Vorbea înainte ministrul agriculturii, despre cum a făcut el actele mai ușoare pentru nuștiuce, a simplificat depunerea, a eliminat nuștiu ce acte.

De ce mm până acum nu se putea face simplu? De ce, întotdeauna, trebuie să iei un act de la stat să îl duci la stat, când statul e cel ce trebuie să facă asta?

DECE??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

31 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Răspuns; Să mănânce toată lumea o pâinică amărâtă

    • #2

      Numai amarata nu e painica aia…si cel mai interesant este ca e nemuncita, in general.

    • #3

      Mor cu asta la gat, sincer.

      Adica, una e justificarea corupta unei sinecuri cu descriere pompoasa unde nu te prezinti si obtii parnosul fiindca suicidul asistat nu e legal, dar cu totu’ alt cretinism diabolic sa incurci/incalcezi/(auto)santajezi eficacitatea lejera (ca meritocatia s-a basit demult; scuzati-mi exprimarea) pentru ca nu te duce dovleacul intre umeri sa nu stii cum altfel sa manance si gura altora mai mici (ca tot ai interesul asta), decat prin axiomul comunist “ne prefacem ca muncim iar ei se prefac ca ne platesc ca sa fim platiti”.
      Iar exasperarea sa fie atat de mare (pe atat de legitima) incat sa manipulezi totul pe digitalizarea unde tot sunt interese de sifonare (exemplu Teamnetul lui Ghita).

      Natie avariata rau, rau de tot, la cap; parca avem un patogen cronic sa ne punem bete-n roate cand e vorba, nu neaparat de schimbare dar, de imbunatatirea (simplificare) la ceea ce avem.

  2. #4

    Abia asta e adevaratul stat paralel. Finantele paralele cu sanatatea, Cadastru cu primaria etc.

  3. #5

    La taxe și impozite, pentru un certificat fiscal am pierdut fix 10 minute în fata laptopului dimineața, cu completat o cerere, încărcat 3 fișiere. În 2 minute a venit mail ca Xulescu mi-a preluat cererea, iar peste o ora am primit frumos, scanat, certificatul.
    Pana acuma stăteai cu bon de ordine la rand și așteptai după toți basinosii care nu știau sa completeze un cacat de cerere.

  4. #6

    Întrebarea este de ce nu se vor putea simplifica după? 😉
    De ce NU se vor mai putea transmite și primi online ca acum? De ce vom reveni iar la dosar cu șină, cozi și plimbat hârtii între instituții, etaje și birouri?
    Exemplu personal: am rezolvat într-o singură zi, online, chestii complicate ce țin de reînnoirea unui certificat de handicap, chestii care înainte de covid îmi luau o săptămână, cu drumuri și stat la cozi prin vreo 4 instituții din 3 zone diferite ale Bucureștiului, cu zeci de hârtii și acte xeroxate, completate, ștampilate, cu mers la bancă, firmă, cereri etc. Totul s-a făcut online, rapid, elegant, prietenos. Va rămâne așa? Mă îndoiesc.

  5. #7

    Eu astept sa nu se mai ceara/faca copie de buletin pt orice cacat. Pt stat, cnp-ul e de ajuns si in baza lui pot verifica ce vor. La banci de exemplu daca te duci sa schimbi 10€ ti se face copie la cartea de identitate, chiar daca deja te au in sistem sau ai cont la banca respectiva !!!!

  6. #8

    Ia-o pe asta :
    ”Un grup de cercetători ai Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române propune înfiinţarea unei taxe de solidaritate pentru toţi românii care au venituri mai mari de 3.200 de lei net lunar, ca o variantă mult mai bună decât tăierea salariilor bugetarilor din timpul crizei din 2009.”

    • #9

      iar printre cei exceptati, cercetatorii academiei!

    • #10

      Oooo, daaa, iar cacademicienii… Ăștia iar au mintea pe pauză…
      Solidar cu cine? Cu cine nu munceste si baga la puradei pentru alocatie? Mai incolo, putin…

  7. #11

    A fost ceva proiect cu taiat hartiile, a murit avorton…

  8. #12

    Acelasi lucru ma intreb si eu.

    Digitalizarea e una (cu riscuri; am trait niste momente), ori simplificarea papirului birocratic (fara autosantaj sau riscuri “by design/default”) intotdeauna exista… Dar pe nimeni nu interesa, ori daca era vreun “bossulean” (stat, privat; nu conteaza), avea rezerva de subalterni sa-i faca retusarile personale fara sa stie ce mizere sunt pe propria piele.

    Dementa rauvoitoare intentionata sau miserupism uzurar cronic?

  9. #13

    Daca se simplifica totul, ce facem cu cel putin un milion de bugetari,care au doar acest rol ,sa puna timbru pe stampila si sa iti dea o tidula la mana, ptr a putea sa porti palarie verde duminica .Si mai ales dupa spusele idiotului de ponta ,trebuie sa angajam cat mai multi bugetari intrucat sunt singurii care isi platesc impozitele pe salariu in procent de 100%.Bineinteles ca cei care au mai mult de doi neuroni ,stiu faptul ca bugetarii platesc taxe pe salariu doar scriptic .

