SUA. Un chinez judecat pentru spionaj a mărturisit că a folosit algoritmii LinkedIn pentru a găsi și recruta persoane care lucrau pentru guvernul american. Ulterior le oferea sume modice pentru informații sensibile, transmise sub forma unor studii de specialitate.

SUA. Un chinez judecat pentru spionaj a mărturisit că a folosit algoritmii LinkedIn pentru a găsi și recruta persoane care lucrau pentru guvernul american. Ulterior le oferea sume modice pentru informații sensibile, dezvăluite sub forma unor studii de specialitate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Scuzați-mi limbajul da’ ce coronavirusu’ liliacului de algoritmi exista in LinkedIn decât aia de „Search”!?!

    Eufemismele, simple sau împletite să pară științifice, merită șterse…

    • #2

      pai cu acces la date, cu bani, primesti tot felul de date, nu doar functia search. linkedin vinde date la fel ca orice alta companie

    • #3

      Pai Linkedin este acum cea mai mare baza de date continand date despre oamenii activi in campul muncii: locatie, varsta, job, companie, istoric pe ultimii 30 de ani de joburi si companii, hobby-uri, training-uri etc. Se pot face tot felul de corelari pornind de la varsta si salariu, eventual coroborat cu profilul de Facebook: ce cumperi, ce vinzi, ce fel de casa sau masina iti cauti, unde iti permiti si doresti vacanta anuala, cu cine te intretii. Toate aceste date se vand catre terti.
      Dar se poate si altceva: incepand cu vreo zece ani in urma si pana prin 2018, o firma mare din Romania a inceput sa fure toate proiectele in pregatire ale concurentei (dezvoltare pe startup, proiecte publice in lucru, proiecte pe hub-uri) si implicit contractele de reseller, urmarind efectiv angajatii acelor concurenti care isi puneau pe profilul de Linkedin proiectele la care lucrau, cu tehnologiile pe care lucrau si solutiile comerciale calificate, monopolizand piata si ducand la faliment cel putin 7 integratori mari. Nu spun ca asta a fost singura metoda, dar a fost folosita cu foarte mult succes. Chinezul nostru este un exemplu similar

    • #4

      Numai eu nu plătesc, și prin urmare sunt prieten cu toți tâmpiții. 😀

    • #5

      Păi e greu să dai un search după oameni care lucrează la Ministerul apărării? Sau care au anumite specializări gen finanțe publice, unde or lucra oare?

  2. #6

    Las’ ca mai da si gherle linchedinu’. Pe mine ma tot curteaza niste domnite pentru joburi cu denumiri de neam de neamul meu n-a activat in respectivele domenii…

    • #7

      nu da gherle, sunt alea batute in cap si trimit la tona, ca sa isi justifice salariul Uite, am trimis la 300 de oameni azi.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.