarte ocupati.
@zzzzz, inca nu; ne focusam pe web anul asta. in momentul in care avem indeajuns de multi oameni in platforma, ne va fi foarte usor sa alegem cele mai folosite functionalitati si sa facem aplicatiile mobile
NOU
Salut,
Eu o sa ma mut la inceputul lui Septembrie cu un coleg care se duce la facultate intr-un apartament din Iasi. Crezi ca pana atunci se vor deschide inregistrarile? As fi foarte bucuros sa folosesc platforma ca sa-mi gasesc prima chirie :).
NOU
@Cornel, eu as externaliza totul, administrare, firme de transport etc. Toate componentele necesare sa aiba profilul aferent. Ba nici nu as mai permite proprietarilor sa se reprezinte singuri ci sa-si aleaga agentul care se ocupa cu tot. Creezi concurenta intre agenti care pot fi simple pfauri, intre soferi si caratori etc. Voi trebuie sa va ocupati de un singur lucru si pe ala sa-l faceti bine, sa oferiti user experience bun. Concentreaza treaba pe app si implementeaza ca la carte.
NOU
Cu siguranta vei fi in paltforma pana atunci:) Nu stiu insa daca vor fi proprietati din Iasi care sa corrspunda filtrelor tale.
NOU
Mail de contact pe site?Ori eu nu vad bine?
NOU
@cornel axin ca orice idee buna probabil ca se vor gasi in scurt timp alti doi-trei romanasi care sa o cloneze. Mai ales ca produsul vostru este inca in faza de dezvoltare, asa ca nu aveti inca avantajul celui care a descalecat primul.
De aci si prima intrebare: 1. aveti vreun avantaj competitiv fata de cei care vor copia/replica/implementa si ei aceasta idee?
2. in afara de background check (care am inteles ca e principala voastra activitate), cum evaluati in timp un proprietar/chirias? Il depunctati daca primiti reclamatii de la cineva? Asteptati ca pe un anume chirias sa il vorbeasca de rau mai multi proprietari ca sa il scoateti din schema?
3. in platforma voastra e loc si pentru cei care inchiriaza cu ziua/saptamana? Sau ramane sa asteptam (viitoarea) concurenta cu rubrica de inchirieri cu ziua? 😀
NOU
1. Platforma este gata, este functionala pe deplin pentru v1. Asa cum spuneam deja sunt proprietari verificati inregistrati. Avem un roadmap bine stabilit si multe functionalitati pe care nu le-am putut atinge aici. Nu exista o confirmare mai rapida pentru un business decat momentul in care cineva incearca sa-i faca o clona. Doamne ajuta!:)
Avem peste un an de zile de munca de la concept la produsul finit, il visam noaptea si stim exact punctele cheie din flow. Astea vir fi mai greu de replicat:)
Exista un business plan clar cu toate aceste mini-amenintari luate in considerare(si inca vreo 20 peste)
Thx!
NOU
2 Avem un sistem de rating si reviews si un sistem de report cu un concept interesant(legat strans de procesul de verificare). Da, daca sunt prea multe reviewuri negative, un profil poate fi dezactivat.
3.Haha, nu, pentru asta exista Airbnb:)
NOU
asta e un fel de airbnb ?
NOU
Salut,
Desi comparatia cu AirBnb ne onoreaza, nu, sunt doua concepte diferite de inchiriere. Renters este o platforma care-ti ofera un mediu sigur si de incredere pentru a-ti gasi urmatoarea ta locuinta, pe care sa o poti numi ‘Acasa’, sau urmatorul tau chirias exemplar. Ne referim asadar la inchirieri pe termen lung. In acelasi timp te ajuta sa administrezi mai bine schimbarile din locuinta si sa comunici mai eficient cu celalalt- prin sectiunea myHome.
NOU
O idee buna. Sunt patit cu chiriasii de n-ai idee. Urme de bocanci pe pereți e nimic, am văzut urma pe tavan. Cred că a dat ăla după țânțari.
Asta pe lângă chiștocurile de țigări și cojile de semințe aruncare discret după canapea sau sub pat. Sau cojile de ouă aruncate după aragaz…
NOU
@Francisc:
Mi se pare un pic exagerata pretentia ca dupa ce pleaca chiriasii sa nu gasesti urme “discrete” dupa canapea sau aragaz.
Atat timp cat n-ati stabilit altfel se prezuma ca la plecare curatenia care in sarcina ta (ca proprietar).
Nu mi se pare nici o “patanie” sa trebuieasca sa faci curat dupa chirias. Daca vrei sa triezi chiriasii dupa standardul lor de curatenie, iei avans pantru a face curat dupa si din avancul luat scazi factura unei firme de curatenie cu ora…
NOU
Draga Cornel Axin:
Io am o alta curiozitate: RENTERS? Da’ daca foloseati cuvântul românesc “a închiria” in varianta care va plăcea, nu mai era asa “cool”? O fi Romania tara vorbitoare de limba engleză si io n-am aflat încă? “Anyways, true, myHome, thx, Matchuiesc, Landing-Pageul, Roommates (vezi ca nu e Roomates), managed account, ID card (bănuiesc ca asta e buletinul) ” etc? Cum naiba sa ai jumatate de site in romana si jumate in engleză? Sau Întrebări pentru chiriași: Full name, about me etc? Haha romglishul tau suna m-i-r-a-B-o-l-a-n-T! Domeniul folosit e .ro, deci clar se adresează pieței romanești.