  10. #14

    Prietena diagnosticata recent cu scleroza multipla. Ca sa aiba acces la tratamentul bolii trebuie sa se inscrie in programul national pentru aceasta boala. Ca sa se inscrie trebuie sa depuna dosarul fizic in incinta spitalului judetean care e carantinat pe termen nedefinit din motiv de Covid. Nu, nu se pot trimite acte online. Se asteapta. Si boala asteapta. A zis ca ii da scutire de la simptome pe perioada covidului. Fata buna.

  11. #15

    De lene! Am avut aceeași problemă anul trecut si anul acesta la casa de asigurări de sănătate. Anul trecut, am fost acolo, m am certat cu puterile alea, pînă la urmă dintr un clic a rezolvat problema. Anul acesta au zis ca sa trimit actele pe mail. Ok, trimit, dar ii spun in scris, ca din vina lor nu mi am luat reteta(tratament cancer sin, deocamdată vindecat) si sa faca bine sa rezolve. Au rezolvat intr o zi si am primit si mail, semnat, cu prietenie. Deci se poate.

  12. #17

    Am avut contact cu cei de la APIA (agenția plăti agricultura) din 3 județe când lucram la patron. Nu vrei sa știi ce fel de oameni lucrează acolo… Hârtia e baza!!!! Cu ștampila conform cu originalul și semnătura!!! Le dădeam idei cu ce ar trebui sa facă sa ne ajute și pe noi puțin și la videoconferințele săptămânale întrebau niște prostii pe cei de la centru, iar aia, alți inteligenți, dădeau ordin in teritoriu cu aberațiile respective. Ca sa nu mai zic de grămada de muieri angajate acolo pe baza de pizda, cred, majoritatea dintre ele: nu știau ce e ăla hectar sau UVM…

    • #19

      Vai cat am ras! Va foarte multumesc, ma cam plictisisem de Capsali, nu prea mai are idei originale…This is gold! Shitty day just got a lot better.

  13. Ăștia sunt în stare să le complice la loc, dupa ce se întorc la muncă, să nu trebuiască să dea afară din ei.

    • #21

      aia mi e frica si mie

    • #22

      din cauza asta e nevoie ca de aer de dat masiv afara si desfiintare de institutii/structuri parazite/paralele!

  14. #23

    Pai e simplu. In toate functiile alea sunt pusi ori idioti de partid, ori incompetenti de partid. Astia si cu aia din subordinea lor, alti idioti si incompetenti, dau niste acte normative fix dupa chipul si asemanarea lor. Dupa aia venim noi, aia care ne dam cu capul de pereti din cauza acelor acte si urlam, tipam, propunem revizuiri ca stim care-i treaba. Ei, unii dintre boii de mai sus repara chestii dupa ce afla de la noi.

  15. #24

    iar printre cei exceptati, cercetatorii academiei!

  16. #25

    din cauza asta e nevoie ca de aer de dat masiv afara si desfiintate institutii/structuri parazite/paralele!

  17. #26

    Cum mai e cu înmatriculatul masinilor? Nu am cumparat demult masina in ro, am jnteles de la fratele meu ca inca e procedura de durata
    Pe unde imi câstig traiu e o procedura foarte simpla in ceea ce priveste asta si nu numai, cand am cumparat ultima masina in jumate de ora aveam trecuta masina pe mine de pe fostul proprietar si mi-au inmanat actele doar dupa ce am facut asigurarea, a doua zis am ridicat cartea de identitate a masini de la politie

    Azi mi-am reânoit asigurarea online, totul a durat 5 minute, am platito pe banking si in cateva min mi-a si venit mesaj de la politia lor cum ca mi-a fost reânoita asigurarea, aici aproape orice poti plati pe banking

    • #27

      Ceea ce ai facut tu se numeste transcriere la noi, nu inmatriculare. Inmatricularea e cand introduci in circulatie o masina care nu a fost anterior inmatriculata in Romania. Si la noi e ceva mai simpla procedura de transcriere, nu mai e nevoie sa faci rar, sa traduci acte si daca masina e din acelasi judet ramai si cu aceleasi numere.
      Dar ca sa-ti raspund la intrebare, e foarte bine. Nu se inmatriculeaza nimic pe perioada starii de urgenta. Ai o masina la care ti-au expirat numerele rosii cu 2 zile inainte? Ghinion, te uiti la ea.

    • #28

      Ai dreptate, transcriere, am gresit, insa e foarte simpla procedura, din piata de masini am plecat cu masina pe numele meu dupa jumate de ora de facut acte

      La fel cum si cei de la asigurari sau comportat bine, plus ca mi-au facut reducere in fiecare an, in 4 ani de cand am masina mi-a scazut asigurarea cu 1000 de roni in bani nostri

    • #29

      He, heee, acu’ 12 ani am inmatriculat o masina la primaria din Rottenburg in 22 de minute (de la intratul pe usa primariei si pina m-am urcat la volan si am plecat). Acasa mi-a luat 10 zile cu jdemii de programari, traduceri, telefoane.

  18. #30

    Nu știu dacă l-ai văzut dar trebuie să se uite la filmul ăsta cine vrea să înțeleagă mentalitatea omului angajat la stat:

    youtu.be/t3al1PBx09A

  19. #31

    Pariez ca dupa trecerea crizei o sa revina toate procedurile la “normal”.