O mizerie de poze identice, unde fiecare se înghesuie să copieze pe fiecare, în speranța de a deveni celebru și de a nu mai munci nimic. Mi-am șters contul de ceva vreme și nu simt nevoia de a face ceva în privința asta. Când primesc linkuri care duc către instagram, nu dau click pe ele. Este, cu siguranță, o poză cu o domnișoară puternică, ce își etalează curul pe undeva, arătându-ne ce puternică este.

Sursa: Fishky

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

12 comentarii Adaugă comentariu

  1. Instagramul nu a fost, dintotdeauna si in esenta lui, pentru poze cu maimute?

  2. Eu am poze cu cățelul meu pe Instagram, atât.
    La altceva la ce e bun?

  3. #3

    Hai să jucăm găsiți diferențele

  4. #4

    Unele dintre imagini variante mai mult sau mai putin reusite de-a aborda un tip de compozitie. Le vedeai inainte la orice expozitie de final de curs foto.
    Problema nu e similitudinea imaginilor in sine ci transformarea lor in scop singular al unei calatorii, doar pentru ca nu ai timp de altceva. Instagramul bubuie la capitolul asta devine principalul sistem de ales destinatii pentru ca , generic toate *pisi vor ce au si alte *pisi.

    Poze-n Thailada? “Iubii, hai si noi”. City break in Bruges? “Iubiii…” si tot asa.

    Lucrul asta merge by design mana-n mana cu turismul de scurta durata si pachetele vandute de agentiile de turism si touring gen “Roma intr-o zi”.
    O suta si ceva de euro sa te duca careva de mana din loc in loc si sa-ti indruge trei tampenii pe care le poti afla singur in jumatate de ora de documentat.
    Dar asa durata de timp se micsoreaza iar pretul creste odata cu numarul de turisti care au ca singur scop sa “se traga-n poza cu maimuta”.
    Asta aduce imens venit agentiilor de turism si ii turbeaza pe localnici care nu prea castiga de pe urma unei turme imense de turisti care n-au timp de mai mult de-un sandwich si o noapte de cazare, si asa ai masuri restrictive prin zone foarte cunoscute.

    Vestea buna e ca odata cu cresterea in popularitate se fasaie. Deja la mine in birou “e lame” Koh Samui , ca au fost toate secretarele indeajuns de iscusite sa gaseasca un iubi IT-st.

    Altfel, inafara de fotografia absatracta sau experimentala mi-e foarte greu sa cred ca a mai ramas vreun coltisor de subiect neexplorat. Din pacate insa odata cu generalizarea instagram au disparut si site-urile unde puteai posta fotografie pe bune.

    * pentru cine are de gand sa se ariceasca pe tema, specific in clar ca la categoria “pisi” se incadreaza linistit si barbati.

    • #5

      m-ai pierdut. pana la urma unde se pune poza cu pisi, pe facebok sau pe instagram?
      lamurim si noi sau ne batem joc?

  5. #6

    Instagramul a devenit o boala psihica in special pentru femei.
    Am vazut femei altfel serioase si profesioniste in domeniul lor care au dat in boala instagramului si acum pun poze mereu cu ele langa usi, ele intre flori, in rapita, ele lungite pe plaja, etc.
    Cand vine vorba de “si mai tanara” generatie gen 20-25 ani poti observa ca efectiv multe fete si-au pierdut mintile. Pur si simplu singurul scop in a merge in unele orase e sa faca poze pentru instagram in exact aceleasi locuri unde au facut si influenceritele de pe instagram.
    In Paris, exista cateva locuri de unde poti face poze cu turnul de pe faleza Senei, intre copaci, deci acolo e mereu coada, in weekend sunt si 100 de persoane care stau la coada la locul ala perfect de unde poti trage poza ideala.
    Efectiv poti vedea cum vin fetele pe pod, iau pozitia de instagram, cur in spate, privit fie in departare, fie in pamant (ca si cum ai fi pierdut ceva), zambesc si iubi sau BFF fac 100 de poze, apoi imediat pleaca disperate spre urmatorul loc pe care l-au vazut pe insta si se duc si acolo. Cand realizeaza ca langa catedrala X sunt si masini sau tomberoane, le vezi cum se enerveaza si se streseaza ca nu le iese poza bine, multe se trezesc la 5 AM ca sa se poata duce pe pod sa prinda “golden hour”.
    O astfel de vacanta devine un stres unde anxietatea se combina cu FOMO si cu nevoia maladiva de validare.

    Psihologii si psihiatrii vor avea mult de lucru pe viitor pe tema asta.

    Altfel, cum excelent zicea Habarnam mai sus, iti cam poti da seama de trendurile de turism de la anu doar vazand unde au fost influencerele anul asta. Poti astfel creste preturile la biletele de avion sau poti sa oferi pachete adaptate pentru pitipoance.
    Ati vazut doar ca Cernobyl-ul a fost luat cu asalt de influenceri instagram care s-au grabit sa puna poze in costum antiradiatii sau dupa caz, in Prypiat in curul gol in celebrul parc.

    Lipsa de empatie, lene de a face ceva util in viata, nevoia maladiva de validare prin copierea celor puternici, ce sa mai….boala psihica grava!

    • #7

      Esti prea tare my man ! Ai nevasta? Cauti ceva pe langa?

    • #8

      Eu observ trendul de a scrie Cernobyl și Prypiat în loc de Cernobîl sau Pripiat

  6. #9

    @Arhi
    ROFL… chelia strecurată printre pozele cu buci este o imagine interesantă 🙂 … nice troll.

  7. #10

    Am cont de vreo doi ani, postat aproape deloc, intrat cam la o luna (sau mai mult, ca n-am de ce), din ~8 scrolluri de ecran vazut 5 postari de la un user si 4 de la altul, reamintit ca nu-mi arata feed-ul cronologic, ci aiurea, inchis tab-ul, uitat iar o vreme de instagram. Rinse and repeat. Cand imi mai amintesc.

  8. #11

    Flickr s-a demodat?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.