Încă ceva, e de apreciat entuziasmul tau, dar asculta si ce zic oamenii aici: durează prea mult verificările!
P.S. Ideea start-up-ului tau e folosită cu succes de multi ani in alte tari. O fi originala pentru Ro. Procesul de Autentificare e ca si cel de la AirBnb, adaptat realității romanești. Uite o alta idee ce funcționează de ceva timp, dar care e clar originala pentru RO! Dig it! 🙂
Justshareit.com, getaround.com, relayrides.com
NOU
stii ca in romana exista cuvantul renta, cuvantul rentier, nu?
NOU
Diana, sorry pentru romglish, se poarta in perioada asta. In echipa de dezvoltare sunt si doi oameni care nu stiu romaneste, asta-i motivul atat pentru screenurile de pe landing page cat si pentru multitudinea de termeni folositi de mine in comentarii; inclin sa cred ca s-a inteles ce vreau sa spun.
Multumesc si pentru research, insa conceptele sunt diferite. Noi avem lista competitorilor internationali, daca vrei pot da share, I mean it:)
In ceea ce priveste AirBed and Breakfast, am explicat intr-un comentariu anterior.
Inca o data multumesc si daca ai vreo intrebare legata de platforma pls let me know.
NOU
Multumesc pentru raspunsuri:
1.”stii ca in romana exista cuvantul renta, cuvantul rentier, nu?”
Da’ cuvantul “renters” exista in limba romana?
2. Cornel Axin: eu pe blogurile romanesti vreau sa citesc idei romanesti in limba romana. La fel si pe website-urile romanesti: servicii si produse prezentate in limba romana.
Cu pagini Traduse in cate limbi vrei! Business 101.
E de apreciat spiritul antreprenorial, idea, efortul depus. Felicitari pentru asta!
NOU
Diana, cred ca esti libera sa cauti alte bloguri si alte site-uri, nu va plange nimeni dupa tine, pentru ca tendintele sunt altele. Cred ca nu va schimba Cornel pentru tine (sau pentru cei care gandesc ca tine) un site, pentru ca probabil se adreseaza unui public mai… cum sa zic… open-minded :))
NOU
when in ‘murica, speak ‘murican language. ma ierti, dar esti penibila cu dorinta de a citi pe situri romanesti idei romanesti etc. sa trec pe arhijurnal.ro, sa fie bine? cand cumperi un hard disk, ceri un disc dur? iei varfuri de poala in loc de laptopuri?
NOU
Fresh Meat (?): ama, nu stiu daca “open-minded” e chiar cuvantul potrivit, io mai degaraba as zice “hip and contemporary wannabe ” 😀
Arhi: Fratele meu alb, bineinteles ca nu vorbim de hard disk sau de laptop (cuvinte care nu au traducere in limba romana), ci vorbim de “matching facilitati” de la sectiunea “chiriasi”. Sau aia o fi noua realitate “romaneasca”? 🙂
NOU
well, aia da, e de ras:)) dar renters suna ok
NOU
ma bucur sa descopar ca astea-s problemele majore ale platformei:). Va cer ajutorul chiar. Asa cum va spuneam, intreaga dezvoltare s-a facut in engleza, urmand ca la sfarsit sa traducem totul. O actiune dureroasa pentru ca, desi iubesc limba romana, pur si simplu nu suna bine atunci cand e folosita fortat in traducerile unor termeni IT arhicunoscuti. Remember Reimprospatare ? Lipire? Impartasire?:)
Suntem deschisi la sugestii, iata cateva din cuvintele si expresiile cu ‘probleme’:
-Formula de matching: formula prin care sistemul iti calculeaza(in procente) cat de mult te potrivesti tu, chiriasul, cu unitatea proprietar/locuinta sau viceversa.
-Mandatories: Daca aceste filtre nu se gasesc in profilul celuilalt, profilul nu va fi afisat.(fara Obligatorii pls:) )
-Amenities: Daca cele de mai sus se potrivesc, filtrele din ‘amenities’ vor ajuta la stabilirea formulei de matching.
-Inbox(?) (Locul in care gasesti toate actiunile tale si raspunsul la ele:Invitatii, Primite/Trimise, Aplicari, etc)
Bineinteles traducerea va trebui sa fie din cat mai putine cuvinte si sa fie usor de inteles.
NOU
Intrebare nevinovata: Gagicile alea din prima pagina de la proprietari, Iulia T. si Maria B, sunt luate de pe site-uri de escorte?
Ca as vrea sa le cunosc. 🙂
NOU
Tano, haha,
nu, cred ca designerul a folosit uifaces.com.
Din pacate nici acolo n-o sa le gasesti datele de contact 😀
NOU
@Cornel Axin: care e orizontul de timp de asteptare pentru a fi contactat de un reprezentant al platformei?
Multumesc
NOU
Lista de asteptare s-a marit considerabil in ultima luna, un lucru care ma bucura dar ma si sperie in acelasi timp. Daca as reseta timerul la ziua de azi, cu inca un om in plus la verificari, as estima 2 saptamani-proprietari, 3 saptamani pentru chiriasi, insa este doar o estimare. Saptamana asta trimitem invitatii la inca 100 de proprietari.
Thx pentru interes